Tag Archive | ejen shaklee sabah

SET MANDIAN DAN PENJAGAAN DIRI BAYI YANG SELAMAT, ORGANIK DAN SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF

Salam dan hai semua..Alhamdulillah. Hari ni genap Eishal berumur 50 hari dan kami akan berjumpa doktor untuk mengetahui keputusan Prolonged Jaundice nya hari ini. Sungguh tidak sangka begitu cepat masa berlalu dan saya pun sudah habis pantang.

Hari ini saya ingin kongsikan dengan pembaca semua tentang sabun mandian,krim dan minyak urut bayi yang saya gunakan untuk Eishal. Baunya yang segar, strukturnya yang lembut serta bebas bahan kimia yang merbahaya buatkan saya sangat-sangat sukakannya

Set penjagaan diri bayi ini terdiri daripada sabun mandi, lotion dan massage oil sangat sesuai untuk kulit bayi yang masih lembut dan sensitif. Ia juga organik dan tahan lama. Ada pengguna  mengatakan mereka gunakan set ini hingga 3 bulan lamanya. Jimat bukan?😊

Saya sendiri sudah gunakannya selama 3 minggu dan hingga kini kandunganya masih banyak

set mandian bayi selamat

3 produk ini dipanggil Shakleebaby. Botol ungu adalah sabun mandi, botol hijau adalah Soothing Lotion dan botol orange adalah Massage Oil. Eishal memang sukakan set ini kerana buatkan dia relax and calm

Sabun mandi yang mengandungi antaranya chamomile, lavender dan aloe vera organik ini merupakan mandian yang lembut, mententeramkan, menenagkan dan melegakan kulit

Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai PH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut

Saya hanya gunakan sedikit untuk Eishal ketika mandi kerana ia memang pekat dan kongsi penggunaannya dengan kakak-kakaknya juga. Strukturnya yang lembut dan bau yang segar serta jimat buatkan saya teruja untuk menggunakannya pada anak-anak

Soothing Lotion atau losyen pelembab bantu mengekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jair-jemarinya. Ia mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, mnyak bunga matahari, minyak jojoba dan shea buter organik yang mana selamat untuk bayi

Kebiasaannya, saya akan pakaikan krim ini pada seluruh badan Eishal sambil melakukan urutan manja dan Eishal memag enjoy that moment. Saya sangat sukakan baunya yang segar dan strukturnya yang tidak terlalu berminyak

Dan yang ketiga adalah Massage oil atau minyak urut yang mempunyai campuran organik yang menenangkan, sangat lembut yang sememangnya sempurna untuk mengurut bayi pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembab selepas mandian.

Mengandungi minyak biji bunga mathari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang. Saya gunakan Massage Oil ini di perut Eishal untuk elakkan kembung perut, selain kaki dan rambut Eishal

Dan selepas tu saya akan cium Eishal berabis sebab saya sangat sukakan baunya 🙂

Set penjagaan diri bayi ini telah dibuktikan selamat dan sesuai untuk kulit sensitif. Ketiga-tiga produk ini tidak mengandungi paraben, Natrium Lauril Sulfat (SLS), Phthalates, BPA, Formaldehid, 1,4- dioxan, warna tiruan dan wangian, diuji pakar pediatrik dan diuji secara klinikal.

Wangian yang ada padanya adalah wangian semulajadi daripada bahan-bahan semulajadi  dan organik yang diadun bersama. Dan ia juga sangat-sangat sesuai buat bayi yang mempunyai masalah kulit sensitif atau alergik

Mari kita baca pengalaman ibu-ibu yang telah menggunakannya;

testimoni shakleebaby

Dan berita baiknya untuk anda, bulan ini set mandian selamat ini boleh dibeli dengan harga 2 set dan anda akan diberi 3 set termasuk diberi percuma tuala bayi yang lembut serta sebuah beg comel bayi

set mandian bayi selamat

Untuk dapatkannya anda boleh terus hubungi saya di;

