Tag Archive | pengedar shaklee sabah

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

PENGEDAR DAN EJEN SHAKLEE DI WESTON BEAUFORT DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua. Hari ini saya ingin perkenalkan seorang ahli Shaklee yang berdaftar dengan keluarga Shaklee kami iaitu Puan Susanti Osman.

Puan Susanti yang kini menetap di Kg Weston, Beaufort berasal dari Kawang Papar Sabah, merupakan seorang yang lemah-lembut dan bersemangat waja. Beliau  telah mengamalkan pengambilan produk Shaklee ini bertahun lamanya dan ada testimoni yang hebat.

Bermula dengan vitamin kesihatan badan, set Kesuburan, Set Kehamilan, Set Berpantang dan sekarang mengambil Set Penyusuan, beliau sangat yakin dengan produk ini kerana beliau tahu semua produk Shaklee adalah semulajadi, selamat dan berkesan 🙂

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Jika anda mencari produk Shaklee seperti Vivix, Omega, ESP, Set Kesuburan atau Pengedar / ejen  Shaklee di kawasan Beaufort dan Papar Sabah, anda boleh terus hubungi beliau melalui;

Call / Msg/ Whatsapp : 014-865 1065

FB : Ummu Adeena

Insha Allah, beliau akan memberikan anda info lengkap mengenai produk Shaklee dan memberikan konsultasi atau cara pemakanan yang betul kerana beliau sendiri telah lama bersama dengan Shaklee 🙂

EJEN DAN PENGEDAR VIVIX SHAKLEE DI KOTA KINABALU DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua..Baru kelmarin create short video dengan anak-anak tentang Vivix Shaklee, si antioksida. Mau share di sini hari ini 🙂

 

Hihi.. Macam nilah ibu anak 4.. Kemana-mana ada jak anak ikut bergambar dan bervideo.

Sedikit tentang Vivix yang anda perlu tahu.

Vivix atau antioksida terbaik ini mempunyai 4 bahan iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Polygonum dan Elderberry. Keempat-empat bahan dan ramuan ini telah dikaji bertahun oleh Shaklee dan didapati mempunyai antioksida yang tinggi. Jika anda perasan, keempat-empat bahan ini mempunyai warna yang gelap. Warna gelap pada bahan-bahan inilah menunjukkan bahan-bahan ini mempunyai perlindungan atau antioksida yang tinggi pada tumbuhan-tumbuhan ini

Pengambilan Vivix juga membantu Mitokondria di dalam badan kita untuk semakin sihat. Kajian menunjukkan, apabila hjung mitokondria ini semakin panjang, umur manusia akan semakin panjang juga kerana manusia akan semakin sihat

Suka saya ingatkan juga tentang penuaan. Penuaan memang tidak dapat dielakkan akan tetapi boleh dilambatkan prosesnya Penuaan menyebabkan pelbagai masalah dalam badan wujud kerana badan mula kurang pertahanan. Kajian menunjukkan apabila anda mengambil Vivix, anda akan kelihatan 25 tahun lebih muda. Dalaman badan juga ya 🙂

Saya suka Vivix kerana ia membantu mengurangkan masalah alergik saya, buat saya rasa bertenaga dan paling best kulit glowing u olls 🙂

testimoni-vivi-x-kulit-cantik

Vivix Effects – Ibu dan anak

Antara keistimewaan Vivix ini lagi adalah;

1 . Mengurangkan penyebab berlakunya penyakit alzheimer

2 . Meningkatkan daya ketahanan badan

3 . Bantu menurunkan berat badan

4 . Bantu tingkatkan kesuburan

5 . Menyokong kesihatan sendi

6 . Membantu memulihkan penyakit strok atau angin ahmar

7. Membantu mengurangkan  kencing manis

8. Perbaiki sel

9. Melindungi jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung

10. Cegah pembentukan protein AGE – Protein jahat dalam tubuh

Vivix yang berharga RM475 ini tahan untuk sebulan, bergantung pada jumlah pengambilan. Kehebatannya terutama dalam membantu ramai pesakit kronik untuk semakin sihat membuatkan ia sangat berbaloi untuk dibeli.

