Salam Ahad semua.. Masuk hari ke-5 kita berpuasa kan.. Alhamdulillah saya semakin bersemangat since memang excited sambut Ramadhan kali ni.. Tiada muntah-muntah macam pengalaman tahun pertama mengandung dan tiadalah kasi biar hubby sorang-sorang makan macam tahun lepas sebab berpantang.. hihi..

Ok2, kita stop dulu.. Melalut-lalut da saya.. Ok, untuk pengetahuan semua, produk promosi Shaklee bulan ini adalah GLA COMPLEX.. Apakah GLA COMPLEX ini? Kenapa dikaitkan dengan kesuburan?
GLA COMPLEX
GLA COMPLEX

Inilh dia GLA Complex tu.. Kenapa ia dikaitkan dengan kesuburan wanita..jom baca kawan-kawan ^_^;

Kebanyakan GLA( GAMMA-LINOLENIC ACID) yang wujud dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO). Manakala GLA Complex shaklee pula diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mempunyai lebih 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik Omega-6. Ia telah digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, anti-oksidan semulajadi.

GLA digunakan oleh rawai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan . Ia merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin- bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal. GLA Complex mengandungi minyak benih bunga matahari yang merupakan satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memeihara integriti sel. Kiranya kalau kita ambil GLA Complex hormon kita akan stabil, bila hormon stabil kitaran haid akan teratur.. So, bila teratur lebih subur lah kiranya.. So, lebih mudah mau concieve. Insha Allah..

Antara kebaikan dan kelebihan GLA  Shaklee ini adalah;
1) Membantu kesuburan isteri
2) Membantu mencantikkan kulit
3) Menstabilkan hormon
4) Mengurangkan kegatalan atau keradangan akibat alergik
5) Membantu mengurangkan kolestrol
6) Membantu dan mengawal kitaran haid agar teratur atau stabil
7) Sangat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai Diabetes

Saya sangat suka ambil GLA Complex masa hidung tengah gatal-gatal.. Since saya memang ada alergik dan resdung, GLA selalunya mengurangkan keradangan atau kegatalan tidak lama selepas saya mengambilnya.. Tidak perlu bergantung pada ubat yang mengandungi dadah bukan? 🙂

Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut mengenai GLA Complex ini. Jangan segan silu untuk terus hubungi saya melalui cara berikut;
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
FB Page  : Vitaminku Sefamilee
FB Profile : Aryn Fadz Lee
Email : kawan_sya@yahoo.com

Oh, ya! Sempena Julai ini, ada HARGA ISTIMEWA menanti sesiapa yang inginkan GLA COMPLEX ini.. So, hubungi kami segera! Promosi sehingga penghujung Julai sahaja! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge