Tag Archive | shaklee sabah

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

SELAMAT TAHUN BARU DAN PROMOSI VIVIX SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Selamat Tahun Baru saya ucapkan pada keluarga, sahabat dan  semua pembaca, Followers serta pelanggan blog dan Shaklee saya. Saya doakan semua anda berjaya mencapai apa yang anda inginkan tahun ini dan menjadi lebih baik dari diri kita sebelum ini

Januari ini Shaklee memulakan promosi produk terbaiknya iaitu Vivix. Dicipta dengan ujian klinikal, Vivix adalah antara salah satu suplemen yang boleh mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%.

Landmark Study Shaklee yang kedua menemui bahawa  kromosom kita yang dilindungi Telomere daan enzim Telomerase akan memendek disebabkan faktor pencemaran di dalam badan dan faktor usia. Pendeknya Telomere akan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit, akan cepat menghadapi masalah ketika usia makin lanjut dan akan kelihatan lebih tua. Kajian ini dilakukan bersama Dr. Elizabeth Blackburn, pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009

Telomere adalah seperti pelindung pada kromosom kita. Kita bayangkan kromosom  seperti tali kasut. Di hujung tali kasut ada pelindung kecil yang seperti diikat bukan? Dan Telomere lah seperti apa yang berada di hujung tali kasut dan kromosom kita. Vivix membantu agar Telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA kita terlindung daripada kerosakan dan radikal bebas. Menurut kajian ini, pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten (Vitalizer, Vivix dan Cinch) secara konsisten setiap hari selama 5 tahun akan membantu mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%

Insha Allah, kita akan jadi lebih sihat, sistem pertahanan badan semakin kuat dan kita kelihatan awet muda. Apa lagi penting daripada sihat pada usia yang semakin meningkat, bukan?

vivix shaklee, shaklee vivix, vivix shaklee sabah

Pelbagai testimoni didapati daripada pengguna Vivix Shaklee ini. Antaranya ada yang berjaya pulih daripada masalah buah pinggang atau diabetes hingga tidak perlu lagi dialisis,  bacaan darah tinggi semakin turun hingga tidak perlu ambil ubat lagi, bapa yang selama ini tidak mampu berjalan seperti biasa kerana gout dapat berjalan secara normal  dan yang pastinya kulit jadi semakin cantik dan kelihatan awet muda

Ikuti video di bawah di mana suami Puan Hafza berjaya pulih daripada strok asbab Vivix

 

Apa kata anda cuba Vivix bulan ini? Bulan ini jika anda beli Vivix 6 botol anda akan dapat PERCUMA 1 botol, free keahlian dan bonus sekitar RM240 ke atas. Jika anda beli 2 botol pula, anda akan dapat diskaun sebanyak 5%, percuma keahlian dan bonus Shaklee dalam RM36 ke atas. Seronok bukan? Jom try Vivix!!!!

Cari saya jika anda mau ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

KENAPA SAYA MASIH SETIA BERSAMA SHAKLEE SELEPAS 4 TAHUN

Salam dan hai semua. Baru teringat ini bulan Disember dan bulan inilah saya mendaftar menjadi ahli Shaklee 4 tahun lalu kerana ingin dapatkan harga ahli ketika membeli Meal Shakes bagi membantu meningkatkan selera makan Furqan ketika itu.

Ketika itu saya belum berniat untuk menjual produk Shaklee sehinggalah pada Januari 2012 di mana saya melihat seorang Sideline Shaklee saya mendapat income 4 angka apabila naik rank menjadi Supervisor.. Saya fikir banyak juga tu bagi kami kerana waktu itu kami bakal mendapat cahayamata kedua. Lebihan income ketika itu pasti sangat-sangat membantu.

