Tag Archive | Pengedar shaklee kota kinabalu sabah malaysia

PENTINGNYA MEMULAKAN PENYUSUAN SUSU IBU SEAWAL KELAHIRAN

Salam dan hai semua..Alhamdulillah.. Menjengah hari ke empat berpantang dan memulakan kehidupan dengan pertambahan orang baru. Bukan sesuatu yang mudah kerana ada 3 orang anak kecil yang over excited dengan kehadiran orang baru dan tidak henti-henti mencium adik mereka 🙂

Banyak yang ingin saya ceritakan, tapi hari ini saya ingin kongsikan pentingnya penyusuan susu ibu seawal kelahiran lebih-lebih lagi jika anak mempunyai masalah jaundice atau bacaan kuning yang tinggi

Susu ibu yang dianugerahkan tuhan pada ibu-ibu selepas melahirkan mempunyai antibodi yang mampu membantu menurunkan kadar bacaan kuning bayi. Susu ibu mampu memperkuatkan pertahanan badan bayi dan membantu hati bayi agar mampu mengeluarkan bilirubin daripada badan

Sangat penting memulakan penyusuan susu ibu seawal kelahiran bayi bagi merangsang pengeluran kolostrum, susu awal terpenting

Sangat penting memulakan penyusuan susu ibu seawal kelahiran bayi bagi merangsang pengeluran kolostrum, susu awal terpenting

Seawal kelahiran saya sangat cadangkan ibu-ibu untuk terus offer bayi untuk menyusu agar dapat memulakan rangsangan pertama pada ibu. Ini juga membantu agar otak dapat memberi signal pada badan agar mengeluarkan susu ibu buat bayi yang baru lahir

Usah stres atau katakan pada diri susu ibu tidak banyak jika anda tidak merasa sebarang kehadiran cecair pada payudara anda. Ini adalah normal kerana susu permulaan yang dipanggil kolostrum adalah sangat pekat dan akan keluar jika bayi menyusu. Dan kolostrum inilah susu yang paling penting kerana ia mempunyai antibodi pertama dan kuat untuk bayi

Teruskan menyusukan bayi anda. Offer susu ibu kepada bayi anda secara berterusan dan jangan putus asa. Bayi anda juga dalam proses belajar seperti anda

Penting juga untuk pastikan anda;

1 . Jaga pemakanan

Makan mengikut jadual sepatutnya dan jangan lengahkan waktu makan. Kalau rasa lapar selepas bayi menyusu, makanlah sesuatu untuk mengelakkan anda lapar. Menyusukan bayi akan membuat anda cepat lapar kerana kalori anda banyak terbakar

2 . Berfikiran positif

Penting untuk yakin bahawa susu ibu anda ada dan banyak. Jangan ragu dengan itu. Anda perlukan pemikiran yang positif untuk bantu badan anda mampu mengeluarkan susu ibu

3 . Elak stres

Memang stres apabila kita rasakan susu ibu tidak cukup untuk bayi. Tapi stres inilah salah satu penyebab utama susu ibu tidak dapat dihasilkan. Otak perlukan hormon ‘ gembira’ daripada anda untuk meyakinkan badan anda boleh menghasilkan susu ibu

4 . Gali ilmu

Ada banyak ilmu penyusuan masa kini sama ada secara online atau offline. Cari ilmu berkaitan penyusuan sebelum kelahiran. Ia sangat-sangat membantu

5 .  Minum banyak air

Pastikan badan tidak dehidrasi. Anda perlu banyak minum air agar badan anda cukup air

6 . Sokongan suami

Bawa suami bersama-sama dalam menjayakan penyusuan susu ibu ini. Sokongan dan understanding suami sangat penting. Jika suami tidak faham, berikan info yang betul pada suami anda. Sokongan suami sangat-sangat membantu

7 . Talk to somebody

Jika rasa stres tidak berkurangan, talk to somebdoy yang tahu atau berpengalaman tentang susu ibu. Anda perlukan sokongan tentang hal ini. Saya pasti ramai yang boleh membantu. Anda juga boleh hubungi Kumpulan Sokongan Susu Ibu atau Unit Laktasi di hospital berdekat anda

