Tag Archive | shaklee papar

SELAMAT TAHUN BARU DAN PROMOSI VIVIX SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Selamat Tahun Baru saya ucapkan pada keluarga, sahabat dan  semua pembaca, Followers serta pelanggan blog dan Shaklee saya. Saya doakan semua anda berjaya mencapai apa yang anda inginkan tahun ini dan menjadi lebih baik dari diri kita sebelum ini

Januari ini Shaklee memulakan promosi produk terbaiknya iaitu Vivix. Dicipta dengan ujian klinikal, Vivix adalah antara salah satu suplemen yang boleh mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%.

Landmark Study Shaklee yang kedua menemui bahawa  kromosom kita yang dilindungi Telomere daan enzim Telomerase akan memendek disebabkan faktor pencemaran di dalam badan dan faktor usia. Pendeknya Telomere akan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit, akan cepat menghadapi masalah ketika usia makin lanjut dan akan kelihatan lebih tua. Kajian ini dilakukan bersama Dr. Elizabeth Blackburn, pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009

Telomere adalah seperti pelindung pada kromosom kita. Kita bayangkan kromosom  seperti tali kasut. Di hujung tali kasut ada pelindung kecil yang seperti diikat bukan? Dan Telomere lah seperti apa yang berada di hujung tali kasut dan kromosom kita. Vivix membantu agar Telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA kita terlindung daripada kerosakan dan radikal bebas. Menurut kajian ini, pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten (Vitalizer, Vivix dan Cinch) secara konsisten setiap hari selama 5 tahun akan membantu mengurangkan kependekan Telomere sebanyak 40%

Insha Allah, kita akan jadi lebih sihat, sistem pertahanan badan semakin kuat dan kita kelihatan awet muda. Apa lagi penting daripada sihat pada usia yang semakin meningkat, bukan?

vivix shaklee, shaklee vivix, vivix shaklee sabah

Pelbagai testimoni didapati daripada pengguna Vivix Shaklee ini. Antaranya ada yang berjaya pulih daripada masalah buah pinggang atau diabetes hingga tidak perlu lagi dialisis,  bacaan darah tinggi semakin turun hingga tidak perlu ambil ubat lagi, bapa yang selama ini tidak mampu berjalan seperti biasa kerana gout dapat berjalan secara normal  dan yang pastinya kulit jadi semakin cantik dan kelihatan awet muda

Ikuti video di bawah di mana suami Puan Hafza berjaya pulih daripada strok asbab Vivix

 

Apa kata anda cuba Vivix bulan ini? Bulan ini jika anda beli Vivix 6 botol anda akan dapat PERCUMA 1 botol, free keahlian dan bonus sekitar RM240 ke atas. Jika anda beli 2 botol pula, anda akan dapat diskaun sebanyak 5%, percuma keahlian dan bonus Shaklee dalam RM36 ke atas. Seronok bukan? Jom try Vivix!!!!

Cari saya jika anda mau ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KENAPA SAYA MASIH SETIA BERSAMA SHAKLEE SELEPAS 4 TAHUN

Salam dan hai semua. Baru teringat ini bulan Disember dan bulan inilah saya mendaftar menjadi ahli Shaklee 4 tahun lalu kerana ingin dapatkan harga ahli ketika membeli Meal Shakes bagi membantu meningkatkan selera makan Furqan ketika itu.

Ketika itu saya belum berniat untuk menjual produk Shaklee sehinggalah pada Januari 2012 di mana saya melihat seorang Sideline Shaklee saya mendapat income 4 angka apabila naik rank menjadi Supervisor.. Saya fikir banyak juga tu bagi kami kerana waktu itu kami bakal mendapat cahayamata kedua. Lebihan income ketika itu pasti sangat-sangat membantu.