Hubungi saya, Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu dan Papar Sabah ini sekiranya anda inginkannya dengan harga yang lebih jimat 🙂

ejen dan pengedar vivxi shaklee sabah

With Love, 

Aryn Fadz Lee l 016- 587 9882

IBU BERPANTANG CEPAT CERGAS DENGAN SET BERPANTANG / BERSALIN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Hari ini masuk hari ke 13 saya berpantang. Alhamdulillah.. Setakat hari ni, tiada sudah rasa sakit-sakit badan atau badan rasa tidak best. Sampai ada orang tegur saya berjalan bukan macam  orang baru bersalin atau beranak, bilang orang Sabah. 🙂

Alhamdulillah.. Masa bersalin hari tu, memang saya tidak ada luka dan tiada sebarang jahitan. Mungkin sebab tu saya cepat untuk recover dan juga sebab seawal hari pertama baby lahir saya terus ambil Set Berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Zinc Complex

set brpantang shaklee

Sebenarnya suplemen-suplemen ini juga adalah suplemen yang sama yang saya ambil semasa mengandung. So, bila sudah bersalin, saya continue jala. Jimat sebab dalam 1 botol, tabletnya ada yang  120 – 180 bij. Kalau ambil sebiji sehari, dapatlah guna untuk 4-6 bulan 🙂

Ok, apa yang saya perasan bila ambil Set Berpantang best ini, saya cepat rasa bertenaga, tidak mudah stres, tidak mudah lapar, badan cepat rasa cergas dan luka dalaman pun cepat bagus. Kelebihan setiap suplemen dalam Set Berpantang ini adalah;

1 . ESP

Minuman tenaga segera yang bantu ibu tidak mudah lapar dan penat, juga salah satu Milk Booster yang sedap

2 . Vita Lea

Multivitamin yang bantu cukupkan nutrisi dan vitamin dalam badan ibu agar ibu dapat hasilkan susu ibu berkualiti. Juga Energy Booster yang best

3 . B complex

Viamin antistres. Penting untuk elak meroyan dan beri tenaga pada ibu. B Complex sangat sesuai diambil selepas makan kerana ia akan memproses makanan untuk menjadi tenaga

4 . Vitamin C

Vitamin yang bnatu kuatan pertahahanan badan agar ibu tidakmudah jatuh sakit dan percepatkan penyenbuhan luka

5 . Ostematrix

Kalsium yang bantu agar badan ibu tidak mudah sakit dan mudah lawas. Kalsium penting kerana apabila bayi menyusu, kalsium adalah antara yang paling banyak bayi serap daripada ibu.

6. Zinc complex

Suplemen yang membantu percepatkan peyembuha luka dan kuatkan pertahanaan badan. Juga untuk elak rambut cepat gugur

Saya memang suka set ini kerana ia banyak membantu saya. Susu ccepat banyak, bayi cepat kenyang dan bayi juga tidak mempunyai masalah kuning tinggi. Paling best rasa sakit selepas bersalin cepat hilang dan rahim cepat kecut. Selalu orang cakap, lepas beranak ramai ni badan cepat letih dan sakit-sakit. Alhamdulillah, dengan mengamalkan set ini saya berpantang dengan sihatnya. Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah pertemukan saya dengan set ini 🙂

Sekiranya anda berminat dengan Set Berpantang atau Set Ibu Bersalin ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882 ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE

Salam Jumaat dan hai.. Kelmarin saya buat status di Wall Facebook saya tentang IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Tidak disangka ramai pula yang like dan tolong aminkan impian kami sekeluarga ini.

IMPIAN SAYA BERSAM SHAKLEE

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Doakan kami berjaya mencapainya

Kalau diikutkan dulu, saya bukanlah orang yang pernah terfikir boleh sampai ke tahap ini. Dulu bila fikir pasal impian ni, rasa macam susah ja mau capai. Mau beli barang mahal-mahal pun berfikir.  Rasa susah bila fikir banyak duit perlu guna dan cari

Tapi semua tu berubah sejak saya kenal Shaklee. Bermula cuma sebagai pengguna, tercabar denagn seorang Supervisor Shaklee yang berjaya naik rank dalam masa sebulan dan dapat income 4 angka sebulan, buat saya berfikir untuk mencuba bisnes Shaklee ini secara serius

Bermula dari detik itu, saya serius bersama Shaklee sehingga kini. Sesuatu yang saya sendiri tidak jangks kerana saya boleh bertahan dengan 1 syarikat MLM sehingga kini. Dan sehingga kini impian yang saya rasa angan-angan suatu ketika dulu, saya yakin Allah akan makbulkan

