Archives

DAPATKAN KULIT LEBIH MENAWAN AIDILFITRI INI

Salam dan hai.. Alhamdulillah, kita berada di dalam 10 terakhir Ramadhan. Antara waktu-waktu yang ditunggu kerana kita mencari Malam Lailatul Qadar. Mari banyakkan berdoa dan beribadah padaNya

InshaAllah, minggu ini kita akan merayakan Aidilfitri. Pelbagai persiapan giat disediakan agar Aidilfitri lebih meriah dan gembira. Dan sempat lagi jika anda beli suplemen yang sesuai untuk kulit lagi berseri Aidilfitri ini. Saya pasti anda pasti mahu kelihatan lebih berseri πŸ™‚

Antara suplemen yang sesuai anda ambil adalah;

1 . Β ESP

ESP adalah minuman protein Non-GMO yang penting untuk kulit. Ini kerana protein lah yang membantu agar sel kulit jadi lebih sihat. Apabila sel kuit jadi lebih sihat, kulit akan nampak lebih lembut dan menawan

ESP shaklee, shaklee sabah

2 . Vitamin C

Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen kulit. Seawal usia 25 tahun, kolagen kulit mula berkurang dan anda boleh lihat melalui kemunculan kedut-kedut kecil di sekitar mata dan muka. Pengambilan Vitamin C akan membantu kulit lebih anjal dan lebih cantik

shaklee sabah, shaklee kota kinabalu

 

3 . B Complex

Antara punca kulit mudah kelihatan lebih berusia daripada usia sebenar apabila kita kerap stres. Pengambilan B Complex boleh membantu untuk kita tidak mudah stres dan penat. Bila kita tidak mudah stres, kulit juga tidak mudah mengalami masalah

b complex shaklee, shaklee sabaha, shaklee kk

4 . Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin antioksida yang sangat bagus untuk badan kita. Ia bukan sahaja membantu mengurangkan radikal bebas yang membuatkan kulit nampak kusam, malah vitamin E boleh membantu mengurangkan kesan atau bekas serta parut jerawat yang susah untuk hilang di permukaan kulit kita

vitamin e shaklee, shaklee sabah, pengedar shaklee sabah

Jika mahu kesan lebih cepat, saya cadangkan anda ambil Collagen Powder Shaklee kerap untuk tingkatkan kolagen kulit dan kulit nampak lagi anjal πŸ™‚

Selain tu, Β jangan lupa amalkan pemakanan sihat, kurangkan minuman manis dan berkafein, kurangkan makanan berminyak dan tambahlah manis dalam senyuman

Selamat bertemu Lailatul Qadar dan selamat menunaikan ibadah puasa dengan jayanya πŸ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

HILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN SET PUDAR JERAWAT SHAKLEE

Ahad lepas kami sekeluarga menghadiri Master Celebration Master Aya Chalo dan Shamsul di Pan Pacific Sutera Harbour, Kota Kinabalu. Selain berjumpa dengan keluarga Shaklee saya, kami juga masing-masing bercerita tentang perubahan yang dirasai setelah mengamalkan Shaklee.

Paling buat saya kembang hati bila sahabat tegur  muka saya yang lebih halus dan glowing.. Hihi.. Saya sendiri akuinya sebab saya sendiri perasan setelah beberapa kali mengambil Vivix, tekstur kulit saya lebih lembab, cantik dan sihat. Saya juga dapat lihat yang liang roma kulit muka saya mengecil dan badan lebih bertenaga.

ejen shaklee kk
Bersama adik-beradik Shakleeku, Kak Line. Masa ni kami berwefie di Shaklee Branch Kota Kinabalu minggu lpeas

ejen shaklee sabah
Gambar di Master Celebration Master Aya


Bagaimana Vivix membantu mencantikkan muka?

Vivix ni adalah suplemen Shaklee yang mempunyai fitonutrien proprietari dan resveratol yang mana gabungan kedua-dua komponen ini membantu melambatkan mekanisma utama penuaan selular. Atau dalam bahasa mudah, buat kita nampak awet muda dan leih muda dari usia sebenar.

Ramuan-ramuan Vivix iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum merupakan ejen-ejen yang mengaktifkan pengawalan utama genetik.  Pengawalan utama genetik inilah yang mengawal kemerosotan yang terjadi di  dalam badan. Ramuan-ramuan semulajadi Vivix ini juga membantu menggalakkan biogenesis iaitu pembentukan baru Mitochondria  untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel. Mitochondria ini adalah penjana tenaga di dalam sel yang bertugas menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila usia meningkat, kecekapan Mithichondria ini akan menurun dan ini juga menyebabkan fungsi sel menurun.

Ia akan membuatkan kita cepat berasa letih dan penat. Akan tetapi bila kita mengamalkan Vivix, badan kita akan rasa lebih bertenaga. Bila badan bertenaga, kita tidak mudah stres dan jatuh sakit. Jadi, kita lebih gembira, cantik dan bahagia πŸ™‚

vivix shaklee
Vivix yang buatku tersenyum πŸ™‚


Selain itu juga, saya juga amalkan ESP, SR Vit C, B Coplex dan Vita-E Complex bagi membantu mengurangkan parut-parut jerawat dan mengecilkan liang roma muka.

Dulu, masa sekolah menengah saya pernah dilanda masalah jerawat yang teruk setelah menghadiri 1 perkhemahan. Ketika itu, dek tidak tahan melihat jerawat di muka saya yang sangat-sangat ‘berisi’, mummy saya memicit jerawat tersebut satu persatu. Ini menyebabkan liang roma kulit muka saya menjadi besar dan ia kekal sehingga saya dewasa.

set pudar jerawat
SET PUDAR JERAWAT
Akan tetapi sejak saya amalkan keempat-empat suplemen ini bermula tahun lalu secara konsisten, nampak kulit muka saya berubah secara perlahan-lahan. Sebelum itu, kulit saya kusam dan nampak tidak bermaya. Tetapi kini semua orang menegur saya semakin gorgeous walaupun baru bersalin anak ke-3! πŸ™‚

Ok.. Bagaimana Set Pudar Jerawat ini membantu saya?

1) ESP
Soya memang terbukti mampu membantu mencantikkan kulit. Selain itu, soya yang berwarna putih ini juga dikatakan mampu membuat kulit lebih putih. Dan saya sangat-sangat setuju dengan itu. Ia ternyata berkesan dengan saya!

Ingatkah anda pada tahun lepas yang kecoh di media sosial tentang Vitamin Cyang dikatakan mampu membuat kulit wajah berseri-seri dan cantik. Vitamin C adalah vitamin yang membantu membentuk kolagen kulit. Pengambilannya secara konsisten mampu membantu kulit lebih bertenaga dan sihat. Juga mengecilkan liang roma muka

Vita- E adalah suplemen yang mampu mengurangkan parut-parut jerawat. Vita- E Shaklee dengan grape seed ini juga dikatakan mampu membantu mengurangkan masalah jerawat di muka

Rata-rata wanita yang bertudung  mengalami masalah tona kulit tidak sekata. Ini kerana kawasan muka yang diliputi dengan tudung tidak terdedah kepada matahari. B-Complex Shaklee ini mampu menyelesaikan masalah ini jika diambil secara konsisten.

Cubalah jika anda ingin kan kulit yang cantik tanpa sebarang suntikan atau bahan kimia yang menakutkan. Tapi kena ingat ya. Kena komsisten untuk dapatkan hasil terbaik. Saya  sendiri mengamalkan sejak setahun lepas. Jadi tidak hairanlah kulit jadi cantik mulus kan πŸ™‚

ahli shaklee
Hubungi saya terus jika anda berminat!


Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;


Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

TIPS KULIT CANTIK DAN MULUS

Assalammualaikum semua.. Mengupdate blog untuk CABARAN BLOGGING 30 HARI 30 POST untuk hari ke-3. Tajuk hari ni adalah TIPS UNTUK DAPATKAN KULIT CANTIK DAN MULUS. Mahu tahu bagaimana? Jom teruskan pembacaan anda..

