Tag Archive | ejen shaklee kk

RABUN MATA DAN SILAU MATA KURANG DENGAN CAROTOMAX

Salam dan hai.. Anda apa khabar? Saya doakan anda semua sihat di samping keluarga tercinta.

Bulan ini sangat istimewa kerana selain Vivix, satu lagi produk Shaklee yang promo ialah Carotomax. Kebanyakan pengguna Carotomax mengatakan pengambilannya secara konsisten membantu mengurangkan rabun dan silau mata dengan cepat. Bagaimana Carotomax boleh membantu memgurangkan rabun dan silau?

Carotomax mengandungi pelbagai karotena, diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli , marigoled ,epal, kentang, minyak sawit dan beberapa bahan lagi. Ia juga mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa

carotomax, shakee carotomax, ubat rabun mata

Antara kelebihan bahan-bahan yang terdapat dalam Carotomax ini adalah;

1 . Alpha Carotene

Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

2.  Beta Carotene

Memperbaiki kulit, percepat pemulihan luka, pertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

3. Lycopene

Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Sangat baik utuk serviks yang sihat, kitaran jantung, sistem imun serta megurangkan penyakit kelenjar prostat

4. Astaxanthin

Piemen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Ia membantu melindungi kerosakan oksidasi kolestol LDL

5 . Zeaxanthin

Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Membantu mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endmetrial dan serviks

Antara kelebihan Carotomax Shaklee ini adalah;

1 . Lebih selamat daripada vitamin A

Vitamin A merupakan vitamin terawal yang dijumpai. Kajian menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Ahli sains menemui beta karotena pada tahun 1932 yang merupakan satu prekusor Vitamin A dan mendapati ia selamat untuk diambil

2. Pertingkatkan penglihatan

Ia menghasilan ‘ungu visual’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga membantu mengurangkan masalah sperti rabun malam, rabun dekat, xerophthalmia ( mata kering), kelesuan, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam di mata

3. Melegakan masalah kulit

Pengambilannya akan membantu melegakan masalah kuit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, pustule, scabies, ulser kulit dan jerawat

4. Melindungi Ephiteal

Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari  dan mengurangkan msalah ulser saluran usus

5. Melawan kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti kanser serta menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia juga mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara dan radikal bebas

6. Menghalang jangkitan

Carotomax merangsang enzim membunuh kuman , menyekat dan mempertingkatkan sistem respiratori paru-paru

7. Galak perkembangan kanak-kanak dan remaja

Merangsang perkembangan kenak-kanak dan remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi sert membantu penghasilan sprema yang sihat

Sangat banyak kelebihan Carotomax Shaklee tau. So jom dapatkannya bulan ini! Hubungi saya segera 🙂

Aryn Fadz Lee

016-587 9882

BACAAN KENCING MANIS TURUN DALAM MASA 2 MINGGU

Salam dan hai semua. Antara penyakit atau yang sering dialami dewasa ini adalah kencng mansi atau buah pinggang tidak berfungsi dengan baik. Ikuti testimoni ini apabila kadar atau bacaan kencing manis menurun selepas 2 minggu emak ini amalkan Vivix.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..

testimoni kencing manis dan vivix
Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 🤔

shaklee kk, shaklee sabha, shaklee papar

Mahu order Vivix? Hubungi saya terus 🙂

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

IBU BERPANTANG NGERI UNTUK MEMBUANG? ANDA PATUT CUBA INI

Salam dan hai semua.. Masuk 6 hari berpantang. Alhamdulillah.. Kelmarin saya telah berjaya ‘membuang’, sesuatu yang ramai ibu selepas bersalin ngeri untuk melakukannya akan tetapi WAJIB lakukannya ( Kalau tak, nurse balik-balik tanya :))

Membuang selepas bersalin amat penting bagi memastikan badan kita melakukan rutinnya dan untuk keseimbangan badan juga.. Akan tetapi, bagi kebanyakan ibu selepas bersalin, membuang selepas bersalin menjadi satu perkara yang ngeri. Ini kerana, mereka masih terasa trauma dan najis seakan payah untuk dikeluarkan selepas bersalin atau sembelit. Bila sembelit, ibu perlu meneran lagi untuk membuang. Sesuatu yang ngeri untuk dilakukan lebih-lebih lagi kalau luka atau jahitan selepas bersalin itu besar

sembelit

Saya pernah mengalami situasi ini pada kelahiran anak pertama lebih-lebih lagi sebelum kelahiran saya dimomokkan dengan ngerinya meneran semasa membuang selepas bersalin. Saya jadi trauma untuk membuang mengenangkan kesakitan yang mungkin dialami. Akan tetapi saya gagahi jua untuk melakukannya since nurse pun balik-balik bertanya sama ada saya sudah membuang atau tdiak. Memang agak payah juga membuang buat kali pertama selepas bersalin, tapi saya gagahi jua. Akan tetapi, selepas membuang kali pertama, membuang untuk seterusnya akan jadi lebih mudah

