Search Results for: label/OMEGAGUARD

BAKAR LEMAK DENGAN CEPAT AGAR TIDAK KELIHATAN SEPERTI IBU HAMIL

Akhir-akhir ini, ramai pula yang ajukan saya soalan bagaimana kempiskan perut membuncit yang kelihatan seperti ibu hamil  5 bulan. Mungkin mereka risau dengan perut yang semakin membuncit lebih-lebih lagi apabila hujung tahun begini, mereka perlu menghadiri banyak kenduri kahwin yang membuatkan mereka makan banyak. Jom ketahui bagaimana BAKAR LEMAK DENGAN CEPAT AGAR TIDAK KELIHATAN SEPERTI IBU HAMIL.

Lemak sebenarnya diperlukan oleh badan kita. Lemak yang cukup membolehkan badan menjana tenaga daripada lemak. Lemak di badan juga membantu agar kita tidak cepat berasa sejuk. Akan tetapi, faktor pemakanan yang tidak sihat menyebabkan kita mengambil lemak berlebihan. Kurangnya senaman yang membantu aktiviti membakar lemak berlebihan membuatkan lemak semakin mendap di dalam perut dan badan yang akhirnya menyebabkan perut menjadi buncit

Saya cadangkan anda mengambil OMEGA GUARD SHAKLEE ini. Omega Guard merupakan minyak ikan Shaklee dan ia mampu membakar lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Minyak ikan juga merupakan suplemen yang panas dan boleh membantu pembakaran kolestrol jahat di dalam badan. Selain itu, ia juga boleh membantu mengawal selera makan.

kelebihan omega guard
Antara kelebihan Omega Guard ini

Selain pengambilan Omega Guard secara konsisten, saya juga suka untuk mencadangkan anda;

1) Mengambil air yang banyak sesuai dengan berat anda agar mudah Omega Guard membakar lemak di dalam badan anda

2) Kurangkan minuman sejuk terutama jika anda makan makanan berminyak dan berlemak. Minuman sejuk akan memendapkan lemak dan minyak yang anda dapat daripada makanan tersebut

3) Ambil Omega guard sebelum anda bersenam agar mudah lemak terbakar semasa bersenam

4) Mengambil Omega Guard selepas makan makanan yang berkolestrol dan berlemak agar Omega Guard ini terus membakar lemak-lemak dan kolestrol yang masuk di dalam badan

5) Konsisten dengan senaman anda. Jika tidak sempat bersenam, ambil beberapa minit untuk melakukan sit-up agar lemak-lemak tidak terus terkumpul di dalam perut.

6) Gabungkan dengan Herb Lax untuk mencuci perut terlebih dahulu dan Alfalfa Shaklee agar lemak-lemak dan kolestrol jahat yang dibakar oleh Omega Guard itu dibawa keluar daripada badan. 

Disiplinkan diri anda ya. Jangan mengabaikan jumlah kalori dan lemak dalam pemakanan anda walaupun anda mengambil Omega Guard. Ini kerana pemakanan yang sihat mampu membantu mengekalkan berat badan yang ideal.

Untuk makluman, promosi OMEGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1 masih berlangsung sehinga 30 November ini. Jika anda beli 6, anda akan dapat PERCUMA 1 botol Omega Guard lagi. Berbaloi-baloikan. Sekaligus anda akan dapat FREE MEMBERSHIP dan bonus pada bulan Disember nanti!


Hubungi saya terus sekiranya anda berminat dengan Omega Guard ini di talian;

kelebihan menjadi ahli shaklee
HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ANDA BERMINAT MENDAPAT PENJIMATAN SEPERTI DI ATAS

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Kota Kinabalu, Kolombong, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee atau apa-apa mengenai penulisan saya di blog ini. Saya akan berikan KONSULTASI PERCUMA DAN CARA PEMAKANAN SUPLEMEN SHAKLEE YANG BETUL hanya untuk pelanggan saya sahaja 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

OMEGA GUARD SHAKLEE PROMOSI NOVEMBER

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Masuk 1 minggu saya tidak menulis di sini. Macam lain rasanya. 2 hari Allah bagi ‘cuti’. Tiba-tiba demam, pening dan selsema. Mau buka lappy pun macam susah. Lepas tu, sibuk pula mahu ke Sandakan untuk tengok suami bermain hoki untuk perlawanan peringkat Persatuan Sukan dan Kebudayaan Perkhidmatan Pendidikan Sabah. Tahun lepas kami anak-beranak ikut juga, di Keningau. Tahun ni kat Sandakan.. Sampai di Sandakan busy dengan anak-anak sambil jalan-jalan, makan-makan hingga tidak sempat buka laptop. Hihi.. Dan akhirnya, barulah dapat buka laptop malam ni.. Hihi.. Sambil-sambil tengok PERLAWANAN PIALA MALAYSIA, PAHANG LAWAN JOHOR DARUL TAKZIM ( JDT). Anyway, tahniah Pahang dengan kemenangan penalti 5-3. Permainan yang hebat dan sangat mendebarkan.

