Tag Archive | pengedar sah shaklee kota kinabalu sabah malaysia

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

CARA TANGANI CHICKEN POX ATAU CACAR ANAK

Salam dan hai semua. Lama tidak update di sini. Hati rasa digaru-garu untuk update penulisan di sini tapi anak-anak perlu perhatian lebih. Setelah suami terkena Chicken Pox, anak-anak lagi yang terkena. Mula-mula Furqan, selang 3 hari Putri pula kena. Dan kini Fyrash dan bayi kami, Farhah.

set cacar shaklee

Kasihan sunggguh dengan Fyrash. Cacarnya paling teruk antara mereka 4 beradik. Demam panas selama 2 hari dan bintik-bintik merah di badannya juga banyak

Hati ibu mana yang tidak risau dengan keadaan ini. Mana lagi dalam masa yang sama perlu menjaga setiap seorang yang sakit setiap minggu.. Saya anggap ini dugaan untuk kami. Baru rasanya dapat rehat setelah suami sihat, anak-anak pula berganti sakit. Walaupun penat, saya percaya pasti ada yang ingin Allah berikan nanti dengan kami, kan?:)

set chicken pox shaklee

Syukur Alhamdulillah, Chicken Pox Farhah tidak terlalu teruk . Bintik-bintik merah yang timbul di badannya sikit dan kecil-kecil sahaja

Bila anak-anak yang sakit, saya konsisten mereka dengan Performance dan Nutriferon. Penting suplemen ini agar demam mereka tidak berpanjangan dan sistem pertahanan badan mereka kuat. Selain itu, saya juga tambah Meal Shakes dengan susu mereka sebagai multivitamin mereka agar badan mereka lebih kuat menentang penyakit ini

Selain itu, saya juga pastikan mereka kerap minum air dan mandi. Selain mengelakkan panas badan mereka tinggi, ia juga untuk pastikan mereka tidak dehidrasi. Sangat penting badan mereka cukup air agar badan mereka kuat menentang virus ini

Basic H saya gunakan sebagai sabun mandi mereka kerana Basic H boleh membantu  bintik-bintik di badan mereka cepat kering dan cepat pudar. Basic H juga mampu membantu menurunkan suhu panas badan mereka

Selepas mandi kebiasaannya saya sapu bintik dan ruam merah di badan anak-anak dengan Herbal Blend. Anak-anak memang suka dengan krim ni sebab dorang rasa sejuk-sejuk lepas pakai krim ini dan gatal-gatal akan berkurangan. Pemakaian krim ini juga sangat membantu kurangkan parut kerana Chicken Pox ini

Saya juga ambil minuman Performance drink dan Nutriferon serta Vita Lea, B Complex dan Vitamin C. Since Farhah dan Puteri masih menyusu, penting untuk saya salurkan kebaikan suplemen-suplemen ini melalui susu ibu. Vitamin-vitamin ini banyak membantu saya agar kekal bertenaga, tidak mudah stres dan pertahanan badan lebih kuat.

Kini, Fyrash dan Farhah dalam fasa penyembuhan. Doakan mereka cepat sembuh ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

BACAAN KENCING MANIS TURUN DALAM MASA 2 MINGGU

Salam dan hai semua. Antara penyakit atau yang sering dialami dewasa ini adalah kencng mansi atau buah pinggang tidak berfungsi dengan baik. Ikuti testimoni ini apabila kadar atau bacaan kencing manis menurun selepas 2 minggu emak ini amalkan Vivix.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

testimoni kencing manis dan vivix
Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

shaklee kk, shaklee sabha, shaklee papar

Mahu order Vivix? Hubungi saya terus 🙂

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

PENGEDAR DAN EJEN SHAKLEE DI WESTON BEAUFORT DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua. Hari ini saya ingin perkenalkan seorang ahli Shaklee yang berdaftar dengan keluarga Shaklee kami iaitu Puan Susanti Osman.

