Archives

SET PENYUSUAN SHAKLEE BANTU PERJUANGAN 6 TAHUN MENYUSUKAN ANAK

Salam dan hai semua.. Jarang sudah saya share tentang anak-anak di sini.. Ibu anak empat ini sekarang mengalami fasa ‘Asal bangun anak ikut bangun’.. Hihihi..

Alhamdulillah. Saya masih teruskan penyusuan susu ibu buat anak-anak saya., Putri dan Farhah. 6 tahun sudah melaluinya cuma kali ini saya harapkan Farhah dapat saya susukan susu ibu sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Doakan saya ya..

Shaklee kk,shaklee sabah,shaklee papar

Luangkan masa bersama anak-anak adalah sesuatu yang sangat menyeronokkan

6 tahun di dalam perjuangan susu ibu bukan mudah. Dan ada juga bertanya bagaimana saya bertahan melakukannya. Antara sebab utamanya adalah kerana ingin anak saya mendapatkan yang terbaik dan susu ibu penuh dengan khasiat yang anak-anak saya perlukan biarpun saya akan rasa sakit elakang, sakit gigi, letih dan macam-macam lagi 🙂 Dan syukur Alhamdulillah, suami sangat-sangat memahami dan membantu sepanjang perjuangan ini.

Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan Set Penyusuan Shaklee kerana set ini banyak membantu agar saya tidak mudah penat, lapar , stres dan mampu bertahan walaupun perjuangan susu ibu ini tidak pernah mudah

Ejen shaklee sabah

Inilah suplemen yang banyak membantu saya sepanjang perjalanan dan perjuangan saya dalam Breastfeeding

Ibu-ibu yang Breastfeeding, anda perlukan semangat yang kuat. Galilah ilmu tentang penyusuan susu ibu, abaikan kata-kata yang membuatkan kita lemah semnagat. Susu ibu adalah anugerah istimewa dari Illahi khas untuk insan yang bergelar ibu. Gunakanlah ia sebaiknya dan berikanlah ia kepada anak-anak anda, orang yang paling berhak untuk menerimanya

Buat para suami, ambilah tahu tentang isteri anda. Menyusukan anak dengan susu ibu perlukan sokongan suami yang kuat. Sokongan suami menentukan sekuat mana semangat si isteri. Jika isteri lapar sediakanlah hidangan yang sepatutnya, jika si isteri mengadu sakit belakang, urutlah belakang isteri. Jika isteri perlu masa rehat sebentar, ambillah anak anda sebenatar dan jagalah ia.

Belikan si isteri suplemen atau produk yang boleh menyokong perjuangan si isteri itu. Set Penyusuan Shaklee misalnya. Ingatkan isteri selalu untuk kurangkan minuman berkafein dan yang sejuk sejuk ya:)

Good Luck buat anda. Teruskan perjuangan dan jangan pernah berputus asa

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882 🙂

KISAH PENYUSUAN BAYI PRAMATANGKU, FYRASH

Teringat dan masih terbayang-bayang di mata kisah kelahiran dan penyusuan bayi pramatangku setiap kali saya melihat Fyrash. Macam rasa tidak percaya melihat dia sebesar ini. Dulu dengan berat 2 kg, lengannya hanya sebesar 1 1/2 jari saya. Kini, Alhamdulillah.. 🙂

tips naikkan berat bayi pramatang
Eirsyad Muhamad Fyrash.. Lahir 2 Ogos 2012 dengan berat 2kg sahaja 

KISAH KELAHIRAN FYRASH


Sedikit kisah tentang kelahiran Fyrash.