Justeru itu saya mengambil pendekatan berbeza untuk mengelakkan sembelit dan mudah membuang selepas bersalin pada kelahiran anak ke tiga. Setelah mengetahui bahawa kalsium Shaklee boleh membantu memudahkan pelawasan bagi ibu yang baru bersalin, saya amalkannya sejak day 1 bayi saya lahir. Alhamdulillah.. Ia sangat-sangat membantu saya membuang dengan mudah dan saya tidak perlu meneran. 🙂

Kalsium Shaklee ini saya biasanya ambil sebelum tidur, antara 4 ke 6 biji. Saya amalkannya sebelum kelahiran lagi dan apabila ada tanda-tanda kelahiran bayi, saya ambil lagi 4 biji bagi menguatkan tulang kaki. Ia sangat-sangat membantu saya semasa hamil, pra kelahiran dan selepas bersalin

Kalsium Shaklee yang dikenali sebagai Ostematrix ini mampu melembutkan otot yang terlibat dengan pembuangan najis. Sebab itu kita jadi mudah membuang dan tidak perlu meneran

Bagi ibu-ibu yang mempunyai masalah untuk membuang atau sembelit semasa berpantang, saya sangat-sangat cadangkan anda ambil Ostematrix ini. Selain itu, jangan lupa untuk minum banyak air kosong, makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang lebih kerana ia mempunyai banyak serat yang membantu pembuangan jadi lebih lancar.

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

PENTINGNYA MEMULAKAN PENYUSUAN SUSU IBU SEAWAL KELAHIRAN

Salam dan hai semua..Alhamdulillah.. Menjengah hari ke empat berpantang dan memulakan kehidupan dengan pertambahan orang baru. Bukan sesuatu yang mudah kerana ada 3 orang anak kecil yang over excited dengan kehadiran orang baru dan tidak henti-henti mencium adik mereka 🙂

Banyak yang ingin saya ceritakan, tapi hari ini saya ingin kongsikan pentingnya penyusuan susu ibu seawal kelahiran lebih-lebih lagi jika anak mempunyai masalah jaundice atau bacaan kuning yang tinggi

Susu ibu yang dianugerahkan tuhan pada ibu-ibu selepas melahirkan mempunyai antibodi yang mampu membantu menurunkan kadar bacaan kuning bayi. Susu ibu mampu memperkuatkan pertahanan badan bayi dan membantu hati bayi agar mampu mengeluarkan bilirubin daripada badan

Sangat penting memulakan penyusuan susu ibu seawal kelahiran bayi bagi merangsang pengeluran kolostrum, susu awal terpenting

Sangat penting memulakan penyusuan susu ibu seawal kelahiran bayi bagi merangsang pengeluran kolostrum, susu awal terpenting

Seawal kelahiran saya sangat cadangkan ibu-ibu untuk terus offer bayi untuk menyusu agar dapat memulakan rangsangan pertama pada ibu. Ini juga membantu agar otak dapat memberi signal pada badan agar mengeluarkan susu ibu buat bayi yang baru lahir

Usah stres atau katakan pada diri susu ibu tidak banyak jika anda tidak merasa sebarang kehadiran cecair pada payudara anda. Ini adalah normal kerana susu permulaan yang dipanggil kolostrum adalah sangat pekat dan akan keluar jika bayi menyusu. Dan kolostrum inilah susu yang paling penting kerana ia mempunyai antibodi pertama dan kuat untuk bayi

Teruskan menyusukan bayi anda. Offer susu ibu kepada bayi anda secara berterusan dan jangan putus asa. Bayi anda juga dalam proses belajar seperti anda

Penting juga untuk pastikan anda;

1 . Jaga pemakanan

Makan mengikut jadual sepatutnya dan jangan lengahkan waktu makan. Kalau rasa lapar selepas bayi menyusu, makanlah sesuatu untuk mengelakkan anda lapar. Menyusukan bayi akan membuat anda cepat lapar kerana kalori anda banyak terbakar

2 . Berfikiran positif

Penting untuk yakin bahawa susu ibu anda ada dan banyak. Jangan ragu dengan itu. Anda perlukan pemikiran yang positif untuk bantu badan anda mampu mengeluarkan susu ibu

3 . Elak stres

Memang stres apabila kita rasakan susu ibu tidak cukup untuk bayi. Tapi stres inilah salah satu penyebab utama susu ibu tidak dapat dihasilkan. Otak perlukan hormon ‘ gembira’ daripada anda untuk meyakinkan badan anda boleh menghasilkan susu ibu

4 . Gali ilmu

Ada banyak ilmu penyusuan masa kini sama ada secara online atau offline. Cari ilmu berkaitan penyusuan sebelum kelahiran. Ia sangat-sangat membantu

5 .  Minum banyak air

Pastikan badan tidak dehidrasi. Anda perlu banyak minum air agar badan anda cukup air

6 . Sokongan suami

Bawa suami bersama-sama dalam menjayakan penyusuan susu ibu ini. Sokongan dan understanding suami sangat penting. Jika suami tidak faham, berikan info yang betul pada suami anda. Sokongan suami sangat-sangat membantu

