Archives

RAHSIA ANAK GEBU

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Maaf, beberapa hari tidak update di sini. Diuji dengan line streamyx yang lambat dibaiki. BalIk-balik sudah call 100 tapi apa boleh buat. Mungkin Allah maHu bagi COORDINATOR bulan ni. Tu yang Allah bagi ujian yang hebat-hebatkan. Doakan saya dan suami k.. 🙂


shaklee baby

Inilah Fathanah Nur Eimani atau yang saya panggill Putri. Anak saya yang ke-3 dan merupakan satu-satunya anak gegurl kami. Hihi.. Tulah sebab kena panggi PUTRI tu. Tengok tangan dia yang tegap tu..hihi

Seringkali, bila saya bawa Putri jalan-jalan dan berjumpa keluarga, sahabat dan orang ramai, kebanyakan orang mesti akan kaitkan Putri yang pipi bulat ni dengan ESP SHAKLEE. Mula-mula seorang ja cakap, lama-lama makin ramai pula yang cakap macam tu. Hihi.. Macam automatik ja. Tengok Putri ingat ESP. Dan ramai pula yang ingin tahu RAHSIA ANAK GEBU saya ini 🙂

Anda rasa kenapa??? Layan dulu gambar mata besar dia ni

pengedar shaklee
Mata besar , pipi bulat, paha berlipat 🙂

Kebanyakan keluarga, sahabat dan orang sekelling saya memang mengenali saya sebagai Pengedar Shaklee. Kebanyakn mereka juga selalu memuji bila melihat badan Putri yang gedempol ni. Kebanyakan juga berfikir kerana saya meminum ESP SHAKLEE tulah badan Putri ‘semangat’ begini..


Sebenarnya, saya setuju juga dengan pendapat mereka. Iyalah, berbanding abang-abang dia sebelum ni Putri lahir dengan berat yang lagi berat dari berat abang-abangnya dan memang badan Putri lebih ‘semangat’ dari budak botak 2 orang tu. 

Padahal masa mengandungkan Putri lah saya mengalami alahan yang teruk sehingga kurang makan dan berat turun. Saya sendiri hairan dengan keadaan saya begitu, berat Putri boleh naik dengan tinggi. Mungkin juga pengambilan Set Ibu Hamil shaklee banyak membantu ketika saya mengandungkan Putri. Dan pastinya semua itu dengan izin Allah jua..

Kenapa Putri dikaitkan dengan ESP? Mungkin disebabkan ESP ni dikenali sebagai MILK BOOSTER yang hebat, membuatkan orang berfikir susu ibu saya sangat banyak sehingga membuatkan berat Putri meningkat dan badan gedempol. 

Walaupun begitu, terus terang saya katakan badan Putri begini disebabkan Putri memang kuat menyusu. Putri yang cuma menyusu susu ibu sahaja atau yang selalu dipanggil Exclusive BREASTFEEDING membesar dengan sihat kerana dibekalkan susu iibu yang secukupnya. Saya sebenarnya suka offer atau tawarkan susu ibu tanpa menunggu Putri memnta atau menangis terlebih dahulu. Kebiasaaannya, bila saya lihat Putri tengah relax saya akan menyusukan Putri dan selalunya Putri pasti akan  mahu. 

Ingat ya, konsep penyusuan susu ibu adalah DEMAND AND SUPPLY. Semakin banyak Putri demand (meminta) akan semakin banyak SUPPLY ( bekalan) susu ibu. Dan iya, pengambilan SET PENYUSUAN SHAKLEE banyak membantu saya. Kerana dengan vitamin-vitamin inilah susu ibu saya semakin berkualiti dan berkhasiat serta banyak. Dan Putri dapat bekalan susu ibu yang terbaik dan banyak

Untuk info, saya juga masih menyusukan anak ke-2 saya ya. Sebab tu juga sya perlukan suplemen. Saya perlu lebih tenaga agar dapat bekalkan susu ibu secukupnya buat 2 orang anak saya.

Saya juga ada sharekan TIPS UNTUK NAIKKAN BERAT BADAN BAYI di sini untuk panduan anda..


shaklee sabah
LOVE U SO MUCH, SAYANG!!!
Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut tentang
SET IBU HAMIL SHAKLEE
SET PENYUSUAN SHAKLEE
SET BERPANTANG SHAKLEE
SET KECANTIKAN SHAKLEE
SET SLIM IBU MENYUSU

Dan banyak lagi.. Melalui talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

VITAMIN YANG BAGUS UNTUK IBU HAMIL

Salam berhujung minggu semua :).. Hari ni saya mahu kongsikan tentang vitamin yang bagus diambil oleh wanita yang tengah hamil atau mengandung. 

