Archives

IBU BERPANTANG CEPAT CERGAS DENGAN SET BERPANTANG / BERSALIN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Hari ini masuk hari ke 13 saya berpantang. Alhamdulillah.. Setakat hari ni, tiada sudah rasa sakit-sakit badan atau badan rasa tidak best. Sampai ada orang tegur saya berjalan bukan macam Β orang baru bersalin atau beranak, bilang orang Sabah. πŸ™‚

Alhamdulillah.. Masa bersalin hari tu, memang saya tidak ada luka dan tiada sebarang jahitan. Mungkin sebab tu saya cepat untuk recover dan juga sebab seawal hari pertama baby lahir saya terus ambil Set Berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Zinc Complex

set brpantang shaklee

Sebenarnya suplemen-suplemen ini juga adalah suplemen yang sama yang saya ambil semasa mengandung. So, bila sudah bersalin, saya continue jala. Jimat sebab dalam 1 botol, tabletnya ada yang Β 120 – 180 bij. Kalau ambil sebiji sehari, dapatlah guna untuk 4-6 bulan πŸ™‚

Ok, apa yang saya perasan bila ambil Set Berpantang best ini, saya cepat rasa bertenaga, tidak mudah stres, tidak mudah lapar, badan cepat rasa cergas dan luka dalaman pun cepat bagus. Kelebihan setiap suplemen dalam Set Berpantang ini adalah;

1 . ESP

Minuman tenaga segera yang bantu ibu tidak mudah lapar dan penat, juga salah satu Milk Booster yang sedap

2 . Vita Lea

Multivitamin yang bantu cukupkan nutrisi dan vitamin dalam badan ibu agar ibu dapat hasilkan susu ibu berkualiti. Juga Energy Booster yang best

3 . B complex

Viamin antistres. Penting untuk elak meroyan dan beri tenaga pada ibu. B Complex sangat sesuai diambil selepas makan kerana ia akan memproses makanan untuk menjadi tenaga

4 . Vitamin C

Vitamin yang bnatu kuatan pertahahanan badan agar ibu tidakmudah jatuh sakit dan percepatkan penyenbuhan luka

5 . Ostematrix

Kalsium yang bantu agar badan ibu tidak mudah sakit dan mudah lawas. Kalsium penting kerana apabila bayi menyusu, kalsium adalah antara yang paling banyak bayi serap daripada ibu.

6. Zinc complex

Suplemen yang membantu percepatkan peyembuha luka dan kuatkan pertahanaan badan. Juga untuk elak rambut cepat gugur

Saya memang suka set ini kerana ia banyak membantu saya. Susu ccepat banyak, bayi cepat kenyang dan bayi juga tidak mempunyai masalah kuning tinggi. Paling best rasa sakit selepas bersalin cepat hilang dan rahim cepat kecut. Selalu orang cakap, lepas beranak ramai ni badan cepat letih dan sakit-sakit. Alhamdulillah, dengan mengamalkan set ini saya berpantang dengan sihatnya. Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah pertemukan saya dengan set ini πŸ™‚

Sekiranya anda berminat dengan Set Berpantang atau Set Ibu Bersalin ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882 ya πŸ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Syoknya Si Energy Booster dan Si Kalsium ini

Alhamdulillah. Bulan ni Shaklee bagi promosi 2 produk yang saya sangat suka. Vita lea dan Ostematrix. Yahooo!!

Dua produk ini adalah antara produk yang telah membantu saya sepanjang perjalanan Breastfeeding atau menyusukan anak dengan susu ibu kepada 3 orang anak saya. Lebih-lebih lagi, saya merupakan ibu yang memilih untuk Tanderm Nursing, pengambilan suplemen adalah amat penting buat saya bagi memastikan saya tidak mudah letih, tidak mudah sakit belakang dan gigi tidak mudah rapuh

Sebenarnya Vita-Lea adalah vitamin utama yang tidak boleh saya tinggal. Ini disebabkan pengambilannya secara konsisten membantu dalam penghasilan darah merah buat saya. Memandangkan saya ibu yang menyusukan 2 orang anak secara serentak, Β saya perlukan jumlah darah merah yang cukup agar penghasilan susu ibu lancar dan saya sendiri tidak kekurangan darah merah.

