Archives

BADAN LEBIH CERGAS DAN LUKA CEPAT SEMBUH BILA BERPANTANG DENGAN VIVIX

Salam dan hai semua. Alhamdulillah.. Tamat sudah hari berpantang saya. Tapi, bukan bermakna saya boleh makan sesuka hati. Still kena jaga diri kerana anak masih menyusu dan untuk pastikan badan sentiasa fit. Hari ini saya ingin kongsikan kisah seorang ibu yang mengambil Vivix semasa berpantang seperti saya. Memang rasa perbezaannya kerana mengambil Vivix semasa berpantang selain mengambil Set Berpantang Shaklee membuatkan badan lagi cergas dan rasa lagi cepat sihat. Ikuti pengalaman ibu ini ya 🙂

PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik.

Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah satu sebab mengapa saya kurang kesedaran untuk mengambil sebarang vitamin secara rutin. Suka-suka ambil. Terlupa, maka jadilah vitamin itu bagai tukun tiruan. Lebih menyedihkan apabila “tukun tiruan” luput tarikh begitu sahaja.

Shaklee bukanlah satu jenama asing bagi saya kerana saya sering terbaca tentang kebaikan-kebaikan setiap vitaminnya. Dek kerana tabiat yang tidak disiplin untuk mengamalkan vitamin maka segala kebaikan itu bagai angin lalu. Namun, masa berganjak dan usia juga meningkat seiring masa. Mengandung anak pertama bagaikan satu rahmat buat saya dan bermulalah episod merasai sakit dalam hidup saya.

Berpantang dengan Vivix buat muka cantik berseri :)

Berpantang dengan Vivix buat muka cantik berseri 🙂

Jika dulu saya tidak mengenal jarum suntikan, vitamin sudahlah tentu tidak menjadi rakan tapi semasa mengandung anak pertama segalanya berubah. Saya mengalami morning sickness yang teruk, HB rendah dan disahkan diabetik. Teringat tentang Shaklee, saya pun mendapatkan Set Hamil. Sungguh bagai dikata tabiat manusia memang sukar di ubah. Sedar tanpa insaf tidak akan membawa kita kemana-mana. Set hamil menjadi “tukun”. Perkara yang sama berulang semasa hamil anak kedua. Saya hanya membeli dan mengambil vitamin Shaklee berdasarkan pembacaan semata-mata. Sifat acuh tak acuh terhadap pengambilan vitamin masih menebal.

Sehinggalah hamil anak ketiga, sifat sambil lewa berkaitan pengambilan vitamin masih ada. Hamil kali ketiga tidak terlalu mengganggu rutin harian namun pada trimester ketiga saya mudah merasa mengah. Apabila berada di akhir kehamilan saya melihat entry seorang SID yang juga teman lama seuniversiti berkaitan Shaklee. Saya mula menghubunginya. Perbualan kami lebih mudah kerana kami saling mengenali. Setelah diterangkan pelbagai manfaat saya mendaftar sebagai ahli dan membeli vitamin untuk keperluan ibu saya yang mengidap diabetis dan Set Berpantang Shaklee yang akan saya gunakan semasa tempoh berpantang.

Teman Shaklee saya ada menyatakan bahawa saya sebenarnya saya sudah boleh mula mengambil sebahagian daripada vitamin dalam set berpantang yang saya beli itu semasa mengandung. Saya di beri panduan dan cara yang betul untuk mengambil setiap vitamin dan memang tidak dinafikan di akhir-akhir kehamilan saya masih bertenaga untuk menaiki bangunan 3 tingkat untuk ke kelas kerana kerjaya sebagai seorang guru.

Vitamin yang sepatutnya saya makan semasa berpantang sudah mulai surut kerana saya mula mengambilnya sebelum tempoh berpantang. Maka saya putuskan untuk mengambil set berpantang premium dan berkenalan dengan VIVIX. Teman Shaklee saya berpesan agar VIVIX hanya boleh diambil selepas bersalin.

