» pengedar shaklee sabah sarawak

Salam dan hai semua. Cuaca sungguh panas ketika ini bukan? Saya yang punya kulit yang sensitif ini pun sudah mula didatangi ruam-ruam panas akibat cuaca yang agak panas ini Seringkali cuaca panas dikaitkan dengan keadaan di mana badan kita mudah mendapat jangkitan atau mudah diserang sakit. Ini kerana, ketika cuaca panas badan kita mudah kekurangan air atau … Continue reading 10 LANGKAH HADAPI CUACA PANAS BERPANJANGAN UNTUK ELAK MUDAH JATUH SAKIT

PUNCA SAKIT LUTUT DAN CARA MENGURANGKANNYA

Posted on

Salam dan hai semua.. Seringkali ibu bapa atau orang terdekat kita yang sudah berusia mengadu sakit lutut bukan? Ia juga boleh terjadi kepada semua orang tidak mengira usia dan kesihatan disebabkan perkara-perkara tertentu. Antara punca berlakunya sakit lutut adalah; 1 .  Sakit lutut akibat kemalangan Kerap berlaku pada orang yang aktif bersukan dan mengalami kecederaan … Continue reading PUNCA SAKIT LUTUT DAN CARA MENGURANGKANNYA

Salam dan hai semua. Hari ke hari semakin banyak alat permainan yang canggih  direka dan dihasilkan untuk kanak-kanak. Akan tetapi, terfikirkah kita sama ada permainan itu sesuai buat anak-anak kita? 🙂 Ramai juga ibu bapa mengeluh bila anak seakan-akan taksub dengan gadget-gadget elektronik sehingga kurang terlibat dengan aktiviti di luar rumah. Atas kesedaran itu, saya kongsikan … Continue reading 7 CARA DAN PANDUAN MEMILIH ALAT PERMAINAN UNTUK ANAK-ANAK

Salam dan hai semua… Minggu lepas saya ada menulis tentang cara kurangkan ulser mulut agar tidak mengganggu tugas seharian. Ulser ni kecil ja dalam mulut tu tapi kalau dah terkena memang rasa sakit ja dan rasa tidak selesa lebih-lebih lagi masa berus gigi, kan? Hehe.. So, hari ni saya mau share vitamin yang sesuai anda … Continue reading KERAP KENA ULSER? ANDA PATUT AMBIL VITAMIN C SEMULAJADI INI

Salam dan hai semua. Pernah kena ulser mulut tak? Adoi.. pedihnya…Saya juga pernah, lebih-lebih lagi bila badan saya kekurangan air. Ulser mulut selalunya kerap terjadi lebih-lebih apabila kita kurang minum air, berdepan cuaca panas atau apabila sistem imunisasi badan lemah. Ia selalunya boleh sembuh dalam masa 3 minggu dan tidak berjangkit. Akan tetapi, pasti kita berasa tidak … Continue reading CARA KURANGKAN ULSER MULUT AGAR TIDAK MENGGANGGU TUGAS SEHARIAN

KELUARGAHEBAT.COM KINI SETAHUN!

Posted on

Salam hujung minggu semua. Tidak sangka nama yang kami pilih keluargahebat.com kini sudah berusia setahun. Rasanya bagai baru sahaja kami berfikir-fikir dan sediakan beberapa nama untuk blog kami setahun yang lalu. Eh, sebenarnya 2 tahun yang lalu. Tapi setahun sebelum tu tak terbuka langsung domain ini disebabkan kurangnya ilmu Syukur alhamdulillah, Allah ilhamkan kami satu … Continue reading KELUARGAHEBAT.COM KINI SETAHUN!