Antara IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE adalah;

  •  BERJAYA MENJADI MASTER COORDINATOR PADA 31 OGOS 2017
  • MENDAPAT INCOME DAN BONUS SHAKLEE 6 ANGKA SEBULAN
  • WORK AT HOME MOTHER PADA DISEMBER 2017
  • TUNAIKAN HAJI BERSAMA MAMI, DADI , IBU MERTUA DAN ANAK-ANAK PADA 2017
  • LANGSAIKAN SEMUA PINJAMAN PADA DISEMBER 2017
  • BANTU SEKURANGNY-KURANGNYA 15 ORANG MENJADI MASTER COORDINATOR DAN RAMAI LAGI MENJADI LEADER
  • TUNAIKAN IMPIAN MAMI
  • SERENA SEBIJI 2017 
  • SEDEKAH SETIAP HARI

Ini sahaja saya share di sini dahulu ya. Kalau mau tulis memang banyak impian saya ni. Dan saya yakin Allah akan makbulkannya. Doakan saya ya

Bagi yang sentiasa menyokong saya, walau di mana anda berada, saya ucapkan terima kasih. Walaupun anda membaca dalam senyap, saya aahu anda aminkan selalu doa saya. Pada anda, saya doakan, moga impian anda juga akan tercapai. Jangan takut bermimpi kerana mimpi adalah percuma 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF DI KOTA KINABALU DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua.. Alhamdulillah, 8 Ogos lepas genaplah usia saya 32 tahun. Tidak sangka dalam usia ini saya akan mempunyai 4 orang anak. Insha Allah, September ini akan lahirlah lagi seorang cahayamata kami. Moga Allah permudahkan segalanya buat saya

Semalam, ada  sedikit celebration bersama keluarga kecil saya. Anak-anaklah yang paling excited. Excited mau bergambar , potong kek dan tiup lilin. Seronok tengok dorang gembira. Paling seronok bila dorang semua cium dan wish Happy Birthday untuk Ummi dorang ni

ejen shaklee sabah

Sedikit sambutan bersama keluarga tersayang

Alhamdulillah, di tahun ini juga sudah 3 tahun saya bersama Shaklee. Nda sangka saya bertahan begini lama. Iyalah.. dulu prejudis sangat dgn MLM ni. Tapi Shaklee betul-betul berbeza. Shaklee telah banyak mengubah diri saya dan keluarga

Banyak sudah benda yang saya kecapi bersama Shaklee. Antaranya, terima Car Bonus, menggunakan duit bonus Shaklee untuk bawa keluarga melancong, bayar ansuran kereta, pusing modal dan banyak lagi. Doakan saya mencapai impian saya yang lagi besar dengan Shaklee ya 🙂

Belum cerita lagi apabila saya dan keluarga rasa semakin sihat dengan Shaklee. Resdung saya pun jarang-jarang datang, bacaan HB semasa mengandung pun semakin ok, susu ibu semakin meriah, anak-anak jarang sakit dan suami selalu rasa cergas

Yang paling penting, bersama Shaklee saya punya mentor yang heba,t yang banyak membimbing kami mendekati diri pada Yang Maha Esa dan mengingatkan kami untuk meletakkan pergantungan hanya padaNya. Walau macammana kami berjaya sekalipun, Allah tempat kami bergantung. Dia lah pemilik kepada semua ini. Dan saya pasti Allah pertemukan saya dengan Shaklee kerana ingin saya menjadi insan yang lebih baik

Sekiranya anda perlukan suplemen atau vitamin semulajadi yang boleh membantu anda semakin sihat dan menjana pendaptan sampingan, jangan malu-malu untuk hubungi saya. Saya akan guide anda sebaik mungkin sehingga kita sama-sama berjaya. Aminnn

Saya, Ereena Hamzah dengan ID 592034 merupakan Pengedar dan ejen Shaklee yang aktif di Kota Kinabalu, Papar, Kinarut, Beaufort Sabah, seluruh Sarawak dan Semenanjung Malaysia. Anda boleh bhubungi saya melalui;

TEl / Whatsapp/ Telegram : 016-587 9882

Email : arynfadzlee@gmail.com

FB : Aryn Fadz Lee

Instagram : aryn_fadzlee