KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX SHAKLEE DENGAN ASID FOLIK

Posted on

Salam  semua.. Bersawang sekejap blog saya ni..hihi.. Anda apa khabar? Harap sihat semuanya.. Saya dan keluarga Ahamdulillah sihat setelah melalui minggu yang panjang bila satu family sakit minggu lepas.. Itu semua ujian Allah dan alhamdulillah kami berjaya mengharunginya.

Hari ni saya ingin berkongsi tentang Vitamin B complex Shaklee yang mengandungi Asid Folik. Tahukah anda yang Vitamin B Complex ni adalah antara vitamin yang cepat hilang dari badan lbih-lebih lagi jika kita mengambil ubat. Vitamin B ni adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, amat penting untuk kita mengambil Vitamin B Complex setiap hari.

Saya suka B Complex ni sebab dia buat saya rasa lebih bertenaga setiap kali. TIdaklah rasa cepat mengantuk lpeas makan nasi..hihi..

Untuk pengetahuan kita semua, para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folk yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran bersifat sintetik. Apa itu sintetik? Sintetik maksudnya asid folik yang dihasilkan adalah daripada bahan-bahan kimia dan bukannya daripada bahan-bahan semulajadi.

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini, perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. 

Antara kelebihan dan  manfaat utama Vitamin B Complex Shaklee dengan Asid Folik ini ialah;

1) Menukar makanan kepda tenaga – Ia secara tidak langsung membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan

2) Melawan tekanan – Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan kemurungan dan insomnia

3) Membantu tumbesaran – Menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. So sangat sesuai buat ibu yang hamil kerana ibu boleh salurkan Vitamin B Complex ini kepada bayi dalam kandungan

4) Rambut beruban dan gugur – Membantu memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

5) Detoksifikasi – Meredakan alahan

Vitamin B Complex Shaklee

Vitamin B Complex ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat sama ada wanita mengandung atau menyusukan atau ibu bapa yang mungkin sudah uzur dan tua. 


Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Vitamin B Complex ini.. 🙂

Saya Ereena Hamzah, adalah merupakan Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort. Hubungi saya sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang sebarang produk Shaklee atau ingin menggunakan ID saya iaitu 592034 di mana-mana cawangan Shaklee berdekatan anda.

Call/Msg/Whatsapp/ Wechat : 016-587 9882
Fb Page : Vitaminku Sefamilee
Fb : Aryn Fadz Lee
Email : kawan_sya@yahoo.com 
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge