Tag Archive | shaklee kk

TIPS MEMBELI BELAH BERSAMA ANAK SEBELUM ADILFITRI

Salam dan hai semua. Beberapa hari lagi kita akan menyambut Aidlfitri dan semestinya antara orang yang palng seronok adalah anak-anak

Ramai ibu bapa masih membeli untuk keperluan anak sebelum Aidilfitri ini bukan? Bandar Kota Kinabalu pun dari Sabtu lepas memang penuh dan sesak dengan orang ramai

cara membeli bersama anak ramai

Keluar bersama anak-anak memnag mencabar tapi seronok lebih-lebh lagi bila melihat mereka happy

Bukan mudah sebenarnya untuk membawa anak membeli belah terutama bila ada anak ramai dan dalam keadaan yang sesak. Ada yang cadangkan baik hanya ibu bapa sahaja yang belikan untuk anak tetapi ada ketikanya anak perlu dibawa kerana ingn memastikan barangan yang dipilih seperti baju, kasut, tudung, seluar dan sebagainya muat dengan anak dan mereka sukai

Begitu juga dengan kami, dengan anak seramai 5 orang memang agak mencabar untuk membawa anak-anak membeli belah dan saya kongsikan beberapa tips untuk anda lakukan agar perjalanan membeli belah bersama anak ini berjalan lancar ( Walaupun hakikatnya pasti ada yang terkandas πŸ™‚ Continue reading

Share

SET MANDIAN DAN PENJAGAAN DIRI BAYI YANG SELAMAT, ORGANIK DAN SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF

Salam dan hai semua..Alhamdulillah. Hari ni genap Eishal berumur 50 hari dan kami akan berjumpa doktor untuk mengetahui keputusan Prolonged Jaundice nya hari ini. Sungguh tidak sangka begitu cepat masa berlalu dan saya pun sudah habis pantang.

Hari ini saya ingin kongsikan dengan pembaca semua tentang sabun mandian,krim dan minyak urut bayi yang saya gunakan untuk Eishal. Baunya yang segar, strukturnya yang lembut serta bebas bahan kimia yang merbahaya buatkan saya sangat-sangat sukakannya

Set penjagaan diri bayi ini terdiri daripada sabun mandi, lotion dan massage oil sangat sesuai untuk kulit bayi yang masih lembut dan sensitif. Ia juga organik dan tahan lama. Ada pengguna  mengatakan mereka gunakan set ini hingga 3 bulan lamanya. Jimat bukan?😊

Saya sendiri sudah gunakannya selama 3 minggu dan hingga kini kandunganya masih banyak

set mandian bayi selamat

3 produk ini dipanggil Shakleebaby. Botol ungu adalah sabun mandi, botol hijau adalah Soothing Lotion dan botol orange adalah Massage Oil. Eishal memang sukakan set ini kerana buatkan dia relax and calm

Sabun mandi yang mengandungi antaranya chamomile, lavender dan aloe vera organik ini merupakan mandian yang lembut, mententeramkan, menenagkan dan melegakan kulit

Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai PH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut

Saya hanya gunakan sedikit untuk Eishal ketika mandi kerana ia memang pekat dan kongsi penggunaannya dengan kakak-kakaknya juga. Strukturnya yang lembut dan bau yang segar serta jimat buatkan saya teruja untuk menggunakannya pada anak-anak

Soothing Lotion atau losyen pelembab bantu mengekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jair-jemarinya. Ia mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, mnyak bunga matahari, minyak jojoba dan shea buter organik yang mana selamat untuk bayi

Kebiasaannya, saya akan pakaikan krim ini pada seluruh badan Eishal sambil melakukan urutan manja dan Eishal memag enjoy that moment. Saya sangat sukakan baunya yang segar dan strukturnya yang tidak terlalu berminyak

Dan yang ketiga adalah Massage oil atau minyak urut yang mempunyai campuran organik yang menenangkan, sangat lembut yang sememangnya sempurna untuk mengurut bayi pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembab selepas mandian.

Mengandungi minyak biji bunga mathari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang. Saya gunakan Massage Oil ini di perut Eishal untuk elakkan kembung perut, selain kaki dan rambut Eishal

Dan selepas tu saya akan cium Eishal berabis sebab saya sangat sukakan baunya πŸ™‚

Set penjagaan diri bayi ini telah dibuktikan selamat dan sesuai untuk kulit sensitif. Ketiga-tiga produk ini tidak mengandungi paraben, Natrium Lauril Sulfat (SLS), Phthalates, BPA, Formaldehid, 1,4- dioxan, warna tiruan dan wangian, diuji pakar pediatrik dan diuji secara klinikal.

Wangian yang ada padanya adalah wangian semulajadi daripada bahan-bahan semulajadi  dan organik yang diadun bersama. Dan ia juga sangat-sangat sesuai buat bayi yang mempunyai masalah kulit sensitif atau alergik

Mari kita baca pengalaman ibu-ibu yang telah menggunakannya;

testimoni shakleebaby

Dan berita baiknya untuk anda, bulan ini set mandian selamat ini boleh dibeli dengan harga 2 set dan anda akan diberi 3 set termasuk diberi percuma tuala bayi yang lembut serta sebuah beg comel bayi

set mandian bayi selamat

Untuk dapatkannya anda boleh terus hubungi saya di;

Whatsapp : www.wasap.my/60165879882

FB : Aryn Fadz Lee

Atau anda boleh terus klik di Set Penjagaan Diri Bayi selamat

With Love,

Aryn Fadz Lee πŸ™‚

Share

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri πŸ™‚

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 . Β ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal πŸ™‚

Selain tu, Β jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya πŸ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

CARA SAYA HILANGKAN BATUK BERKAHAK SECARA SEMULAJADI

Salam dan hai semua.. Minggu lepas saya batuk yang tidak berhenti hinggakan ada 1 ketika saya rasa sangat rimas dan pening. Hal ini membuatkan aktiviti harian sya terjejas hingga saya rasa sangat stres terutama ketika mau tidur

Ada 1 ketika saya rasakan batuk saya semakin teruk apabila saya banyak makan makanan berminyak dan minum minuman yang sejuk. Adui..sakitnya tekak.. Rasa macam tekak luka pun ada..

Masa tu saya tetap konsisten dengan vitamin basic saya iaitu Multivitamin, Folik asid dan Vit c serta saya ambil Nutriferon hampir setiap hari. Batuk saya still ada dan masih belum hilang hinggalah ketika itu saya ingin mencuba Omega Guard tapi stok Omega Guard saya pula tiada

Pilihan yang ada ketika itu adalah Lecithin, yang baru beli masa promosi Buy 1 free 1. Tiada pilihan lain, saya telan 3 biji masa tu dan saya akan telan Lecithin setiap kali makan dan minum yang manis-manis

Alhamdulillah, lepas telan Lecithin batuk saya semakin ok dan saya boleh rasakan tekak saya tidak perit lagi. Saya tidak tahu pula Lecithin boleh membantu dalam hal ini πŸ™‚

Melalui pembacaan saya, Lecithin yang boleh bertindak sebagai pembersih salur darah mampu membantu untuk mengemulsi metabolisme lemak, kolestrol, dan trigliserid di dalam tubuh badan. Rasanya Lecithin membantu membakar lemak-lemak jahat dari makanan berminyak yang saya ambil yang buatkan batuk saya semakin teruk

Alhamdulillah.. Pengambilan Lecithin yang berterusan banyak membantu mengurangkan masalah batuk saya

Dan apa yang saya perasan juga, dengan konsisten Lecithin, apabila membuang, najis-najis yang berminyak ikut sekali keluar which memang jarang sangat berlaku. hihi.. Syukur Alhamdulillah

Jika anda ingin kurangkan batuk apa kata ambil Vitamin C, Omega Guard dan Lecithin sekali. Insha Allah berkesan πŸ™‚

Mau order Set Kurang batuk? Klik di siniΒ 

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BILA SUSU IBUKU SEMAKIN KURANG

Salam dan hai semua.. Baru-baru ini dilanda kesibukan yang amat di pejabat hinggakan saya ‘terlari’ daripada jadual mengepam harian dan menyebabkan jumlah susu ibu yang diperah pun berkurangan. Ia terjadi apabila berlakunya pengurangan dalam Demand dan akhirnya Supply pun kurang dan ditambah dengan faktor badan dan otak yang letih menjadikan thing getting worse

Hal ini menyebabkan stok EBM (Expreessed Breatmilk) saya semakin berkurang hinggakan stok yang ada adalah stok yang baru saya perah sehari sebelum itu.