Sepanjang tempoh kehamilan, wanita atau ibu-ibu yang hamil perlu melengkapi zat dan nutrisi yang diperlukan si ibu dan bayi di dalam kandungan. Hal ini sebenarnya tidak mudah kerana ada ibu yang mengalami Morning Sickness atau alahan yang teruk sehingga menyekat  selera mereka untuk menelan atau mengambil makanan yang perlu mereka ambil atau makanan yang mereka gemari.

Sehubungan itu, adalah amat penting untuk ibu yang hamil mengambil vitamin yang sesuai sepanjang tempoh kehamilan bagi memastikan bayi dalam kandungan dan si ibu mendapat nutrisi yang secukupnya.

Saya sendiri mengalami masalah alahan yang teruk sepanjang kehamilan anak saya yang ketiga. Saya kurang selera makan, memilih makanan dan sangat kurang makan sayur. Itulah juga antara sebab saya konsisten mengambil vitamin dan suplemen Shaklee agar bayi saya mendapat nutrisi yang cukup. Dan Alhamdulillah, walaupun berat saya sepanjang kehamilan tidak memberangsangkan akan tetapi bayi saya lahir dengan berat yang lebih berat daripada abang-abangnya 🙂


vitamin untuk ibu hamil
Vitamin yang bagus untuk ibu hamil
Vitamin-vitamin yang bagus untuk ibu hamil adalah;
Vitamin yang perlu anda pertimbangkan terlebih dahulu sebelum memilih vitamin lain yang hendak anda ambil. Vita-Lea merupakan multivitamin yang lengkap dan mempunyai iron tablet yang mampu membantu si ibu tidak cepat letih, mengekalkan bacaan HB dan mengcukupkan vitamin yang mungkin kurang akibat pemakanan yang tidak seimbang
     
Ibu yang mengandung perlu kekal sihat agar tidak cepat sakit. Oleh itu, pengambilan Viamin C juga penting bagi membantu anda tidak mudah jatuh sakit. Ia juga sesuai buat ibu-ibu hamil yang kurang makan buah. Penyerapan Vita-Lea juga lebih baik jika disertakan dengan Vitamin C ini. Vitamin c ini juga bagus untuk kulit

B Complex merupakan vitamin B Shaklee yang lengkap. Vitamin B amat penting untuk pertumbuhan saraf tunjang bayi. Ia juga membantu mengurangkan stres si ibu

Ostematrix atau tablet kalsium Shaklee iin dilengkapi dengan Vitamin D yang membantu agar kalsium yang ibu ambil dapat menyerap ke dalam tulang dengan sebaiknya. Kalsium adalah antara zat yang paling banyak bayi serap daripada si ibu. Kalsium ini penting bagi memastikan ibu tidak cepat sakit badan dan belakang serta membantu mengurangkan masalah kerosakan gigi atau gigi berdarah. Pengambilan Ostematrix Shaklee ini juga mampu mengelakkan masalah Osteoporosis. Ia juga sangat sesuai buat ibu-ibu mengandung yang tidak suka minum atau tidak dapat menelan susu

Anda perlukan vitamin-vitamin ini? Hubungi kami di talian berikut;

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

MANFAAT ESP SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Adakah anda ibu mengandung yang selalu letih? Atau sedang mengalami Morning Sickness yang teruk? Ketahui bagaimana ESP SHAKLEE boleh membantu anda. Ikuti apakah manfaat ESP SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG.

Kerap kali ibu-ibu mengandung mengadu mereka sering keletihan, sakit-sakit kaki, sakit-sakit badan dan sebagainya. Lebih-lebih lagi ibu yang bekerja dan mempunyai anak yang ramai. ini berlaku kerana ibu-ibu mengandung memerlukan rehat yang secukupnya kerana ibu mengandung membawa kandungan yang semakin membesar setiap hari. Ibu mengandung juga perlukan makanan dan nutris yang lengkap bagi menampung keperluan nutrisi si ibu dan bayi di dalam kandungan memandangkan bayi mendapat semua nutrisi itu daripada ibunya.

Akan tetapi pada zaman moden ini yang mana kebanyakan ibu bekerja d pejabat, membuatkan si ibu kerap mengalami kekurangan zat dan nutrisi makanan disebabkan sering makan di luar, makan makanan segera dan tidak mengambil makanan yang seimbang.