Putera kedua kami ini lahir di kala kandungan saya mencecah 33 minggu 5 hari pada 2 Ogos 2012 jam 7.30 pagi . Ia adalah sesuatu yang tidak saya dan suami jangkakan memandangkan putera pertama kami lahir cukup bulan. Dengan berat cuma 2kg, saya terus mengalirkan air mata selepas Fyrash lahir ke dunia

Macam-macam yang berlegar di fikiran saya ketika itu. Saya sangat takut Fyrash dimasukkan ke dalam kaca dan kami ditahan di hospital dalam jangka waktu yang lama. Saya risau Fyrash tidak dapat saya susukan sepenuhnya dan juga risau dia akan mudah mendapat sakit seperti mana ramai orang katakan tentang bayi pramatang ini

Hati saya makin bertambah risau bila mana sebaik sahaja Fyrash dibersihkan, nurse bawa Fyrash jumpa saya hanya sekejap dan selepas itu, bawa dia pergi. Nurse bagitau yang Fyrash perlu dibawa ke WAD NCU kanak-kanak untuk diperiksa lebih lanjut. Dalam masa yang sama, saya cuba juga menyusukan Fyrash tapi tidak berjaya.

Selepas itu, datang seorang doktor menerangkan kepada saya tentang keadaan Fyrash. Memandangkan Fyrash lahir tidak cukup bulan dan saya sendiri demam, selsema dan batuk sebelum kelahirannya, mereka perlu periksa dan analisa Fyrash kerana dikhuatiri Fyrash menghidap jangkitan. Dan saya cuma mampu redha lebih-lebih lagi suami tiada di sisi ;'(

KISAH PENYUSUAN KAMI


Setelah discharge daripada wad, saya segera ke unit NCU kanak-kanak. Saya tidak sabar bertemu Fyrash lebih-lebih lagi saya tahu dia tidak disusukan dengan susu ibu. Dia cuma dibawa berjumpa saya sekejap sahaja semasa di labour room untuk disusukan.

Sebelum saya discharge, suami terlebih dahulu melawat Fyrash di wad NCU. Sempat juga suami kirimkan gambar Fyrash. Saya sesungguhnya sangat sedih kerana kebiasaannya selepas bayi lahir, mereka akan terus berada di dalam dakapan si ibu. Tapi tidak bagi Fyrash. Airmata saya mengalir lagi

Alhamdulillah, dengan berat melebihi 1.8kg Fyrash tidak dimasukkan di dalam kaca. Dan dengan izinNya, kami cuma bermalam selama 1 malam di wad NCU selepas disahkan Fyrash sihat dan bebas dari sebarang jangkitan

Episod perjuangan penyusuan kami bermula setelah balik dari hospital. Dengan berat yang dikira underweight dan bacaan kuning yang tinggi, ia sememangnya sesuatu yang mencabar. Saya sentiasa berfikir cara untuk menaikkan berat badan Fyrash. Dan saya tahu salah satu jawapannya adalah dengan menyusukan susu ibu

premature baby
Aidilfitri 2012. Fyrash belum sampai usia sebulan. Terdapat komen daripada junior di sekolah yang tidak perasan ada Fyrash di situ kerana terlalu kecil 🙂

Setelah mencari maklumat, saya dapati cara-cara ini berjaya bantu meningkatkan berat badan bayi pramatang kami ini

pengedar shaklee beaufort
Fyrash ketika berusia 3 bulan
1) Melebihkan Supply susu ibu daripada Demand

Saya kerap menyusukan Fyrash dan tidak menunggu bayi menangis. Saya akan menawarkan susu ibu pada bila-bila masa kepada Fyrash. Bila saya melihat Fyrash dalam keadaan relax dan gembira, saya akan terus offer susu kepada bayi kami ini. Kaedah ini ternyata berkesan kerana Fyrash tidak pernah menolak

2. Urutan

Saya juga mengamalkan cara urutan yang betul setiap kali selepas Fyrash mandi. Cara ini ternyata seronok kerana Fyrash memang sukakannya. Ia juga dapat merapatkan hubungan kami berdua

3) Berkomunikasi dengan bayi

Saya akan pastikan saya berkomunikasi dengan Fyrash sambil menatap tepat ke matanya, menyentuh serta mengusap dirinya. Tindakan ini bagi saya sangat penting agar Fyrash tahu yang saya sangat-sangat sayangkan dirinya. Ini sangat membantu Fyrash berada dalam keadaan yang lebih gembira dan seterusnya menyusu dalam suasana yang selesa

4) Jaga pemakanan

Dalam proses ini, penyusuan susu ibu itu sangat penting. Jadi, saya pastikan diri saya mengambil makanan yang boleh membantu saya menghasilkan susu ibu yang berkualiti dan penuh nutrisi. Saya juga mengurangkan minuman berais dan berkafein