8 . Ambil suplemen jika perlu

Suplemen yang sesuai mampu membantu anda lebih bertenaga, tidak cepat letih dan kurang stres. Ada suplemen yang boleh dijadikan sebagai Milk Booster. Apabila anda bertenaga dan happy, susu ibu pasti akan jadi lebih banyak

Ok, nanti saya kongsikan lagi tentang penyusuan susu ibu ini ya. Good luck untuk ibu-ibu berpantang ini. Kita pasti boleh menjayakan penyusuan susu ibu kita kepada bayi tersayang

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

MAHU KOLESTROL TURUN? ANDA PATUT CUBA INI

Salam dan hai semua. Isnin lepas saya didatangi seorang regular customer saya.

‘ Saya mau bagi kamu testimoni saya’ katanya, sambil mengeluarkan 2 kertas keputusan ujian kolestrol yang beliau buat di sebauh lab.

Excited mendengar dan melihat sendiri keputusan penurunan kadar kolestrol beliau, terus saya snap kedua-dua kertas yang menunjukkan keputusan ujian kadar kolestrol beliau yang diambil pada Mei 2016 dan Ogos 2016

Menurut ujian tersebut, kadar kolestrol beliau yang pada mulanya berkadar 6.51 yang dikira tinggi turun ke 5.64 selepas mengamalkan Omega Guard, minyak ikan Shaklee. Beliau mula mengambil Omega Guard pada Jun dan kini sudah 2 botol mengambilnya secara konsisten

Beliau juga excited dengan keputusan ini kerana beliau sebolehnya tidak mahu bergantung pada ubat. Dan satu lagi tips beliau, beliau tidak ambil nasi lemak sepanjang 3 bulan ini. Saya sharekan testimoni beliau di bawah

testimoni kolestrol

Maaf, gamabr kurang jelas. Bacaan kolestrol pelanggan ini turun dari 6.51 ke 5.64 setelah konsisten dengan Omega Guard Shaklee

 

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Alhamdulillah.. Gembira sangat bila kita dapat bantu orang. Lagi-lagi nampak sendiri ujian klinikal begini. Jika anda ada masalah kolestrol, cubalah ambil minyak ikan ini. Insha Allah ia sangat-sangat membantu

Oh ya.. Lupa mau share pula. Bagaimana Omega Guard bertindak untuk menurunkan bacaan kolestrol? Saya cerita sikit ya

Omega Guard merupakan minyak ikan tulen yang menolong membakar apa sahaja yang berlebihan di dalam badan. Seperti lemak berlebihan, kolestrol berlebihan. Kolestrol dalam badan kita ada 2 tau. 1 kolestrol baik dan 1 kolestrol jahat. Kolestrol yang jahat nilah yang selalu menyebabkan berlakunya block di bahaian jantung dan sebagainya

So Omega Guard inilah yang berfungsi membakar kolestrol-kolestrol jahat tu. Sebab tu bila kita ambil Omega Guard bukan bacaan kolestrol sahaja turun, tapi ia membantu untuk menurunkan berat badan kerana ia juga  membakar lemak berlebihan di dalam badan

Kalau mau lagi power, ambillah Phytocol , Cholestrol Blocker yang diambil sebelum makan dan Vivix sekali, antioksida yang tolong perbaiki sel supaya semua penyerapan suplemen jadi lebih berkesan.

Rasa mau try produk hebat ni? Cari saya di 016-587 9882 🙂

Share

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE

Salam Jumaat dan hai.. Kelmarin saya buat status di Wall Facebook saya tentang IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Tidak disangka ramai pula yang like dan tolong aminkan impian kami sekeluarga ini.