Benda ini sangat menakutkan bagi ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu kerana stok susu ibu perlu ada di rumah untuk pastikan bayi mempunyai stok susu ibu yag mencukupi semasa ibu bekerja

Risau dengan keadaan ini, saya segera mengambil beberapa langkah untuk meningkatkan demand susu ibu saya. Ia adalah;

1 . Ambil masa untuk mengepam di rumah

Benda ini sangat jarang saya lakukan kerana kebanyakan masa saya tidak sempat untuk lakukannya kerana anak-anak suka mengempeng. Tapi saya paksa juga diri untuk melakukannya dengan mengepam semasa anak-anak bermain dan ada sedikit masa untuk mengepam

2. Β Ikut semula jadual mengepam susu

Saya ikut semula jadual mengepam yang saya sediakan di pejabat dan cuba untuk tidak skip jadual ini

3. Berfikiran positif

Memang agak stres bila lihat stok susu ibu semakin berkurang tapi stressla antara penyebab utama susu ibu semakin kurang. Saya pastikan diri saya tidak terlalu stres dan cuba untuk lakukan aktiviti bersama anak-anak seperti melukis dan mengaji

Terus release stress bila tengok muka budak kecik ni πŸ™‚

4. Ambil Milk Booster

Saya sangat serasi sebenarnya dengan minuman protein Shaklee. Cumanya kadang-kadang saya tidak punya masa untuk membancuh minuman protein ini terutama di rumah. So, saya pastikan saya ambil 2 sudu ESP Shaklee pada waktu pagi agar ia boleh membantu saya dalam hal ini

5. Doa

Pada ketika ini memang saya rasa down tapi saya pasti saya boleh lakukannya. Saya meminta dengan Allah untuk permudahkan saya dalam perjuangan ini dan mengadu hanya padaNya

shaklee kk,shaklee sabah

Alhamdulillah.. Senang hati bila tengok macam ni πŸ™‚

Alhamdulillah.. Dalam masa 3 hari nampak peningkatan yang ketara dalam jumlah susu ibu yang dipam. Saya bersyukur sangat-sangat dan kini perlahan-lahan stok di peti sejuk mula bertambah. Terima kasih Allah πŸ™‚

Pada ibu-ibu yang mengepam sewaktu bekerja, jangan pernah putus asa dan yakin pada diri sendiri. Paling penting jangan skip jadual mengepam..hihi..

Mahu order ESP Shaklee? Klik di sini ya πŸ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l Β 016-5879882

Share

SET PENYUSUAN SHAKLEE BANTU PERJUANGAN 6 TAHUN MENYUSUKAN ANAK

Salam dan hai semua.. Jarang sudah saya share tentang anak-anak di sini.. Ibu anak empat ini sekarang mengalami fasa ‘Asal bangun anak ikut bangun’.. Hihihi..

Alhamdulillah. Saya masih teruskan penyusuan susu ibu buat anak-anak saya., Putri dan Farhah. 6 tahun sudah melaluinya cuma kali ini saya harapkan Farhah dapat saya susukan susu ibu sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Doakan saya ya..

Shaklee kk,shaklee sabah,shaklee papar

Luangkan masa bersama anak-anak adalah sesuatu yang sangat menyeronokkan

6 tahun di dalam perjuangan susu ibu bukan mudah. Dan ada juga bertanya bagaimana saya bertahan melakukannya. Antara sebab utamanya adalah kerana ingin anak saya mendapatkan yang terbaik dan susu ibu penuh dengan khasiat yang anak-anak saya perlukan biarpun saya akan rasa sakit elakang, sakit gigi, letih dan macam-macam lagi πŸ™‚ Dan syukur Alhamdulillah,Β suami sangat-sangat memahami dan membantu sepanjang perjuangan ini.

Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan Set Penyusuan Shaklee kerana set ini banyak membantu agar saya tidak mudah penat, lapar , stres dan mampu bertahan walaupun perjuangan susu ibu ini tidak pernah mudah

Ejen shaklee sabah

Inilah suplemen yang banyak membantu saya sepanjang perjalanan dan perjuangan saya dalam Breastfeeding

Ibu-ibu yang Breastfeeding, anda perlukan semangat yang kuat. Galilah ilmu tentang penyusuan susu ibu, abaikan kata-kata yang membuatkan kita lemah semnagat. Susu ibu adalah anugerah istimewa dari Illahi khas untuk insan yang bergelar ibu. Gunakanlah ia sebaiknya dan berikanlah ia kepada anak-anak anda, orang yang paling berhak untuk menerimanya

Buat para suami, ambilah tahu tentang isteri anda. Menyusukan anak dengan susu ibu perlukan sokongan suami yang kuat. Sokongan suami menentukan sekuat mana semangat si isteri. Jika isteri lapar sediakanlah hidangan yang sepatutnya, jika si isteri mengadu sakit belakang, urutlah belakang isteri. Jika isteri perlu masa rehat sebentar, ambillah anak anda sebenatar dan jagalah ia.

Belikan si isteri suplemen atau produk yang boleh menyokong perjuangan si isteri itu. Set Penyusuan Shaklee misalnya. Ingatkan isteri selalu untuk kurangkan minuman berkafein dan yang sejuk sejuk ya:)

Good Luck buat anda. Teruskan perjuangan dan jangan pernah berputus asa

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882 πŸ™‚

Share