Tag Archive | shaklee sabah

TINGKAT PERTAHANAN BADAN KETIKA PERAYAAN

Salam dan hai.. Selamat Hari Raya AIidlfitri dari kami sekeluarga saya ucapkan buat semua pembaca, Followers dan semua yang mengenali kami

Baru 16 syawal tapi badan sudah mula sakit-sakit. Saya sendiri mula selsema dan hidung mula gatal-gatal. Salah diri sendiri juga sebab 2 hari sebelum tu saya sudah rasakan tekak mula kekeringan menandakan badan perlu lebih air. Tapi tidak diendahkan. Natijahnya, selsema datang menjelma

Terus saya bancuh Nutriferon secepatnya. Sanggup buka stok stok Nutriferon di rumah yang baru. Saat ni, memang tidak tahan sudah bila hidung mula gatal dan hingus meleleh hingga tidak dapat dikawal

Selain itu saya juga mengamalkan minum air yang banyak, kurangkan pengambilan air sejuk, elak minuman berkarbonat serta minum air panas atau suam. Juga kurang suhu penghawa dingin ketika tidur ๐Ÿ™‚

Saya juga kurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak. Saya cuba pastikan saya rasa hidangan raya yang disediakan tapi tidak berlebihan. Berlebihan cuma akan membuatkan selsema saya semakin teruk

Dan, Syukur Alhamdulillah.. Selsema saya semakin ok dan senang untuk melakukan kerja-kerja seharian

Untuk semua pembaca di sini, saya ucapkan terima kasih kerana tidak pernah jemu untuk hadir ke sini. Maaf, baby kecil yang ada di rumah sangat-sangat tidak menggalakkan saya selalu berada jauh darinya. Tapi saya akan sentiasa cuba usahakan untuk update blog kesayangan saya ini

Selamat Hari Raya Aidilfitri kami ucapkan dan Maaf Zahir dan Batin

EJEN SSHAKLEE SABAH

 

Share

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri ๐Ÿ™‚

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 . ย ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal ๐Ÿ™‚

Selain tu, ย jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya ๐Ÿ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

CARA SAYA HILANGKAN BATUK BERKAHAK SECARA SEMULAJADI

Salam dan hai semua.. Minggu lepas saya batuk yang tidak berhenti hinggakan ada 1 ketika saya rasa sangat rimas dan pening. Hal ini membuatkan aktiviti harian sya terjejas hingga saya rasa sangat stres terutama ketika mau tidur

Ada 1 ketika saya rasakan batuk saya semakin teruk apabila saya banyak makan makanan berminyak dan minum minuman yang sejuk. Adui..sakitnya tekak.. Rasa macam tekak luka pun ada..

Masa tu saya tetap konsisten dengan vitamin basic saya iaitu Multivitamin, Folik asid dan Vit c serta saya ambil Nutriferon hampir setiap hari. Batuk saya still ada dan masih belum hilang hinggalah ketika itu saya ingin mencuba Omega Guard tapi stok Omega Guard saya pula tiada

Pilihan yang ada ketika itu adalah Lecithin, yang baru beli masa promosi Buy 1 free 1. Tiada pilihan lain, saya telan 3 biji masa tu dan saya akan telan Lecithin setiap kali makan dan minum yang manis-manis

Alhamdulillah, lepas telan Lecithin batuk saya semakin ok dan saya boleh rasakan tekak saya tidak perit lagi. Saya tidak tahu pula Lecithin boleh membantu dalam hal ini ๐Ÿ™‚

Melalui pembacaan saya, Lecithin yang boleh bertindak sebagai pembersih salur darah mampu membantu untuk mengemulsi metabolisme lemak, kolestrol, dan trigliserid di dalam tubuh badan. Rasanya Lecithin membantu membakar lemak-lemak jahat dari makanan berminyak yang saya ambil yang buatkan batuk saya semakin teruk

Alhamdulillah.. Pengambilan Lecithin yang berterusan banyak membantu mengurangkan masalah batuk saya

Dan apa yang saya perasan juga, dengan konsisten Lecithin, apabila membuang, najis-najis yang berminyak ikut sekali keluar which memang jarang sangat berlaku. hihi.. Syukur Alhamdulillah

Jika anda ingin kurangkan batuk apa kata ambil Vitamin C, Omega Guard dan Lecithin sekali. Insha Allah berkesan ๐Ÿ™‚

Mau order Set Kurang batuk? Klik di siniย 

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BILA SUSU IBUKU SEMAKIN KURANG

Salam dan hai semua.. Baru-baru ini dilanda kesibukan yang amat di pejabat hinggakan saya ‘terlari’ daripada jadual mengepam harian dan menyebabkan jumlah susu ibu yang diperah pun berkurangan. Ia terjadi apabila berlakunya pengurangan dalam Demand dan akhirnya Supply pun kurang dan ditambah dengan faktor badan dan otak yang letih menjadikan thing getting worse

Hal ini menyebabkan stok EBM (Expreessed Breatmilk) saya semakin berkurang hinggakan stok yang ada adalah stok yang baru saya perah sehari sebelum itu.