5) Mengambil vitamin dan suplemen yang sesuai

Ketika ini juga, saya amalkan pengambilan Vita Lea, B Complex, Vitamin C dan Ostematrix Shaklee agar badan saya cukup bertenaga dan tidak cepat stres memandangkan saya menyusukan 2 anak saya secara serentak. Selepas Fyrash lahir, Furqan masih menyusu dengan saya 🙂

Alhamdulillah..dengan mengamalkan kaedah ini berat fyrash 2kg naik ke 4 kg dalam masa 3 bulan. Sampaikan saya sendiri tidak sedar yang badan Fyrash makin gemuk sehinggalah orang sekeliling menegur. Terima kasih Allah..

6) Doa 

Doa ibu adalah doa yang tiada hijabnya dengan Allah. Setiap saat saya memohon kepada Allah untuk membantu saya dan suami agar kami berjaya dalam usaha menaikkan berat badan bayi pramatang kami ini. Sesungguhnya, Allah Maha Mendengar Doa :’)


Bagi ibu-ibu di luar sana, seperti sahabat saya Puan Hidayah Kassim ini yang juga melahirkan bayi pramatang seperti saya, yakinlah bahawa kita mampu besarkan anak ini dengan penuh kasih sayang dan kita akan melihat bayi ini membesar dengan sangat sihat. Jangan pernah putus asa
Sesungguhnya, kasih sayang ibulah antara penyebab bayi pramatang mampu membesar dengan sihat dan gembira

Untuk Fyrash, ketahuilah.. Walaupun kelahiranmu penuh dengan airmata, tapi Ummi membesarkanmu dengan penuh senyuman :’)
Bagi ibu-ibu yang melahirkan bayi pramatang, anda juga boleh menghubungi saya untuk mendapatkan atau berkongsi kisah bayi pramatang anda bersama saya. Sesungguhnya, saya amat-amat memahami perasaan anda

RAHSIA ANAK GEBU

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Maaf, beberapa hari tidak update di sini. Diuji dengan line streamyx yang lambat dibaiki. BalIk-balik sudah call 100 tapi apa boleh buat. Mungkin Allah maHu bagi COORDINATOR bulan ni. Tu yang Allah bagi ujian yang hebat-hebatkan. Doakan saya dan suami k.. 🙂


shaklee baby

Inilah Fathanah Nur Eimani atau yang saya panggill Putri. Anak saya yang ke-3 dan merupakan satu-satunya anak gegurl kami. Hihi.. Tulah sebab kena panggi PUTRI tu. Tengok tangan dia yang tegap tu..hihi

Seringkali, bila saya bawa Putri jalan-jalan dan berjumpa keluarga, sahabat dan orang ramai, kebanyakan orang mesti akan kaitkan Putri yang pipi bulat ni dengan ESP SHAKLEE. Mula-mula seorang ja cakap, lama-lama makin ramai pula yang cakap macam tu. Hihi.. Macam automatik ja. Tengok Putri ingat ESP. Dan ramai pula yang ingin tahu RAHSIA ANAK GEBU saya ini 🙂

Anda rasa kenapa??? Layan dulu gambar mata besar dia ni

pengedar shaklee
Mata besar , pipi bulat, paha berlipat 🙂

Kebanyakan keluarga, sahabat dan orang sekelling saya memang mengenali saya sebagai Pengedar Shaklee. Kebanyakn mereka juga selalu memuji bila melihat badan Putri yang gedempol ni. Kebanyakan juga berfikir kerana saya meminum ESP SHAKLEE tulah badan Putri ‘semangat’ begini..


Sebenarnya, saya setuju juga dengan pendapat mereka. Iyalah, berbanding abang-abang dia sebelum ni Putri lahir dengan berat yang lagi berat dari berat abang-abangnya dan memang badan Putri lebih ‘semangat’ dari budak botak 2 orang tu. 

