Archives

IBU BERPANTANG CEPAT CERGAS DENGAN SET BERPANTANG / BERSALIN SHAKLEE

Salam dan hai semua.. Hari ini masuk hari ke 13 saya berpantang. Alhamdulillah.. Setakat hari ni, tiada sudah rasa sakit-sakit badan atau badan rasa tidak best. Sampai ada orang tegur saya berjalan bukan macam  orang baru bersalin atau beranak, bilang orang Sabah. 🙂

Alhamdulillah.. Masa bersalin hari tu, memang saya tidak ada luka dan tiada sebarang jahitan. Mungkin sebab tu saya cepat untuk recover dan juga sebab seawal hari pertama baby lahir saya terus ambil Set Berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix dan Zinc Complex

set brpantang shaklee

Sebenarnya suplemen-suplemen ini juga adalah suplemen yang sama yang saya ambil semasa mengandung. So, bila sudah bersalin, saya continue jala. Jimat sebab dalam 1 botol, tabletnya ada yang  120 – 180 bij. Kalau ambil sebiji sehari, dapatlah guna untuk 4-6 bulan 🙂

Ok, apa yang saya perasan bila ambil Set Berpantang best ini, saya cepat rasa bertenaga, tidak mudah stres, tidak mudah lapar, badan cepat rasa cergas dan luka dalaman pun cepat bagus. Kelebihan setiap suplemen dalam Set Berpantang ini adalah;

1 . ESP

Minuman tenaga segera yang bantu ibu tidak mudah lapar dan penat, juga salah satu Milk Booster yang sedap

2 . Vita Lea

Multivitamin yang bantu cukupkan nutrisi dan vitamin dalam badan ibu agar ibu dapat hasilkan susu ibu berkualiti. Juga Energy Booster yang best

3 . B complex

Viamin antistres. Penting untuk elak meroyan dan beri tenaga pada ibu. B Complex sangat sesuai diambil selepas makan kerana ia akan memproses makanan untuk menjadi tenaga

4 . Vitamin C

Vitamin yang bnatu kuatan pertahahanan badan agar ibu tidakmudah jatuh sakit dan percepatkan penyenbuhan luka

5 . Ostematrix

Kalsium yang bantu agar badan ibu tidak mudah sakit dan mudah lawas. Kalsium penting kerana apabila bayi menyusu, kalsium adalah antara yang paling banyak bayi serap daripada ibu.

6. Zinc complex

Suplemen yang membantu percepatkan peyembuha luka dan kuatkan pertahanaan badan. Juga untuk elak rambut cepat gugur

Saya memang suka set ini kerana ia banyak membantu saya. Susu ccepat banyak, bayi cepat kenyang dan bayi juga tidak mempunyai masalah kuning tinggi. Paling best rasa sakit selepas bersalin cepat hilang dan rahim cepat kecut. Selalu orang cakap, lepas beranak ramai ni badan cepat letih dan sakit-sakit. Alhamdulillah, dengan mengamalkan set ini saya berpantang dengan sihatnya. Dan saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah pertemukan saya dengan set ini 🙂

Sekiranya anda berminat dengan Set Berpantang atau Set Ibu Bersalin ini, boleh terus hubungi saya di talian 016-587 9882 ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KEPENTINGAN KALSIUM UNTUK IBU HAMIL ATAU IBU MENGANDUNG

Salam hujung minggu dan hai semua.. Rabu lepas saya menghadiri Health and Wellness Shaklee yang bertajuk Perjalanan Si Ibu yang Menakjubkan. Antara salah satu info yang saya rasa penting untuk kongsikan dengan anda semua di sini adalah pentingnya kalsium buat ibu yang hamil.

