Archives

MINUMAN TENAGA UNTUK BERSUKAN

Salam dan hai semua. Sibuk betul kami 2-3 miggu ini kerana kami terlibat dengan sukan antara IPG di Sabah dan Sarawak yang akan berlangsung pada minggu depan. Saya akan mewakili IPG dalam permainan Badminton dan Petanque dan suami akan mewakili IPG dalam game Bowling dan Bola Sepak

Nervous juga sebenarnya kerana lama sudah kami tidak join pertandingan besar begini. So, bila ada peluang begini kami memang excited dan training bersungguh-sungguh untuk pastikan IPG kami menang.Hihi..

Sepanjang training ini, saya pastikan saya ambil minuman tenaga untuk kekal bertenaga dan tidak cepat semput. Memandangkan saya masih menyusukan anak, tenaga saya cepat hilang jika tidak ambil suplemen yang betul. Selain konsisten dengan Set Penyusuan, saya juga ambil gabungan ESP, Performance dan Meal Shakes sebelum, semasa dan selepas bersukan

Minuman tenaga

Shake kan 5 sudu Performance, 3 sudu ESP dan 2 sudu kecil Meal Shakes untuk dapatkan minuman shake yang sedap dan bertenaga

ESP untuk bekal protein agar saya mampu bermain dengan baik. Sebagai ibu yang menyusukan anak, saya perlu protein yang banyak since bila menyusukan anak protein antara yang banyak disalurkan kepada anak melalui susu ibu

Performance pula adalah minuman isotonik yang boleh membantu mengekalkan tenaga semasa bersukan. Ahli sukan mesti tahu kepentingan minuman isotonik ni. Ibarat kita main satu-satu game dan rasa mau pancit sudah, so bila ambil Performance ni kita rasa bertenaga semula

Meal Shakes pula sebagai tambahan pada minuman saya ini kerana ia multivitamin. Penting untuk pastikan badan saya cukup nutrisi agar mampu berikan performance terbaik lebih-lebih ketika bermain badminton kerana permainan badminton adalah permainan yang banyak menggunakan tenaga

Seronok juga training ni. Yalah, setelah lama berehat dari bersukan. Sebelum ni, baru anak besar sikit, dah mengandung. Tidak sempat mahu join Games yang diminati. Hihi

Oh. ya, doakan kami berjaya untuk sukan SAKSI ini ya.. Sebenarnya tidak sabar ke sana kerana Kuching adalah tempat kenangan kerana saya belajar diploma di UiTM Kampus Samarahan, Sarawak. Tidak sabar mau tengok tempat mula-mula belajar erti betul-betul berdikari dan berjauhan dari keluarga. Insha Allah.. Nanti saya update tempat-tempat menarik di Kuching dan kawasan yang akan kami singgah di Sarawak nanti 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

MINUMAN ISOTONIK UNTUK ATLIT SUKAN AGAR STAMINA KEKAL SEPANJANG PERMAINAN

Salam dan hai semua.. Baru-baru ini suami saya tersayang terlibat dengan Pertandingan Hoki 7 Sebelah anjuran Kelab Hoki Sepanggar. Memang suami saya amat suka dengan games ini disebabkan beliau sendiri pernah mewakili Majlis Sukan Sabah Malaysia di dalam team Hoki ini. Maka, tidak hairanlah minat beliau terhadap hoki amat mendalam dan beliau aktif sehingga sekarang

Akan tetapi, peningkatan usia dan juga pertambahan berat badan setelah berkahwin buat suami tidak secerdas dahulu. Kadang-kala beliau tidak dapat bertahan untuk bermain sepanjang Games.

Terus saya teringatkan akan satu minuman Isotonik yang best dan sedap lagi. Paling penting tidak berkarbonat dan bebas daripada garam dan gula yang membahayakan serta mampu membantu mengekalkan stamina sepanjang perlawanan hoki

Ditambah pula dengan minuman soya Shaklee dan di’shake‘ sekali dengan ais, rasanya memang sedap dan yang pasti kata suami, beliau dapat bertahan bermain hoki sepanjang permainan. Jangan tak tahu, hoki adalah games yang perlu berlari setiap masa, dan banyak bergerak secara menunduk di samping memegang stick. Bukan mudah tau!

