Tag Archive | pengedar shaklee aktif papar sabah

KEHAMILAN KE 5

Salam dan hai semua.. Lama sangat tidak update antyhing here, since saya masih mengalami muntah dan mual-mual. Ya, Alhamdulillah.. Allah kurniakan lagi kmi cahayamata ke 5 dan saya kini hamil 17 minggu

Mengandung pada usia begini dan dalam keadaan anak ke 4 kami masih kecil dan masih Breastfeeding, bukanlah sesuatu yang mudah. apa lagi saya mengalami pening, muntah dan mual. Agak mencabar bagi saya memandangkan saya perlu uruskan 4 anak kami yang masih kecil lagi

Walaupun kehamilan kali ini sesuatu yang di luar perancangan kami, tapi kami percaya perancangan Allah itu lebih baik. Walaupun rasa agak letih tapi digagahi juga diri. Saya mesti kuat untuk suami dan anak-anak.. Chaiyok!

Farhah, cahayamata ke-4 kami.. Tidak lama lagi bergelar seorang kakak

 

Pengambilan multivitamin Shaklee sangat membantu saya. Walaupun berat badan turun tapi syukur Alhamdulillah, bacaan HB masih ok. Ostematrix pula sangat membantu mengurangkan sakit-sakit belakang, gigi dan bantu mudah untuk membuang. Sesuatu yang kerap terjadi pada ibu hamil.

ESP juga saya ambil terutama bila perut terasa kosong. Since sekarang ni memang cepat lapar, saya bancuh dan minum ESP terlebih dahulu bagi elakkan gastrik menjelma. Selalunya saya bancuh dengan air kosong ja..

Bantuan suami juga sangat-sangat membantu. Syukur sangat-sangat suami sangat memahami dan tolong jaga anak-anak ketika si isteri ni tidak larat. Anak sulung kami terutamanya sangat-sangat memahami dan boleh diharapkan untuk menjaga adik-adiknya bila perlu. Syukur Alhamdulillah..

Cuma setakat ini saya masih tidak mampu untuk memasak selalu.. Kebanyakan masa, saya rasa masakan sendiri┬á tidak sedap buatkan saya susah untuk makan dengan selera makan yang agak memilih.. Doakan saya sentiasa kuat ya ­čÖé

Moga kehamilan kali ini mampu saya hadapi dengan hati dan semangat yang kuat dan alahan ini tidak lama :).. Aminnn

Share

PENGEDAR DAN EJEN SHAKLEE DI WESTON BEAUFORT DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua. Hari ini saya ingin perkenalkan seorang ahli Shaklee yang berdaftar dengan keluarga Shaklee kami iaitu Puan Susanti Osman.

Puan Susanti yang kini menetap di Kg Weston, Beaufort berasal dari Kawang Papar Sabah, merupakan seorang yang lemah-lembut dan bersemangat waja. Beliau  telah mengamalkan pengambilan produk Shaklee ini bertahun lamanya dan ada testimoni yang hebat.

Bermula dengan vitamin kesihatan badan, set Kesuburan, Set Kehamilan, Set Berpantang dan sekarang mengambil┬áSet Penyusuan, beliau sangat yakin dengan produk ini kerana beliau tahu semua produk Shaklee adalah semulajadi, selamat dan berkesan ­čÖé

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Jika anda mencari produk Shaklee seperti Vivix, Omega, ESP, Set Kesuburan atau Pengedar / ejen  Shaklee di kawasan Beaufort dan Papar Sabah, anda boleh terus hubungi beliau melalui;

Call / Msg/ Whatsapp : 014-865 1065

FB : Ummu Adeena

Insha Allah, beliau akan memberikan anda info lengkap mengenai produk Shaklee dan memberikan konsultasi atau cara pemakanan yang betul kerana beliau sendiri telah lama bersama dengan Shaklee ­čÖé

Share

EJEN DAN PENGEDAR VIVIX SHAKLEE DI KOTA KINABALU DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua..Baru kelmarin create short video dengan anak-anak tentang Vivix Shaklee, si antioksida. Mau share di sini hari ini ­čÖé

 

Hihi.. Macam nilah ibu anak 4.. Kemana-mana ada jak anak ikut bergambar dan bervideo.

Sedikit tentang Vivix yang anda perlu tahu.