Padahal masa mengandungkan Putri lah saya mengalami alahan yang teruk sehingga kurang makan dan berat turun. Saya sendiri hairan dengan keadaan saya begitu, berat Putri boleh naik dengan tinggi. Mungkin juga pengambilan Set Ibu Hamil shaklee banyak membantu ketika saya mengandungkan Putri. Dan pastinya semua itu dengan izin Allah jua..

Kenapa Putri dikaitkan dengan ESP? Mungkin disebabkan ESP ni dikenali sebagai MILK BOOSTER yang hebat, membuatkan orang berfikir susu ibu saya sangat banyak sehingga membuatkan berat Putri meningkat dan badan gedempol. 

Walaupun begitu, terus terang saya katakan badan Putri begini disebabkan Putri memang kuat menyusu. Putri yang cuma menyusu susu ibu sahaja atau yang selalu dipanggil Exclusive BREASTFEEDING membesar dengan sihat kerana dibekalkan susu iibu yang secukupnya. Saya sebenarnya suka offer atau tawarkan susu ibu tanpa menunggu Putri memnta atau menangis terlebih dahulu. Kebiasaaannya, bila saya lihat Putri tengah relax saya akan menyusukan Putri dan selalunya Putri pasti akan  mahu. 

Ingat ya, konsep penyusuan susu ibu adalah DEMAND AND SUPPLY. Semakin banyak Putri demand (meminta) akan semakin banyak SUPPLY ( bekalan) susu ibu. Dan iya, pengambilan SET PENYUSUAN SHAKLEE banyak membantu saya. Kerana dengan vitamin-vitamin inilah susu ibu saya semakin berkualiti dan berkhasiat serta banyak. Dan Putri dapat bekalan susu ibu yang terbaik dan banyak

Untuk info, saya juga masih menyusukan anak ke-2 saya ya. Sebab tu juga sya perlukan suplemen. Saya perlu lebih tenaga agar dapat bekalkan susu ibu secukupnya buat 2 orang anak saya.

Saya juga ada sharekan TIPS UNTUK NAIKKAN BERAT BADAN BAYI di sini untuk panduan anda..


shaklee sabah
LOVE U SO MUCH, SAYANG!!!
Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut tentang
SET IBU HAMIL SHAKLEE
SET PENYUSUAN SHAKLEE
SET BERPANTANG SHAKLEE
SET KECANTIKAN SHAKLEE
SET SLIM IBU MENYUSU

Dan banyak lagi.. Melalui talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

KENAPA ANDA HARUS PILIH SOYA ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. It’s October!!! Ya Oktober. Dan saya sangat -sangat teruja sebab Shaklee tawarkan ESP, Soya Shaklee sebagai PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 untuk bulan ni. Sekali dengan Promo Meal Shakes BELI 3 PERCUMA 1.. Seronoknya.. ESP untuk si ibu dan ayah, Meal Shakes untuk si anak.. 1 keluarga dapat..

Hari ini saya ingin kongsikan KENAPAKAH ANDA HARUS MEMILIH ESP SHAKLEE untuk dimasukkan ke dalam diet seharian anda..

1) Jika anda orang yang cepat penat, ESP boleh bantu anda untuk kekal bertenaga. ESP, Soya yang tidak diubah secara genetik ini mampu membekalkan tenaga segera kepada anda. Berhentilah minuman berkafein yang anda ambil setiap hari tu. Minuman berkafein mungkin mampu buat anda bertenaga tapi pada masa yang sama mnuman berkafein boleh ‘makan’ nutrisi dalam badan anda. Tidak percaya? Lepas ambil minum berkafein, mesti nafas sekali dengan kencing berbau kafein kan? Kuatkan penangan dia.. Sekali 1 badan dia ‘makan’ ..Hihi

2) Jika anda mempunyai kulit yang kusam dan tidak bermaya, sebaiknya anda tambah ESP dalam pengambilan suplemen anda. Sebabnya, ESP adalah protein yang membantu memperbaiki sel-sel kulit kita. So, bila sel-sel kulit kita  melakukan pemprosesan sel sel kulit baru, sel-sel kulit baru akan duplicate sel kulit lama. Jadi bila sel kulit lama kita sihat, sel kulit baru pun akan sihat juga. Tu yang kulit jadi makin cantik dan sihat!