Untuk mendapatkan kult yang cantik dan mulus, saya suka untuk kongsikan tips-tips di bawah;

1) Senyum
 – Rajin-rajinkanlah senyum ya kawan-kawan. Senyuman ni sedekah dan penawar duka. Tahukah anda dengan berkerut, otot di muka anda akan bekerja lebih dan menghasilkan kedutan berbanding anda senyum. Cuba bayangkan anda tengah marah dan anda senyum, apa anda rasakan?? Hilang marah dan hilang stres bukan? Ketahuilah kawan-kawan, stres adalah antara penyebab utama badan kita depressed. Bila badan kita stres, dalam masa yang sama ia mempengaruhi kitaran badan kita. Tidak hairanlah bila kita marah, kita tidak lapar dan boleh tahan dari tidak makan nasi! Ini menyebabkan zat dan nutrisi badan kita menurun yang mana mengakibatkan kulit kita pula yang menghadapi masalah. 

Muka happy sangat-sangat


Muka stres atau marah

BERBEZAKAN MOOD KITA BILA TENGOK MUKA HAPPY DAN MUKA STRES?

2) Makan lebih sayur-sayuran dan buah-buahan

– Seperti yang anda tahu, sayur-sayuran dan buah-buahan membekalkan vitamin dan nutrisi yang penting dalam tubuh kita. Tapi kedua-dua makanan inilah yang selalu kita tinggalkan. Makanan ini jugalah yang banyak membantu untuk menguatkan sistem imunisasi badan kita. Jika kita tidak mengamalkan pemakanan sihat dengan melebihkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan, ini akan menyebabkan kita mudah jatuh sakit. Bila mudah jatuh sakit, kulit pun mudah mengalami masalah. Tidak hairanlah pada ketika iini, jerawat sangat mudah menampakkan diri

3) Bersenam
– Bersenam adalah cara terbaik untuk kita buang semula apa yang kita terlebih makan sebelum ni. Anda perasan tak, selain anda akan berpeluh semasa bersenam, anda juga akan kerap kentut atau sendawa? Ini menunjukkan badan anda tengah mengeluarkan angin-angin dan gas-gas yang tidak baik dari dalam badan

4) Banyakkan minum air
– Pengambilan air sekurang-kurangnya 3 liter adalah antara RAHSIA saya untuk mengekalkan kelembapan kulit muka dan badan. Pengambilan air yang cukup juga membantu untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan dan kehidupan yang lebih sihat dan cergas!

5) Dekatkan diri pada Yang Maha Esa
– Dekatkanlah diri dengan Yang  Maha Esa agar jiwa kita selalu tenang dan bersyukur. Jiwa yang tenang akan membantu badan menjadi lebih sihat. Cuba petua ini, setiap kali anda pandang cermin, senyum pada diri anda terlebih dahulu. Selepas itu baca Al-Fatihah dan usapkan di muka sambil memohon kepada Allah agar menjaga kecantikan kita dan terarah kepada kebaikan, InshaAllah..

Selain itu, anda juga boleh amalkan;

VITA-C SHAKLEE


1) Sustained Release Vita-C Plus bagi membantu dan membina kolagen kulit

VITA-E COMPLES

2 ) Vita -E Complex yang membantu memudarkan kesan dan bekas-bekas jerawat

VITAMIN B

3) B Complex bagi membantu agar tona kulit sekata

SOY PROTEIN SHAKLEE
4) ESP Soy Protein Isolate Powder yang membantu agar sel kulit menjadi lebih sihat dan liang roma mula semakin mengecil

Gabungan keempat-empat suplemen Shaklee ini saya namakannya sebagai SET KECANTIKAN. Anda boleh KLIK DI SINI untuk membaca lebih lanjut tentang Set Kecantikan Shaklee ini πŸ™‚
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya πŸ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

VITAMIN E BANTU SEMBUH LUKA DI BIBIR ANAK

Selamat petang semua.. petang-petang ni teringat pula sya dengan si furqan anak pertama saya yang kini berusia 2 tahun 3 bulan.

Furqan adalah seorang yang suka main bola. Almaklumlah , babah dia suda train sejak dia baby lagi. Macam mana? Haha…dari kecik lagi babah dia suda belikan permainan bola, bawa Furqan tengok dia main bola,ajar Furqan macam mana tendang bola dan macam-macam lagila.

