Archives

SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU

SET KURUS BUDGET UNTUK IBU MENYUSU

Salam isnin semua, lama tidak update blog..bersawang sekejap..hihi..sory ya kawan-kawan.. Busy dengan page baru di FB.. Kalau ada masa jenguk-jenguk Page FB saya Vitaminku Sefamilee. .

Hari ni , mau cerita tentang SET KURUS BUDGET UNTUK IBU MENYUSU ini.. Kita sebagai ibu lebih-lebih yang masih menyusukan mungkin was-was untuk menggunakan sebarang produk yang bertujuan untuk ‘mengecilkan’ kerana takut memberi kesan kepada bayi. Alhamdulillah, setakat ini pengguna SHAKLEE yang telah menggunakan set ini sangat-sangat berpuashati lebih-lebih lagi  katanya senang lawas  berbanding selepas bersalin baru-baru ini.

SET ini terdiri daripada;

1) ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
– Memberi tenaga yang berpanjangan so tidaklah terlalu cepat lapar
– Membantu memperbanyakkan air susu. Bayi cepat kenyang bila air susu banyak
– Membantu kulit lebih anjal
– Mengurangkan rasa lapar

2) OMEGAGUARD
– Membantu penyerapan lemak
– Bantu membakar lemak di badan 
– Membekalkan DHA kepada bayi

3) ALFALFA
– Bagus untuk pelawasan
– Juga Milk Booster yang bagus
– Membantu sistem perkumuhan menjadi lebih baik

Sekiranya anda berminat boleh terus hubungi saya ya. Saya boleh sesuaikan dengan keadaan dan budget anda 🙂

Saya merupakan pengedar sah Shaklee di Malaysia. Hubungi saya secara online atau offline dan konsultasi percuma dan berterusan dari saya sentiasa ada untuk anda. Ingin harga istimewa? Kita PM2 pun boleh;

CALL/MSG/WHATSAPP : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Fanpage : Vitaminku Sefamilee

SET KURUS BUDGET

Assalammualaikum dan GONG XI FA CAI..2 hari cuti, 2 hari juga blog terabai..hehe..bkn pa, cuti2 ni bz dgn anak2 yang mau mlkat sja dgn mama dorg ni..tp bgitula lumrah, masa bgini sja ibu bapa yang bekerja mcm saya punya masa dgn anak2kan..

Hari ni, kami akan menziarahi keluarga sebelah mummy sy utk sama2 merayakan CNY mcm tahun2 b4 ni..utk info, chewah, mummy saya sbnarnya mualaf..dari keturunan Cina + Kadazan..so di sabah ni, kami panggil Sino-Kadazan,,cuma mummy sy shja dlam adik beradik dia msuk Islam, yang lain dgn kpercayaan masing2..so, kebiasaannya kalau Krismas kitorang pg umah aunty sorg lagi..CNY rmh uncle pla..

Ok, berbalik kepada cerita SET KURUS BUDGET ni.hehe..since, byk post kat fb hri tu so wife csin sya berminat dengan SET KURUS ni..alhamdulillah, blik kg CNY dpt rezeki lg..so, kenapa dia berminat dengan set ni?Alhamdulillah, sorg customer sy guna n terbukti keberkesanannya…

SET KURUS ni terdiri daripada;
1) HERB-LAX
2) LECITHIN
3) ALFALFA

  Ok, saya explain satu2 k

HERB-LAX
1) Berfungi sebagai ‘DETOX’..membersihakan perut agar perut dapat menyerap suplement yang kita consume
2) Bertindak bagi memudahkan pergerakan usus dan menghindari sembelit
3) Memudahkan fungsi usus
4) Membantu menghilagkan jeragat
5) Membantu mengurangkan bau badan

LECITHIN
1)Berfungi menyerap lelemakzz DEGIL dalam badan
2) jug berfungi memecahkan lemak
3) Menurunkan paras kolestrol
4) Membnatu melembabkan kulit
5) Menggalakkan fungi optimum otak

ALFALFA
1) Mengandungi enzim pening untuk penghadaman makanan
2) Membantu pelawasan..so lemak2 yang da diserap tadi dapat dikeluarkan
3) Mengurangkan toksin
4) Merendahkan kolestrol
5) Melegakan rasa kebas dan sendi

Gabungan ketiga-tiga suplement ini, membantu agar lelemakzz dalam badan dapat dikeluarkan..hehe..sekiranya anda berminat ingin tahu, jangan segan untuk hubugi saya ya..saya sdia membantu..


TESTIMONI SEORANG SAHABAT YANG BARU MENGGUNAKAN SET KURUS BUDGET  INI DALAM SEMINGGU..

FB: Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Cal / Msg / whatsapp : 016-587 9882
email : kawan_sya@yahoo.com

LECITHIN SEBAGAI PEMECAH LEMAK

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kawan2..hehe..ntah ada sapaka yang sudi melawat celoteh2 sya kat sini..hehe..


LECITHIN..sya suka LECITHIN..knapa?sebab banyak orang SUKA TANYA pasal Lecithin ni. dia juga merupakan antara salah satu produk yang selalu saya re-stock sebab banyak sangat org order LECITHIN ni..knapa?sebabnya ialah;

1) Asasnya,ia berfungsi sebagai pemecah lemak (fat emulsifier), memecah dan mencairkan lemak terutama kolestrol

2) Menurunkan total serum Cholestrol & meningkatkan kolestrol baik (HDL)

3) Membantu kawal paras triglycerides

4) Membantu memecahkan lemak badan & mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah

5) Mengurangkan kesan buruk yang wujud daripada masalah kolestrol

6) Untuk proses metabolisma, kolestrol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). sebab tu boleh membantu mencegah penyakit2  seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras..

7) Membantu mengurang dan mencegah penyakit berkaitan hati..

8) Bertindak sebagai pelincir bagi joint2 ( sendi) & membantu dalam penjagaan tisu pinggang as well as the sistem penghadaman.

9) dan BANYAKK LAGI..hehe..

Untuk makluman juga, kandungan Lecithin adalah;
1) Asid Linoleik ( essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. tapi bdan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.

2) Kolin – satu komponen neurotransmitter

3) Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.

4) Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan..

So, berminat? kami ada set yang sesuai bagi anda yang berminat untuk slimkan bdan..ingin tahu lebih lanjut, hubungi sya melalui;

FB: Aryn Fadz Lee
email : kawan_sya@yahoo.com
Cal/ msg/whatsapp : 013-8382808

Di sini saya sharekan testimoni dari seorang sahabat yang mengambil Slimming set yang terdiri daripada herb-lax, lecithin & Alfalfa

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE



Anda berminat menjana pendapatan lebih dengan SHAKLEE..apa kata hubungi sy, konsultasi berterusan akan diberikan kepada anda!!

Call/Msg/whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com