Hari yang ditunggu pun tiba. 7 September 2016 saya telah melahirkan bayi lelaki. Syukur, letih melahirkan kali ini kurang terasa. Syukur dengan izin-Nya pengambilan vitamin Shaklee secara konsisten sebelum proses melahirkan memberikan impak positif kepada diri saya. Selesai melahirkan saya tidak merasa lesu malah merasa bosan untuk berbaring semata-mata. Saya mula bergerak ke tandas sendiri untuk membersihkan diri tanpa rasa pening.

Selesai membersihkan diri, saya sudah mampu tunduk untuk mengenakan stokin pada kaki. Pergerakan terasa tidak terbatas dan bertenaga. Cukup berbeza pengalaman kali ini berbanding pengalaman bersalin anak pertama dan kedua. Dulu, usai bersalin saya perlu di papah untuk ke bilik air kerana bimbang saya akan pitam kerana tekanan darah sangat rendah.

Setelah dibenarkan pulang ke rumah,saya melalui saat berpantang yang sangat “heaven”. Badan terasa cergas dengan penambahan VIVIX dalam rutin pemakanan sihat setiap hari. Dengan VIVIX sememangnya luka dan bengkak cepat sembuh. Pada kebiasaannya pada minggu pertama berpantang saya akan merasa seperti ada ketulan yang akan bergerak-gerak di dalam perut. Kata orang-orang tua “batu meroyan belum kecut”. Tapi kali ini, rasa itu tiada dengan pengambilan VIVIX.

Anak kampung seperti saya masih lagi mengamalkan urutan selepas bersalin. Dek kerana saya melahirkan pada saat orang lain hendak menyambut Aidiladha maka proses berurut agak lambat. Minggu kedua saya didatangi bidan kampung yang sering mengurut orang-orang bersalin. Melihat pergerakan saya yang agak lincah beliau bertanya “hang ni dah berapa hari sebenaqnya, mak hang kata baru masuk dua minggu tapi aku tengok macam orang dah sebulan”.

Hakikatnya memang baru masuk minggu kedua. Saya hanya tersenyum dan mengucap syukur dalam hati kerana diberi kesihatan yang baik dengan ikhtiar ber’Shaklee’. Sekali lagi saya mendapat soalan cepu emas “hang bertungku sehari berapa kali ni….ka memang pesen badan hang tak masuk angin”. Biasa la mak-mak bidan orang Kedah memang kuat berbual. Sekali lagi saya hanya tersenyum.

Di akhir proses berurut mak bidan teringin sangat nak tau jenis ubat yang saya ambil semasa berpantang kali ini. Saya pun menunjukkan barisan vitamin Shaklee dan tidak terkecuali VIVIX. Mak bidan pun berpesan…. “hang jangan tukaq-tukaq dah ‘ubat’ kalau beranak lagi sebab aku tengok hang kemaih beranak kali ni” (kemaih dalam loqhat kedah merujuk kepada orang yang sedang berpantang bermaksud sangat bertenaga).

Selain manfaat kesihatan tubuh badan sendiri, Alhamdulillah bayi saya juga mendapat tempias kebaikannya. Susu badan sangat meriah. Bayi lelaki memang kuat menyusu. Alhamdulillah susu badan cukup untuk menampung keperluan anak kecil itu. Saat saya menulis kisah ini saya sebenarnya mulai runsing dalam kesyukuran kerana bahagian peti sejuk beku sudah hampir penuh dan sedang memikirkan kaedah terbaik untuk membawa stok susu tersebut pulang ke tempat mencari rezeki selepas tamat tempoh berpantang nanti.

VIVIX dan barisan vitamin lain dalam Shaklee telah mengubah persepsi saya dalam rutin pengambilan vitamin. Pengambilan vitamin yang betul dengan cara yang betul akan memberi kesan terbaik kepada diri seseorang individu. Syukur ke hadrat Ilahi kerana mendorong hati ini mencari yang terbaik.

