Tag Archive | pengedar sah shaklee kota kinabalu sabah malaysia

PENGALAMAN MENGANDUNGKAN ANAK KE 5 YANG MENCABAR

Salam dan hai semua. Alhamdulillah, 30 Mac 2018, pada hari Jumaat nan mulia, jam 12.36 tengahari lahirlah cahayamata ke 5 kami, seorang gadis kecil dengan berat 2.07kg pada usia kandungan saya 37 minggu 2 hari

Teringat kembali pabila saya disahkan mengandung anak ke 5 ini, pelbagai perasaan dan tanggapan bermain di hati dan kepala. Serasa tidak bersedia memandangkan anak ke 4 kami baru berusia 10 bulan dan masih terasa alahan teruk saya semasa mengandung anak ke 3 dan ke 4.

Tapi, kami suami isteri redha atas pemberian ini kerana kami percaya Allah berikannya kerana Dia tahu kami mampu dan pasti banyak hikmah disebaliknya

Saya berdepan pelbagai cabaran semasa mengandungkan anak ke 5 ini. Salah satunya saya menghadapi sakit kepala yang teruk hinggakan mengganggu selera makan saya menyebabkan saya kurang makan dan bayi dalam kandungan saya kecil

Ini menyebabkan berat bayi dalam kandungan saya dipantau dan saya dikehendaki bertemu pakar O&G setiap 2 minggu. Setap kali appointment dengan Pakar, memang kandungan saya akan di’scan’.

Dan setiap kali tu juga saya risau kerana takut ada apa-apa komplikasi pada bayi dalam kandungan. Pakar juga akan menerangkan tentang condition bayi dalam kandungan. Syukur Alhamdulilah, baby tiada apa-apa komplikasi dan dia membesar semasa dalam kandungan walaupun masih dikira agak kecil berbanding bayi seusianya,

Dan dalam pada itu, di dalam keadaan saya yang sangat-sangat tidak cergas semasa mengandung ini juga, saya paksakan diri untuk membantu suami uruskan anak-anak yang bersekolah dan kena bangun awal pagi setiap hari yang mana agak mencabar kerana perjalanan ke sekolah mereka selalunya jammed

Its not easy sebab pabila bangun setiap pagi kepala saya terus sakit menyebabkan saya muntah dan rasa tidak cergas untuk bergerak. Rasa yang sangat-sangat tidak best

Syukur Alhamdulillah, suami sangat memahami keadaan saya dan suamilah yang menjaga anak-anak kebanyakan masa. Saya rasa kasihan dengan suami dan anak-anak yang ikut merasai keadaan saya ini. Masakpun saya jarang hinggakan boleh dikira berapa kali sahaja saya memasak sepanjang hamil kali ini. Terkubur cita-cita mau buat bento untuk anak-anak

Sewaktu bekerja di pejabat pula, saya kuatkan diri untuk tidak terlalu memikirkan sakit kepala ini. Nak kereta ke pejabat pun boleh buat saya pening dan muntah. Kadang-kadang rasa lebih baik tidur waktu rehat daripada makan tapi saya kena paksa diri untuk isi perut juga agar bayi dapat nutrisi secukupnya

Pengedar shaklee kk

Muka yang semakin mengcengkung kerana berat badan turun. Suami dan anak-anaklah penguat semangat

Memang letih sangat saya rasakan tapi saya gagahi jua apatah lagi perlu membantu suami menguruskan anak-anak semasa tengahari

Syukur juga, kerajaan memberi kelonggaran untuk pulang sejam awal bagi pegawai kerajaan yang hamil 5 bulan ke atas. Kurang juga rasa letih untuk tunggu sehingga jam 5 yang saya rasakan terlalu lama. Dan tidak juga balik lewat sangat sebab kami perlu mengambil anak sulung yang bersekolah petang yang balik pada jam 5

Despite pelbagai cabaran semasa hamil anak ke 5 ini, saya bersyukur kerana saya tidak mengalami masalah hb rendah atau lain-lain komplikasi dan Allah sentiasa murahkan rezeki serta permudahkan banyak urusan kami

Ribuan terima kasih saya ucapkan buat suami tersayang yang sentiasa memberi bantuan dan sokongan semasa saya mengalami alahan teruk pada kehamilan kali ini dan juga keluarga tersayang kerana bantu untuk tolong jaga anak-anak ketika kami perlukan bantuan 😊

Share

VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG ATAU HAMIL SUPAYA KEKAL CERGAS DAN BERTENAGA SEPANJANG KEHAMILAN

Salam dan hai semua. Alhamdulillah. Kandungan saya sudah masuk 35 minggu. Syukur juga selera makan semakin baik dan mual-mula berkurangan