Kalsium yang selalunya kita dapati daripada susu, buah-buahan dan sayur-sayuran sangat-sanagat penting buat ibu yang hamil. Ini kerana kalsiumlah yang membantu pembentukan tulang bayi di dalam kandungan. Kalsium yang mencukupi akan membuatkan bayi membesar dengan tulang yang sihat dan kuat

Akan tetapi, jika kalsium yang kita dapati daripada makanan tidak mencukupi, bayi akan menyerap kalsium daripada tulang dan gigi kita. Apabila ini berlaku, ibu mengandung akan mulai rasa tidak selesa dan mengalami masalah seperti sakit belakang, pinggang, sakit gigi dan  mudah cramp atau mengalami kekejangan kaki

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Antara kepentingan kalsium lagi untuk ibu yang hamil adalah;

1 . Bantu penghasilan saraf dan otot bayi di dalam kandungan

2 . Memastikan ibu tidak mengalami masalah sakit belakang

3. Membantu gigi ibu dan bayi sihat

4. Mengelakkan Osteoporosis

5. Membantu penghasilan jantung bayi yang lebih sihat

6. Memudahkan ibu bergerak

7. Memastikan tulang ibu kuat

Sehubungan itu, sangat penting untuk ibu yang hamil dan mengandung memastikan mereka mendapat kalsium yang cukup. Masalahnya, kalsium yang cukup bukan mudah didapati daripada makanan terutamanya apabila makanan yang kita ambil sudah diubah secara genetik (GMO).

Sebab tu saya pilih untuk ambil kalsium Shaklee iaitut Ostematrix. Tablet Kalsium Shaklee ini yang juga mempunyai Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium agar betul-betul masuk ke tulang juga mempunyai Magnesium, Boron, Mangan, Kuprum dan Zinc

kalsium shaklee

Si Kalsium Shaklee yang hebat

Fungsi-fungsi mereka adalah

  • Magnesium ~ Membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Boron ~ Membantu dalam metabolisme tulang
  • Mangan, Kuprum dan zinc ~ Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Gabungan semua khasiat ini membantu Ostematrix berfungsi sebaik mungkin, mampu menyerap ke dalam tulang sebaiknya, bantu untuk memudahkan ibu hamil untuk tidur lebih lena, bantu memudahkan pelawasan, mengurangkan sakit gigi, sakit belakang dan cramp kaki seta mengurangkan sakit kepala dan migrain

Saya sangat suka produk ini kerana ia sangat-sangat memudahkan saya membuang dengan setiap hari, mengurangkan sakit pinggang saya dan mengurangkan sakit gigi dan gigi berdarah saya. Saya ambil 6 biji sehari dan saya pastikannya saya ambil setiap hari. Jika saya tidak ambil dalam masa paling kurang 2 hari, gigi saya akan sakit dan berdarah dengan banyak

Untuk info anda, bulan ini Shaklee menawarkan promosi istimewa untuk produk ini. Beli 2 botol dan anda akan mendapat diskaun 5% dan sekiranya anda beli 6 botol anda akan mendapat PERCUMA 1 botol lagi. Hubungi saya segera sekiranya anda berminat dengan kalsium Shaklee ini ya. Dengan harga RM61 sebotol, harganya setandaing kehebatannya 🙂

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KURANGKAN SAKIT LUTUT ATAU SENDI IBU DAN AYAH AGAR MUDAH MEREKA SOLAT

Salam dan hai semua..

Pernahkah ibu anda mengadu sakit lutut atau sendi sehingga sukar untuk solat berdiri atau bangun dari solat? Atau ayah mengadu susah naik tangga kerana lutut terasa sangat sakit?

Tahukah anda simptom sakit sendi atau lutut ini merupakan salah satu tanda-tanda tulang ibu atau ayah kita kekurangan kalsium atau kekurangan bendalir di sendi

Sakit lutu atau sendi mungkin petanda anda kekurangan kalsium dalam badan atau bendalir di lutut dan sendi

Sakit lutut atau sendi mungkin petanda anda kekurangan kalsium dalam badan atau bendalir di lutut dan sendi

Bila meningkat usia, kalsium atau bendalir di pergelangan lutut atau sendi semakin kurang. Ini menyebabkan rasa sakit di bahagian yang terlibat seperti kaki, lutut, tangan, tulang belakang dan gigi.