Whatsapp : www.wasap.my/60165879882

FB : Aryn Fadz Lee

Atau anda boleh terus klik di Set Penjagaan Diri Bayi selamat

With Love,

Aryn Fadz Lee 🙂

Share

PENGALAMAN MENGANDUNGKAN ANAK KE 5 YANG MENCABAR

Salam dan hai semua. Alhamdulillah, 30 Mac 2018, pada hari Jumaat nan mulia, jam 12.36 tengahari lahirlah cahayamata ke 5 kami, seorang gadis kecil dengan berat 2.07kg pada usia kandungan saya 37 minggu 2 hari

Teringat kembali pabila saya disahkan mengandung anak ke 5 ini, pelbagai perasaan dan tanggapan bermain di hati dan kepala. Serasa tidak bersedia memandangkan anak ke 4 kami baru berusia 10 bulan dan masih terasa alahan teruk saya semasa mengandung anak ke 3 dan ke 4.

Tapi, kami suami isteri redha atas pemberian ini kerana kami percaya Allah berikannya kerana Dia tahu kami mampu dan pasti banyak hikmah disebaliknya

Saya berdepan pelbagai cabaran semasa mengandungkan anak ke 5 ini. Salah satunya saya menghadapi sakit kepala yang teruk hinggakan mengganggu selera makan saya menyebabkan saya kurang makan dan bayi dalam kandungan saya kecil

Ini menyebabkan berat bayi dalam kandungan saya dipantau dan saya dikehendaki bertemu pakar O&G setiap 2 minggu. Setap kali appointment dengan Pakar, memang kandungan saya akan di’scan’.

Dan setiap kali tu juga saya risau kerana takut ada apa-apa komplikasi pada bayi dalam kandungan. Pakar juga akan menerangkan tentang condition bayi dalam kandungan. Syukur Alhamdulilah, baby tiada apa-apa komplikasi dan dia membesar semasa dalam kandungan walaupun masih dikira agak kecil berbanding bayi seusianya,

Dan dalam pada itu, di dalam keadaan saya yang sangat-sangat tidak cergas semasa mengandung ini juga, saya paksakan diri untuk membantu suami uruskan anak-anak yang bersekolah dan kena bangun awal pagi setiap hari yang mana agak mencabar kerana perjalanan ke sekolah mereka selalunya jammed

Its not easy sebab pabila bangun setiap pagi kepala saya terus sakit menyebabkan saya muntah dan rasa tidak cergas untuk bergerak. Rasa yang sangat-sangat tidak best

Syukur Alhamdulillah, suami sangat memahami keadaan saya dan suamilah yang menjaga anak-anak kebanyakan masa. Saya rasa kasihan dengan suami dan anak-anak yang ikut merasai keadaan saya ini. Masakpun saya jarang hinggakan boleh dikira berapa kali sahaja saya memasak sepanjang hamil kali ini. Terkubur cita-cita mau buat bento untuk anak-anak

Sewaktu bekerja di pejabat pula, saya kuatkan diri untuk tidak terlalu memikirkan sakit kepala ini. Nak kereta ke pejabat pun boleh buat saya pening dan muntah. Kadang-kadang rasa lebih baik tidur waktu rehat daripada makan tapi saya kena paksa diri untuk isi perut juga agar bayi dapat nutrisi secukupnya

Pengedar shaklee kk

Muka yang semakin mengcengkung kerana berat badan turun. Suami dan anak-anaklah penguat semangat

Memang letih sangat saya rasakan tapi saya gagahi jua apatah lagi perlu membantu suami menguruskan anak-anak semasa tengahari

Syukur juga, kerajaan memberi kelonggaran untuk pulang sejam awal bagi pegawai kerajaan yang hamil 5 bulan ke atas. Kurang juga rasa letih untuk tunggu sehingga jam 5 yang saya rasakan terlalu lama. Dan tidak juga balik lewat sangat sebab kami perlu mengambil anak sulung yang bersekolah petang yang balik pada jam 5