Sejak itulah saya betul-betul serius dengan Shaklee dan sehingga kini. Walaupun pada mulanya saya lakukannya untuk menambah pendapatan keluarga tapi saya semakin jatuh cinta apabila lebih dalam mengenali Shaklee. Dan inilah antara sebabnya saya masih bertahan bersama Shaklee selepas 4 tahun.

shaklee sabah

1) Shaklee Effect

Sepanjang 3 tahun menggunakan produk Shaklee, semakin banyak kesan best yg saya rasai. Start konsisten dengan ESP, badan rasa lebih cergas dan tidak mudah letih. Kalau anak dah 4 ni badan memang cepat rasa penat, tapi bila ambil vitamin Shaklee memang rasa kebertenagaannya..Hehe..Jadi kenapa saya perlu stop bila saya sudah rasa pelbagai kebaikannya? 🙂

2) Affordable

Tahukah setiap produk Shaklee yg dihasilkan adalah murah dan mampu milik? Bayangkan 1 botol Vit C ada 180 biji di dalamnya dan kita cuma bayar RM91 untuk penggunaan 6 bulan? Kira RM0.50 sehari kita perlu bayar untuk keperluan Vit C dlm badan kita..Murahkan?😊😊😊

3) Green

Produk Shaklee dijamin semulajadi. Maaf ya, bukan saya kata sembarangan. 51 orang Saintis Shaklee yang merupakan pakar dalam bidang masing-masing  dan ada title Professor yang claim semua tu. Since mereka yang buat ujian klinikal every year dan pada setiap bahan yg Shaklee ambil untuk hasilkan satu-satu produk, susah juga untuk tidak mempercayainyakan.. Mereka juga antara orang yg menyambut pengedar-pengedar Shaklee sewaktu lawatan Pengedar Shaklee di Shaklee US tahun 2015 dlu..Jumpa dgn saintis ni buat fikiran kita lagi terbuka,terbuka sebab banyak yg kita dapat belajar 😃

ejen shaklee sabah

4) Always Safe

Berani betul Shaklee claim produk mereka Always Safe kan?Tau kenapa? Ini kerana para saintis Shaklee inilah yg buat 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk logam berat, racun perosak atau mana-mana ratusan bahan tercemar lain yg berbahaya. Dan mereka juga yang menjalankan lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan n keselamatan produk. Secara teknikal, produk Shaklee tiada Parabens, Triclosan, Phthalates, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Natrium Sulfate Eter Lauryl (SLES), 1,4-Dioxane atau propylene Glycol

5) Dijamin keberkesanannya

Hoho.. betulkah ni??? Ada lebih 100 kertas kerja saintifik, 300 juta USD dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan dan 100 terbitan jurnal penyelidikan saintifik telah dihasilkan dan berjuta-juta org yg telah hidup lebih sihat dan produktif dengan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten buat Shaklee berani claim produknya berkesan. Kenapa kita ragu-ragu lagi? 🙂

Ingin tahu lebih lanjut tentang Shaklee? Jangan malu CAll/Message / Whatsapp/ Telegram saya di 016-587 9882 ya 🙂

Share

KENAPA SUSU IBU KURANG SEMASA BERPANTANG

Salam dan hai semua. Sibuk betul 2-3 hari ini. Still adapting dengan orang baru dalam rumah ni. Jadual tidur pun masih belum teratur. Mana lagi perlu menjaga 3 orang anak kecil kami.

Hari ini masuk hari ke 29 saya berpantang. Berpantang sendiri sambil menjaga anak-anak bukannya mudah. Apatah lagi anak ke-3 saya masih menyusu badan. Dan sekarang Tandem Nursing atau berkongsi susu dengan adiknya

Walaupun agak penat seharian mengurus anak-anak sambil berpantang, Alhamdulillah, susu ibu saya sentiasa banyak untuk anak-anak. Sepatutnya ketika berpantang, susu ibu akan meriah kerana bayi sangat kuat menyusu. Tapi kenapa masih ada ibu berpantang yang mengalami masalah susu ibu kurang? Saya kongsikan sedikit sebab-sebabnya ya

punca-susu-ibu-kurang-semsa-berpantang

1 . Kurangnya Supply and Demand

Ini konsep paling penting dalam penyusuan susu ibu. Selalunya ibu yang kurang pengalaman dalam penyusuan susu ibu merasakan susu ibu mereka kurang hingga mereka top up dengan susu formula. Bila bayi diberikan susu formula, bayi akan kurang menyusu dengan ibu. So, akan berlakulah kekurangan Demand dari si bayi. Bila Demand kurang, Supply akan kurang.

