Tag Archive | pengedar shaklee kota kinabalu

PRODUK PENJAGAAN MUKA TERBAIK DAN SELAMAT

Salam dan hai.. Hari ini saya sangat-sangat gembira untuk kongsikan dengan anda tentang Set Penjagaan muka jenama Youth Shaklee yang baru sahaja saya gunakan 24 hari yang lalu.

Kenapa sangat gembira? Sebab saya dapat lihat liang roma muka saya semakin mengecil setelah beberapa hari konsisten menggunakanya. Ini adalah sesuau yang menggembirakan kerana saya memang mempunyai masalah liang roma di wajah sejak remaja

Shaklee sebenarnya baru saja melancarkan produk penjagaan mukanya yang terbaik ni pada Mac 2018 setelah 8 tahun kajian dibuat. Set yang terdiri daripada pencuci muka, pembersih, krim siang dengan SPF 50, krim malam, serum dan Radiance C + E adalah bebas darpada 1500 bahan kimia merbahaya yang selalu digunakan dalam pembuatan skincare dan sangat cepat menampakkan kesan penggunaannya

Antara kelebihan serta cara menggunakan Set Penjagaan wajah Shaklee ini adalah;

1 . Pencuci muka atau Luminous Gel Oil Cleanser

Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dalam polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci dan memyediakan kulit untuk langkah yang setersunya.

Tidak mengandungi sabun, PH-seimbang ia mampu membersihkan secara lembut dan memastikan kulit berseri secara semualjadi. Ia juga bertndak sebagai make-up remover

pencuci muka youth

Bahan-bahan utama:

Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hjau yang menghaluskan

Cara menggunakannya :

Pusing kepala cleanser sedikit, picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas

Harga : RM193.75

2 . Pembersih atau Perfecting Skin Toner

Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda

Bebaskan kulit anda daripada sel-sel kusam  dan ejen pencemar persekitaran dengan rejim pembersihan wajah bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri

pembersih muka youth

Bahan-bahan utama:

Vital Repair, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hjau yang meremajakan

Cara menggunakannya :

Basahkan kepingan kapas dengan toner dan sapukan seluruh wajah anda

Selalunya anda akan nampak sisa kotoran melekat pada wajah anda kerana ia membersih dengan berkesan

Harga : RM200

3 .  Youth Activating Serum

Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat  sel untuk kulit lebih berseri dan lebih muda

Serum ini mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vtiamin. polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel sesuatu yang tidak semua skincare mampu lakukannyaserum shakleeBahan-bahan utama:

Youth Complex dngan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A berkapsul

Cara mengunakannya : Tekan 1 pam d hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh wajah

Semasa talk Shaklee Academy yang saya ikuti, Speaker mengatakan dalam banyak-banyak produk Youth ini, paling penting adalah serum kerana ia mampu memperbaiki sel kulit dari dalam

Harga : RM412

4 . Radiance C+E

Mengebu, mencerah dan mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, pigmentasi, menambahbaik tekstur serta tona kulit yang lebih sekata

radiance c dan e

Cara menggunakannya: Putarkan hujung kapsul dan picitkan C+E ke atas hujung jari dan sapukan pada wajah

Untuk kulit sensitif, campurkan Radiance C +E ini dengan night cream dan sapukan pada kulit yang lembab

Radiance C+E ini dikatakan sangat istimewa kerana diformulasikan dengan Vitamin C dan E yang merupakan antioksidan yang sememangnya mampu membuatkan kulit lagi sihat dan berseri. Tidak payah suntik-suntik vitamin lagi di wajah 🙂

Harga : RM412.50

5 . Krim Siang atau Age Defense Moisturizer dengan SPF 50

Melindungi, menyubur dan melembabkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindunginya dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA.UVB. Botani bernutrien dan vitamin melembabkan kulit dan menambaik penampilan kulit secara menyeluruh

moisturizer yyouth

Bahan-bahan utama:

SPF 50, Vital Repair Complex, Muscadine Grape Extract

Cara menggunakannya :

Ambil setitik pelembab di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan sapukan ke atas kulit