Terima kasih sahabat Shaklee yang sudi berkongsi ilmu dan manfaat Shaklee. Semoga dengan kebaikan yang ada pada produk terbaik ini membuka mata semua orang tentang kepentingan hidup secara sihat. Saya masih lagi baru belajar dan ingin terus menggali ilmu dalam gaya hidup sihat bersama SHAKLEE.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

IBU BERPANTANG CEPAT CERGAS DENGAN SET BERPANTANG / BERSALIN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Hari ini masuk hari ke 13 saya berpantang. Alhamdulillah.. Setakat hari ni, tiada sudah rasa sakit-sakit badan atau badan rasa tidak best. Sampai ada orang tegur saya berjalan bukan macam  orang baru bersalin atau beranak, bilang orang Sabah. 🙂

Alhamdulillah.. Masa bersalin hari tu, memang saya tidak ada luka dan tiada sebarang jahitan. Mungkin sebab tu saya cepat untuk recover dan juga sebab seawal hari pertama baby lahir saya terus ambil Set Berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Zinc Complex

set brpantang shaklee

Sebenarnya suplemen-suplemen ini juga adalah suplemen yang sama yang saya ambil semasa mengandung. So, bila sudah bersalin, saya continue jala. Jimat sebab dalam 1 botol, tabletnya ada yang  120 – 180 bij. Kalau ambil sebiji sehari, dapatlah guna untuk 4-6 bulan 🙂

Ok, apa yang saya perasan bila ambil Set Berpantang best ini, saya cepat rasa bertenaga, tidak mudah stres, tidak mudah lapar, badan cepat rasa cergas dan luka dalaman pun cepat bagus. Kelebihan setiap suplemen dalam Set Berpantang ini adalah;

1 . ESP

Minuman tenaga segera yang bantu ibu tidak mudah lapar dan penat, juga salah satu Milk Booster yang sedap

2 . Vita Lea

Multivitamin yang bantu cukupkan nutrisi dan vitamin dalam badan ibu agar ibu dapat hasilkan susu ibu berkualiti. Juga Energy Booster yang best

3 . B complex

Viamin antistres. Penting untuk elak meroyan dan beri tenaga pada ibu. B Complex sangat sesuai diambil selepas makan kerana ia akan memproses makanan untuk menjadi tenaga

4 . Vitamin C

Vitamin yang bnatu kuatan pertahahanan badan agar ibu tidakmudah jatuh sakit dan percepatkan penyenbuhan luka

5 . Ostematrix

Kalsium yang bantu agar badan ibu tidak mudah sakit dan mudah lawas. Kalsium penting kerana apabila bayi menyusu, kalsium adalah antara yang paling banyak bayi serap daripada ibu.

6. Zinc complex

Suplemen yang membantu percepatkan peyembuha luka dan kuatkan pertahanaan badan. Juga untuk elak rambut cepat gugur

Saya memang suka set ini kerana ia banyak membantu saya. Susu ccepat banyak, bayi cepat kenyang dan bayi juga tidak mempunyai masalah kuning tinggi. Paling best rasa sakit selepas bersalin cepat hilang dan rahim cepat kecut. Selalu orang cakap, lepas beranak ramai ni badan cepat letih dan sakit-sakit. Alhamdulillah, dengan mengamalkan set ini saya berpantang dengan sihatnya. Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah pertemukan saya dengan set ini 🙂

Sekiranya anda berminat dengan Set Berpantang atau Set Ibu Bersalin ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882 ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

KENAPA ANDA HARUS PILIH SOYA ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. It’s October!!! Ya Oktober. Dan saya sangat -sangat teruja sebab Shaklee tawarkan ESP, Soya Shaklee sebagai PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 untuk bulan ni. Sekali dengan Promo Meal Shakes BELI 3 PERCUMA 1.. Seronoknya.. ESP untuk si ibu dan ayah, Meal Shakes untuk si anak.. 1 keluarga dapat..

Hari ini saya ingin kongsikan KENAPAKAH ANDA HARUS MEMILIH ESP SHAKLEE untuk dimasukkan ke dalam diet seharian anda..