Despite pelbagai cabaran semasa hamil anak ke 5 ini, saya bersyukur kerana saya tidak mengalami masalah hb rendah atau lain-lain komplikasi dan Allah sentiasa murahkan rezeki serta permudahkan banyak urusan kami

Ribuan terima kasih saya ucapkan buat suami tersayang yang sentiasa memberi bantuan dan sokongan semasa saya mengalami alahan teruk pada kehamilan kali ini dan juga keluarga tersayang kerana bantu untuk tolong jaga anak-anak ketika kami perlukan bantuan 😊

Share

KEHAMILAN KE 5

Salam dan hai semua.. Lama sangat tidak update antyhing here, since saya masih mengalami muntah dan mual-mual. Ya, Alhamdulillah.. Allah kurniakan lagi kmi cahayamata ke 5 dan saya kini hamil 17 minggu

Mengandung pada usia begini dan dalam keadaan anak ke 4 kami masih kecil dan masih Breastfeeding, bukanlah sesuatu yang mudah. apa lagi saya mengalami pening, muntah dan mual. Agak mencabar bagi saya memandangkan saya perlu uruskan 4 anak kami yang masih kecil lagi

Walaupun kehamilan kali ini sesuatu yang di luar perancangan kami, tapi kami percaya perancangan Allah itu lebih baik. Walaupun rasa agak letih tapi digagahi juga diri. Saya mesti kuat untuk suami dan anak-anak.. Chaiyok!

Farhah, cahayamata ke-4 kami.. Tidak lama lagi bergelar seorang kakak

 

Pengambilan multivitamin Shaklee sangat membantu saya. Walaupun berat badan turun tapi syukur Alhamdulillah, bacaan HB masih ok. Ostematrix pula sangat membantu mengurangkan sakit-sakit belakang, gigi dan bantu mudah untuk membuang. Sesuatu yang kerap terjadi pada ibu hamil.

ESP juga saya ambil terutama bila perut terasa kosong. Since sekarang ni memang cepat lapar, saya bancuh dan minum ESP terlebih dahulu bagi elakkan gastrik menjelma. Selalunya saya bancuh dengan air kosong ja..

Bantuan suami juga sangat-sangat membantu. Syukur sangat-sangat suami sangat memahami dan tolong jaga anak-anak ketika si isteri ni tidak larat. Anak sulung kami terutamanya sangat-sangat memahami dan boleh diharapkan untuk menjaga adik-adiknya bila perlu. Syukur Alhamdulillah..

Cuma setakat ini saya masih tidak mampu untuk memasak selalu.. Kebanyakan masa, saya rasa masakan sendiri  tidak sedap buatkan saya susah untuk makan dengan selera makan yang agak memilih.. Doakan saya sentiasa kuat ya 🙂

Moga kehamilan kali ini mampu saya hadapi dengan hati dan semangat yang kuat dan alahan ini tidak lama :).. Aminnn

Share

TINGKAT PERTAHANAN BADAN KETIKA PERAYAAN

Salam dan hai.. Selamat Hari Raya AIidlfitri dari kami sekeluarga saya ucapkan buat semua pembaca, Followers dan semua yang mengenali kami

Baru 16 syawal tapi badan sudah mula sakit-sakit. Saya sendiri mula selsema dan hidung mula gatal-gatal. Salah diri sendiri juga sebab 2 hari sebelum tu saya sudah rasakan tekak mula kekeringan menandakan badan perlu lebih air. Tapi tidak diendahkan. Natijahnya, selsema datang menjelma

Terus saya bancuh Nutriferon secepatnya. Sanggup buka stok stok Nutriferon di rumah yang baru. Saat ni, memang tidak tahan sudah bila hidung mula gatal dan hingus meleleh hingga tidak dapat dikawal