Selain itu, antara perkara yang saya sangat suka tentang Vita Vita -Lea ini adalah kerana ia mampu membuat saya cergas sepanjang hari dan tidak mudah lembik walaupun menguruskan 3 orang anak kecil. Jika badan rasa lemas-lemas, saya ambil 2 biji sekaligus πŸ™‚

Ibu yang cepat penat, harus ambil suplemen atau take a rest for a while

Ibu yang cepat penat, harus ambil suplemen atau take a rest for a while

Ostematrix pula saya perlukan kerana ia merupakan kalsium yang lengkap dengan Vitamin D. Memandangkan saya kurang minum susu, saya telan Ostematrix agar ia membantu kalsium badan saya cukup dan kalsium ini dapat menyerap sebaiknya ke dalam tulang.

Ini adalah kerana, semasa anak-anak menyusu dengan saya, anak-anak ini menyerap sekali kalsium yang terdapat di dalam badan dengan cepatnya. Jika kalsium di dalam badan tidak cukup, kalsium daripada tulang dan gigi pula yang akan diserap.

Inilah yang menyebabkan gigi cepat berdarah, pinggang dan belakang mudah sakit, kita cepat rasa mengantuk dan juga letih serta mudah stres. Yang paling penting, ia membuatkan saya mudah ‘membuang’ πŸ™‚

Vita Lea dan Ostematrix ini juga sesuai diambil oleh ibu yang mengandung, ibu yang baru bersalin, sesiapa yang cepat letih dan sesiapa yang mencari vitamin yang asas sebagai suplemen harian

Ini antara ibu yang seronok mengambil Ostematrix πŸ™‚ –Β Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit

Ketahui lebih lanjut tentang Vita Lea si Energy Booster ini di siniΒ dan Ostematrix si kalsium lengkap ini dengan klik di sini

PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1, HANYA BULAN INI SAHAJA!

PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1, HANYA BULAN INI SAHAJA! BELI 2 BOTOL DAPAT DISCOUNT 5 % TAU!

Sesiapa yang ingin mencuba dan ingin dapatkan Multivitamin dan Ostematrix ini, jangan malu-malu untuk hubungi saya. Boleh rasa sendiri kalau rajin datang rumah saya . Hehe..

TIPS MUDAH UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN

Hari ini saya ingin kongsikan tentang 3 TIPS MUDAH UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN since ramai pula akhir-akhir ni yang menghubungi saya untuk tahu tentang SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE, jadi ada baiknya saya kongsikan sedikit tips bagi memudahkan anda yang mengalami masalah kurang berat badan untuk menambah berat

lelaki kurus
Isi tempat kosong di atas. Mesti anda yang mempunyai masalah kurang berat badan ingin kelihatan lebih sihat kan?


Sebelum itu, sila kira BMI anda sama ada normal, terlebih berat atau kurang berat di sini

Sudah kira? Jika anda terkurang berat, jom baca sedikit tips dari saya tentang cara untuk menambah berat badan

1)  Banyakkan makan nasi 
Seringkali mereka yang menghubungi saya untuk mendapatkan SET TAMBAH BERAT BADAN Shaklee, mengadu yang mereka memang kurang makan nasi. Perlu diingatkan ya, pengambilan nasi sebagai karbohidrat membantu kita bertenaga dan kenyang. Sekiranya anda kurang makan nasi, cuba kerapkan pengambilan nasi waktu sarapan, minum pagi dan makan tengahari. Waktu siang merupakan waktu di mana tenaga kita banyak digunakan. Pergerakan yang banyak membuatkan nutrisi di dalam badan cepat kurang. Ambil sedikit nasi tetapi kerap pun sangat membantu.

2) Elakkan minuman berkafein
Seperti yang kita tahu minuman berkafein menyerap nutrisi di dalam badan kita. Sekiranya kita mengambil minuman berkafein terutama sekali selepas makan, nutrisi dan zat di dalam makanan kita akan diserap oleh minuman berkafein. Ini menyebabkan kita kekurangan nutrsi dan zat. Untuk menaikkan berat badan, adalah amat penting untuk anda memastikan makanan yang anda ambil mempunyai zat dan nutrisi yang cukup

3) Ambil makanan yang bersumberkan protein
Contoh makanan berprotein adalah kacang soya rebus, ayam, tuna, telur, daging, kekacang dan pelbagai lagi. Protein dapat membantu membaik pulih otot dan sangat sesuai diambil oleh sesiapa yang ingin menambah berat badan. Ini kerana proteinlah yang membantu sel-sel kita agar menjadi lebih sihat. Kekurangan nutrisi di dalam badan menyebabkan sel -sel menjadi tidak sihat yang mana membuatkan kita cepat stres, kurang bertenaga dan hilang selera makan