Saya juga mengalami masalah yang sama. Memandangkan saya ibu yang bekerja di jabatan kerajaan dan mempunyai anak-anak yang masih kecil, saya memang akan letih setiap kali pulang dari kerja sehinggakan saya tidak larat untuk masak di rumah dan sering makan di luar. Ini bukan sahaja membazirkan wang akan tetapi menyebabkan pengambilan pramid makanan yang kurang seimbang disebabkan makanan yang dibeli di luar selalunya berminyak, berlemak dan kurang segar.

Saya juga mngamalkan ESP semasa mengandung. Saya mengamalkan ESP SHAKLEE semasa mengandung anak ke-3. Alhamdulillah, walaupun saya mengalami morning sickness yang agak teruk bayi saya lahir dengan berat yang lebih berat daripada 2 kelahiran saya sebelum ini. Saya juga berjaya mengawal alahan saya dan tidak terlalu penat walaupun dalam masa yang sama perlu menjaga dan menyusukan 2 anak kecil

Jika anda juga mengambil suplemen Shaklee untuk ibu mengandung seperti Vita-Lea, B Complex, Vit C dan Ostematrix, adalah sangat sesuai jika anda tambah juga ESP SOY SHAKLEE ini. Ini adalah kerana;


manaat esp shaklee buat ibu mengandung
MANFAAT ESP SHAKLEE BUAT IBU MENGANDUNG

1) Minuman soya Shaklee ini bukan sahaja mampu kurangkan letih si ibu hamil, tapi juga mampu membantu ibu mengandung kekal bertenaga sepanjang hari. Bila ibu bertenaga, ibu akan kurang stres dan tidak mudah hilang fokus

2) Minuman bertenaga ini juga mampu membantu mengurangkan Morning Sickness anda. Antara penyebab berlakunya Morning Sickness atau alahan adalah disebabkan kurangnya pengambilan makanan berkhasiat dan kalsium. ESP yang mempunyai kalsium ini mampu membantu mengurangkan kadar asid di dalam perut anda yang menyebabkan dinding perut luka disebabkan gastrik atau asid di dalam perut

3) Kacang soya memang terbukti membantu dalam menyeimbangkan hormon di dalam badan. Selalunya ibu mengandung yang sering stres dan marah dipengaruhi hormon di dalam badan. ESP boleh membantu menyeimbangkannya.

4) Protein adalah amat penting dalam pembentukan kulit, rambut dan kuku. Pengambilan protein yang seimbang dan cukup membantu agar badan si ibu tidak kendur akibat kekurangan protein. Selain itu, protein membantu agar bayi dalam kandungan mendapat protein yang secukupnya bagi membantu pembentukan kulit, rambut dan kuku.

5) Ia juga sesuai buat ibu mengandung yang mengalami masalah kencing manis dan darah tinggi kerana soya Shaklee ini mempunyai Glisemik Indeks yang rendah. Glisemik indeks memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Ini membantu ibu mengandung tidak mudah lapar.
Jika anda berminat dengan ESP ini, silalah hubungi kami segera lebih-lebih lagi pada bulan ini kerana PROMOSI ESP BELI 6 PERCUMA 1 tengah berlangsung! Harga lebih jimat daripada biasa!

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

VITA LEA SHAKLEE MULTIVITAMIN LENGKAP UNTUK SEISI KELUARGA

Salam semua.. Mood masih bercuti Raya rasanya diri ini. Alhamdulillah..masih dipanjangkan umur untuk menulis di sini. Terbe’rehat’ sebentar dek Holiday Raya ni.. Raya anda bagaimana? Seronok? Saya sibuk dengan melayan karenah anak-anak sambil tolong kerja-kerja dapur. Raya ke-4 di rumah Mertua saya buat Mee Kari guna mee Mihun.. Sedap pula ya..tapi hubby pula yang tidak berapa minat..Tidak apalah, yang penting habis! Hihi.. 

Ok, sudah-sudahla cerita Raya ni.. Hari ni saya mau kongsi tentang Vita-Lea Shaklee ini. Vita-Lea merupakan multivitamin yang bagus dan lengkap di mana ia mempunyai Vitamin A sehingga Vitamin E yang diperlukan badan.

Vita-lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai ” Vitalize – Mineral” dan disingkatkan sebutannya kepada “Vita-Min” dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya adalah dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair ( 90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. 

