Tag Archive | shaklee sabah

CARA SAYA HILANGKAN BATUK BERKAHAK SECARA SEMULAJADI

Salam dan hai semua.. Minggu lepas saya batuk yang tidak berhenti hinggakan ada 1 ketika saya rasa sangat rimas dan pening. Hal ini membuatkan aktiviti harian sya terjejas hingga saya rasa sangat stres terutama ketika mau tidur

Ada 1 ketika saya rasakan batuk saya semakin teruk apabila saya banyak makan makanan berminyak dan minum minuman yang sejuk. Adui..sakitnya tekak.. Rasa macam tekak luka pun ada..

Masa tu saya tetap konsisten dengan vitamin basic saya iaitu Multivitamin, Folik asid dan Vit c serta saya ambil Nutriferon hampir setiap hari. Batuk saya still ada dan masih belum hilang hinggalah ketika itu saya ingin mencuba Omega Guard tapi stok Omega Guard saya pula tiada

Pilihan yang ada ketika itu adalah Lecithin, yang baru beli masa promosi Buy 1 free 1. Tiada pilihan lain, saya telan 3 biji masa tu dan saya akan telan Lecithin setiap kali makan dan minum yang manis-manis

Alhamdulillah, lepas telan Lecithin batuk saya semakin ok dan saya boleh rasakan tekak saya tidak perit lagi. Saya tidak tahu pula Lecithin boleh membantu dalam hal ini 🙂

Melalui pembacaan saya, Lecithin yang boleh bertindak sebagai pembersih salur darah mampu membantu untuk mengemulsi metabolisme lemak, kolestrol, dan trigliserid di dalam tubuh badan. Rasanya Lecithin membantu membakar lemak-lemak jahat dari makanan berminyak yang saya ambil yang buatkan batuk saya semakin teruk

Alhamdulillah.. Pengambilan Lecithin yang berterusan banyak membantu mengurangkan masalah batuk saya

Dan apa yang saya perasan juga, dengan konsisten Lecithin, apabila membuang, najis-najis yang berminyak ikut sekali keluar which memang jarang sangat berlaku. hihi.. Syukur Alhamdulillah

Jika anda ingin kurangkan batuk apa kata ambil Vitamin C, Omega Guard dan Lecithin sekali. Insha Allah berkesan 🙂

Mau order Set Kurang batuk? Klik di sini 

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BILA SUSU IBUKU SEMAKIN KURANG

Salam dan hai semua.. Baru-baru ini dilanda kesibukan yang amat di pejabat hinggakan saya ‘terlari’ daripada jadual mengepam harian dan menyebabkan jumlah susu ibu yang diperah pun berkurangan. Ia terjadi apabila berlakunya pengurangan dalam Demand dan akhirnya Supply pun kurang dan ditambah dengan faktor badan dan otak yang letih menjadikan thing getting worse

Hal ini menyebabkan stok EBM (Expreessed Breatmilk) saya semakin berkurang hinggakan stok yang ada adalah stok yang baru saya perah sehari sebelum itu.

Benda ini sangat menakutkan bagi ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu kerana stok susu ibu perlu ada di rumah untuk pastikan bayi mempunyai stok susu ibu yag mencukupi semasa ibu bekerja

Risau dengan keadaan ini, saya segera mengambil beberapa langkah untuk meningkatkan demand susu ibu saya. Ia adalah;

1 . Ambil masa untuk mengepam di rumah

Benda ini sangat jarang saya lakukan kerana kebanyakan masa saya tidak sempat untuk lakukannya kerana anak-anak suka mengempeng. Tapi saya paksa juga diri untuk melakukannya dengan mengepam semasa anak-anak bermain dan ada sedikit masa untuk mengepam

2.  Ikut semula jadual mengepam susu

Saya ikut semula jadual mengepam yang saya sediakan di pejabat dan cuba untuk tidak skip jadual ini

3. Berfikiran positif

Memang agak stres bila lihat stok susu ibu semakin berkurang tapi stressla antara penyebab utama susu ibu semakin kurang. Saya pastikan diri saya tidak terlalu stres dan cuba untuk lakukan aktiviti bersama anak-anak seperti melukis dan mengaji

Terus release stress bila tengok muka budak kecik ni 🙂

4. Ambil Milk Booster

Saya sangat serasi sebenarnya dengan minuman protein Shaklee. Cumanya kadang-kadang saya tidak punya masa untuk membancuh minuman protein ini terutama di rumah. So, saya pastikan saya ambil 2 sudu ESP Shaklee pada waktu pagi agar ia boleh membantu saya dalam hal ini

5. Doa

Pada ketika ini memang saya rasa down tapi saya pasti saya boleh lakukannya. Saya meminta dengan Allah untuk permudahkan saya dalam perjuangan ini dan mengadu hanya padaNya

shaklee kk,shaklee sabah

Alhamdulillah.. Senang hati bila tengok macam ni 🙂

Alhamdulillah.. Dalam masa 3 hari nampak peningkatan yang ketara dalam jumlah susu ibu yang dipam. Saya bersyukur sangat-sangat dan kini perlahan-lahan stok di peti sejuk mula bertambah. Terima kasih Allah 🙂

Pada ibu-ibu yang mengepam sewaktu bekerja, jangan pernah putus asa dan yakin pada diri sendiri. Paling penting jangan skip jadual mengepam..hihi..