Sepanjang kehamilan kali ini, walaupun mengalami alahan yang agak teruk juga, bacaan HB saya  kekal dan konsisten pada angka 11. Saya juga konsisten dengan vitamin -vitamin Shaklee yang sesuai diambil oleh ibu mengandung bagi membantu saya untuk cergas menguruskan anak-anak dan HB tidak turun mendadak

Antara vitamin dan suplemen yang saya amalkan adalah:

1 . Vita Lea

Vita Lea adalah multivitamin dan multimineral yang mempunyai iron tablet. Iron inilah yang membantu HB ibu tidak turun naik dan manakala 28 jenis multivitamin dan multimineral yang ada dalam 1 biji Vita Lea ini mampu menolong menambah nutrisi yang kurang dalam badan akibat pengambilan pola makanan yang tidak seimbang.

Semasa hamil adalah amat penting untuk kita pastikan kita mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat untk pastikan bayi di dalam kandungan menerima sumber zat makanan yang berkhasiat dan bernutrisi

2 . B Complex

B Complex Shaklee ini mengandung 8 jenis vitamin B yang penting dalam badan dan salah satunya adalah folik asid. Folik asid sangat penting kerana ia membantu mengurangkan masalah Spina Bifida yang sering berlaku pada bayi yang kurang folik asid. Dan folik asid juga mudah hilang dari dalam badan sekiranya kita stres dan tidak mengambil makanan seimbang

B Complex ini juga membantu agar kita tidak mudah stres, tidak mudah letih dan mengurangkan masalah sakit kepala

3 . Vitamin C

Vitamin C adalah vitamin yang penting untuk kuatkan pertahanan badan terutama buat saya yang ada masalah alergik. Vit C membantu saya agar tidak mudah diserang alergik dan ia sangat sesuai diambil bersama Vita Lea agar penyerapan Vita Lea jadi lebih baik

SET IBU HAMIL DAN MENGANDUNG SHAKLEE

Suplemen ini banyak membantu saya sejak mengandung anak ke-2 kami

4 . Ostematrix

My favourite and a must! Ostematrix banyak membantu saya dalam mengatasi masalah gigi yang kerap berdarah. Memandangkan saya ibu yang menyusukan anak sejak 7 tahun yang lepas, gigi berdarah antara masalah utama saya sejak melahirkan anak ke 3.

Maslaah gigi berdarah terjadi kerana kurangnya kalsium dalam badan dan kalsium adalah antara mineral yang banyak diserap oleh bayi dalam kandungan dan semasa menyusukan kerana kalsium membantu pembentukan tulang bayi

4 biji Ostematrix adalah memenuhi keperluan kalsium seharian kita. Pengambilan Ostematrix juga membantu mengurangkan masalah sakit belakang, sakit pinggang, kebas kaki dan melawaskan pembuangan

5 . ESP

ESP adalah minuman protein yang membantu untuk cukupkan protein dalam badan ibu hamil kerana protein sangat pentng bagi membantu tumbesaran bayi dalam kandungan. ESP juga mampu mengurangkan rasa lapar, memberi tenaga dan mengurangkan masalah gastrik

Alhamdulillah.. Saya sudah amalkan suplemen dan vitamin ini sejak mengandung anak ke-2 dan ia sangat-sangat membantu saya ketika mengandung

Jika anda berminat dengan Set Ibu hamil atau mengandung ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882. Tq 🙂

Share

BAGAIMANA BLOG ATAU LAMAN SESAWANG MEMBANTU MENINGKATKAN PRESTASI BISNES ANDA

Salam dan hai.. Tahun ini merupakan tahun ke 4 saya mempunyai blog. Bermula dengan menggunakan blogspot dan akhirnya saya bertukar menggunakan platform WordPress.

Blog atau laman sesawang bagi saya sangat membantu dalam meningkatkan kredibilit bisnes saya dan meningkatkan jualan saya juga. Dan saya cadangkan anda gunakan blog seperti salah satu medium selain media sosial untuk meningkatkan kepercayaan pelanggan serta memasarkan produk anda

Antara sebab kenapa saya sangat mencadangkan anda untuk mewujudkan blog atau laman sesawang untuk perniagaan anda adalah kerana;

1 . Memberi informasi lebih lanjut

Since blog tidak mempunyai limit dalam jumlah perkataan ketika menulis, anda boleh gunakan tulisan anda di blog untuk memberi penerangan lanjut atau panjang lebar  tentang produk atau jenama anda. Gunakan media sosial untuk memperkenalkan produk anda dan seterusnya mohon pelanggan mendapatkan maklumat lanjut melalui blog anda

2 . Medium pemasaran jangka masa panjang

Penulisan di blog boleh menjadi pemasaran jangka panjang kerana penulisan blog selalunya kekal dalam Google Search. Anda hanya perlu menulis denagn sebaiknya dan pasti Google akan meletakkan blog anda di enjin carian dengan mudah

