Archives

KHASIAT DAN KANDUNGAN MEAL SHAKE SHAKLEE

Alhamdulillah.. rajin lagi mak beranak 3 ni.. Hihi..baru ja belajar buat Video Meal Shakes ni guna Powtoon.. Siok juga eh.. Kawan-kawan pun rasa siok ja..tidak payah baca panjang-panjang pasal kebaikan Meal Shakes ni. Tengok video ja..



Saya kongsikan juga maklumat tentang kandungan Meal Shakes Shaklee ini yang boleh membantu anak anda lebih sihat. Tidaklah ragu-ragu mahu bagi anak-anak kan.. Ilmu ni saya perolehi daripada Kelas Nutrisi Shaklee bersama Pakar Nutrisi Shaklee di Sabah dan Sarawak iaitu Miss Tracy

Sebleum itu, suka saya kongsikan pentingnya nutisi di awal perkembagan anak-anak kita. Ini kerana nutrisi yang cukup akan membantu perkembangan secara optimum dari segi fizikal, mental, intelek, sosial dan emosi. Nutrisi yang cukup juga penting bagi mencegah kanak-kanak daripada penyakit kronik. Kanak-kanak yag sihat adalah kanak-kanak yang aktif, kuat ,pantas dan menyedari kebolehan diri mereka sebenar. Manakala kanak-kanak yang tidak sihat akan mempunyai imunisasi badan yang rendah, sering pening, muntah dan cirit-birit, batuk, bersin, sakit kepala dan sakit perut.

Kekurangan nutrisi kanak-kanak akan menyebabkan;

Pertumbuhan kanak-kanak terbantut
-Ketinggian ditentukan ketika kanak-kanak berada dalam lima tahun pertama yang mana ia dipengaruhi genetik dan nutrisi

Mudah menghidapi alergik
– Yang mana boleh mengganggu pencapaian akademik di sekolah, mengganggu emosi mereka dan boleh mengganggu fokus mereka dalam pembelajaran

Anaemia
– Kekurangan zat besi di kalangan kanak-kanak adalah amat merisaukan kerana ini boleh mengganggu mereka sehingga mereka tidak dapat meneroka dan berinteraksi dengan persekitaran

Obesiti
– Nutrisi yang tidak seimbang boleh menyebabkan kanak-kanak berhadapan dengan masalah Obesiti yang mana boleh menyebabkan kanak-kanak menghidap Diabetes jenis 2, tekanan darah tinggi, sakit jantung dan penyakit kronik yang lain

Nutrisi yang lengkap dan gaya hidup yang sihat ketka kanak-kanak, bukan sahaja memberi kesan kepada kesihatan tetapi juga pada masa hadapan mereka

testimoni Meal Shakes
Antara testimoni Meal Shakes pelanggan saya


Meal Shakes Shaklee mengandungi;
1) Glisemik indek rendah untuk mengekalkan tenaga sepanjang hari. G.I yang rendah juga membuat anak berasa cepat kenyang dan tidak mudah lapar
2) Protein yang lengkap dengan 9 amino acids yang mana penting untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu badan
3) Vitamin A, C dan E yang mana merupakan antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan kulit dan membaiki sel-sel badan
4) Serat yang membantu penghadaman dan mengelakkan sembelit
5) Vitamin B yang membantu mengekalkan fokus dan perhatian serta memelihara kesihatan sistem saraf
6) Sodium dan Magnesium membantu keseimbangan cecair dalam badan agar kanak-kanak tidak mudah berasa letih
7) Kalsium dan Vitamin D yang membantu kesihatan dan perkembangan tulang
8) Iron dan B12 yang penting dalam pembinaan sel-sel darah merah
9) Vitamin A yang membantu kesihatan mata. Sangat sesuai buat kanak-kanak yang mempunyai masalah rabun mata
10) Vitamin C yang penting dalam kesihatan gusi, gigi dan kulit serta menentang infeksi kuman

Anda juga boleh baca tentang Meal Shakes Shaklee di sini.. Harga Meal Shakes ni adalah RM113.75  setin 🙂
Oh, ya! Jangan lupa u olls.. Promosi Meal Shakes BUY 3 FREE1 ni masih berlangsung.. Berbaloi-baloi beli sekarang.. Hihi.. Hubungi ja saya untuk info lanjut tentang Meal Shakes ni ok 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

SET NUTRISI ANAK-ANAK – VITAMIN BANTU ANAK-ANAK LEBIH BERSELERA DAN LEBIH CERGAS

Assalammualaikum warahmatullahi wabarakatuh..  Salam sejahtera semua.. Tau tak bulan ni PROMOSI MEALSHAKES BUY 6 FREE 1..Yahoo!! Seronoknya sebab Mealshakes ni antara Produk Shaklee yang ramai peminat.. hihi 🙂 .. So, harga bulan ni berbaloi-baloi ISTIMEWANYA.. Apa lagi beli 6 sekaligus, dapat PERCUMA 1 tau!

Sebelum tu, mau cerita sikit tentang kenangan saya bersama Mealshakes. Sebenarnya, saya sudah lama mengenali produk-produk Shaklee.. Semuanya bermula bila badan Furqan dinaiki Eczema.. Masa tu, macam-macam ikhtiar saya lakukan untuk mengurangkan kemerah-merahan di badan dan wajah Furqan. Ketika itulah, saya mengenali Basic H. n alhamdulillah, guna Basic H untuk campur dalam mandian Furqan kemerah-merahan di badan n wajah serta kepala si comel ku itu semakin kurang. Then stop..

