Tag Archive | shaklee putatan

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

Share

SELAMAT TAHUN BARU DAN PROMOSI VIVIX SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Selamat Tahun Baru saya ucapkan pada keluarga, sahabat dan  semua pembaca, Followers serta pelanggan blog dan Shaklee saya. Saya doakan semua anda berjaya mencapai apa yang anda inginkan tahun ini dan menjadi lebih baik dari diri kita sebelum ini

Januari ini Shaklee memulakan promosi produk terbaiknya iaitu Vivix. Dicipta dengan ujian klinikal, Vivix adalah antara salah satu suplemen yang boleh mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%.

Landmark Study Shaklee yang kedua menemui bahawa  kromosom kita yang dilindungi Telomere daan enzim Telomerase akan memendek disebabkan faktor pencemaran di dalam badan dan faktor usia. Pendeknya Telomere akan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit, akan cepat menghadapi masalah ketika usia makin lanjut dan akan kelihatan lebih tua. Kajian ini dilakukan bersama Dr. Elizabeth Blackburn, pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009

Telomere adalah seperti pelindung pada kromosom kita. Kita bayangkan kromosom  seperti tali kasut. Di hujung tali kasut ada pelindung kecil yang seperti diikat bukan? Dan Telomere lah seperti apa yang berada di hujung tali kasut dan kromosom kita. Vivix membantu agar Telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA kita terlindung daripada kerosakan dan radikal bebas. Menurut kajian ini, pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten (Vitalizer, Vivix dan Cinch) secara konsisten setiap hari selama 5 tahun akan membantu mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%

Insha Allah, kita akan jadi lebih sihat, sistem pertahanan badan semakin kuat dan kita kelihatan awet muda. Apa lagi penting daripada sihat pada usia yang semakin meningkat, bukan?

vivix shaklee, shaklee vivix, vivix shaklee sabah

Pelbagai testimoni didapati daripada pengguna Vivix Shaklee ini. Antaranya ada yang berjaya pulih daripada masalah buah pinggang atau diabetes hingga tidak perlu lagi dialisis,  bacaan darah tinggi semakin turun hingga tidak perlu ambil ubat lagi, bapa yang selama ini tidak mampu berjalan seperti biasa kerana gout dapat berjalan secara normal  dan yang pastinya kulit jadi semakin cantik dan kelihatan awet muda

Ikuti video di bawah di mana suami Puan Hafza berjaya pulih daripada strok asbab Vivix

 

Apa kata anda cuba Vivix bulan ini? Bulan ini jika anda beli Vivix 6 botol anda akan dapat PERCUMA 1 botol, free keahlian dan bonus sekitar RM240 ke atas. Jika anda beli 2 botol pula, anda akan dapat diskaun sebanyak 5%, percuma keahlian dan bonus Shaklee dalam RM36 ke atas. Seronok bukan? Jom try Vivix!!!!

Cari saya jika anda mau ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KENAPA SAYA MASIH SETIA BERSAMA SHAKLEE SELEPAS 4 TAHUN

Salam dan hai semua. Baru teringat ini bulan Disember dan bulan inilah saya mendaftar menjadi ahli Shaklee 4 tahun lalu kerana ingin dapatkan harga ahli ketika membeli Meal Shakes bagi membantu meningkatkan selera makan Furqan ketika itu.

Ketika itu saya belum berniat untuk menjual produk Shaklee sehinggalah pada Januari 2012 di mana saya melihat seorang Sideline Shaklee saya mendapat income 4 angka apabila naik rank menjadi Supervisor.. Saya fikir banyak juga tu bagi kami kerana waktu itu kami bakal mendapat cahayamata kedua. Lebihan income ketika itu pasti sangat-sangat membantu.

Sejak itulah saya betul-betul serius dengan Shaklee dan sehingga kini. Walaupun pada mulanya saya lakukannya untuk menambah pendapatan keluarga tapi saya semakin jatuh cinta apabila lebih dalam mengenali Shaklee. Dan inilah antara sebabnya saya masih bertahan bersama Shaklee selepas 4 tahun.

shaklee sabah

1) Shaklee Effect

Sepanjang 3 tahun menggunakan produk Shaklee, semakin banyak kesan best yg saya rasai. Start konsisten dengan ESP, badan rasa lebih cergas dan tidak mudah letih. Kalau anak dah 4 ni badan memang cepat rasa penat, tapi bila ambil vitamin Shaklee memang rasa kebertenagaannya..Hehe..Jadi kenapa saya perlu stop bila saya sudah rasa pelbagai kebaikannya? 🙂

2) Affordable

Tahukah setiap produk Shaklee yg dihasilkan adalah murah dan mampu milik? Bayangkan 1 botol Vit C ada 180 biji di dalamnya dan kita cuma bayar RM91 untuk penggunaan 6 bulan? Kira RM0.50 sehari kita perlu bayar untuk keperluan Vit C dlm badan kita..Murahkan?😊😊😊

3) Green

Produk Shaklee dijamin semulajadi. Maaf ya, bukan saya kata sembarangan. 51 orang Saintis Shaklee yang merupakan pakar dalam bidang masing-masing  dan ada title Professor yang claim semua tu. Since mereka yang buat ujian klinikal every year dan pada setiap bahan yg Shaklee ambil untuk hasilkan satu-satu produk, susah juga untuk tidak mempercayainyakan.. Mereka juga antara orang yg menyambut pengedar-pengedar Shaklee sewaktu lawatan Pengedar Shaklee di Shaklee US tahun 2015 dlu..Jumpa dgn saintis ni buat fikiran kita lagi terbuka,terbuka sebab banyak yg kita dapat belajar 😃

ejen shaklee sabah

4) Always Safe

Berani betul Shaklee claim produk mereka Always Safe kan?Tau kenapa? Ini kerana para saintis Shaklee inilah yg buat 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan tercemar lain yg berbahaya. Dan mereka juga yang menjalankan lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan n keselamatan produk. Secara teknikal, produk Shaklee tiada Parabens, Triclosan, Phthalates, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Natrium Sulfate Eter Lauryl (SLES), 1,4-Dioxane atau propylene Glycol

5) Dijamin keberkesanannya

Hoho.. betulkah ni??? Ada lebih 100 kertas kerja saintifik, 300 juta USD dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan dan 100 terbitan jurnal penyelidikan saintifik telah dihasilkan dan berjuta-juta org yg telah hidup lebih sihat dan produktif dengan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten buat Shaklee berani claim produknya berkesan. Kenapa kita ragu-ragu lagi? 🙂

Ingin tahu lebih lanjut tentang Shaklee? Jangan malu CAll/Message / Whatsapp/ Telegram saya di 016-587 9882 ya 🙂

Share