Tag Archive | esp shaklee

VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG ATAU HAMIL SUPAYA KEKAL CERGAS DAN BERTENAGA SEPANJANG KEHAMILAN

Salam dan hai semua. Alhamdulillah. Kandungan saya sudah masuk 35 minggu. Syukur juga selera makan semakin baik dan mual-mula berkurangan

Sepanjang kehamilan kali ini, walaupun mengalami alahan yang agak teruk juga, bacaan HB saya  kekal dan konsisten pada angka 11. Saya juga konsisten dengan vitamin -vitamin Shaklee yang sesuai diambil oleh ibu mengandung bagi membantu saya untuk cergas menguruskan anak-anak dan HB tidak turun mendadak

Antara vitamin dan suplemen yang saya amalkan adalah:

1 . Vita Lea

Vita Lea adalah multivitamin dan multimineral yang mempunyai iron tablet. Iron inilah yang membantu HB ibu tidak turun naik dan manakala 28 jenis multivitamin dan multimineral yang ada dalam 1 biji Vita Lea ini mampu menolong menambah nutrisi yang kurang dalam badan akibat pengambilan pola makanan yang tidak seimbang.

Semasa hamil adalah amat penting untuk kita pastikan kita mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat untk pastikan bayi di dalam kandungan menerima sumber zat makanan yang berkhasiat dan bernutrisi

2 . B Complex

B Complex Shaklee ini mengandung 8 jenis vitamin B yang penting dalam badan dan salah satunya adalah folik asid. Folik asid sangat penting kerana ia membantu mengurangkan masalah Spina Bifida yang sering berlaku pada bayi yang kurang folik asid. Dan folik asid juga mudah hilang dari dalam badan sekiranya kita stres dan tidak mengambil makanan seimbang

B Complex ini juga membantu agar kita tidak mudah stres, tidak mudah letih dan mengurangkan masalah sakit kepala

3 . Vitamin C

Vitamin C adalah vitamin yang penting untuk kuatkan pertahanan badan terutama buat saya yang ada masalah alergik. Vit C membantu saya agar tidak mudah diserang alergik dan ia sangat sesuai diambil bersama Vita Lea agar penyerapan Vita Lea jadi lebih baik

SET IBU HAMIL DAN MENGANDUNG SHAKLEE

Suplemen ini banyak membantu saya sejak mengandung anak ke-2 kami

4 . Ostematrix

My favourite and a must! Ostematrix banyak membantu saya dalam mengatasi masalah gigi yang kerap berdarah. Memandangkan saya ibu yang menyusukan anak sejak 7 tahun yang lepas, gigi berdarah antara masalah utama saya sejak melahirkan anak ke 3.

Maslaah gigi berdarah terjadi kerana kurangnya kalsium dalam badan dan kalsium adalah antara mineral yang banyak diserap oleh bayi dalam kandungan dan semasa menyusukan kerana kalsium membantu pembentukan tulang bayi

4 biji Ostematrix adalah memenuhi keperluan kalsium seharian kita. Pengambilan Ostematrix juga membantu mengurangkan masalah sakit belakang, sakit pinggang, kebas kaki dan melawaskan pembuangan

5 . ESP

ESP adalah minuman protein yang membantu untuk cukupkan protein dalam badan ibu hamil kerana protein sangat pentng bagi membantu tumbesaran bayi dalam kandungan. ESP juga mampu mengurangkan rasa lapar, memberi tenaga dan mengurangkan masalah gastrik

Alhamdulillah.. Saya sudah amalkan suplemen dan vitamin ini sejak mengandung anak ke-2 dan ia sangat-sangat membantu saya ketika mengandung

Jika anda berminat dengan Set Ibu hamil atau mengandung ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882. Tq 🙂

Share

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri 🙂

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 .  ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal 🙂

Selain tu,  jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KULIT CANTIK, BADAN CERGAS DAN STRES TIADA DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Teringat 3 tahun lepas bila saya mula berblogging, antara produk shaklee yang menjadi kegemaran saya ketika itu adalah Set Kecantikan Shaklee yang terdiri daripda ESP, B Complex, Vitamin C dan Vitamin E yang saya ambil setiap hari.

Masa tu saya sangat teruja melihat perubahan pada kulit wajah sendiri setelah sebulan mengamalkan set ini dan berkongsi dengan pembaca blog ini tentang perbezaan yang saya rasai.

Saya bermula sebenarnya dengan mengambil minuman protein Shaklee iaitu ESP sebagai membantu meningkatkan pengeluaran air susu ibu. Setelah teruja dengan peningkatan jumlah air susu ibu saya, saya mula tertarik untuk mencuba pula Vitamin E yang dikatakan mampu membuat muka flawless. Dan dalam masa yang sama saya ambil juga B Complex dan Vitamin C Shaklee. Saya tulis tentang perubahan yang saya rasai itu di link ini

Gambar no filter masa Aidilfitri lepas :)

Gambar no filter masa Aidilfitri lepas 🙂

Tahukah anda selain daripada rasa kulit kembali Marvellous, banyak perbezaan yang saya rasai setelah ambil set ini? Antaranya saya rasakan badan tidak lagi cepat lemah atau penat. Perkara yang selalu terjadi pada ibu yang menyusukan anak.

Kalau selalu lepas anak menyusu, saya cepat rasa lapar atau terus tertidur sebab penat. Tapi saya selalunya akan ambil ESP sebelum bayi menyusu dan ini membantu saya tidak mudah lapar dan letih dan dapat buat kerja rumah yang lain pula

Saya juga suka ambil B Complex kerana selalunya saya mudah stres lebih-lebih lagi anak dah 4 orang ni. Saya selalunya akan ambil B Complex selepas sarapan agar otak terus cergas dan mood terus bagus di awal pagi.. Hihi..