3 . Mampu meningkatkan kredibiliti jenama anda

Laman sesawang mampu meningkatkan kredibiliti bisnes atau produk anda. Dengan wujudnya laman sesawang atau blog berkaitan, pelanggan akan mudah untuk mencari info dan menjadikan blog anda sebagai rujukan

4 . Mampu menarik lebih ramai pelanggan

Apabila blog anda sudah berada di dalam kedudukan teratas dalam enjin carian atau Google Search, pelanggan akan lebih mudah untuk mencari dan menghubungi anda

5 . Medium berinteraksi dengan pelanggan

Anda boleh gunakan blog sebgai salah satu medium untuk berinteraksi dengan Follower anda yang berkemungkinan menjadi potential customer anda

6. Yuran tahunan murah dan ada yang percuma

Anda pilih, jika mahu yang percuma anda boleh gunakan platform blogspot dan jika mahu nampak lebih professional anda boleh gunakan WordPress dan beli domain name untuk blog anda

So, jangan ragu-ragu untuk menggunakan blog atau laman sesawang sebagai salah satu medium terbaik untuk perniagaan anda 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

Share

CARA TANGANI CHICKEN POX ATAU CACAR ANAK

Salam dan hai semua. Lama tidak update di sini. Hati rasa digaru-garu untuk update penulisan di sini tapi anak-anak perlu perhatian lebih. Setelah suami terkena Chicken Pox, anak-anak lagi yang terkena. Mula-mula Furqan, selang 3 hari Putri pula kena. Dan kini Fyrash dan bayi kami, Farhah.

set cacar shaklee

Kasihan sunggguh dengan Fyrash. Cacarnya paling teruk antara mereka 4 beradik. Demam panas selama 2 hari dan bintik-bintik merah di badannya juga banyak

Hati ibu mana yang tidak risau dengan keadaan ini. Mana lagi dalam masa yang sama perlu menjaga setiap seorang yang sakit setiap minggu.. Saya anggap ini dugaan untuk kami. Baru rasanya dapat rehat setelah suami sihat, anak-anak pula berganti sakit. Walaupun penat, saya percaya pasti ada yang ingin Allah berikan nanti dengan kami, kan?:)

set chicken pox shaklee

Syukur Alhamdulillah, Chicken Pox Farhah tidak terlalu teruk . Bintik-bintik merah yang timbul di badannya sikit dan kecil-kecil sahaja

Bila anak-anak yang sakit, saya konsisten mereka dengan Performance dan Nutriferon. Penting suplemen ini agar demam mereka tidak berpanjangan dan sistem pertahanan badan mereka kuat. Selain itu, saya juga tambah Meal Shakes dengan susu mereka sebagai multivitamin mereka agar badan mereka lebih kuat menentang penyakit ini

Selain itu, saya juga pastikan mereka kerap minum air dan mandi. Selain mengelakkan panas badan mereka tinggi, ia juga untuk pastikan mereka tidak dehidrasi. Sangat penting badan mereka cukup air agar badan mereka kuat menentang virus ini

Basic H saya gunakan sebagai sabun mandi mereka kerana Basic H boleh membantu  bintik-bintik di badan mereka cepat kering dan cepat pudar. Basic H juga mampu membantu menurunkan suhu panas badan mereka

Selepas mandi kebiasaannya saya sapu bintik dan ruam merah di badan anak-anak dengan Herbal Blend. Anak-anak memang suka dengan krim ni sebab dorang rasa sejuk-sejuk lepas pakai krim ini dan gatal-gatal akan berkurangan. Pemakaian krim ini juga sangat membantu kurangkan parut kerana Chicken Pox ini

Saya juga ambil minuman Performance drink dan Nutriferon serta Vita Lea, B Complex dan Vitamin C. Since Farhah dan Puteri masih menyusu, penting untuk saya salurkan kebaikan suplemen-suplemen ini melalui susu ibu. Vitamin-vitamin ini banyak membantu saya agar kekal bertenaga, tidak mudah stres dan pertahanan badan lebih kuat.

Kini, Fyrash dan Farhah dalam fasa penyembuhan. Doakan mereka cepat sembuh ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BACAAN KENCING MANIS TURUN DALAM MASA 2 MINGGU

Salam dan hai semua. Antara penyakit atau yang sering dialami dewasa ini adalah kencng mansi atau buah pinggang tidak berfungsi dengan baik. Ikuti testimoni ini apabila kadar atau bacaan kencing manis menurun selepas 2 minggu emak ini amalkan Vivix.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

testimoni kencing manis dan vivix
Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

shaklee kk, shaklee sabha, shaklee papar

Mahu order Vivix? Hubungi saya terus 🙂

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Share