Salah satu produk kesukaan saya. Ia sangat membantu mengurangkan sunburn buat saya yang selalu terlibat dengan sukan yang perlu berpanas sepanjang hari

Harga : RM206.25

6. Krim malam atau Advanced Renewal Night Cream

Menyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri. Campuran botanikal yang khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan  kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah

moisturizer youth

Bahan-bahan utama:

Vital Repair Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

Cara menggunakannya:

Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit

Saya selalu gunakannya selepas solat Isyak. Ternyata menggunakannya membuat kult jadi lembut dan tidak mudah kering. Kulit yang kering akan membuatkan garis halus atau garis penuaan cepat kelihatan

Harga : RM250

STARTER YOUTH SET ATAU SET PERMULAAN YOUTH

Set inilah yang saya pakai kini. Terdiri darpada Cleanser, toner, Age Defense Moisturizer dan Advanced Renewal Night Cream, saya gunakannya setiap hari bagi membantu kult saya menjadi lebih sihat.

set permulaan youth

Youth Starter Set RM850

Selepas hampir sebulan menggunakannya, saya perasan liang roma muka semakin mengecil dan kulit semakin lembab. Saya jadi lebih yakin pada diri sendiri. Toing tong effect pun sudah mula kelihatan 🙂

Jom kita tengok antara testimoni pengguna Youth Shaklee ini

youth shaklee testimoni

youth shaklee testimoni

Jika anda berminat dengan Youth Skincare anda boleh terus menghubungi saya atau klik link di bawah untuk membeli Starter Set Youth yang lebih jimat dengan harga RM850;

Saya nak Youth

FB : Aryn Fadz Lee

No hp : 0165879882

Whatsapp : http://arynfadzlee.wasap.my/

Email : arynfadzlee@gmail.com

Jo, mari kita berYouth! 🙂

Share

CARA TANGANI DAN KURANGKAN STRESS DI TEMPAT KERJA

Salam dan hai semua.. Bulan yang memang busy buat saya dan suami kerana kami terlibat dengan satu acara di pejabat yang agak besar juga dan 2 minggu ni juga Farhah pula demam berlanjutan. Mana lagi maid pula sakit dan bagitahu mahu berhenti kerja. Memang agak mencabar kerana semuanya berlaku dalam minggu yang sama

Pun begitu, hidup dan perjuangan dalam hidup tetap perlu diteruskan. Berkat doa dan izin Allah, maid tidak jadi berhenti dan Farhah semakin sihat. Tapi kerja pejabat menang sentiasa banyak

Selain menyiapkan kerja-kerja berkaiatan tugas hakiki, tugas- sebagai ahli jawatankuasa acara besar di pejabat juga buat saya tidak menang tangan

Hal ini menyebabkan saya mudah stres dan cepat letih. Dan kasihannya, apabila balik rumah anak-anak pula jadi mangsa. Saya jadi semakin tertekan

shaklee sabah, shaklee kk, shaklee kota kinabalu

Stress boleh ditangani. Ketahui cara-caranya

Akan tetapi, saya fikir benda ini tidak boleh dibiarkan berlanjutan. Kerjapun ikut terjejas dan begitu juga hubungan dengan anak-anak. So, saya lakukan beberapa perkara ini bagi mengawal keadaan. Antaranya adalah;

1 . Banyakkan berzikir

Dalam keadaan ini, saya percaya ini adalah satu ujian untuk saya sebagai tanda Allah rindu untuk saya  mengingatiNya. Saya banyakkan zikir dan kurangkan memikirkan masalah di tempat kerja

2 . Banyakkan solat sunat

Saya konsistenkan solat Dhuha dan sedaya upaya bangun awal untuk solat Tahajjud sambil berdoa dengan sepenuh hati. Ternyata ia memang menenangkan hati apa lagi bila semua masalah diadukan kepadaNya dengan diriingi air mata

3 . Amalkan surah Al-Waqiah

Pernah seorang teman kongsikan jika beliau sakit kepala beliau amalkan membaca Al-Waqiah. Saya akan berusaha untuk membaca Al-Waqiah setiap pagi dan ia ternyata benar kerana selalunya sakit kepala akan berkurang dan kerja akan mudah dilakukan