7 . Talk to somebody

Jika rasa stres tidak berkurangan, talk to somebdoy yang tahu atau berpengalaman tentang susu ibu. Anda perlukan sokongan tentang hal ini. Saya pasti ramai yang boleh membantu. Anda juga boleh hubungi Kumpulan Sokongan Susu Ibu atau Unit Laktasi di hospital berdekat anda

8 . Ambil suplemen jika perlu

Suplemen yang sesuai mampu membantu anda lebih bertenaga, tidak cepat letih dan kurang stres. Ada suplemen yang boleh dijadikan sebagai Milk Booster. Apabila anda bertenaga dan happy, susu ibu pasti akan jadi lebih banyak

Ok, nanti saya kongsikan lagi tentang penyusuan susu ibu ini ya. Good luck untuk ibu-ibu berpantang ini. Kita pasti boleh menjayakan penyusuan susu ibu kita kepada bayi tersayang

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

PROTEIN PEMBERI TENAGA

Salam dan hai semua. Alhamdulillah..Dengan izinNya, saya selamat melahirkan bayi keempat kami seberat 2.63kg pada 15 September jam 11.50pagi.

Alhamdulillah.. Masuk ke labour room pada 11.30pagi dan bayi lahir pada 11.50pagi. Contraction tidak lama..Dan bayi lahir dengan mudah. Nanti saya tuliskan di entry seterusnya tentang kelahiran bayi kami ini ya

Hari ini saya ingin kongsikan tentang produk pemberi tenaga yang saya minum sebelum kelahiran bayi saya ini walaupun saya belum mengisi perut. ESP, protein soya Shaklee ini saya minum pada awal pagi bagi membantu saya bertenaga semasa meneran

ESP ini juga saya selalu ambil semasa hamil bagi memastikan protein untuk saya dan bayi cukup memandangkan saya mengalami kekurangan selera makan

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Untuk berpantang ini pula, saya rancang untuk mengambil ESP setiap hari agar saya tidak mudah letih, lapar dan susu ibu lebih berkualiti

Untuk info, pada bulan ini anda boleh mendapatkan ESP dengan harga yang lebih istimewa dan penjimatan yang berbaloi. Hubungi saya jika anda berminat ya 😊

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

MAHU KOLESTROL TURUN? ANDA PATUT CUBA INI

Salam dan hai semua. Isnin lepas saya didatangi seorang regular customer saya.

‘ Saya mau bagi kamu testimoni saya’ katanya, sambil mengeluarkan 2 kertas keputusan ujian kolestrol yang beliau buat di sebauh lab.

Excited mendengar dan melihat sendiri keputusan penurunan kadar kolestrol beliau, terus saya snap kedua-dua kertas yang menunjukkan keputusan ujian kadar kolestrol beliau yang diambil pada Mei 2016 dan Ogos 2016

Menurut ujian tersebut, kadar kolestrol beliau yang pada mulanya berkadar 6.51 yang dikira tinggi turun ke 5.64 selepas mengamalkan Omega Guard, minyak ikan Shaklee. Beliau mula mengambil Omega Guard pada Jun dan kini sudah 2 botol mengambilnya secara konsisten

Beliau juga excited dengan keputusan ini kerana beliau sebolehnya tidak mahu bergantung pada ubat. Dan satu lagi tips beliau, beliau tidak ambil nasi lemak sepanjang 3 bulan ini. Saya sharekan testimoni beliau di bawah

testimoni kolestrol

Maaf, gamabr kurang jelas. Bacaan kolestrol pelanggan ini turun dari 6.51 ke 5.64 setelah konsisten dengan Omega Guard Shaklee

 

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Alhamdulillah.. Gembira sangat bila kita dapat bantu orang. Lagi-lagi nampak sendiri ujian klinikal begini. Jika anda ada masalah kolestrol, cubalah ambil minyak ikan ini. Insha Allah ia sangat-sangat membantu

Oh ya.. Lupa mau share pula. Bagaimana Omega Guard bertindak untuk menurunkan bacaan kolestrol? Saya cerita sikit ya

Omega Guard merupakan minyak ikan tulen yang menolong membakar apa sahaja yang berlebihan di dalam badan. Seperti lemak berlebihan, kolestrol berlebihan. Kolestrol dalam badan kita ada 2 tau. 1 kolestrol baik dan 1 kolestrol jahat. Kolestrol yang jahat nilah yang selalu menyebabkan berlakunya block di bahaian jantung dan sebagainya

So Omega Guard inilah yang berfungsi membakar kolestrol-kolestrol jahat tu. Sebab tu bila kita ambil Omega Guard bukan bacaan kolestrol sahaja turun, tapi ia membantu untuk menurunkan berat badan kerana ia juga  membakar lemak berlebihan di dalam badan

Kalau mau lagi power, ambillah Phytocol , Cholestrol Blocker yang diambil sebelum makan dan Vivix sekali, antioksida yang tolong perbaiki sel supaya semua penyerapan suplemen jadi lebih berkesan.

Rasa mau try produk hebat ni? Cari saya di 016-587 9882 🙂