Puan Susanti yang kini menetap di Kg Weston, Beaufort berasal dari Kawang Papar Sabah, merupakan seorang yang lemah-lembut dan bersemangat waja. Beliau  telah mengamalkan pengambilan produk Shaklee ini bertahun lamanya dan ada testimoni yang hebat.

Bermula dengan vitamin kesihatan badan, set Kesuburan, Set Kehamilan, Set Berpantang dan sekarang mengambil Set Penyusuan, beliau sangat yakin dengan produk ini kerana beliau tahu semua produk Shaklee adalah semulajadi, selamat dan berkesan 🙂

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Puan Susanti, Ejen Shaklee Beaufort dan Papar Sabah

Jika anda mencari produk Shaklee seperti Vivix, Omega, ESP, Set Kesuburan atau Pengedar / ejen  Shaklee di kawasan Beaufort dan Papar Sabah, anda boleh terus hubungi beliau melalui;

Call / Msg/ Whatsapp : 014-865 1065

FB : Ummu Adeena

Insha Allah, beliau akan memberikan anda info lengkap mengenai produk Shaklee dan memberikan konsultasi atau cara pemakanan yang betul kerana beliau sendiri telah lama bersama dengan Shaklee 🙂

EJEN DAN PENGEDAR VIVIX SHAKLEE DI KOTA KINABALU DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua..Baru kelmarin create short video dengan anak-anak tentang Vivix Shaklee, si antioksida. Mau share di sini hari ini 🙂

 

Hihi.. Macam nilah ibu anak 4.. Kemana-mana ada jak anak ikut bergambar dan bervideo.

Sedikit tentang Vivix yang anda perlu tahu.

Vivix atau antioksida terbaik ini mempunyai 4 bahan iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Polygonum dan Elderberry. Keempat-empat bahan dan ramuan ini telah dikaji bertahun oleh Shaklee dan didapati mempunyai antioksida yang tinggi. Jika anda perasan, keempat-empat bahan ini mempunyai warna yang gelap. Warna gelap pada bahan-bahan inilah menunjukkan bahan-bahan ini mempunyai perlindungan atau antioksida yang tinggi pada tumbuhan-tumbuhan ini

Pengambilan Vivix juga membantu Mitokondria di dalam badan kita untuk semakin sihat. Kajian menunjukkan, apabila hjung mitokondria ini semakin panjang, umur manusia akan semakin panjang juga kerana manusia akan semakin sihat

Suka saya ingatkan juga tentang penuaan. Penuaan memang tidak dapat dielakkan akan tetapi boleh dilambatkan prosesnya Penuaan menyebabkan pelbagai masalah dalam badan wujud kerana badan mula kurang pertahanan. Kajian menunjukkan apabila anda mengambil Vivix, anda akan kelihatan 25 tahun lebih muda. Dalaman badan juga ya 🙂

Saya suka Vivix kerana ia membantu mengurangkan masalah alergik saya, buat saya rasa bertenaga dan paling best kulit glowing u olls 🙂

testimoni-vivi-x-kulit-cantik

Vivix Effects – Ibu dan anak

Antara keistimewaan Vivix ini lagi adalah;

1 . Mengurangkan penyebab berlakunya penyakit alzheimer

2 . Meningkatkan daya ketahanan badan

3 . Bantu menurunkan berat badan

4 . Bantu tingkatkan kesuburan

5 . Menyokong kesihatan sendi

6 . Membantu memulihkan penyakit strok atau angin ahmar

7. Membantu mengurangkan  kencing manis

8. Perbaiki sel

9. Melindungi jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung

10. Cegah pembentukan protein AGE – Protein jahat dalam tubuh

Vivix yang berharga RM475 ini tahan untuk sebulan, bergantung pada jumlah pengambilan. Kehebatannya terutama dalam membantu ramai pesakit kronik untuk semakin sihat membuatkan ia sangat berbaloi untuk dibeli.

Hubungi saya, Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu dan Papar Sabah ini sekiranya anda inginkannya dengan harga yang lebih jimat 🙂

ejen dan pengedar vivxi shaklee sabah

With Love, 

Aryn Fadz Lee l 016- 587 9882