4 . Selalu fikirkan tentang sesuatu yang menenangkan dan positif

Saya selalu mengalihkan fikiran saya daripada memikirkan kerja-kerja pejabat terutama ketika di rumah dengan memikirkan tentang apa aktiviti yang sesuai dilakukan bersama  anak-anak. Meluangkan masa bersama anak-anak adalah sesuatu yang menyeronokkan dan sangat saya hargai kerana masa bersama mereka setiap hari adalah terhad

5 . Berjalan-jalan

Keluar makan dan berjalan-jalan bersama keluarga merupakan salah satu cara saya untuk melupakan hal-hal kerja.

6 . Talk to somebody

Pelase, jika anda rasa terlalu stress dengan hal-hal kerja, please talk to somebody yang anda percayai dan memahami anda. Ini akan sangat-sangat membantu. Saya suka share everything dengan suami dan jika perlu saya akan berkongsi dengan Supervisor saya yang dipercayai

7. Balik kampung

Jumpa mami adalah benda yang sangat menggembirakan. Even saya tidak berkongsi tentang hal kerja yang membebankan, berkongsi cerita tentang hal lain dengan beliau sangat menenangkan

8. Ambil makanan dan suplemen yang betul

Saya juga cuba kurangkan makanan dan minuman manis yang bagi saya boleh menjejaskan kesihatan diri seperti minuman manis dan berkarbonat. Ini kerana ia juga boleh mempengaruhi cara saya berfikir. Dan saya pastikan saya mengambil basic multivitamin, vitamin B, Vitamin C dan Ostematrix untuk membantu badan saya kekal cergas

Ada pelbagai cara lagi untuk mengurangkan stres di tempat kerja but please, jangan biarkan ia terus menggangu kehidupan seharian anda. Buatlah sesuatu untuk mengurangkannya. Jangan biarkan ia semakin teruk. Anda boleh mengubahnya 🙂

With Love;

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

TINGKAT PERTAHANAN BADAN KETIKA PERAYAAN

Salam dan hai.. Selamat Hari Raya AIidlfitri dari kami sekeluarga saya ucapkan buat semua pembaca, Followers dan semua yang mengenali kami

Baru 16 syawal tapi badan sudah mula sakit-sakit. Saya sendiri mula selsema dan hidung mula gatal-gatal. Salah diri sendiri juga sebab 2 hari sebelum tu saya sudah rasakan tekak mula kekeringan menandakan badan perlu lebih air. Tapi tidak diendahkan. Natijahnya, selsema datang menjelma

Terus saya bancuh Nutriferon secepatnya. Sanggup buka stok stok Nutriferon di rumah yang baru. Saat ni, memang tidak tahan sudah bila hidung mula gatal dan hingus meleleh hingga tidak dapat dikawal

Selain itu saya juga mengamalkan minum air yang banyak, kurangkan pengambilan air sejuk, elak minuman berkarbonat serta minum air panas atau suam. Juga kurang suhu penghawa dingin ketika tidur 🙂

Saya juga kurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak. Saya cuba pastikan saya rasa hidangan raya yang disediakan tapi tidak berlebihan. Berlebihan cuma akan membuatkan selsema saya semakin teruk

Dan, Syukur Alhamdulillah.. Selsema saya semakin ok dan senang untuk melakukan kerja-kerja seharian

Untuk semua pembaca di sini, saya ucapkan terima kasih kerana tidak pernah jemu untuk hadir ke sini. Maaf, baby kecil yang ada di rumah sangat-sangat tidak menggalakkan saya selalu berada jauh darinya. Tapi saya akan sentiasa cuba usahakan untuk update blog kesayangan saya ini

Selamat Hari Raya Aidilfitri kami ucapkan dan Maaf Zahir dan Batin

EJEN SSHAKLEE SABAH

 

Share

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri 🙂

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 .  ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal 🙂

Selain tu,  jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BACAAN KENCING MANIS TURUN DALAM MASA 2 MINGGU