Anda juga boleh menambah suplemen Shaklee yang sesuai dalm usaha anda itu. Antara produk Shaklee yang sesuai untuk membantu menaikkan berat badan adalah;


set tambah berat badan
MEAL SHAKES SHAKLEE

Meal Shakes merupakan multivitamin yang mempunyai 19 vitamin dan zat. Meal shakes mampu membantu menaikkan selera makan anda agar anda tambah berselera. Meal Shakes juga mempunyai protein


vitamin tambah berat
VITA -LEA , MULTIVITAMIN SHAKLEE
Kekurangan nutrisi dan mineral di dalam badan adalah antara punca badan susah untuk naik berat. Penyelesaiannya adalah dengan mengambil Multivitamin Shaklee yang lengkap ini agar badan lebih bernutrisi dan sihat

set naik berat
B COMPLEX
Antara punca berat badan turun adalah disebabkan selalu stres dan selalu penat hingga tidak lalu makan. B Complex merupakan vitamin yang boleh bertindak sebagai penenang agar anda lebih relax dan mampu memberi tenaga kepada anda di kala anda rasa letih

Hubungi kami segera sekiranya anda berminat dengan SET GEMUK SHAKLEE ini.. Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan kami sahaja. Kami akan guide anda cara pemakanan yang betul agar dapat membantu menambah berat badan anda


ahli shaklee
HUBUNGI SAYA TERUS UNTUK MAKLUMAT LANJUT


Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

VITAMIN YANG BAGUS UNTUK IBU HAMIL

Salam berhujung minggu semua :).. Hari ni saya mahu kongsikan tentang vitamin yang bagus diambil oleh wanita yang tengah hamil atau mengandung. 

Sepanjang tempoh kehamilan, wanita atau ibu-ibu yang hamil perlu melengkapi zat dan nutrisi yang diperlukan si ibu dan bayi di dalam kandungan. Hal ini sebenarnya tidak mudah kerana ada ibu yang mengalami Morning Sickness atau alahan yang teruk sehingga menyekat  selera mereka untuk menelan atau mengambil makanan yang perlu mereka ambil atau makanan yang mereka gemari.

Sehubungan itu, adalah amat penting untuk ibu yang hamil mengambil vitamin yang sesuai sepanjang tempoh kehamilan bagi memastikan bayi dalam kandungan dan si ibu mendapat nutrisi yang secukupnya.

Saya sendiri mengalami masalah alahan yang teruk sepanjang kehamilan anak saya yang ketiga. Saya kurang selera makan, memilih makanan dan sangat kurang makan sayur. Itulah juga antara sebab saya konsisten mengambil vitamin dan suplemen Shaklee agar bayi saya mendapat nutrisi yang cukup. Dan Alhamdulillah, walaupun berat saya sepanjang kehamilan tidak memberangsangkan akan tetapi bayi saya lahir dengan berat yang lebih berat daripada abang-abangnya πŸ™‚


vitamin untuk ibu hamil
Vitamin yang bagus untuk ibu hamil
Vitamin-vitamin yang bagus untuk ibu hamil adalah;
Vitamin yang perlu anda pertimbangkan terlebih dahulu sebelum memilih vitamin lain yang hendak anda ambil. Vita-Lea merupakan multivitamin yang lengkap dan mempunyai iron tablet yang mampu membantu si ibu tidak cepat letih, mengekalkan bacaan HB dan mengcukupkan vitamin yang mungkin kurang akibat pemakanan yang tidak seimbang
     
Ibu yang mengandung perlu kekal sihat agar tidak cepat sakit. Oleh itu, pengambilan Viamin C juga penting bagi membantu anda tidak mudah jatuh sakit. Ia juga sesuai buat ibu-ibu hamil yang kurang makan buah. Penyerapan Vita-Lea juga lebih baik jika disertakan dengan Vitamin C ini. Vitamin c ini juga bagus untuk kulit

B Complex merupakan vitamin B Shaklee yang lengkap. Vitamin B amat penting untuk pertumbuhan saraf tunjang bayi. Ia juga membantu mengurangkan stres si ibu