Sejak itulah saya betul-betul serius dengan Shaklee dan sehingga kini. Walaupun pada mulanya saya lakukannya untuk menambah pendapatan keluarga tapi saya semakin jatuh cinta apabila lebih dalam mengenali Shaklee. Dan inilah antara sebabnya saya masih bertahan bersama Shaklee selepas 4 tahun.

shaklee sabah

1) Shaklee Effect

Sepanjang 3 tahun menggunakan produk Shaklee, semakin banyak kesan best yg saya rasai. Start konsisten dengan ESP, badan rasa lebih cergas dan tidak mudah letih. Kalau anak dah 4 ni badan memang cepat rasa penat, tapi bila ambil vitamin Shaklee memang rasa kebertenagaannya..Hehe..Jadi kenapa saya perlu stop bila saya sudah rasa pelbagai kebaikannya? 🙂

2) Affordable

Tahukah setiap produk Shaklee yg dihasilkan adalah murah dan mampu milik? Bayangkan 1 botol Vit C ada 180 biji di dalamnya dan kita cuma bayar RM91 untuk penggunaan 6 bulan? Kira RM0.50 sehari kita perlu bayar untuk keperluan Vit C dlm badan kita..Murahkan?😊😊😊

3) Green

Produk Shaklee dijamin semulajadi. Maaf ya, bukan saya kata sembarangan. 51 orang Saintis Shaklee yang merupakan pakar dalam bidang masing-masing  dan ada title Professor yang claim semua tu. Since mereka yang buat ujian klinikal every year dan pada setiap bahan yg Shaklee ambil untuk hasilkan satu-satu produk, susah juga untuk tidak mempercayainyakan.. Mereka juga antara orang yg menyambut pengedar-pengedar Shaklee sewaktu lawatan Pengedar Shaklee di Shaklee US tahun 2015 dlu..Jumpa dgn saintis ni buat fikiran kita lagi terbuka,terbuka sebab banyak yg kita dapat belajar 😃

ejen shaklee sabah

4) Always Safe

Berani betul Shaklee claim produk mereka Always Safe kan?Tau kenapa? Ini kerana para saintis Shaklee inilah yg buat 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan tercemar lain yg berbahaya. Dan mereka juga yang menjalankan lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan n keselamatan produk. Secara teknikal, produk Shaklee tiada Parabens, Triclosan, Phthalates, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Natrium Sulfate Eter Lauryl (SLES), 1,4-Dioxane atau propylene Glycol

5) Dijamin keberkesanannya

Hoho.. betulkah ni??? Ada lebih 100 kertas kerja saintifik, 300 juta USD dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan dan 100 terbitan jurnal penyelidikan saintifik telah dihasilkan dan berjuta-juta org yg telah hidup lebih sihat dan produktif dengan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten buat Shaklee berani claim produknya berkesan. Kenapa kita ragu-ragu lagi? 🙂

Ingin tahu lebih lanjut tentang Shaklee? Jangan malu CAll/Message / Whatsapp/ Telegram saya di 016-587 9882 ya 🙂

CARA TANGANI CHICKEN POX ATAU CACAR ANAK

Salam dan hai semua. Lama tidak update di sini. Hati rasa digaru-garu untuk update penulisan di sini tapi anak-anak perlu perhatian lebih. Setelah suami terkena Chicken Pox, anak-anak lagi yang terkena. Mula-mula Furqan, selang 3 hari Putri pula kena. Dan kini Fyrash dan bayi kami, Farhah.

set cacar shaklee

Kasihan sunggguh dengan Fyrash. Cacarnya paling teruk antara mereka 4 beradik. Demam panas selama 2 hari dan bintik-bintik merah di badannya juga banyak

Hati ibu mana yang tidak risau dengan keadaan ini. Mana lagi dalam masa yang sama perlu menjaga setiap seorang yang sakit setiap minggu.. Saya anggap ini dugaan untuk kami. Baru rasanya dapat rehat setelah suami sihat, anak-anak pula berganti sakit. Walaupun penat, saya percaya pasti ada yang ingin Allah berikan nanti dengan kami, kan?:)

set chicken pox shaklee

Syukur Alhamdulillah, Chicken Pox Farhah tidak terlalu teruk . Bintik-bintik merah yang timbul di badannya sikit dan kecil-kecil sahaja