The best way is untuk beri bayi anda susu ibu sahaja. Kerapkan menyusui bayi dan offer pada mereka bila-bila masa. Insha Allah bayi akan makin kerap menyusu. Bila bayi kerap menyusu, susu akan semakin banyak

2 . Berfikiran positif dan jangan stres

Yakin dengan diri anda yang susu ibu anda banyak. Tabahkan hati dengan apa yang orang lain perkatakan. Bila kita yakin susu kita banyak, susu kita akan jadi lebih banyak. Trust yourself and don’t stres out, ok 🙂

3 . Minum banyak air

70% kandungan susu ibu adalah air dan air itu datangnya dari badan si ibu. Sebab tu ibu menyusu mudah untuk sembelit jika kurang air di dalam badan. Ambil air yang banyak melebihi 3 liter sehari. Biar minum sedikit tetapi kerap. Saya pasti anda akan berasa cepat haus

4 . Makan makanan berkhasiat

Badan perlukan makanan berkhasiat agar badan sentiasa bertenaga dan mampu hasilkan susu ibu.  Kurangkan makanan segera ya. Banyakkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan

5 . Gali ilmu

Penting untuk anda mencari ilmu tentang Penyusuan susu ibu atau Breastfeeding ini sebelum anda bersalin. Cara banyakkan susu, pelekapan yang betul dan banyak lagi ilmu tentang Breastfeeding ini perlu anda tahu. Anda boleh rujuk kepada hospital terdekat, kawan-kawan yang ada pengalaman atau Google! 🙂

6 . Buat sesuatu yang anda suka

Antara benda penting dalam penyusuan susu ibu adalah untuk pastikan anda gembira, tidak stres out serta untuk elakkan meroyan. Buat sesuatu yang anda suka, contoh makan makanan kegemaran anda, menjahit atau seperti saya, blogging atau melihat resepi-resepi yang best atau drama best seperti Patahnya Sebelah Sayap yang tengah trending tu..Hihi..

Ok ibu-ibu berpantang sekalian, anda semua adalah ibu-ibu yang hebat. Pasti susu ibu anda banyak dan anak anda kenyang dan membesar dengan susu ibu anda. Be confident k 🙂

P/s: Boleh ambil Set Penyusuan Shaklee untuk membantu badan anda tidak mudah letih, tidak mudah stres dan susu ibu makin meriah seperti saya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

PENGEDAR DAN EJEN SHAKLEE DI WESTON BEAUFORT DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua. Hari ini saya ingin perkenalkan seorang ahli Shaklee yang berdaftar dengan keluarga Shaklee kami iaitu Puan Susanti Osman.

Puan Susanti yang kini menetap di Kg Weston, Beaufort berasal dari Kawang Papar Sabah, merupakan seorang yang lemah-lembut dan bersemangat waja. Beliau  telah mengamalkan pengambilan produk Shaklee ini bertahun lamanya dan ada testimoni yang hebat.

Bermula dengan vitamin kesihatan badan, set Kesuburan, Set Kehamilan, Set Berpantang dan sekarang mengambil Set Penyusuan, beliau sangat yakin dengan produk ini kerana beliau tahu semua produk Shaklee adalah semulajadi, selamat dan berkesan 🙂

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Jika anda mencari produk Shaklee seperti Vivix, Omega, ESP, Set Kesuburan atau Pengedar / ejen  Shaklee di kawasan Beaufort dan Papar Sabah, anda boleh terus hubungi beliau melalui;

Call / Msg/ Whatsapp : 014-865 1065

FB : Ummu Adeena

Insha Allah, beliau akan memberikan anda info lengkap mengenai produk Shaklee dan memberikan konsultasi atau cara pemakanan yang betul kerana beliau sendiri telah lama bersama dengan Shaklee 🙂

Share