IMPIAN SAYA BERSAM SHAKLEE

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Doakan kami berjaya mencapainya

Kalau diikutkan dulu, saya bukanlah orang yang pernah terfikir boleh sampai ke tahap ini. Dulu bila fikir pasal impian ni, rasa macam susah ja mau capai. Mau beli barang mahal-mahal pun berfikir.  Rasa susah bila fikir banyak duit perlu guna dan cari

Tapi semua tu berubah sejak saya kenal Shaklee. Bermula cuma sebagai pengguna, tercabar denagn seorang Supervisor Shaklee yang berjaya naik rank dalam masa sebulan dan dapat income 4 angka sebulan, buat saya berfikir untuk mencuba bisnes Shaklee ini secara serius

Bermula dari detik itu, saya serius bersama Shaklee sehingga kini. Sesuatu yang saya sendiri tidak jangks kerana saya boleh bertahan dengan 1 syarikat MLM sehingga kini. Dan sehingga kini impian yang saya rasa angan-angan suatu ketika dulu, saya yakin Allah akan makbulkan

Antara IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE adalah;

  •  BERJAYA MENJADI MASTER COORDINATOR PADA 31 OGOS 2017
  • MENDAPAT INCOME DAN BONUS SHAKLEE 6 ANGKA SEBULAN
  • WORK AT HOME MOTHER PADA DISEMBER 2017
  • TUNAIKAN HAJI BERSAMA MAMI, DADI , IBU MERTUA DAN ANAK-ANAK PADA 2017
  • LANGSAIKAN SEMUA PINJAMAN PADA DISEMBER 2017
  • BANTU SEKURANGNY-KURANGNYA 15 ORANG MENJADI MASTER COORDINATOR DAN RAMAI LAGI MENJADI LEADER
  • TUNAIKAN IMPIAN MAMI
  • SERENA SEBIJI 2017 
  • SEDEKAH SETIAP HARI

Ini sahaja saya share di sini dahulu ya. Kalau mau tulis memang banyak impian saya ni. Dan saya yakin Allah akan makbulkannya. Doakan saya ya

Bagi yang sentiasa menyokong saya, walau di mana anda berada, saya ucapkan terima kasih. Walaupun anda membaca dalam senyap, saya aahu anda aminkan selalu doa saya. Pada anda, saya doakan, moga impian anda juga akan tercapai. Jangan takut bermimpi kerana mimpi adalah percuma 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KEPENTINGAN KALSIUM UNTUK IBU HAMIL ATAU IBU MENGANDUNG

Salam hujung minggu dan hai semua.. Rabu lepas saya menghadiri Health and Wellness Shaklee yang bertajuk Perjalanan Si Ibu yang Menakjubkan. Antara salah satu info yang saya rasa penting untuk kongsikan dengan anda semua di sini adalah pentingnya kalsium buat ibu yang hamil.

Kalsium yang selalunya kita dapati daripada susu, buah-buahan dan sayur-sayuran sangat-sanagat penting buat ibu yang hamil. Ini kerana kalsiumlah yang membantu pembentukan tulang bayi di dalam kandungan. Kalsium yang mencukupi akan membuatkan bayi membesar dengan tulang yang sihat dan kuat

Akan tetapi, jika kalsium yang kita dapati daripada makanan tidak mencukupi, bayi akan menyerap kalsium daripada tulang dan gigi kita. Apabila ini berlaku, ibu mengandung akan mulai rasa tidak selesa dan mengalami masalah seperti sakit belakang, pinggang, sakit gigi dan  mudah cramp atau mengalami kekejangan kaki

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Antara kepentingan kalsium lagi untuk ibu yang hamil adalah;

1 . Bantu penghasilan saraf dan otot bayi di dalam kandungan

2 . Memastikan ibu tidak mengalami masalah sakit belakang

3. Membantu gigi ibu dan bayi sihat

4. Mengelakkan Osteoporosis

5. Membantu penghasilan jantung bayi yang lebih sihat

6. Memudahkan ibu bergerak

7. Memastikan tulang ibu kuat

Sehubungan itu, sangat penting untuk ibu yang hamil dan mengandung memastikan mereka mendapat kalsium yang cukup. Masalahnya, kalsium yang cukup bukan mudah didapati daripada makanan terutamanya apabila makanan yang kita ambil sudah diubah secara genetik (GMO).