Lepas tu, masa mengandung anak ke-2 saya  ambil Set untuk Ibu Mengandung.. Semuanya disebabkan air susu saya yang makin kurang sedangkan Furqan masih lagi menyusu badan. Saya usaha ambil suplement Shaklee masa tu sebab banyak review yang bagus menyatakan Suplement Shaklee boleh menambahkan susu badan. Stok habis saya stop gitu ja..hihi

Pastu beli ESP lg masa promo, masa tu nak ambil ESP sebagai persediaan untuk stok susu before masuk kerja. 

Tak lama pastu, kami suami isteri risau dengan perkembangan Furqan yang menolak nasi.. Cuba macam-macam cara dan resepi asal nampak nasi, Furqan terus tutp mulut. Orang-orang sekeliling pun da mula tegur badan Furqan nampak kecik.. Huhu.. Kami suami isteri lagila susah hati tengok dia macam tu. Macam-macam orang cakap dan kami cuba sedaya upaya untuk menambah selera makan Furqan.. Dan Pada ketika itulah kami terbaca tentang Mealshakes. 

Bila terfikir, da balik-balik guna Produk Shaklee ni bagus kami jadi ahli. Dapat juga harga ahlikan.. So akhirnya Disember 2012, sahlah saya bergelar Shaklee Independent Distributor.

Bila teringat-ingat kembali, saya guna produk Shaklee semuanya disebabkan oleh anak. Furqan start eczema, mau tambah susu badan, mo tambah selera makan anak, semuanya kerana anak-anak. Namun saya bersyukur, kerana sesungguhnya saya sangat gembira bertemu dengan Shaklee..

Opps..sorry pnjang pula membebel ni.hihi.. Balik kepada SET NUTRISI KANAK-KANAK ini. Set ini terdiri daripada Mealshakes dan Omegaguard. Kelebihan Set ini adalah;

set nutrisi kanak-kanak
SET NUTRISI KANAK-KANAK

MEALSHAKES;
1) Membantu menambah selera makan anak
2) Membantu tumbesaran anak-anak
3)Membekal nutrisi kepada sel tubuh
4) Detoksifikasi – kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
5) Lazat dinikmati oleh semua golongan
6) Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan

OMEGAGUARD
1) Mengandungi DHA untuk meningkatkan kecerdasan otak anak
2) Membantu tumbesaran dan perkembangan otak anak
3) Membantu perkembangan memori anak
4) Membantu meningkatkan sistem imun badan dan menyihatkan paru-paru 

Gabungan kedua-dua suplement ini mampu membantu anak-anak kita untuk menjadi lebih berselera makan dan lebih cerdas. Macam furqan start ambil Mealshakes, selera makannya bertambah dan satu yang saya perasan dia semakin pintar 🙂 ..

Hubungi saya pada bila-bila masa untuk mengetahui lanjut tentang SET NUTRISI KANAK-KANAK ini.. Cari saya di;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
Email : kawan_sya@yahoo.com

OMEGAGUARD SHAKLEE BUY 6 FREE 1

Salam kawan2..nak bgtau nih 1 dunia!!skrang tengah berlangsung promosi OMEGAGUARD SHAKLEE ni..BUY 6 FREE 1! klu bli 6 unit dpt free 1 unit. So, BANYAKK jimat kat situ..n kitorang bagi free membership.brapa jimat dia?hehe..tu kna contact sy directly, ok..Cara-cara untuk hubungI sy ialah;
1) pm sy kat fb : Aryn Fadz Lee
2) Cal/ Msg/ Whatsapp : 013-8382808
3) email : kawan_sya@yahoo.com

Ok, berbalik kepada OMEGAGUARD ni..As introduction, utk pengetahuan smua OMEGAGUARD ini adalah produk yang boleh digunakan seisi keluarga. dari atuk, nenek, bapa, mama, anak & cucu..kenapa? apakah kebaikannya?mari sy alkisahkan..hehe..

OMEGAGUARD ini adalah terhasil daripada minyak ikan Omega 3 yang terbaik di dunia, paling tulen & lengkap dengan 7 jenis asid lemak Omega 3. Omega 3 dalam Omegaguard Shaklee ini mengandungi 3 kali lebih ketumpatan dari ketumpatan minyak hati ikan dan dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan Asid Lemak Omega-3 yg bermanfaat & semulajadi, di samping menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum & merkuri yg terdapat dalam kebanyakn jenis ikan.

Ikan Salmon mempunyai merkuri paling rendah. Fish oil Omegaguard SHAKLEE  adalah dari ikan Salmon!

Kelebihan2 OMEGAGUARD SHAKLEE ialah;

1) Melindungi jantung anda dan meningkatkan kesihatan jantung ~ ia membekalkan asid lemak omega-3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal (sesuai bagi kat mak bapak kita.hehe..)

2) supplement yang membntu tigkatkan DHA dalam bdan kita..so bila kita consume, ia membantu otak kita jadi lebih cergas. tula klu korang perasan kat tv slalu dorg bg iklan yang susu tepung selalu ada DHA..hehe..(ssuai bg kat anak)

3) Mengandungi Omega 3 -Fatty acids – kandungan EPA & DHA dia membantu untuk mengawal lapar dengan menstabilkan level gula dalam darah(sesuai kat kita yang banyak lelemakzz degil ni..hehe)

4) 

Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggested Omega-3 fats promote more fat burning.

 


5) Bagi ibu yang mengandung ~ membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

6) Merendahkan kolestrol

7) Mencegah penyakit gout

8) Meningkatkan sistem imun tubuh

9) Memelihara fungsi-fungsi sendi

10) dan banyyakkkk lagi..hehe..(xlarat nak menaip 😛 )

Di sini, saya sharekan sedikit testimoni daripada orang2 yang telah mencuba OMEGAGUARD INI;

so, sekiranya anda sangat2 berminat dengan produk ini hubungi sy segera keran promosi cuma berlangsung februari ini..jom!!!