1) Jika anda orang yang cepat penat, ESP boleh bantu anda untuk kekal bertenaga. ESP, Soya yang tidak diubah secara genetik ini mampu membekalkan tenaga segera kepada anda. Berhentilah minuman berkafein yang anda ambil setiap hari tu. Minuman berkafein mungkin mampu buat anda bertenaga tapi pada masa yang sama mnuman berkafein boleh ‘makan’ nutrisi dalam badan anda. Tidak percaya? Lepas ambil minum berkafein, mesti nafas sekali dengan kencing berbau kafein kan? Kuatkan penangan dia.. Sekali 1 badan dia ‘makan’ ..Hihi

2) Jika anda mempunyai kulit yang kusam dan tidak bermaya, sebaiknya anda tambah ESP dalam pengambilan suplemen anda. Sebabnya, ESP adalah protein yang membantu memperbaiki sel-sel kulit kita. So, bila sel-sel kulit kita  melakukan pemprosesan sel sel kulit baru, sel-sel kulit baru akan duplicate sel kulit lama. Jadi bila sel kulit lama kita sihat, sel kulit baru pun akan sihat juga. Tu yang kulit jadi makin cantik dan sihat!

3) Jika anda ingin turunkan berat badan, ambillah ESP SHAKLEE ini sebelum anda makan. ESP yang bekalkan tenaga ini mampu buat anda rasa cepat kenyang dan ini membantu anda untuk tidak mudah lapar dan kurang berselera ( sebab dah kenyang kan 🙂 )

4) Jika anda menghadapi masalah rambut gugur, selain memperbanyakkan makanan berprotein ambillah ESP untuk top up lagi protein yang badan anda perlukan. Ini kerana, antara faktor rambut anda gugur adalah disebabkan kekurangan protein. Rambut, kulit adalah antara bahagian dalam badan ni yang diperbuat daripada protein

5) ESP juga sangat bagus buat ibu yang menyusukan anak. Banyak testimoni yang mengatakan ESP merupakan Milk Booster yang bagus. Saya sendiri mengalaminya. Syukur alhamdulillah, sejak amal ESP Shaklee susu ibu saya memang banyak dan saya tidak mudah letih walaupun menjaga 3 anak kecil di rumah. 

ESP SHAKLEE

Ok, nanti saya kana share lebih banyak info lagi tentang ESP. Excited sangat ni sebab promosi dia bulan ni.. Antara produk yang saya tunggu-tunggu..

Boleh juga baca tetang ESP di sini..

Oh, ya. Semasa promo ni jika anda berminat beli 6 PERCUMA 1 ESP SHAKLEE ni, anda sungguh beruntung kerana anda akan dapat;
1) FREE MEMBERSHIP
2) PERCUMA 1 CAN ESP
3) DAPAT CASH BACK BULAN HADAPAN

Hubungi saya segera untuk mengetahui lebih lanjut tentang ESP ini dan jika inginkan HARGA ISTIMEWA dari kami 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

PERBEZAAN BERPANTANG DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Alhamdulillah.. sudah habis 44 hari berpantang saya. Bermakna sudah 46 hari saya menjadi ibu kepada 3 orang anak. FUrqan ,Fyrash dan Fathanah ..Seronoknya bila setiap pagi dan hari ada bau-bauan baby kecil ni di rumah. Abang-abang dia dah besar dah, bau pun dah lain.. tapi Ummi masih suka cium dorang. Cuma bau baby kecil ni lain.. Wangi aja..hihi..

Hari ni, saya mahu kongsikan tentang perbezaan yang saya rasa bila berpantang dengan Set Berpantang Shaklee.. KIra nila 1st time saya benar-benar menggunakan Set Berpantang Shaklee berbanding dengan kelahiran sebelum ini..