Vivix atau antioksida terbaik ini mempunyai 4 bahan iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Polygonum dan Elderberry. Keempat-empat bahan dan ramuan ini telah dikaji bertahun oleh Shaklee dan didapati mempunyai antioksida yang tinggi. Jika anda perasan, keempat-empat bahan ini mempunyai warna yang gelap. Warna gelap pada bahan-bahan inilah menunjukkan bahan-bahan ini mempunyai perlindungan atau antioksida yang tinggi pada tumbuhan-tumbuhan ini

Pengambilan Vivix juga membantu Mitokondria di dalam badan kita untuk semakin sihat. Kajian menunjukkan, apabila hjung mitokondria ini semakin panjang, umur manusia akan semakin panjang juga kerana manusia akan semakin sihat

Suka saya ingatkan juga tentang penuaan. Penuaan memang tidak dapat dielakkan akan tetapi boleh dilambatkan prosesnya Penuaan menyebabkan pelbagai masalah dalam badan wujud kerana badan mula kurang pertahanan. Kajian menunjukkan apabila anda mengambil Vivix, anda akan kelihatan 25 tahun lebih muda. Dalaman badan juga ya ­čÖé

Saya suka Vivix kerana ia membantu mengurangkan masalah alergik saya, buat saya rasa bertenaga dan paling best kulit glowing u olls ­čÖé

testimoni-vivi-x-kulit-cantik

Vivix Effects – Ibu dan anak

Antara keistimewaan Vivix ini lagi adalah;

1 . Mengurangkan penyebab berlakunya penyakit alzheimer

2 . Meningkatkan daya ketahanan badan

3 . Bantu menurunkan berat badan

4 . Bantu tingkatkan kesuburan

5 . Menyokong kesihatan sendi

6 . Membantu memulihkan penyakit strok atau angin ahmar

7. Membantu mengurangkan  kencing manis

8. Perbaiki sel

9. Melindungi jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung

10. Cegah pembentukan protein AGE – Protein jahat dalam tubuh

Vivix yang berharga RM475 ini tahan untuk sebulan, bergantung pada jumlah pengambilan. Kehebatannya terutama dalam membantu ramai pesakit kronik untuk semakin sihat membuatkan ia sangat berbaloi untuk dibeli.

Hubungi saya, Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu dan Papar Sabah ini sekiranya anda inginkannya dengan harga yang lebih jimat ­čÖé

ejen dan pengedar vivxi shaklee sabah

With Love, 

Aryn Fadz Lee l 016- 587 9882

Share

KULIT CANTIK, BADAN CERGAS DAN STRES TIADA DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Teringat 3 tahun lepas bila saya mula berblogging, antara produk shaklee yang menjadi kegemaran saya ketika itu adalah Set Kecantikan Shaklee yang terdiri daripda ESP, B Complex, Vitamin C dan Vitamin E yang saya ambil setiap hari.

Masa tu saya sangat teruja melihat perubahan pada kulit wajah sendiri setelah sebulan mengamalkan set ini dan berkongsi dengan pembaca blog ini tentang perbezaan yang saya rasai.

Saya bermula sebenarnya dengan mengambil minuman protein Shaklee iaitu ESP sebagai membantu meningkatkan pengeluaran air susu ibu. Setelah teruja dengan peningkatan jumlah air susu ibu saya, saya mula tertarik untuk mencuba pula Vitamin E yang dikatakan mampu membuat muka flawless. Dan dalam masa yang sama saya ambil juga B Complex dan Vitamin C Shaklee. Saya tulis tentang perubahan yang saya rasai itu di link ini

Gambar no filter masa Aidilfitri lepas :)

Gambar no filter masa Aidilfitri lepas ­čÖé

Tahukah anda selain daripada rasa kulit kembali Marvellous, banyak perbezaan yang saya rasai setelah ambil set ini? Antaranya saya rasakan badan tidak lagi cepat lemah atau penat. Perkara yang selalu terjadi pada ibu yang menyusukan anak.

Kalau selalu lepas anak menyusu, saya cepat rasa lapar atau terus tertidur sebab penat. Tapi saya selalunya akan ambil ESP sebelum bayi menyusu dan ini membantu saya tidak mudah lapar dan letih dan dapat buat kerja rumah yang lain pula

Saya juga suka ambil B Complex kerana selalunya saya mudah stres lebih-lebih lagi anak dah 4 orang ni. Saya selalunya akan ambil B Complex selepas sarapan agar otak terus cergas dan mood terus bagus di awal pagi.. Hihi..

Vitamin C pula saya mesti ambil setiap hari. Since saya memang ada masalah resdung, saya kena pastikan pertahanan badan saya kuat agar resdung tidak datang. Selalunya kalau resdung saya datang, memang saya rasa sangat-sangat tidak selesa kerana saya akan bersin sepanjang hari dan hingus meleleh tanpa berhenti. Rasa tidak best sungguh!

Vitamin E pula sangat membantu bekas-bekas jerawat makin pudar dan kulit muka makin glowing.. Sangat penting untuk ibu anak 4 yang sudah berusia 30-an untuk menjaga kulit muka,kan? Hihi..

Sebenarnya, semua vitamin dalam set kecantikan ini membantu sel dalam badan jadi lebih sihat. Setiap 120 hari sel badan akan renew dan ia akan duplicate ciri-ciri yang ada di sel lama. Apabila sel lama rosak, maka ia akan duplicate yang rosak itu.