Ostematrix atau tablet kalsium Shaklee iin dilengkapi dengan Vitamin D yang membantu agar kalsium yang ibu ambil dapat menyerap ke dalam tulang dengan sebaiknya. Kalsium adalah antara zat yang paling banyak bayi serap daripada si ibu. Kalsium ini penting bagi memastikan ibu tidak cepat sakit badan dan belakang serta membantu mengurangkan masalah kerosakan gigi atau gigi berdarah. Pengambilan Ostematrix Shaklee ini juga mampu mengelakkan masalah Osteoporosis. Ia juga sangat sesuai buat ibu-ibu mengandung yang tidak suka minum atau tidak dapat menelan susu

Anda perlukan vitamin-vitamin ini? Hubungi kami di talian berikut;

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya πŸ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

VITAMIN KEGEMARAN SAYA

Ok, hari ini saya teruskan dengan CABARAN BLOGGING DAY 2 (yang sebenarnya lambat sehari.haha..) dengan tajuk VITAMIN KEGEMARAN SAYA. Since sudah banyak vitamin dan suplemen shaklee yang saya cuba dan dalam banyak-banyak semua tu saya PALING SUKA dengan VITA LEA SHAKLEE. Kenapa? Sebabnya saya kongsikan di bawah..

kebaikan vita lea shaklee
Saya sebenarnya suka suplemen berbentuk tablet daripada powder.. Iyalah, kalau berbentuk powder kita kena bancuh lagi, kena buat lagi. Tapi kalau tablet kita boleh ambil dan terus telan. Ringkas dan mudah.. Sejak jadi ibu kepada 3 orang anak ni, saya memang suka sesuatu yang senang, mudah tetapi berkhasiat. Dan Vita-Lea sangat-sangat menepati ciri-ciri itu. Hihi

Selain tu, saya suka Vita Lea kerana saya rasa bertenaga selepas mengambilnya. Sebagai ibu menyusukan dan saya memang mengamalkan Vita-Lea semasa mengandung, saya dapati apabila mengambil Vita Lea saya tidak mudah penat dan letih. Bagi saya penat merupakan perkara yang saya mahu elakkan. Dengan menjaga 3 anak kecil dan perlu selesaikan banyak kerja dan perkara setiap hari, saya perlukan tenaga yang banyak dan kekal cergas sepanjang hari. Barulah tidak cepat stres dan marah-marah. Hihi

Selain tu, saya suka dengan Vita-Lea ni sebab after ambil Vita-Lea saya selalunya akan senang membuang. So, tidak payah lah risau tentang sembelit kan? πŸ™‚

Dan yang saya paling suka dengan Vita-Lea Shaklee ni adalah kerana dia ni MULTIVITAMIN. Kenapa? Faham-faham sajalah, kalau sudah busy dengan anak, kadang-kadang saya memang tidak sempat prepare makanan yang berkhasiat untuk diri sendiri. Kadang-kadang hanya sempat goreng ayam tanpa sempat masak sayur. Sedangkan sayur-sayuran lah favourite food saya. So, bila rasa tidak cukup nutrisi dalam badan telan Vita-Lea jala. At least, adalah juga badan ni vitamin. Daripada terbiar kosong ja macam tu. Tapi bukan bermakna Vita LEa ni pengganti sayur-sayuran tu. Tidak..Dia cuma tolong top up apa yang kurang. Yang seronoknya, sebab dia ni ada Vitamin A-E  dan ada 28 mineral, so kiranya dengan one go sekali telan Vita-Lea kita dapat banyak khasiat. Telan sebiji ja pun cukup untuk kecergasan sepanjang hari. Mudah bukan πŸ™‚

Sebenarnya saya sudah rasai perbezaan yang ketara apabila saya tidak mengambil Vita-Lea. Badan rasa cepat penat, cepat pula mengantuk dan kurang bertenaga. Rasa lemah-lemau ja. So, sebab tu juga saya kalau boleh cuba sedaya upaya untuk tidak skip ambil Vita-Lea lagi. 

Ok.. Cukup setakat itu untuk hari ini. Kalau anda mahu tahu lebih lanjut tentang Vita-Lea anda boleh klik di sini. Tidak rugi beli Vita lea ni. Dengan harga RM88 1 botol yang dalamnya terdapat 120 biji Vita-Lea, ia boleh bertahan sehingga 4 bulan bergantung kepada jumlah pengambilan.
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya πŸ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com