Energizing Soy Protein (ESP)
Saya mesti ambil ESP ni setiap hari sebelum sarapan dan sebelum dinner. Selalunya pada waktu pagi saya sibuk menguruskan anak-anak sampai tidak sempat untuk sarapan awal. So, selalunya saya shake ESP dan Milo untuk beri tenaga pada saya di awal pagi dan supaya tidak lapar sangat. Begitu juga pada waktu malam. Ambil before dinner agar saya ada tenaga dalam menyiapkan makanan untuk dinner. Yang saya perasan juga, kuning anak juga mudah turun bila saya amalkan ESP. Since 2 anak before ni saya cuma ambil vitamin dan tidak amalkan ESP, kuning dorang memang tinggi. Dan kalau saya ter’skip’ ESP memamng kuning anak tidak turun banyak. Pastu yang pastinya rambut pun makin cantik, apa lagi kulit 🙂



Vita-Lea
Saya sangat suka Vita-Lea Shaklee ni..Kalau terskip ambil dia, mmg badan rasa tidak bertenaga. Selalunya saya pastikan saya ambil Vita-Lea after breakfast sekali dengan B Complex dan Vit C sebab saya mau bertenaga dari awal pagi. Since ada 3 anak mau dijaga ni, so saya kena bangun dan bekerja di rumah awal pagi. So saya sangat perlukan tenaga yang banyak supaya mampu menguruskan rumah dan anak-anak dan yang pastinya Vita-Lea membantu saya agar tidak mudah lapar ^_^


B Complex
Suplemen anti-stress.. Saya ambil awal pagi supaya saya tidak mudah stres melakukan banyak kerja di rumah. Pengambilan B Complex banyak membantu saya menjana tenaga lebih

SR Vit C
Terbaik digabungkan bersama Vita Lea agar Vita Lea dapat menyerap ke dalam tubuh dengan lebih baik. Saya perlu ambil Vit C ini bagi mempastikan badan saya kuat dan tidak cepat jatuh sakit. Tidak afford untuk jatuh sakit sekarang, nanti kasihan dengan husband kena jaga 3 orang anak. Dengan anak-anak yang masih breastfeed, saya tidak boleh, mudah jatuh sakit

Ostematrix
Sejak mengandung ke-3 ni saya terpaksa ambil Ostematrix ni 6 biji. Sebabnya, jika saya terkurang ambil dari 6 biji, gigi akan cepat berdarah dan belakang akan mudah sakit. Kalau ambil 6 biji, baru ok.. Dan Ostematrix bantu saya agar tidak mudah lapar semasa menyusukan bayi tengah-tengah malam.


Alfalfa Complex
Saya memang pengamal tegar Alfalfa ni. Salah satu sebabnya adalah disebabkan resdung saya ini. Sejak amalkan Alfalfa memang masalah resdung saya berkurangan. Selain tu, saya ambil Alfalfa kerna ia salah satu Milk Booster yang hebat. Lepas ja ambil Alfalfa, breast selalunya akan cepat penuh..Jadi, tidaklah stress bila anak-anak balik-balik menyusu dan kita rasa susu kurang..hihi..


Zinc Compelx
Suplemen yang membantu mempercepatkan penyembuhan luka. Walaupun doktor bagitahu yang tiada koyakan di temapt melahirkan anak, tapi risau juga saya. Manalah tahu ada luka atau koyakan di mana-mana. Yang di dalam badan manalah kita tahukan.. So, saya ambil ja 1 biji 1 hari bagi membantu mempercepatkan penyembuhan luka di mana-mana. Sambil-sambil tu, ia juga sebagai langkah pencegahan awal agar rambut tidak gugur..hihi. Risau juga kalau rambut gugur lepas beranak ni. Rasa macam gondol ja kepala ni lepas Furqan beranak dulu..


GLA Complex
Since kali ni lepas beranak saya rasa sakit yang teramat sangat di bahagian rahim, saya ambil GLA Complex untuk bantu keluarkan darah-darah beku dari rahim tu. Nurse kata saya rasa sakit tu sebab masih ada darah beku. Risau jugalah sebab masa abang-abang dia lahir dulu, tiada pula saya rasa ngilu dan sakit di bahagian rahim. Tapi lepas berurut hari tu, bidan bagitahu yang peranakan saya terturun. Maybe sebab terlalu meneran. Almaklumlah, si Putri ni kira besar juga. berat 2.9kg..abang-abang dia lebih ringan dari dia masa lahir. 