Tapi apabila kita ambil suplemen, perlahan-lahan sel lama akan diperbaiki dan sel baru akan duplicate sel lama yang diperbaiki itu. Dan organ yang paling cepat memperlihatkan kerja pembaikan sel itu berjalan dari dalam badan adalah kulit. Sebab tu paling senang nampak adalah perbezaan dari kulit.

Bukan kulit sahaja yang dapat manfaat bila kita ambil suplemen akan tetapi seluruh badan. So, bagi sesiapa yang mengamalkan produk Shaklee, terus konsisten ya. Bila tidak konsisten, badan kita akan kembali kekurangan nutrisi.

WIth love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

PROTEIN PEMBERI TENAGA

Salam dan hai semua. Alhamdulillah..Dengan izinNya, saya selamat melahirkan bayi keempat kami seberat 2.63kg pada 15 September jam 11.50pagi.

Alhamdulillah.. Masuk ke labour room pada 11.30pagi dan bayi lahir pada 11.50pagi. Contraction tidak lama..Dan bayi lahir dengan mudah. Nanti saya tuliskan di entry seterusnya tentang kelahiran bayi kami ini ya

Hari ini saya ingin kongsikan tentang produk pemberi tenaga yang saya minum sebelum kelahiran bayi saya ini walaupun saya belum mengisi perut. ESP, protein soya Shaklee ini saya minum pada awal pagi bagi membantu saya bertenaga semasa meneran

ESP ini juga saya selalu ambil semasa hamil bagi memastikan protein untuk saya dan bayi cukup memandangkan saya mengalami kekurangan selera makan

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan ­čśŐ

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan ­čśŐ

Untuk berpantang ini pula, saya rancang untuk mengambil ESP setiap hari agar saya tidak mudah letih, lapar dan susu ibu lebih berkualiti

Untuk info, pada bulan ini anda boleh mendapatkan ESP dengan harga yang lebih istimewa dan penjimatan yang berbaloi. Hubungi saya jika anda berminat ya ­čśŐ

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE

Salam Jumaat dan hai.. Kelmarin saya buat status di Wall Facebook saya tentang IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Tidak disangka ramai pula yang like dan tolong aminkan impian kami sekeluarga ini.

IMPIAN SAYA BERSAM SHAKLEE

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Doakan kami berjaya mencapainya

Kalau diikutkan dulu, saya bukanlah orang yang pernah terfikir boleh sampai ke tahap ini. Dulu bila fikir pasal impian ni, rasa macam susah ja mau capai. Mau beli barang mahal-mahal pun berfikir.  Rasa susah bila fikir banyak duit perlu guna dan cari

Tapi semua tu berubah sejak saya kenal Shaklee. Bermula cuma sebagai pengguna, tercabar denagn seorang Supervisor Shaklee yang berjaya naik rank dalam masa sebulan dan dapat income 4 angka sebulan, buat saya berfikir untuk mencuba bisnes Shaklee ini secara serius

Bermula dari detik itu, saya serius bersama Shaklee sehingga kini. Sesuatu yang saya sendiri tidak jangks kerana saya boleh bertahan dengan 1 syarikat MLM sehingga kini. Dan sehingga kini impian yang saya rasa angan-angan suatu ketika dulu, saya yakin Allah akan makbulkan

Antara IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE adalah;

  • ┬áBERJAYA MENJADI MASTER COORDINATOR PADA 31 OGOS 2017
  • MENDAPAT INCOME DAN BONUS SHAKLEE 6 ANGKA SEBULAN
  • WORK AT HOME MOTHER PADA DISEMBER 2017
  • TUNAIKAN HAJI BERSAMA MAMI, DADI , IBU MERTUA DAN ANAK-ANAK PADA 2017
  • LANGSAIKAN SEMUA PINJAMAN PADA DISEMBER 2017
  • BANTU SEKURANGNY-KURANGNYA 15 ORANG MENJADI MASTER COORDINATOR┬áDAN RAMAI LAGI MENJADI┬áLEADER
  • TUNAIKAN IMPIAN MAMI
  • SERENA SEBIJI 2017┬á
  • SEDEKAH SETIAP HARI

Ini sahaja saya share di sini dahulu ya. Kalau mau tulis memang banyak impian saya ni. Dan saya yakin Allah akan makbulkannya. Doakan saya ya

Bagi yang sentiasa menyokong saya, walau di mana anda berada, saya ucapkan terima kasih. Walaupun anda membaca dalam senyap, saya aahu anda aminkan selalu doa saya. Pada anda, saya doakan, moga impian anda juga akan tercapai. Jangan takut bermimpi kerana mimpi adalah percuma ­čÖé

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share