Mahu order ESP Shaklee? Klik di sini ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l  016-5879882

Share

SET PENYUSUAN SHAKLEE BANTU PERJUANGAN 6 TAHUN MENYUSUKAN ANAK

Salam dan hai semua.. Jarang sudah saya share tentang anak-anak di sini.. Ibu anak empat ini sekarang mengalami fasa ‘Asal bangun anak ikut bangun’.. Hihihi..

Alhamdulillah. Saya masih teruskan penyusuan susu ibu buat anak-anak saya., Putri dan Farhah. 6 tahun sudah melaluinya cuma kali ini saya harapkan Farhah dapat saya susukan susu ibu sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Doakan saya ya..

Shaklee kk,shaklee sabah,shaklee papar

Luangkan masa bersama anak-anak adalah sesuatu yang sangat menyeronokkan

6 tahun di dalam perjuangan susu ibu bukan mudah. Dan ada juga bertanya bagaimana saya bertahan melakukannya. Antara sebab utamanya adalah kerana ingin anak saya mendapatkan yang terbaik dan susu ibu penuh dengan khasiat yang anak-anak saya perlukan biarpun saya akan rasa sakit elakang, sakit gigi, letih dan macam-macam lagi 🙂 Dan syukur Alhamdulillah, suami sangat-sangat memahami dan membantu sepanjang perjuangan ini.

Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan Set Penyusuan Shaklee kerana set ini banyak membantu agar saya tidak mudah penat, lapar , stres dan mampu bertahan walaupun perjuangan susu ibu ini tidak pernah mudah

Ejen shaklee sabah

Inilah suplemen yang banyak membantu saya sepanjang perjalanan dan perjuangan saya dalam Breastfeeding

Ibu-ibu yang Breastfeeding, anda perlukan semangat yang kuat. Galilah ilmu tentang penyusuan susu ibu, abaikan kata-kata yang membuatkan kita lemah semnagat. Susu ibu adalah anugerah istimewa dari Illahi khas untuk insan yang bergelar ibu. Gunakanlah ia sebaiknya dan berikanlah ia kepada anak-anak anda, orang yang paling berhak untuk menerimanya

Buat para suami, ambilah tahu tentang isteri anda. Menyusukan anak dengan susu ibu perlukan sokongan suami yang kuat. Sokongan suami menentukan sekuat mana semangat si isteri. Jika isteri lapar sediakanlah hidangan yang sepatutnya, jika si isteri mengadu sakit belakang, urutlah belakang isteri. Jika isteri perlu masa rehat sebentar, ambillah anak anda sebenatar dan jagalah ia.

Belikan si isteri suplemen atau produk yang boleh menyokong perjuangan si isteri itu. Set Penyusuan Shaklee misalnya. Ingatkan isteri selalu untuk kurangkan minuman berkafein dan yang sejuk sejuk ya:)

Good Luck buat anda. Teruskan perjuangan dan jangan pernah berputus asa

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882 🙂

Share

CLOSING SHAKLEE YANG MENDEBARKAN

Salam dan hai semua. Maaf, agak sibuk dengan kerja di office dan anak-anak buatkan masa yang ada agak terhad. Tapi itu bukanlah menjadi halangan sepatutnya kan? Hihi..

Hari ini Closing shaklee, bermakna hari ini adalah hari terakhir untuk perkiraan unit value atau point bagi mendapatkan bonus Shaklee bulan hadapan. Sesuatu yang mendebarkan kerana percapaian Januari dikira terakhir pada hari ini. Doakan kami mencapai GUV yang kami perlukan ya. Aminnn..