Bila anak-anak yang sakit, saya konsisten mereka dengan Performance dan Nutriferon. Penting suplemen ini agar demam mereka tidak berpanjangan dan sistem pertahanan badan mereka kuat. Selain itu, saya juga tambah Meal Shakes dengan susu mereka sebagai multivitamin mereka agar badan mereka lebih kuat menentang penyakit ini

Selain itu, saya juga pastikan mereka kerap minum air dan mandi. Selain mengelakkan panas badan mereka tinggi, ia juga untuk pastikan mereka tidak dehidrasi. Sangat penting badan mereka cukup air agar badan mereka kuat menentang virus ini

Basic H saya gunakan sebagai sabun mandi mereka kerana Basic H boleh membantu  bintik-bintik di badan mereka cepat kering dan cepat pudar. Basic H juga mampu membantu menurunkan suhu panas badan mereka

Selepas mandi kebiasaannya saya sapu bintik dan ruam merah di badan anak-anak dengan Herbal Blend. Anak-anak memang suka dengan krim ni sebab dorang rasa sejuk-sejuk lepas pakai krim ini dan gatal-gatal akan berkurangan. Pemakaian krim ini juga sangat membantu kurangkan parut kerana Chicken Pox ini

Saya juga ambil minuman Performance drink dan Nutriferon serta Vita Lea, B Complex dan Vitamin C. Since Farhah dan Puteri masih menyusu, penting untuk saya salurkan kebaikan suplemen-suplemen ini melalui susu ibu. Vitamin-vitamin ini banyak membantu saya agar kekal bertenaga, tidak mudah stres dan pertahanan badan lebih kuat.

Kini, Fyrash dan Farhah dalam fasa penyembuhan. Doakan mereka cepat sembuh ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

PARUT CHICKEN POX CEPAT PUDAR SELEPAS AMBIL SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Selamat berhujung minggu. Hari ini saya ingin kongsikan 1 testimoni daripada seseorang yang juga terkena Chicken Pox atau cacar dan menggunakan produk Shaklee untuk mengurangkan parut Chicken Pox beliau. Saya juga ada share pada entry sebelum ini apabila Chicken Pox menyerang suami tersayang

Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di salah sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas.

Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar di usia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.

testimoni cacar atrau chicken pox

.

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.

Saya bertahan di rumah sahaja, isteri menyuruh saya ke hospital melihatkan keadaan saya yang terbaring tidak bermaya, tetapi saya tidak mahu.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja. Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat. Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Orang kata kesan parut cacar seperti yang saya alami ini akan mengambil masa hampir setahun lamanya sebelum ianya hilang.

Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok.

Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.

Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.

Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni.. magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum.

Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat.. happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap.. saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je,tak nak jumpa orang, malu.

Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. “uihhh cepat kering cacar you boss” apa produk you guna..saya senyum je malas nak cerita..

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.. saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.

So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula.. ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..

Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).

Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.

Kalau parut chicken pox yang banyak dan degil boleh hilang dengan vitamin Shaklee yang macam saya amalkan ni, setakat parut jerawat apala sangat kan. Korang yang banyak parut jerawat patut cuba vitamin Shaklee ni. Tak cuba tak tau.. dah cuba jatuh cinta beb!

Oh ya, isteri saya cakap nanti nak saya cuba VIVIX pulak, nak bagi kulit wajah saya jadi lagi licin gebu halus mulus flawless awet muda katanya.. tak sabar nak cuba VIVIX sebab Vivix ni kata isteri saya produk no 1 Shaklee, kualiti terbaik setanding harganya.

Inilah kisah #SHAKLEE EFFECT saya.

Sekian, terima Kasih