Tablet Vita-Lea disaluti spirulina dan dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai ” Explo – tab”. Ia juga merupakan tablet multivitamin yang paling pantas terlarut di daalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal yang dilakukan oleh Shaklee menunjukkan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurngkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea juga telah dipiih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagat THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

vita lea shaklee
VITA-LEA SHAKLEE – MULTIVITAMIN PERTAMA DUNIA
Vita-Lea Shaklee ini sangat-sangat sesuai diambil oleh semua peringkat umur terutama golongan dewasa. Antara golongan yang boleh mengambil vitamin ini dan kelebihan multivitamin ini adalah;

1) Ibu mengandung – Multivitamin ini mengandungi iron tablet yang sesuai untuk ibu mengandung yang kurang HB bagi membantu menaikkan HB anda

2) Ibu yang menyusukan anak – Multivitamin ini membantu mengcukupkan vitamin dan mineral yang kekurangan dalam badan ibu menyusu memandangkan bayi menyusu menyerap nutrisi-nutrisi dalam badan ibu melalui air susu ibu

3) Ibu bapa yang sudah berumur- Vita – Lea membantu menambah nutrisi dalam badan orang-orang yang sudah berumur memandangkan pada ketika ini kekurangan nutrisi boleh berlaku disebabkan pola pemakanan yang tidak seimbang dari muda

4) Orang dewasa- Kita perlukan Vita-Lea untuk menyeimbangkan kekurangan vitamin dan mineral yang tidak seimbang disebabkan oleh cara pemakanan yang tidak teratur dan kurang nutrisi

Antara manfaat utama Vita-Lea Shaklee ini adalah;
1) Penambahan tenaga segera – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalm aspe pembelajaran mahupun kerja seharian

2) Pelengkap nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia

3) Keupayaan sistem produktif- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

4) Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan membantu melambatkan proses penuaan

5) Melindungi organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

6) Elemen penting pada sel tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar , Beaufort dan seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan sebarang bantuan mengenai produk-produk Shaklee;

Call/Msg/Whatsapp: 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com

Vitamin Untuk Ibu Mengandung Trimester l

Asalammualaikum dan Salam Sejahtera semua..Tidak konsisten la saya ni update blog..hihi..akan dikonsistenkan.. Ok, bulan ni saya mau cerita tentang kehamilan. Kenapa? Sebab ramai orang sekeliling saya tengah berasa dalam fasa ini. Kebanyakannya hamil atau mengandung anak ke-2.. Alhamdulillah.. Saya da berlalu menghadapi fasa itu. Untuk merasa mengandung lagi buat masa ini, lama lagi kot..hihi..
SET IBU MENGANDUNG TRIMESTER 1
SET IBU MENGANDUNG TRIMESTER I

Inilah Set yang saya ambil ketika mengandung anak ke-2..Masa mengandung anak pertama, saya tidak mengenali Shaklee lagi. Kalau sebut Shaklee pun, memang terpinga-pingalah.. hehe.. Bermulanya saya ambil Set ini adalah kerana masa tu risau dengan air susu yang semakin kurang lebih-kebih lagi saya mengandung anak ke-2.. Masa tu balik-balik ja kerja rsa penat sangat da. Balik rumha rasa mau tidur terus tanpa memikirkan hal-hal rumah.. Akan tetapi, masa tu kami sudah punya anak..Takkan mau biarkan dia macam tu, tercari-cari umminya untuk minta susu tapi ummi dia sedap tidur..hihi.. So, masa tula saya decide untuk ambil SET IBU MENGANDUNG TRIMESTER 1 ini 🙂

Ok, untuk makluman semua set ini terdiri daripada

1) Vita- Lea (Multivitamin)
– Multivitamin yang mempunyai 19 jenis vitamin dan mineral. Sanagt-sangat diperlukan oleh sesiapa sahaja terutaman ibu mengandung atau menyusukan bagi mempastikan anak mendapat khasiat terbaik daripada ibu
2) B Complex dengan Asid Folik
– Asid Folik sangat diperlukan bagi membantu dalam perkembangan otak bayi dalam kandungan
– Membantu menukar makanan kepada tenaga

3) Chewable Vita-C
– Membantu menambah kekurangan Vitamin c di dalam badan especially cara makankita sekarang ini yang kurang makan sayur dan buah-buahan
4) Ostematrix
– Kalsium shaklee dengan Vitamin D yang membantu agar penyerapan kalsium di tahap optimum
– Kalsium adalah antara zat yang di’ambil’ banyak oleh bayi dlaam kandungan. Ibu-ibu mengandung dan menyusukan sangat memerlukan Ostematrix agar kalsium dalam badan mencukupi untuk bayi dan juga ibu

Inginkan maklumat lanjut? Hubungi saya! Konsultasi PERCUMA sentiasa ada untuk anda. Boleh berhubung juga dengan saya berkenaan BF, KECANTIKAN DAN TENTANG PRODUK SHAKLEE;
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Fb :Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort serta seluruh Malaysia. Hubungi saya pada bila-bila masa jika sekiranya anda inginkan maklumat atau konsultasi tentang produk-produk Shaklee 🙂