Tapi ok juga ambil GLA ni..Darah memang cepat keluar, darah beku pun cepat tiada.. GLA memang bagus juga untuk stabilkan hormon dalam badan. Jadi tidaklah rasa mau meroyan..hihi


Secara keseluruhannya, apa yang saya rasa sangat berbeza dengan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE ni adalah rasa tidak cepat penat selepas melahirkan anak. Almaklumlah, anak dah 3 orang. Mana mau jaga yang baru lahir lagi, mau jaga abang-abang dia yang aktif tu lagi.. Badan pun rasa fresh, tiada rasa lemah-lemah macam masa melahirkan abang dia yang pertama dulu. Tidak mudah stress dan tidak mudah melenting.. hihi..

Ok, sekian perkongsian saya hari ini.. Hihi.. Mau siapkan entry cepat sikit sebab mau mandikan Si Putri sekejap lagi. Siapa-siapa mau share pengalaman dan perbezaan berpantang dengan Set Berpantang Shaklee, boleh ja komen di post ini. Kita kongsi-kongsi pengalaman 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

SET IBU BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE BUAT IBU KEKAL BERTENAGA SEPANJANG BERPANTANG

Alhamdulillah.. Saya kini mengandung 36 minggu 1 hari.. Nurse di KKIA kata 36 minggu ni kira ‘TERM” sudah.. Kira cukup bulanlah..So sekarang saya dikira tengah ‘menunggu hari’. Kepala baby pun engaged dah.. So bila-bila masa boleh bersalin.Moga Allah permudahkan kami nanti. Aminn..

Actually due saya 13 Julai ni.. Lagi 1 bulan.. Tapi dari pengalaman saya sendiri, selalunya saya akan bersalin lebih awal dari due yang doktor jangkakan. Furqan lahir awal 2 minggu dan Fyrash lahir awal 1bulan lebih..hihi.. Suka betul anak-anak ni lahir awal nak tengok dunia 🙂

Ok, dalam persiapan saya menyediakan barang-barang keperluan untuk bersalin nanti saya tidak lupakan SET BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE saya.. Oh, ya! Sebelum saya kongsikan apakah SET BERPANTANG LENGKAP saya ini, suka saya kongsikan kepada ibu-ibu di luar sana untuk menyediakan keperluan bayi dan ibu seperti berikut dan standby letak dalam kereta agar mudah dan terus  boleh bawa pergi hospital nanti.. Antaranya;

1) Baju baby
2) Lampin atau pampers
3) Tuala baby
4) Sarung tangan dan sarung kaki
5) Minyak kayu putih – Apa-apa minyak kesukaan anda pun boleh 🙂
6) Krim baby
7) Baby wipe – sangat penting ok.. Lepas baby lahir, dorang selalunya akan kuat berak dan kencing.. So kena bersihkan dorang dengan lebih kerap
8) Topi, saputangan atau tuala kecil untuk tutup kepala baby nanti

Keperluan ibu pula;

1) Baju
2) Kain sarung
3) Stokin
4) Pad
5) Pakaian dalam
6) Set Berpantang – Kalau beg tidak muat, letak siap-siap dalam pill box.. Supaya senang mau angkut nanti

Awal saya siapkan keperluan kami anak-beranak 1 beg ni. Sebabnya dulu bila anak ke-2 saya lahir semasa kandungan saya berusia 33minggu, saya memang tidak membuat persediaan yang secukupnya. So, memang agak kelam kabut kami suami isteri bila dia lahir. Jangan lupa juga buku ibu mengandung, pastikan anda bawa di mana-mana.. Kot-kot lah tiba-tiba rasa nak beranak, so boleh terus pergi hospital tanpa risau tentang buku ibu mengandung dan keperluan anda dan bayi.