Salam dan hai semua. Antara penyakit atau yang sering dialami dewasa ini adalah kencng mansi atau buah pinggang tidak berfungsi dengan baik. Ikuti testimoni ini apabila kadar atau bacaan kencing manis menurun selepas 2 minggu emak ini amalkan Vivix.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

testimoni kencing manis dan vivix
Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

shaklee kk, shaklee sabha, shaklee papar

Mahu order Vivix? Hubungi saya terus 🙂

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Share

TINGKAT PERTAHANAN BADAN DENGAN INTERFERON SEMULAJADI

Salam dan hai semua..Minggu lepas, saya hadiri kelas Health and Wellness Shaklee yang menceritakan tentang sistem pertahanan badan kita. Banyak sangat ilmu baru tentang sistem pertahanan badan kita yang saya pelajari. Antaranya sistem pertahanan badan kita yang ada 3 lapisan.

Lapisan pertahanan pertama melibatkan kulit, lapisan pertahanan kedua melibatkan sel darah putih, Makrofaj dan Sel Pembunuh Semulajadi dan lapisan pertahanan ketiga adalah melibatkan antibodi

Banyak produk di pasaran dijual untuk pertingkatkan sistem pertahanan pertama kita tapi hanya Shaklee sahaja yang menghasilkan suplemen untuk meningkatkan  lapisan sistem pertahanan badan pertama, kedua dan ketiga. Dan hari ini saya ingin kongsikan tentang 1 suplemen yang perlu untuk sistem pertahanan kedua iaitu Nutriferon

Nutriferon adalah suplemen yang mendorong pengeluaran semulajadi  interferon tubuh. Interferon ini seperti alarm di dalam sel. Ia merupakan protein yang dihasilkan oleh sistem imun badan sebagai tindak balas kepada jangkitan seperti virus, bakteria, parasit dan sel tumor. Apabila terdapatnya sebarang jangkitan, interferon akan memberikan isyarat kepada sel jiran dan mencetuskan mekanisme rintangan dan mengaktifkan sel imun yang lain untuk memusnahkan pencerobohan asing

Interferon ini telah dikaji oleh Dr Yasuhiko Kojima selama 40 tahun. Dr Kojima merupakan seorang ahli Immunologist. Setelah mengkaji beribu-ribu sebatian dan 200 herba, beliau mengasingkan empat ekstrak tumbuhan yang luar biasa untuk meningkatkan penghasilan interferon badan secara semulajadi. Bahan-bahan itu adalah biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago

Secara medicalnya, interferon ini memang wujud.Akan tetapi ia diberi secara suntikan dan hanya diberikan kepada orang -orang yang mempunyai penyakit kritikal seperti aids. Hepatitis dan kanser. Interferon secara suntikan ini sangat bertoksid dan hanya orang tertentu sahaja diberi suntikan ini

Namun suntikan ini mempunyai pelbagai kesan sampingan jika diambil secara berterusan seperti muntah, cirit-birit dan Anorexia.. Atas kesedaran itulah, Dr. Kojima mengkaji bahan-bahan semulajadi yang boleh membantu pertingkatkan interferon. Dan kerana itulah wujudnya Nutriferon

kelebihan nutrifeon

Antara kelebihan dan kebaikan Nutriferon Shaklee ini

Saya sendiri adalah pengamal Nutriferon Shaklee since saya mempunyai masalah resdung dan alergik sejak dari kecil. Alhamdulillah.. Sejaka amal Nutriferon, memang jarang dah resdung dan alergik ni datang. Saya juga beri kepada anak-anak saya agar pertahanan badan mereka kuat. Anak-anak saya memang sukakan Nutriferon dan sering meminta Nutriferon sekiranya merasa seperti hendak jatuh sakit

Jika anda seorang yang mempunyai masalah sering jatuh sakit dan lambat sembuh, saya sangat-sangat syorkan anda mencuba Nutriferon. Insha Allah, dengan izinNya pasti anda akan lebih sihat

Berminat dengan Nutriferon? Boleh terus hubungi saya ya. Ada harga istimewa November in kerana produk ini tengah promosi 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share