3) Jika anda ingin turunkan berat badan, ambillah ESP SHAKLEE ini sebelum anda makan. ESP yang bekalkan tenaga ini mampu buat anda rasa cepat kenyang dan ini membantu anda untuk tidak mudah lapar dan kurang berselera ( sebab dah kenyang kan 🙂 )

4) Jika anda menghadapi masalah rambut gugur, selain memperbanyakkan makanan berprotein ambillah ESP untuk top up lagi protein yang badan anda perlukan. Ini kerana, antara faktor rambut anda gugur adalah disebabkan kekurangan protein. Rambut, kulit adalah antara bahagian dalam badan ni yang diperbuat daripada protein

5) ESP juga sangat bagus buat ibu yang menyusukan anak. Banyak testimoni yang mengatakan ESP merupakan Milk Booster yang bagus. Saya sendiri mengalaminya. Syukur alhamdulillah, sejak amal ESP Shaklee susu ibu saya memang banyak dan saya tidak mudah letih walaupun menjaga 3 anak kecil di rumah. 

ESP SHAKLEE

Ok, nanti saya kana share lebih banyak info lagi tentang ESP. Excited sangat ni sebab promosi dia bulan ni.. Antara produk yang saya tunggu-tunggu..

Boleh juga baca tetang ESP di sini..

Oh, ya. Semasa promo ni jika anda berminat beli 6 PERCUMA 1 ESP SHAKLEE ni, anda sungguh beruntung kerana anda akan dapat;
1) FREE MEMBERSHIP
2) PERCUMA 1 CAN ESP
3) DAPAT CASH BACK BULAN HADAPAN

Hubungi saya segera untuk mengetahui lebih lanjut tentang ESP ini dan jika inginkan HARGA ISTIMEWA dari kami 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

TESTIMONI SET PENYUSUAN LENGKAP SHAKLEE SAYA

Alhamdulillah..siap juga video ni.. Dari semalam janji dengan hubby mau ambil video Testimoni Set Penyusuan Lengkap (3M) Shaklee saya sendiri. Berusahalah tidurkan 2 hero tersayang tu.. Last-last ummi dia yang ikut tidur pula.. Hahaha..

Akhirnya, kitorang buat lepas Solat subuh tadi. Budak-budak masih tidur, jadi memang ngamlah waktu tu. Lucu juga tadi.. Tanpa skrip dan spontan. Tapi dekat 6-7 kali kitorang ambil video. Mau pilih yang terbaik kan..Hihi.. Selalu saya ambil video orang, minta orang bercakap. Kali ni diri sendiri pula yang jadi model.. Ambik ko.. Rupanya bukan senang bercakap depan hp ni walaupun tiada orang di sekeliling. Almaklumlah, nervous juga tadi sebab tahu video ni nak masuk You Tube.. Hihi..

Jom layan video ni..:)

Macamana? Comel tak mak jemah hihi…Mungkin suara saya kurang jelas, so saya mau kongsikan sekali lagi dalam bentuk penulisan perbezaan yang saya rasai selepas melahirkan anak ke-3 kami, Putri. For info u olls, hanya pada kelahiran ke-3 ini saya consume set ini sepenuhnya dan selengkapnya. Pada kelahiran pertama, saya belum mengenali Shaklee. Kelahiran ke-2 saya cuma ambil Set Asas Penyusuan itupun tidak konsisten. So, kira kelahiran ke-3 lah sebenarnya baru saya consume Set Penyusuan ini dengan lengkap dan konsisten.

Antara perbezaan yang saya rasai adalah;

1) Tidak mudah penat
2) Tidak mudah stress
3) TIdak mengalami sakit belakang
4) Cepat lawas
5) Susu cepat banyak
6) Bayi cepat kenyang
7) Bayi tidur lama dan tidak kerap bangun
8) Jaundis baby tidak tinggi. Kedua-dua abang Putri ditahan selama 1 malam akibat masalah bacaan kuning yang tinggi tetapi alhamdulillah, Putri tidak..
9) Berat badan saya tidak mudah naik walaupun makan agak banyak. Almaklumlah, saya masih menyusukan 2 anak tersayang 🙂
10) Putri cepat membesar dan cepat naik berat badan