Sebab tu saya pilih untuk ambil kalsium Shaklee iaitut Ostematrix. Tablet Kalsium Shaklee ini yang juga mempunyai Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium agar betul-betul masuk ke tulang juga mempunyai Magnesium, Boron, Mangan, Kuprum dan Zinc

kalsium shaklee

Si Kalsium Shaklee yang hebat

Fungsi-fungsi mereka adalah

  • Magnesium ~ Membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Boron ~ Membantu dalam metabolisme tulang
  • Mangan, Kuprum dan zinc ~ Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Gabungan semua khasiat ini membantu Ostematrix berfungsi sebaik mungkin, mampu menyerap ke dalam tulang sebaiknya, bantu untuk memudahkan ibu hamil untuk tidur lebih lena, bantu memudahkan pelawasan, mengurangkan sakit gigi, sakit belakang dan cramp kaki seta mengurangkan sakit kepala dan migrain

Saya sangat suka produk ini kerana ia sangat-sangat memudahkan saya membuang dengan setiap hari, mengurangkan sakit pinggang saya dan mengurangkan sakit gigi dan gigi berdarah saya. Saya ambil 6 biji sehari dan saya pastikannya saya ambil setiap hari. Jika saya tidak ambil dalam masa paling kurang 2 hari, gigi saya akan sakit dan berdarah dengan banyak

Untuk info anda, bulan ini Shaklee menawarkan promosi istimewa untuk produk ini. Beli 2 botol dan anda akan mendapat diskaun 5% dan sekiranya anda beli 6 botol anda akan mendapat PERCUMA 1 botol lagi. Hubungi saya segera sekiranya anda berminat dengan kalsium Shaklee ini ya. Dengan harga RM61 sebotol, harganya setandaing kehebatannya 🙂

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

TIPS PUASA PENUH UNTUK IBU HAMIL ATAU MENGANDUNG

Salam Ramadhan semua dan selamat petang. Alhamdulillah, dapat kita bertemu Ramadhan lagi. Alhamdulillah, ini juga kali ke dua saya berpuasa ketika hamil dan dalam masa yang sama masih menyusukan anak

Memang mencabar berpuasa ketika hamil dan menyusukan anak. Ibu perlukan nutrisi yang lebih kerana perlu gunakan tenaga yang lebih semasa berpuasa di samping menahan lapar dan dahaga. Apa lagi kalau masih alahan dan memilih makanan. Memang agak mencabar

So, hari ini saya ingin kongsikan sedikit tips untuk ibu hamil yang ingin berpuasa penuh agar dapat menjalaninya dengan penuh bertenaga dan tanpa lemah longlai. Tips ini juga sesuai buat ibu yang masih menyusukan anak juga 🙂

Tips berpuasa bagi ibu hamil atau mengandung

Tips berpuasa bagi ibu hamil atau mengandung

TIPS BERPUASA UNTUK IBU HAMIL DAN MENGANDUNG

1 . Niat

Pastikan anda berniat bersungguh-sungguh untuk berpuasa penuh dan tanpa ragu yang diri anda akan berjaya melakukannya. Elakkan berniat, kalau dapat, dapatlah. Kerana itu seakan-akan meragui kemampuan anda sendiri. Yakinlah, anda boleh melakukannya.

2. Ambil makanan bernutrisi ketika sahur

Sahur sangat penting bagi ibu yang mengandung atau hamil. Ini kerana, tenaga daripada makanan yang diambil ketika sahurlah yang membuatkan kita bertenaga sepanjang hari sebelum berbuka. Banyakkan mengambil makanan berprotein , sayur-sayuran dan buah-buahan.

3. Minum air secukupnya

Elak dehidrasi semasa berpuasa dengan mengambil air yang cukup. Kurangkan minuman manis dan berais. Elakkan juga minuman berkafein. Ambil sekurang-kurangnya 3 liter air sehari. Ambil semsa sahur dan cukupkan semasa berbuka

4. Ambil suplemen

Perlu dipastikan ibu tidak skip suplemen atau vitamin yang perlu diambil ketika mengandung walaupun berpuasa. Jika anda mengambil Set Kehamilan Shaklee, saya cadangkan ambil Vita Lea, B Complex dan Vit C ketika sahur dan Ostematrix sebelum tidur. Sebaiknya tambah ESP semasa sahur juga

5. Kurma

Saya sangat-sangat cadangkan ibu yang hamil atau mengandung untuk mengambil kurma semasa bersahur. Kurma mengandungi potassium yang diperlukan badan untuk elak dehidrasi dan tidak mudah berasa dahaga

6. Set Sahur Shaklee

Selain suplemen atau vitamin untuk ibu megandung, saya sangat cadangkan juga untuk para ibu mengambil Set Sahur Shaklee ini bagi memastikan badan tidak mudah letih, elak dehidrasi, tidak mudah lapar dan tidak cepat stres.