Suami saya sangat suka dengan campuran Performance dan ESP ini yang selalunya diambil sebelum, semasa dan selepas perlawanan hoki

Suami saya sangat suka dengan campuran Performance ( can putih orange) dan ESP (minuman soya Shaklee) ini yang selalunya diambil sebelum, semasa dan selepas perlawanan hoki

Bagi anda yang aktif bersukan atau selalu berjogging dan mulai rasa cepat penat berbanding ketika muda, saya sangat-sangat cadangkan anda amalkan minuman tenaga yang kami panggil Performance Drink ini ditambah dengan ESP. Ia amat membantu untuk mengekalkan stamina anda agar mampu bertahan sepanjang perlawanan dan memberikan tenaga berterusan

Suami saya sendiri pernah tidak sempat mengambil sarapan sebelum perlawanan hoki dan cuma sempat mengambil Minuman tenaga ini. Tidak disangka, walaupun tidak bersarapan, beliau mampu mengekalkan stamina dan rentak permainan. Dan mampu bermain Full Time!

Antara kelebihan minuman tenaga ini juga adalah;

  1. Sangat sedap diminum bersama ESP dan ais
  2. Sangat sesuai buat orang yang kurang minum air, orang yang berpuasa, orang yang cirit-birit kerana kehilangan banyak air dalam badan
  3. Sesuai diambil oleh pesakit gout
  4. Bantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
  5. Tingkatkan daya ketahanan badan
  6. Beri tenaga kepada sel dan otot dengan cepat
  7. Bantu untuk menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  8. Bantu panjangkan waktu latihan tanpa cederakan tubuh
  9. Cegah dehidrasi
  10. Kekalkan paras gula – Terbukti secra klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot

Bagaimana? Menarik bukan? Sekiranya berminat dengan minuman ini, anda boleh hubungi saya di talian 016-587 9882 atau suami saya, Encik Mohd Fadzly di talian 013-5425450 🙂

MINUMAN PEMBERI TENAGA YANG BUAT ANDA TIDAK LEMAS BADAN DAN LESU SEMASA CUACA PANAS INI

Salam sejahtera semua.. Panas sungguh cuaca dan iklim sekarang. Walaupun saya dan anak-anak sentiasa di rumah, kehangatan itu tetap terasa. Dengan keadaan rumah batu dikelilingi rumah-rumah yang masih dalam pembinaan dan tiada pokok, memang kepanasan itu sangat-sangat terasa.

Sekarang ni saya sentiasa ingatkan anak-anak untuk banyakkan minuman air. Berhasil juga lebih-lebih lagi bila saya ingatkan bibir akan mudah pecah dan berdarah apabila kurang minum air. Memandangkan Si abang Furqan pernah mengalaminya, jadi mudahlah.  Si adik Fyrash selalunya akan ikut saja tindak tanduk abangnya

Selain itu, saya juga bekalkan mereka dengan multivitamin kanak-kanak Shaklee iaitu Vita Lea For Children dan kami suami isteri mengamalkan vitamin antioksidan iaitu A, C,E serta Zinc Complex bagi menguatkan sistem imunisasi badan

Sekiranya anda seorang yang aktif di luar rumah seperti suami saya, saya sangat-sangat sarankan anda untuk mengambil minuman isotonik semulajadi Shakleee iaitu Performance. Minuman isotonik sangat membantu untuk mengekalkan bendalir dalam badan dan membantu mengelakkan dehidrasi. Tapi, kena konsisten juga ambil air kosong ya

Jika anda seorang yang suka mengembara, mungkin anda boleh mencuba suplemen tambahan selain Performance  seperti yang diambil oleh wanita hebat di dalam video ini

Atasi Badan Letih Lesu Setiap Kali Travel. Say NO to Panadol or MC Lagi Dah!

PERFORMANCE ORANGE

Performance Drink Shaklee ini merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat dan ia pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Univeristi Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme – Program menerbangkan pesawat menggunakan kuasa manusia).