Apa khabar kawan-kawan semua? Alhamdulillah, semalam kami closing dengan gembira sekali. anak-anak semua menunjukkan prestasi yang sangat bagus. Syukur ke hadrat Illahi. InshaAllah, dengan izinNya kami pasti akan dapat buat dengan lebih dan sangat baik bulan November ini

Lepas busy closing semalam, pagi ni kam mendapat message dari Shaklee

‘RM0.00 SHAKLEE: 
NOV’14 BUY 6 FREE 1 PROMOTION – OMEGAGUARD (00P173). PLACE YOUR ORDER NOW!TQ’
omega guard promosi

Lepas tu, dapat pula info tentang promosi Omega Guard Shaklee ke-2 ni..

Wah100x.. Tidak tahu kenapa bulan ni Shaklee sangattt baik hati. Macam tahu-tahu saja kami memang suka Omega Guard ni. Teringat pula waktu mula serius ber’Shaklee’, Omega Guard lah produk Shaklee pertama yang saya beli dengan promosi BELI 6 PERCUMA 1. Macam tdak sangka dapat membeli produk promosi masa tu. Yalah , harga 6 botol dekat seribu. Omega Guard Shaklee memang produk memori buat saya. Alhamdulilah, rezeki 🙂

Ok, sedikit info tentang Omega Guard ni.. 

Omega Guard merupakan suplemen minyak ikan Shakle yang mengandungi DHA di mana DHA merupakan ejen penguat ingatan dan memori. Ia juga bagus bagi tujuan menguruskan badan kerana ia mampu membakar lemak-lemk jahat di dalam badan. Omega Guard juga sesuai buat sesiapa yang mengalami masalah kolestrol tinggi, darah tinggi dan gout

Antara orang yang sesuai mengalami Omega Guard adalah;
1) Mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan
2) Kanak-kanak yang ingin menguatkan memori
3) Mereka yang mengalami masalah jantung
4) Ibu mengandung trimester ke-dua dan ke-tiga
5) Lelaki yang mengalami masalah gout

Hubungi saya terus sekiranya anda berminat dengan Omega Guard ini. Jika anda membeli Omega Guard BELI 6 PERCUMA 1 ini, anda bukan sahaja dapat PERCUMA 1 BOTOL OMEGA GUARD, anda juga kan mendapat yuran keahlian PERCUMA dan bonus pada bulan hadapan!

HUBUNGI SAYA TERUS SEKIRANYA ANDA BERMINAT!
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

CARA-CARA TURUNKAN KOLESTROL

Tahukah anda lebih 6 juta rakyat Malaysia menghadapi masalah koletsrol yang tinggi? Adakah anda salah seorang? Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi. Hari ini, saya akan kongsikan beberapa cara untk turunkan kadar kolestrol di dalam badan kita.

Sebelum itu, marilah kita kenali apa itu kolestrol..

Kolestrol merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan kompenen tubuh yang penting pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh

Apakah dua sumber utama kolestrol

Kolestrol dihasilkan secara semulajadi oleh hati tetapi ia juga boleh diperolehi daripada makanan harian anda. Kolestrol yang anda makan akan meningkatkan paras kolestrol darah anda. Kandungan kolestrol darah yang terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar.

Bagaimana kolestrol boleh menyebabkan penyakit jantung?

Terdapat 2 jenis kolestrol utama dalam darah kita;
1) LDL ( Lipoprotein ketumpatan rendah)
LDL dikenali sebagai kolestrol jahat kerana paras kolestrol LDL yang terlalu tinggi dalam darah boleh membentuk sejenis bahan melekit ( plak) dalm saluran darah. Plak inilah yang akan menyumbatkan saluran darah dan menyekat aliran darah, seperti yang berlaku semasa serangan jantung atau angin ahmar

2) HDL ( Lipoprotein ketumpatan tinggi)
HDL pula dikenali sebagai kolestrol baik kerana ia membantu mengangkut kolestrol dari salur darah balik ke hati untuk disingkirkan. Dalam erti kata lain, HDL berperanan membersihkan saluran darah

Apakah penyebab utama kolestrol yang tinggi?

Makanan Malaysia yang tinggi lemak serta tinggi kalori adalah di antara punca terjadinya masalah tinggi kolestrol. Persatuan jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolestrol tidak melebihi 300mg sehari. Bagi mereka yang menghidap penyakit jantung hendaklah menghadkan pengambilan kolestrol kurang daripada 200mg sehari.

CARA-CARA UNTUK MENURUNKAN KOLESTEROL ADALAH;
1) Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut seperti buah-buahan 
2) Lakukan senaman lebih kerap agar kolesterol jahat mudah dibakar
3) Turunkan berat badan. Bila anda berniat atau berusaha untuk turunkan berat badan, secara tidak langsung anda juga berusaha untuk mengawal pemakanan anda. Ini sangat baik bagi memastikan anda mengambil makanan yang seimbang dalam diet seharian anda
4) Banyakkan minum air
5) Kurangkan minuman berais, bergas dan manis
6) Institut Kesihatan Amerika (NIH) mengesyorkan penambahan Fitosterol ke dalam diet seharian anda bagi menurunkan paras kolestrol secara semulajadi

Sekiranya anda mencari Fitosterol semulajadi saya cadangkan anda mengambil PhytoCol-St Shaklee dan ditambah dengan Omega Guard agar kolesterol yang tubuh anda tidak diperlukan akan dibakar dan dbawa keluar dari tubuh

set turun kolestrol shaklee
Suplemen yang sangat sesuai anda ambil bagi membantu menurunkan kadar kolestrol anda

Ingin dapatkannya. Hubungi kami segera!

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share