MAsalah ini boleh diatasi dengan pengambilan kalsium yang secukupnya dan suplemen yang menggalakkan pengeluaran bendalir di bahagian yang terlibat. Antara yang sesuai diambil adalah Ostematrik, Advanced Joint Health Tablet dan minyak ikan Omega Guard

Joint Health Set atau Set Sendi

Joint Health Set atau Set Sendi

Ostematrix yang merupakan kalsium Shaklee membekalkan 1000mg keperluan kalsium untuk badan, bantu untuk mengurangkan risiko Osteoporosis dan elak berlakunya pereputan tulang. Teringat pula 1 kisah dari Pakar Nutrisi Shaklee.

Kerana kekurangan kalsium, seorang makcik yang terjatuh dan terhentak punggung beliau mengalami pereputan tulang ( tulang pecah serta-merta) yang menyebabkan beliau hanya mampu terbaring dan besi dipasang di punggung beliau setiap masa. Bahaya bukan?

Advanced Joint Health Tablet  (AJHT) mempunyai ekstrak jagung yang membekalkan sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin inilah yang bekalkan pelincir, bendalir, tingkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti sendi

Manakala Minyak Ikan Shaklee iaitu Omega Guard membantu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis dan memelihara fungsi-fungsi sendi dengan effektif

Saya kongsikan satau testimoni pengguna Ajht selepas mengamalkannya selama 2 bulan

Testimoni pengguna AJHT.. Sakit kaki berkurangan dan tidak perlu ambil uabt penahan sakit

Testimoni pengguna AJHT.. Sakit kaki berkurangan dan tidak perlu ambil ubat penahan sakit

Insha Allah.. Dengan pengambilan 3 suplemen ini secara berterusan, sakit lutut dan sendi ibu dan ayah akan makin berkurangan dan memudahkan mereka solat seperti biasa

Jika berminat, anda boleh hubungi saya terus ya! 🙂

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

ADUH! SAKITNYA GIGI! KETAHUI SEBAB KENAPA GIGI MUDAH RAPUH

Salam sejahtera semua.. 2 minggu lepas gigi saya dicabut lagi. Masih terngiang-ngiang rasa gigi apabila ia sakit. Saya yang tidak pernah rasa apa itu sakit gigi, memang menyerah kalah dengan kesakitannya. Tidur memang tidak dapat, makan memang tidak lalu sebab sakit  yang teramat sangat.

Sakit gigi lebih sakit daripada sakit beranak. Beul ka???

Sakit gigi lebih sakit daripada sakit beranak. Betul ka???

Patutpun kawan sepejabat pernah menyatakan bahawa sakit gigi lebih sakit daripada sakit bersalin. Tapi, lepas tu kena tibailah dia. Sebab yang bercakap tu lelaki dan yang mendengar tu perempuan, kena marahlah sebab cakap macam tu. Hahaha..

Untuk tahun ini sahaja, sudah 2 kali gigi saya dicabut. Selama 20 tahun gigi saya tidak pernah dicabut tup tup di usia 31 tahun ini pula ia dicabut. Saya sedari ia berlaku disebabkan gigi saya yang cepat rapuh dan rosak. Yalah, ibu menyusukan dua orang anak sebenarnya memerlukan kalsium yang lebih banyak kerana dua orang anak tadi menyerap dengan cepat kalsium dari badan

Antara tanda-tanda badan kita kekurangan kalsium adalah;
  1. Gigi cepat rapuh, rosak, berdarah dan pecah walaupun sering memberus gigi
  2. Tulang dan belakang badan cepat sakit.
  3. Bahagian belakang badan akan cepat sakit jika tunduk dengan tidak betul
  4. Tangan atau kaki cepat kebas
  5. Cepat lesu dan penat
  6. Mudah stress
  7. Susah untuk tidur

Kasihan sungguh ibu ini. Ibu di dalam video ini mengalami masalah kalsium yang teruk dari kehamilan pertama beliau. Klik video ini untuk mengetahui apakah yang beliau lalui akibat kekurangan kalsium yang teruk

Agak terlewat juga saya sedari yang saya sebenarnya kekurangan kalsium di dalam badan. Setelah gigi dicabut, barulah saya sedar bahawa badan saya kekurangan kalsium kerana saya jarang sekali mengabaikan kebersihan gigi tapi gigi mudah sakit dan rosak.