Vitamin C pula saya mesti ambil setiap hari. Since saya memang ada masalah resdung, saya kena pastikan pertahanan badan saya kuat agar resdung tidak datang. Selalunya kalau resdung saya datang, memang saya rasa sangat-sangat tidak selesa kerana saya akan bersin sepanjang hari dan hingus meleleh tanpa berhenti. Rasa tidak best sungguh!

Vitamin E pula sangat membantu bekas-bekas jerawat makin pudar dan kulit muka makin glowing.. Sangat penting untuk ibu anak 4 yang sudah berusia 30-an untuk menjaga kulit muka,kan? Hihi..

Sebenarnya, semua vitamin dalam set kecantikan ini membantu sel dalam badan jadi lebih sihat. Setiap 120 hari sel badan akan renew dan ia akan duplicate ciri-ciri yang ada di sel lama. Apabila sel lama rosak, maka ia akan duplicate yang rosak itu.

Tapi apabila kita ambil suplemen, perlahan-lahan sel lama akan diperbaiki dan sel baru akan duplicate sel lama yang diperbaiki itu. Dan organ yang paling cepat memperlihatkan kerja pembaikan sel itu berjalan dari dalam badan adalah kulit. Sebab tu paling senang nampak adalah perbezaan dari kulit.

Bukan kulit sahaja yang dapat manfaat bila kita ambil suplemen akan tetapi seluruh badan. So, bagi sesiapa yang mengamalkan produk Shaklee, terus konsisten ya. Bila tidak konsisten, badan kita akan kembali kekurangan nutrisi.

WIth love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

PROTEIN PEMBERI TENAGA

Salam dan hai semua. Alhamdulillah..Dengan izinNya, saya selamat melahirkan bayi keempat kami seberat 2.63kg pada 15 September jam 11.50pagi.

Alhamdulillah.. Masuk ke labour room pada 11.30pagi dan bayi lahir pada 11.50pagi. Contraction tidak lama..Dan bayi lahir dengan mudah. Nanti saya tuliskan di entry seterusnya tentang kelahiran bayi kami ini ya

Hari ini saya ingin kongsikan tentang produk pemberi tenaga yang saya minum sebelum kelahiran bayi saya ini walaupun saya belum mengisi perut. ESP, protein soya Shaklee ini saya minum pada awal pagi bagi membantu saya bertenaga semasa meneran

ESP ini juga saya selalu ambil semasa hamil bagi memastikan protein untuk saya dan bayi cukup memandangkan saya mengalami kekurangan selera makan

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Untuk berpantang ini pula, saya rancang untuk mengambil ESP setiap hari agar saya tidak mudah letih, lapar dan susu ibu lebih berkualiti

Untuk info, pada bulan ini anda boleh mendapatkan ESP dengan harga yang lebih istimewa dan penjimatan yang berbaloi. Hubungi saya jika anda berminat ya 😊

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

ATASI PENAT DAN CEPAT LAPAR DENGAN MINUMAN PEMBERI TENAGA SEGERA INI

Salam dan hai semua. Bertemu kita dalam September. Selamat Hari Kemerdekaan buat semua. Lambat wish sikit.. 🙂

Bila mana negara dikejutkan dengan perhimpunan Bersih 4.0, kami Pengedar Shaklee dikejutkan dengan promosi produk terlaris Shaklee. Apalagi kalau bukan ESP, minuman pemberi tenaga dan minuman yang mengenyangkan

ESP merupakan minuman soya yang dicuci dgn air dan tidak menggunakan alkohol. Itu membuatkan ia dipanggil Non Genetically Modified Organism atau maksudnya tiada sebarang perubahan pada genetik kacang soya ini. So, thats mean tiada penggunaan sebarang baja atau bahan kimia dalam penghasilannya menjadikannya minuman soya yang selamat diminum oleh semua orang

esp shaklee

Minuman pemberi tenaga segra tanpa bahan kimia. Selamat untuk semua orang 🙂

Saya sendiri sangat menyukai minuman pemberi tenaga segera ini kerana ia membuatkan saya tidak cepat penat dan happy selalu. Tapi yang membuatkan saya jatuh cinta pertama kali dengan minuman Milk Booster ini adalah kerana susu ibu saya makin meriah dan pekat membuatkan saya mampu menyimpan stok EBM yang banyak dan mengamalkan Tanderm Nursing sehingga sekarang

Antara kelebihan minuman Shake ini yang saya suka adalah;

  1. Mampu membuat kulit lebih Flawless
  2. Mengenyangkan. Senanglah mau diet.. Hihi
  3. Mampu beri tenaga segera lebih-lebih lagi kalau tidak sempat mahu telan nasi dek sibuk urus anak-anak tersayang
  4. Buat susu ibu makin meriah dan pekat
  5. Buat saya tidak mudah letih di kala menguruskan 3 orang anak kecil
  6. Membantu mengurangkan gastrik
  7. Bantu seimbangkan hormon. Kurang sikit stres 🙂
  8. Bantu cukupkan keperluan kalsium dalam badan si ibu yang menyusukan anak atau ibu hamil

So, jika anda rasa perlukan suplemen ini, bertindaklah sekarang. Promosinya BUY 6 FREE 1 dan BUY 2 GET 5 5 DISCOUNT akan berakhir 30 September ini ya 🙂

Mau harga istimewa? Tentu boleh.. Hubugni saya terus di talian 016-587 9882 🙂

Share