Selain itu saya juga mengamalkan minum air yang banyak, kurangkan pengambilan air sejuk, elak minuman berkarbonat serta minum air panas atau suam. Juga kurang suhu penghawa dingin ketika tidur 🙂

Saya juga kurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak. Saya cuba pastikan saya rasa hidangan raya yang disediakan tapi tidak berlebihan. Berlebihan cuma akan membuatkan selsema saya semakin teruk

Dan, Syukur Alhamdulillah.. Selsema saya semakin ok dan senang untuk melakukan kerja-kerja seharian

Untuk semua pembaca di sini, saya ucapkan terima kasih kerana tidak pernah jemu untuk hadir ke sini. Maaf, baby kecil yang ada di rumah sangat-sangat tidak menggalakkan saya selalu berada jauh darinya. Tapi saya akan sentiasa cuba usahakan untuk update blog kesayangan saya ini

Selamat Hari Raya Aidilfitri kami ucapkan dan Maaf Zahir dan Batin

EJEN SSHAKLEE SABAH

 

Share

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri 🙂

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 .  ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal 🙂

Selain tu,  jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

CLOSING SHAKLEE YANG MENDEBARKAN

Salam dan hai semua. Maaf, agak sibuk dengan kerja di office dan anak-anak buatkan masa yang ada agak terhad. Tapi itu bukanlah menjadi halangan sepatutnya kan? Hihi..

Hari ini Closing shaklee, bermakna hari ini adalah hari terakhir untuk perkiraan unit value atau point bagi mendapatkan bonus Shaklee bulan hadapan. Sesuatu yang mendebarkan kerana percapaian Januari dikira terakhir pada hari ini. Doakan kami mencapai GUV yang kami perlukan ya. Aminnn..

Akhir-akhir ini saya jug aktif di Channel Youtube saya iaitu Aryn Fadz Lee Keluarga Hebat Dot Com. Masih berada di tapak permulaan, kadang-kadang tergagap bila bercakap dan tersasul tapi i really enjoy it buat masa ini. Jom subscribe channel Youtube saya ni. Pada yang telah subscribe, jutaan terima kasih saya ucapkan 🙂

shaklee sabah, ejen shaklee sabah, pengedar shaklee sabah, ejen vivix shaklee, vivix shaklee sabah

Baru dapat bergambar sekeluarga 2 minggu lepas. Biasalah kalau anak-anak posing berlainan dan tidak mengikut tema 🙂

Dan jangan lupa promo Vivix Shaklee akan berakhir pada jam 11.59 malam ini. Jom dapatkannya segera! Tengok video ini kenapa harus anda dapatkan Vivix, suplemen yang selamat dan berkesan dan terbukti dapat meningkatkan tahap kesihatan badan apabila diambil secara konsisten

Antara 3 kelebihan Vivix adalah;

1 . Produk yang mempunyai Resveratol dan Polifenol, antioksida terbaik yang mampu untuk memperbaiki DNA dan sel dalam badan. Dan ini tiada dalam suplemen lain. Apabila DNA dan sel badan kita sihat, past kulit luaran dan sistem pertahanan badan  kita juga sihat

2. Terlibat dengan Landmark Study, kajian yang dilakukan oleh badan bebas yang mana membuktikan pengambilan Vivix secara konsisten akan melambatkan pemendekan Telomeres, penutup kromosom. Apabila penutup atau pelindung kromosom ini lambat untuk pendek, kita akan kurang terdedah kepada risiko penyakit merbahaya terutama apabila usia meningkat

3. Pengambilan Vivix secara konsisten membantu DNA dan sel dalam badan 25 tahun lebih  muda. Ini membuatkan kulit kita akan kelihatan lebih sihat, glowing dan awet muda.

Insha Allah pengambilan Vivix secara konsisten boleh membantu kita lebih sihat, ceria dan bebas daripada masalah stress. Mau tahu bagaimana? Anda harus hubungi saya 🙂

Sehingga bertemu lagi di next entry 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share