Disebabkan itu, saya yang kebiasaannya mengambil pil kalsium Shaklee sebanyak 4 biji satu hari meningkatkan jumlah pengambilan sebanyak 6 – 8 biji sehari.

Selain itu, saya juga mengamalkan penjagaan kebersihan gigi yang lebih baik. Antara yang kita boleh lakukan;
  1. Berus gigi sehingga bersih setiap hari terutama selepas makan dan sebelum tidur malam
  2. Guna ubat gigi berfluorida
  3. Berkumur-kumur dengan segera selepas makan atau minum jika sekiranya tidak sempat memberus gigi
  4. Jangan berkongsi berus gigi
  5. Membersihkan lidah setelah memberus gigi
  6. Tukar berus gigi jika bulu berusnya mula kembang
  7. Berjumpa doktor gigi anda

Bersama-samalah kita menjaga kebersihan dan kekuatan gigi kita sebelum gigi kita rosak dan terpaksa dicabut sebelum masanya 🙂

Share

Syoknya Si Energy Booster dan Si Kalsium ini

Alhamdulillah. Bulan ni Shaklee bagi promosi 2 produk yang saya sangat suka. Vita lea dan Ostematrix. Yahooo!!

Dua produk ini adalah antara produk yang telah membantu saya sepanjang perjalanan Breastfeeding atau menyusukan anak dengan susu ibu kepada 3 orang anak saya. Lebih-lebih lagi, saya merupakan ibu yang memilih untuk Tanderm Nursing, pengambilan suplemen adalah amat penting buat saya bagi memastikan saya tidak mudah letih, tidak mudah sakit belakang dan gigi tidak mudah rapuh

Sebenarnya Vita-Lea adalah vitamin utama yang tidak boleh saya tinggal. Ini disebabkan pengambilannya secara konsisten membantu dalam penghasilan darah merah buat saya. Memandangkan saya ibu yang menyusukan 2 orang anak secara serentak,  saya perlukan jumlah darah merah yang cukup agar penghasilan susu ibu lancar dan saya sendiri tidak kekurangan darah merah.

Selain itu, antara perkara yang saya sangat suka tentang Vita Vita -Lea ini adalah kerana ia mampu membuat saya cergas sepanjang hari dan tidak mudah lembik walaupun menguruskan 3 orang anak kecil. Jika badan rasa lemas-lemas, saya ambil 2 biji sekaligus 🙂

Ibu yang cepat penat, harus ambil suplemen atau take a rest for a while

Ibu yang cepat penat, harus ambil suplemen atau take a rest for a while

Ostematrix pula saya perlukan kerana ia merupakan kalsium yang lengkap dengan Vitamin D. Memandangkan saya kurang minum susu, saya telan Ostematrix agar ia membantu kalsium badan saya cukup dan kalsium ini dapat menyerap sebaiknya ke dalam tulang.

Ini adalah kerana, semasa anak-anak menyusu dengan saya, anak-anak ini menyerap sekali kalsium yang terdapat di dalam badan dengan cepatnya. Jika kalsium di dalam badan tidak cukup, kalsium daripada tulang dan gigi pula yang akan diserap.

Inilah yang menyebabkan gigi cepat berdarah, pinggang dan belakang mudah sakit, kita cepat rasa mengantuk dan juga letih serta mudah stres. Yang paling penting, ia membuatkan saya mudah ‘membuang’ 🙂

Vita Lea dan Ostematrix ini juga sesuai diambil oleh ibu yang mengandung, ibu yang baru bersalin, sesiapa yang cepat letih dan sesiapa yang mencari vitamin yang asas sebagai suplemen harian

Ini antara ibu yang seronok mengambil Ostematrix 🙂 – Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit

Ketahui lebih lanjut tentang Vita Lea si Energy Booster ini di sini dan Ostematrix si kalsium lengkap ini dengan klik di sini

PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1, HANYA BULAN INI SAHAJA!

PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1, HANYA BULAN INI SAHAJA! BELI 2 BOTOL DAPAT DISCOUNT 5 % TAU!

Sesiapa yang ingin mencuba dan ingin dapatkan Multivitamin dan Ostematrix ini, jangan malu-malu untuk hubungi saya. Boleh rasa sendiri kalau rajin datang rumah saya . Hehe..

Share

DATUK LEE CHONG WEI DAN DEXAMETHASONE

Kecoh satu Malaysia apabila Datuk Lee Chong Wei disahkan positif dalam ujian doping. Sample A dan Sample B.. Lee Chong Wei positif untuk Dexamethasone, satu steroid yang digunakan untuk membantu penyembuhan atlit dan bukannya dadah yang meningkatkan prestasi atlit

lee chong wei
Mengikut The Star, Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin berkata, Dexamethasone yang diberikan kepada Datuk Lee Chong Wei diselia oleh sebuah Klinik Pakar Sukan di Kuala Lumpur sebagai sebahagian rawatan kecederaan stem cell yang dirujuk oleh Institut Sukan Negara.

Kesannya hanya berada di dalam badan selama 10 hari tetapi dalam kes Chong Wei, kami tidak pasti kenapa ia selama itu, Kata Khairy Jamaluddin kepada wartawan semasa merasmikan Karnival GeNexter di Putrajaya Ahad lalu

Chong Wei disahkan positif Dexamethasone di dalam ujian doping di Kejohanan Dunia di Copenhagen, Denmark pada Ogos tahun ini

Datuk Lee CHong Wei yang masih menantikan keputusan daripada Badminton World Federation (BWF), berkemungkinan berhadapan dengan pergantungan selama 2 tahun oleh Agensi Anti-Doping Dunia jika gagal dalam rayuannya kepada BWF. Dia juga berkemungkinan besar akan kehilangan kedudukan dalam ranking dunia dan juga peluang untuk mewakili Malaysia pada sukan Olympics 2016

Sungguh kasihan dengan Datuk Lee Chong Wei. Dah bertahun berkhidmat untuk negara, last-last jadi macam ni pula. Memang sedihla. Dah nasib dia. Alangkah baiknya jika beliau ambil suplemen Shaklee yang confirm-confirmla bebas dadah atau bahan kimia ni. Confirm lulus ujian doping..:).

Jika anda seorang atlit yang mengalami kecederaan otot, saya cadangkan suplemen shaklee yang sesuai untuk membantu pemulihan kecederaan otot tanpa steriod atau dadah. Antara yang sesuai anda ambil adalah;

Membantu agar sel-sel badan yang ikut tercedera untuk cepat pulih. Ia juga membantu agar anda lebih bertenaga kerana apabila anda cedera anda mudah menjadi lemah dan letih



Kerap kali kecederaan otot bermula dari masalah lutut atau pergelangan kaki yang terseliuh. Pengambilan AJHT mampu membantu mengalirkan bendalir yang diperlukan di pergelangan otot dan lutut agar mampu bergerak dengan mudah



B Complex merupakan produk Shaklee yang mempunyai ejen penenang. Pengambilan B Complex dengan Ostematrix Shaklee mampu membantu mengurangkan kesakitan di kawasan yang cedera.



Selain mampu membantu mengurangkan sakit, Ostematrix juga membantu agar atlit yang cedera lebih mudah untuk tidur apabila mengalami kesukaran untuk tidur akibat kesakitan di kawasan otot yang cedera

InshaAllah, saya akan kongsikan juga penyebab otot cedera di dalam entry akan datang. Jangan lupa ambil suplemen anda ya!

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Kota Kinabalu, Kolombong, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee atau apa-apa mengenai penulisan saya di blog ini. Saya akan berikan KONSULTASI PERCUMA DAN CARA PEMAKANAN SUPLEMEN SHAKLEE YANG BETUL hanya untuk pelanggan saya sahaja 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share