Benda ini sangat menakutkan bagi ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu kerana stok susu ibu perlu ada di rumah untuk pastikan bayi mempunyai stok susu ibu yag mencukupi semasa ibu bekerja

Risau dengan keadaan ini, saya segera mengambil beberapa langkah untuk meningkatkan demand susu ibu saya. Ia adalah;

1 . Ambil masa untuk mengepam di rumah

Benda ini sangat jarang saya lakukan kerana kebanyakan masa saya tidak sempat untuk lakukannya kerana anak-anak suka mengempeng. Tapi saya paksa juga diri untuk melakukannya dengan mengepam semasa anak-anak bermain dan ada sedikit masa untuk mengepam

2. ย Ikut semula jadual mengepam susu

Saya ikut semula jadual mengepam yang saya sediakan di pejabat dan cuba untuk tidak skip jadual ini

3. Berfikiran positif

Memang agak stres bila lihat stok susu ibu semakin berkurang tapi stressla antara penyebab utama susu ibu semakin kurang. Saya pastikan diri saya tidak terlalu stres dan cuba untuk lakukan aktiviti bersama anak-anak seperti melukis dan mengaji

Terus release stress bila tengok muka budak kecik ni ๐Ÿ™‚

4. Ambil Milk Booster

Saya sangat serasi sebenarnya dengan minuman protein Shaklee. Cumanya kadang-kadang saya tidak punya masa untuk membancuh minuman protein ini terutama di rumah. So, saya pastikan saya ambil 2 sudu ESP Shaklee pada waktu pagi agar ia boleh membantu saya dalam hal ini

5. Doa

Pada ketika ini memang saya rasa down tapi saya pasti saya boleh lakukannya. Saya meminta dengan Allah untuk permudahkan saya dalam perjuangan ini dan mengadu hanya padaNya

shaklee kk,shaklee sabah

Alhamdulillah.. Senang hati bila tengok macam ni ๐Ÿ™‚

Alhamdulillah.. Dalam masa 3 hari nampak peningkatan yang ketara dalam jumlah susu ibu yang dipam. Saya bersyukur sangat-sangat dan kini perlahan-lahan stok di peti sejuk mula bertambah. Terima kasih Allah ๐Ÿ™‚

Pada ibu-ibu yang mengepam sewaktu bekerja, jangan pernah putus asa dan yakin pada diri sendiri. Paling penting jangan skip jadual mengepam..hihi..

Mahu order ESP Shaklee? Klik di sini ya ๐Ÿ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l ย 016-5879882

Share

SET PENYUSUAN SHAKLEE BANTU PERJUANGAN 6 TAHUN MENYUSUKAN ANAK

Salam dan hai semua.. Jarang sudah saya share tentang anak-anak di sini.. Ibu anak empat ini sekarang mengalami fasa ‘Asal bangun anak ikut bangun’.. Hihihi..

Alhamdulillah. Saya masih teruskan penyusuan susu ibu buat anak-anak saya., Putri dan Farhah. 6 tahun sudah melaluinya cuma kali ini saya harapkan Farhah dapat saya susukan susu ibu sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Doakan saya ya..

Shaklee kk,shaklee sabah,shaklee papar

Luangkan masa bersama anak-anak adalah sesuatu yang sangat menyeronokkan

6 tahun di dalam perjuangan susu ibu bukan mudah. Dan ada juga bertanya bagaimana saya bertahan melakukannya. Antara sebab utamanya adalah kerana ingin anak saya mendapatkan yang terbaik dan susu ibu penuh dengan khasiat yang anak-anak saya perlukan biarpun saya akan rasa sakit elakang, sakit gigi, letih dan macam-macam lagi ๐Ÿ™‚ Dan syukur Alhamdulillah,ย suami sangat-sangat memahami dan membantu sepanjang perjuangan ini.

Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan Set Penyusuan Shaklee kerana set ini banyak membantu agar saya tidak mudah penat, lapar , stres dan mampu bertahan walaupun perjuangan susu ibu ini tidak pernah mudah

Ejen shaklee sabah

Inilah suplemen yang banyak membantu saya sepanjang perjalanan dan perjuangan saya dalam Breastfeeding

Ibu-ibu yang Breastfeeding, anda perlukan semangat yang kuat. Galilah ilmu tentang penyusuan susu ibu, abaikan kata-kata yang membuatkan kita lemah semnagat. Susu ibu adalah anugerah istimewa dari Illahi khas untuk insan yang bergelar ibu. Gunakanlah ia sebaiknya dan berikanlah ia kepada anak-anak anda, orang yang paling berhak untuk menerimanya

Buat para suami, ambilah tahu tentang isteri anda. Menyusukan anak dengan susu ibu perlukan sokongan suami yang kuat. Sokongan suami menentukan sekuat mana semangat si isteri. Jika isteri lapar sediakanlah hidangan yang sepatutnya, jika si isteri mengadu sakit belakang, urutlah belakang isteri. Jika isteri perlu masa rehat sebentar, ambillah anak anda sebenatar dan jagalah ia.

Belikan si isteri suplemen atau produk yang boleh menyokong perjuangan si isteri itu. Set Penyusuan Shaklee misalnya. Ingatkan isteri selalu untuk kurangkan minuman berkafein dan yang sejuk sejuk ya:)

Good Luck buat anda. Teruskan perjuangan dan jangan pernah berputus asa

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882 ๐Ÿ™‚

Share

CLOSING SHAKLEE YANG MENDEBARKAN

Salam dan hai semua. Maaf, agak sibuk dengan kerja di office dan anak-anak buatkan masa yang ada agak terhad. Tapi itu bukanlah menjadi halangan sepatutnya kan? Hihi..

Hari ini Closing shaklee, bermakna hari ini adalah hari terakhir untuk perkiraan unit value atau point bagi mendapatkan bonus Shaklee bulan hadapan. Sesuatu yang mendebarkan kerana percapaian Januari dikira terakhir pada hari ini. Doakan kami mencapai GUV yang kami perlukan ya. Aminnn..

Akhir-akhir ini saya jug aktif di Channel Youtube saya iaitu Aryn Fadz Lee Keluarga Hebat Dot Com. Masih berada di tapak permulaan, kadang-kadang tergagap bila bercakap dan tersasul tapi i really enjoy it buat masa ini. Jom subscribe channel Youtube saya ni. Pada yang telah subscribe, jutaan terima kasih saya ucapkan ๐Ÿ™‚

shaklee sabah, ejen shaklee sabah, pengedar shaklee sabah, ejen vivix shaklee, vivix shaklee sabah

Baru dapat bergambar sekeluarga 2 minggu lepas. Biasalah kalau anak-anak posing berlainan dan tidak mengikut tema ๐Ÿ™‚

Dan jangan lupa promo Vivix Shaklee akan berakhir pada jam 11.59 malam ini. Jom dapatkannya segera! Tengok video ini kenapa harus anda dapatkan Vivix, suplemen yang selamat dan berkesan dan terbukti dapat meningkatkan tahap kesihatan badan apabila diambil secara konsisten

Antara 3 kelebihan Vivix adalah;

1 . Produk yang mempunyai Resveratol dan Polifenol, antioksida terbaik yang mampu untuk memperbaiki DNA dan sel dalam badan. Dan ini tiada dalam suplemen lain. Apabila DNA dan sel badan kita sihat, past kulit luaran dan sistem pertahanan badan ย kita juga sihat

2. Terlibat dengan Landmark Study, kajian yang dilakukan oleh badan bebas yang mana membuktikan pengambilan Vivix secara konsisten akan melambatkan pemendekan Telomeres, penutup kromosom. Apabila penutup atau pelindung kromosom ini lambat untuk pendek, kita akan kurang terdedah kepada risiko penyakit merbahaya terutama apabila usia meningkat

3. Pengambilan Vivix secara konsisten membantu DNA dan sel dalam badan 25 tahun lebih ย muda. Ini membuatkan kulit kita akan kelihatan lebih sihat, glowing dan awet muda.

Insha Allah pengambilan Vivix secara konsisten boleh membantu kita lebih sihat, ceria dan bebas daripada masalah stress. Mau tahu bagaimana? Anda harus hubungi saya ๐Ÿ™‚

Sehingga bertemu lagi di next entry ๐Ÿ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share