Melalui perkasaan Performance daripada Shaklee ini, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Minuman isotonik ini juga direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan mereka kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan

Ujian klinikal yang dilakukan ke atas minuman pemberi tenaga ini membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh

Minuman isotonik semulajadi yang hebat.

Minuman isotonik semulajadi yang hebat.

 

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN PERFORMANCE SHAKLEE

Antara kelebihan dan kebaikan Performance ini adalah;

  1. Tingkat daya ketahanan badan –
    1. Berikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
    2. Menggantikan air yang hilang dari badan sewaktu latihan fizikal
    3. Tingkatkan daya tahan otot
    4. Bantu memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  2. Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal
    1. Mengimbangi dan membekalkan elektrolit  dalam tubuh .
    2. Mengimbangi metabolisme air di dalam tubuh badan
    3. Dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal bagi mereka yang menetap di kawasan tropika dan yang aktif dalam kerja seharian
  3. Bantu mencegah penyahhidratan atau dehidrasi
    1. Kurangkan dahaga, cegah dehidrasi dan melembabkan kulit agar kelihatan lebih muda
  4. Bantu mengekalkan paras gula
    1. Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot
    2. Bantu mempercepatkan penyembuhan kecederaan otot

Suami saya sangat suka minum Performance Drink dicampur bersama ESP semasa beliau mahu melakukan aktiviti sukan seperti bermain hoki dan bola. Ada yang kata, Performance ini sedap jika 4 sudu ( guna senduk nasi) dicampur bersama air sejuk di siang hari.. Walla!

Anda cubalah. Confirm tidak menyesal 🙂

SET RAMADHAN SHAKLEE BANTU KEKAL BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN

Salam semua.. Ramadhan in da corner..so excited untuk bertemu Ramadhan since rasa boleh full puasa tahun ni.. Dan yang paling best, dapat berpuasa bersama-sama budak kecik 2 orang tu.. Tahun lepas saya melahirkan yang no 2 tu, so orang berpuasa saya berpantang la pula. Jadi tahun ni mau puasa sekali dengan suami…. Semangatnya!! hihi..

Ok, since tahun ni saya berpuasa dengan menyusukan kedua-dua anak saya, saya amat-amat perlukan suplement yang boleh bantu saya lebih bertenaga dan tidak cepat penat.. Bagi ibu menyusu, anda pun boleh cuba yang ni..

SET RAMADHAN
SET RAMADHAN ATAU SET PUASA GANTI MEMBANTU IBU TIDAK MUDAH LETIH SEHINGGA MENGGANGGU PENGHASILAN SUSU IBU

SET RAMADHAN ATAU SET PUASA  ini terdiri daripada;

1) Energizing Soy Protein
– Merupakan satu-satunya produk di dalm pasaran yang menjamin peyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur dan kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk penghidap kencing manis

2) Meal Shakes
– Nutrisi Lengkap yang menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh badan. Ia juga kaya dengan protein yang membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, darah, imun dan lain-lain

3) Performance Drink
– Meningkatkan daya ketahanan badan dengan memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

Gabungan ketiga-tiga suplemen ini pabila digaul bersama, membantu mengekalkan tenaga agar kita tidak mudah letih dan cepat berasa tidak bermaya ketika berpuasa. Gabungan lengkap vitamin , mineral serta zat ini juga mampu membantu kita agar bertahan sehingga berbuka . Bagi ibu-ibu yang menyusukan atau mengandung, sangat  sesuai mengambil gabungan suplement ini agar tidak mudah letih. Ingat ya ibu, keletihan semasa berpuasa boleh menyebabkan kita stres dan menjejaskan penghasilan susu ibu. 

Dan, Allamdulillah.. Saya sudah mencubanya sebelum Ramadhan hari tu since saya mau ganti puasa. Dan apa yang saya perasan susu masih banyak dan saya bertenaga sepanjang hari 🙂 ..

Hubungi saya ya ibu-ibu, jika anda memerlukan KONSULTASI PERCUMA dan BILA-BILA MASA.. Saya sedia membantu anda;
Call/Msg/ Whatsapp : 016-587 9882
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee di seluruh Malaysia. Jika anda inginkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee, hubungi saya pada bila-bila masa 🙂