Saya sangat suka set ini kerana ia membuatkan saya tidak mudah letih walaupun hamil dan dalam masa yang sama perlu menyusukan anak kecil saya. Set ini jugalah yang saya ambil semasa bekerja dan perlu mengepam untuk anak-anak tersayang. Bila tidak mudah letih, kita tidak cepat lapar dan susu maintain banyak 🙂

Set sahur ini mebantu ibu tidak mudah ketih dan bertenaga sepanjang hari

Set sahur ini membantu ibu tidak mudah letih dan bertenaga sepanjang hari

7. Doa

Doa, senjata yang paling ampuh buat ibu hamil. Doa ibu hamil adalah antara doa yang tiada hijabnya dengan Allah. Mohonlah pada Yang Maha Esa untuk permudahkan perjalanan ibadah puasa kita ini. Mohonlah agar badan kita sihat dan kuat untuk menjalani ibadah wajib ini juga

Good luck buat semua ibu-ibu yang berniat berpuasa penuh tahun ini. Kita pasti boleh melakukannya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

ALFALFA, MENGURANGKAN RESDUNG SECARA SEMULAJADI

Salam Jumaat semua dan hai.. Alhamdulillah.. Bonus Shaklee masuk awal 2 hari. Kalau diikutkan tiap bulan, kami sebagai Pengedar Shaklee akan menerima bonus pada setiap 15hb. Tapi bulan ni awal pula. Syukur Alhamdulillah.. Di waktu perlukan suntikan kewangan, Allah beri pada kita. Ada yang ingin merasa pendapatan kedua seperti saya? Boleh hubungi saya terus ya 🙂

Ok, hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya menggunakan salah satu suplemen Shaklee yang tengah promosi bulan ini iaitu Alfalfa. Mula-mula saya mengambil Alfalfa adalah kerana ingin kurangkan masalah resdung saya yang telah lama

Saya mengalami masalah bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung serta berair hampir setiap pagi. Perkara ini sudah lama berlaku dan ia agak merimaskan kerana kadang-kadang ia boleh berlanjutan sehingga ke malam. Bayangkanlah kita bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung dan dalam masa yang sama perlu melakukan banyak kerja seperti kerja pejabat dan sebagainya?

Setelah mengetahui antara kelebihan Alfalfa sebagai salah satu suplemen yang boleh mengurangkan masalah resdung dan alergik, saya mula mengambil Alfalfa dalam 10 biji sehari bersama Vit C dan B Complex. Saya juga sebenarnya teruja dengan kelebihan Alfalfa sebagai Milk Booster kerana saya masih menyusukan 2 orang anak saya

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alhamdulillah, tidak disangka dalam masa 4 hari saya sudah merasai perubahan. Saya sudah kurang bersin, hidung tidak lagi sangat gatal dan berair. Untuk pertama kalinya, saya dapat rasakan hidung sya begitu selesa dan tidak lagi ada rasa gatal-gatal atau rasa ada ja benda berjalan-jalan di hidung ni.. Hehe.. Syukur sangat-sangat..Rasa lega yang begitu best!!!

Ada banyakkkk lagi kelebihan dan kebaikan Alfalfa ini. Selain Milk Booster yang best, Alfalfa juga sangat bagus untuk mengurangkan keputihan dan mengeratkan hubungan suami isteri. Rasanya wajib grab bulan ni kan? 🙂

Jika anda berminat dengan Alfalfa ini, anda boleh berhubung dengan saya terus di talian 016-587 9882 ya. Oh ya, Alfalfa ada 2 saiz, yang kecil 330 biji dengan harga RM53 dan bootl besar 700 biji dengan harga RM97. Pilih yang terbaik untuk anda ya 🙂

Thank you

Aryn Fadz Lee  l 016-587 9882

Share