testimoni set penyusuan lengkap
Antara Testimoni Set Penyusuan Lengkap pelanggan terawal kami
testimoni set penyusuan lengkap shaklee
Testimoni Set Penyusuan Lengkap Shaklee
Suka saya ingatkan pada ibu-ibu yang mengamalkan atau berhajat untuk menyusukan anak, jangan lupa untuk meminta dan berdoa pada Yang Maha Esa agar dimurahkan rezeki kita dan dibanyakkan susu kita. InshaAllah.. Allah lah yang memberi anugerah susu ibu ini kepada kita dan kepadaNya jua kita memohon agar dipermudahkan perjalanan penyusuan susu ibu selama yang kita hajati. Aminnn 🙂

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah susu kurang atau inginkan tips tentang penyusuan, anda boleh klik di sini.. Anda juga boleh hubungi saya untuk mendapatkan info, tips dan apa-apa tentang penyusuan susu ibu 
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

VITA LEA SHAKLEE MULTIVITAMIN LENGKAP UNTUK SEISI KELUARGA

Salam semua.. Mood masih bercuti Raya rasanya diri ini. Alhamdulillah..masih dipanjangkan umur untuk menulis di sini. Terbe’rehat’ sebentar dek Holiday Raya ni.. Raya anda bagaimana? Seronok? Saya sibuk dengan melayan karenah anak-anak sambil tolong kerja-kerja dapur. Raya ke-4 di rumah Mertua saya buat Mee Kari guna mee Mihun.. Sedap pula ya..tapi hubby pula yang tidak berapa minat..Tidak apalah, yang penting habis! Hihi.. 

Ok, sudah-sudahla cerita Raya ni.. Hari ni saya mau kongsi tentang Vita-Lea Shaklee ini. Vita-Lea merupakan multivitamin yang bagus dan lengkap di mana ia mempunyai Vitamin A sehingga Vitamin E yang diperlukan badan.

Vita-lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai ” Vitalize – Mineral” dan disingkatkan sebutannya kepada “Vita-Min” dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya adalah dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair ( 90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. 

Tablet Vita-Lea disaluti spirulina dan dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai ” Explo – tab”. Ia juga merupakan tablet multivitamin yang paling pantas terlarut di daalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal yang dilakukan oleh Shaklee menunjukkan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurngkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea juga telah dipiih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagat THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

vita lea shaklee
VITA-LEA SHAKLEE – MULTIVITAMIN PERTAMA DUNIA
Vita-Lea Shaklee ini sangat-sangat sesuai diambil oleh semua peringkat umur terutama golongan dewasa. Antara golongan yang boleh mengambil vitamin ini dan kelebihan multivitamin ini adalah;

1) Ibu mengandung – Multivitamin ini mengandungi iron tablet yang sesuai untuk ibu mengandung yang kurang HB bagi membantu menaikkan HB anda

2) Ibu yang menyusukan anak – Multivitamin ini membantu mengcukupkan vitamin dan mineral yang kekurangan dalam badan ibu menyusu memandangkan bayi menyusu menyerap nutrisi-nutrisi dalam badan ibu melalui air susu ibu

3) Ibu bapa yang sudah berumur- Vita – Lea membantu menambah nutrisi dalam badan orang-orang yang sudah berumur memandangkan pada ketika ini kekurangan nutrisi boleh berlaku disebabkan pola pemakanan yang tidak seimbang dari muda

4) Orang dewasa- Kita perlukan Vita-Lea untuk menyeimbangkan kekurangan vitamin dan mineral yang tidak seimbang disebabkan oleh cara pemakanan yang tidak teratur dan kurang nutrisi

Antara manfaat utama Vita-Lea Shaklee ini adalah;
1) Penambahan tenaga segera – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalm aspe pembelajaran mahupun kerja seharian

2) Pelengkap nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia

3) Keupayaan sistem produktif- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

4) Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan membantu melambatkan proses penuaan

5) Melindungi organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

6) Elemen penting pada sel tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar , Beaufort dan seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan sebarang bantuan mengenai produk-produk Shaklee;

Call/Msg/Whatsapp: 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com