Akhir-akhir ini saya jug aktif di Channel Youtube saya iaitu Aryn Fadz Lee Keluarga Hebat Dot Com. Masih berada di tapak permulaan, kadang-kadang tergagap bila bercakap dan tersasul tapi i really enjoy it buat masa ini. Jom subscribe channel Youtube saya ni. Pada yang telah subscribe, jutaan terima kasih saya ucapkan 🙂

shaklee sabah, ejen shaklee sabah, pengedar shaklee sabah, ejen vivix shaklee, vivix shaklee sabah

Baru dapat bergambar sekeluarga 2 minggu lepas. Biasalah kalau anak-anak posing berlainan dan tidak mengikut tema 🙂

Dan jangan lupa promo Vivix Shaklee akan berakhir pada jam 11.59 malam ini. Jom dapatkannya segera! Tengok video ini kenapa harus anda dapatkan Vivix, suplemen yang selamat dan berkesan dan terbukti dapat meningkatkan tahap kesihatan badan apabila diambil secara konsisten

Antara 3 kelebihan Vivix adalah;

1 . Produk yang mempunyai Resveratol dan Polifenol, antioksida terbaik yang mampu untuk memperbaiki DNA dan sel dalam badan. Dan ini tiada dalam suplemen lain. Apabila DNA dan sel badan kita sihat, past kulit luaran dan sistem pertahanan badan  kita juga sihat

2. Terlibat dengan Landmark Study, kajian yang dilakukan oleh badan bebas yang mana membuktikan pengambilan Vivix secara konsisten akan melambatkan pemendekan Telomeres, penutup kromosom. Apabila penutup atau pelindung kromosom ini lambat untuk pendek, kita akan kurang terdedah kepada risiko penyakit merbahaya terutama apabila usia meningkat

3. Pengambilan Vivix secara konsisten membantu DNA dan sel dalam badan 25 tahun lebih  muda. Ini membuatkan kulit kita akan kelihatan lebih sihat, glowing dan awet muda.

Insha Allah pengambilan Vivix secara konsisten boleh membantu kita lebih sihat, ceria dan bebas daripada masalah stress. Mau tahu bagaimana? Anda harus hubungi saya 🙂

Sehingga bertemu lagi di next entry 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

Share

SELAMAT TAHUN BARU DAN PROMOSI VIVIX SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Selamat Tahun Baru saya ucapkan pada keluarga, sahabat dan  semua pembaca, Followers serta pelanggan blog dan Shaklee saya. Saya doakan semua anda berjaya mencapai apa yang anda inginkan tahun ini dan menjadi lebih baik dari diri kita sebelum ini

Januari ini Shaklee memulakan promosi produk terbaiknya iaitu Vivix. Dicipta dengan ujian klinikal, Vivix adalah antara salah satu suplemen yang boleh mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%.

Landmark Study Shaklee yang kedua menemui bahawa  kromosom kita yang dilindungi Telomere daan enzim Telomerase akan memendek disebabkan faktor pencemaran di dalam badan dan faktor usia. Pendeknya Telomere akan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit, akan cepat menghadapi masalah ketika usia makin lanjut dan akan kelihatan lebih tua. Kajian ini dilakukan bersama Dr. Elizabeth Blackburn, pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009

Telomere adalah seperti pelindung pada kromosom kita. Kita bayangkan kromosom  seperti tali kasut. Di hujung tali kasut ada pelindung kecil yang seperti diikat bukan? Dan Telomere lah seperti apa yang berada di hujung tali kasut dan kromosom kita. Vivix membantu agar Telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA kita terlindung daripada kerosakan dan radikal bebas. Menurut kajian ini, pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten (Vitalizer, Vivix dan Cinch) secara konsisten setiap hari selama 5 tahun akan membantu mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%

Insha Allah, kita akan jadi lebih sihat, sistem pertahanan badan semakin kuat dan kita kelihatan awet muda. Apa lagi penting daripada sihat pada usia yang semakin meningkat, bukan?

vivix shaklee, shaklee vivix, vivix shaklee sabah

Pelbagai testimoni didapati daripada pengguna Vivix Shaklee ini. Antaranya ada yang berjaya pulih daripada masalah buah pinggang atau diabetes hingga tidak perlu lagi dialisis,  bacaan darah tinggi semakin turun hingga tidak perlu ambil ubat lagi, bapa yang selama ini tidak mampu berjalan seperti biasa kerana gout dapat berjalan secara normal  dan yang pastinya kulit jadi semakin cantik dan kelihatan awet muda

Ikuti video di bawah di mana suami Puan Hafza berjaya pulih daripada strok asbab Vivix

 

Apa kata anda cuba Vivix bulan ini? Bulan ini jika anda beli Vivix 6 botol anda akan dapat PERCUMA 1 botol, free keahlian dan bonus sekitar RM240 ke atas. Jika anda beli 2 botol pula, anda akan dapat diskaun sebanyak 5%, percuma keahlian dan bonus Shaklee dalam RM36 ke atas. Seronok bukan? Jom try Vivix!!!!

Cari saya jika anda mau ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share