Ok, seterusnya saya mau sharekan SET BERSALIN TERBAIK saya dengan anda. Sebenarnya saya dulu pernah beli SET BERSALIN dari jenama lain. Tapi akhirnya set tu saya stop ambil since nurse nasihatkan saya untuk stop sementara bila kuning anak saya tidak turun-turun. Bila dah ter’stop’ payah pula mau sambung balik lebih-lebih lagi dia berbentuk herba dan agak berbau bagi saya.. Jadi sayanglah set bersalin yang berharga  ratus-ratus tu terbiar begitu sahaja. Anak ke-2 pula since awal sangat keluar, so saya lambat mulakan pengambilan set bersalin Shaklee. Lagipun masa tu masih ada lagi Vita-Lea, B Complex , Vit C dan Ostematrix yang saya ambil masa mengandung..Masa tu ambil apa yang ada dululah.. Hihi..

So, kali ni saya mau pastikan saya terus memulakan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE ini seawal kelahiran. Kenapa? Sebab antara fungsi-fungsi suplemen yang terdapat dalam set ini adalah untuk mempastikan ibu kekal bertenaga setelah penat melahirkan dan nanti letih pula bangun di malam hari untuk susukan bayi, untuk pastikan luka semasa bersalin cepat sembuh dengan pengambilan Zinc Complex dan yang pastinya menggalakkan pemgeluaran susu ibu yang lebat dan lancar..

SET BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE
SET BERPANTANG /  BERSALIN LENGKAP SHAKLEE

Antara fungsi-fungsi Set Berpantang Terbaik ini adalah;

1) ESP – Pembekal tenaga segera dan Milk Booster – Membantu ibu agar tidak cepat penat selepas melahirkan dan menjaga bayi pada malam hari

2) Vita – Lea – Membantu mengcukupkan vitamin di dalam badan agar ibu mampu membekalkan susu ibu yang berkhasiat buat bayi

3) B Complex- Vitamin yang penting untuk perkembangan otak bayi

4) Vita C – Membantu ibu agar tidak mudah sakit dan mengekalkan kolagen dalam kulit

5) Ostematrix – 4 biji pengambilan Ostematrix membantu memnuhi keperluan kalsium dalam badan ibu memandangkan kalsium adalah antara zat yang paling banyak bay serap daripada susu ibu

6) Zinc Complex – Membantu percepatkan penyembuhan luka semasa bersalin atau beranak

Untuk maklumat lebih lanjut tentang set ini , sila klik di sini..

Fuhh..berdebar juga tunggu hari ni. Tapi saya sangat-sangat bersyukur kerana kandungan sudah dikira cukup bulan . Sesungguhnya pengalaman melahirkan bayi pramatang adalah suatu pengalamana yang tidak mudah. Oh, ya! Sekiranya anda ibu yang melahirkan pramatang atau premature, anda juga boleh ambil suplemen dalam set bersalin ini sejurus selepas bersalin. Malah lebih baik anda ambil seawal kelahiran memandangkan anda perlu memulakan penyusuan secepat mungkin agar berat bayi cepat naik dan untuk mengurangkan rasa penat kerana perlu menjaga anak di hospital lebih lama dari bayi yang tidak mempunyai masalah pramatang.

Sekiranya anda perlukan konsultasi tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda dan budget anda semasa bersalin, sila terus hubungi saya di talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar dan Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Sila hubungi saya sekiranya anda ingin mengetahui  dengan lebih lanjut tentang produk SHAKLEE, atau ingin mengetahui tentang Stokis Shaklee atau di mana Shaklee KK ini atau ingin mengetahui ejen Shaklee berdekatan anda. Anda juga boleh menggunakan ID saya (592034), Ereena Hamzah di mana-mana Cawangan Shaklee dan perlu memaklumkan kepada saya agar saya boleh consult anda tentang cara pengambilan Suplement Shaklee yang betul