Dan kerana bola jugalah bibir Furqan luka hingga berdarah banyak n bengkak beberapa hari..huhu..

Nilah gambar bibir Furqan masa kejadian tu dan selepas saya amalkan Vitamin E dengan meletakkan sedikit di tempat luka di bibur dia tu. Alhamdulillah dalam masa seminggu luka dia sembuh dan xda kesan parut πŸ™‚
Testimoni Vitamin E

Dan sesungguhnya walaupun sudah pernah merasa sakit kerana bermain bola Furqan masih minat mau main bola juga..oh anakku.. Ikutkan sajala walaupun dalam hati macam mau larang ja dia main bola lagi. Tapi takkan mau larang anak buat benda yang dia minatkan..hihi..

Jika anda perlukan maklumat lanjut tentang lebih banyak kebaikan Vitamin E Complex ini, hubungi saya segera! Konsultasi PERCUMA dan HARGA ISTIMEWA sentiasa ada untuk pelanggan online saya;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com
Share

VITAMIN E BANTU HILANGKAN PARUT DI WAJAH

Assalamuualaikum dan selamat pagi kawan2..wahh..awalnya sy taip tu SELAMAT PAGI sekali nanti siap post ni, petang baru dapat publish..hehe..mungkin bagi yang kurang faham, kalau buat post di blog ni boleh buat draft dlu, publish dia nanti..so, kita boleh2la draft2 dulu apa yang mau ditulis di blog..eh, lain pula cerita suda ni..bagi kawan2, yang mo minta advice pasal buat blog ni saya boleh bantu..bukanla expert sangat pun, sikit2 bolehla..sbb ni kira blog ke-2 sya pas http://aleebeauty.blogspot.com/..so, kira lama sda berblog ni..hehe..waduh..panjang juga cerita pasal blog ni..tajuk entry pasal vitamin e..hehe..

ok, berbalik kepada VITAMIN E SHAKLEE ni..baru2 ni post sya kat fb sya tentang VITAMIN E baru2 ni..xsangka sungguh mendapat perhatian sb pas post tu status trus banyk pla pm n whatsapp masuk bertalu2..Alhamdulillah, rezeki Allah..


VITAMIN E SHAKLEE
VITAMIN E WITH GRAPE SEED
 KENAPA SAYA SUKA VITAMIN E ini? antara sebabnya sejak saya consume Vitamin E ini, kulit saya semakin bersih, rasa lebih moist dan berseri2..bukannya perasan..hehe..ada org office yang tegur..hehe..sangat2la perasan.. antara kelebihan VITAMIN E Shaklee ni juga adalah;

1) Membntu mengurangkan kesan-kesan parut di wajah..bukan wajah ja tau, 1 badan tau..hehe.

2) Membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin ini melambatkan proses penuaan

3) Pengambilan VITAMIN E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik

4) Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam

5) Bantu menghalang pembentukan pelbagai kanser

6) Mengawal kelesuan

7) Mengurangkan risiko katarak

8) Juga dikenali sebagai ‘VITAMIN SEKS’..Ssuai utk suami dan isteri yang mencari suplement utk kesuburan

Juga untuk makluman kawan2, pastikan ya VITAMIN E WITH GRAPE SEED ini terdiri daripada d-alpha tocopherol concentrate dan d-alpha tocopherol acetate yang mana ia menunjukkan bahawa VITAMIN E ini dihasilkan daripada bahan semulajadi. VITAMIN E SHAKLEE ini juga lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) di mana ia membantu vitamin ini diserap pada tahap optimum oleh badan..baru kita akan nampak kesannya dengan lebih cepatkan.

Sebarang pertanyaan, boleh email saya kawan_sya@yahoo.com, atau whatsapp ja 016-587 9882..saya blh advice supplement yang sesuai untuk anda dan budget anda πŸ™‚

selain itu, kami jug ada set2 yang mungkin ssuai utk anda;

1) set kesihatan optimum
2) set kehamilan
3) set kehamilan
4) set berpantang
5) set penyusuan
6) set kecantikan
7) set kesuburan
8) set gout

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut ya!!
Share