Archives

MAHU KOLESTROL TURUN? ANDA PATUT CUBA INI

Salam dan hai semua. Isnin lepas saya didatangi seorang regular customer saya.

‘ Saya mau bagi kamu testimoni saya’ katanya, sambil mengeluarkan 2 kertas keputusan ujian kolestrol yang beliau buat di sebauh lab.

Excited mendengar dan melihat sendiri keputusan penurunan kadar kolestrol beliau, terus saya snap kedua-dua kertas yang menunjukkan keputusan ujian kadar kolestrol beliau yang diambil pada Mei 2016 dan Ogos 2016

Menurut ujian tersebut, kadar kolestrol beliau yang pada mulanya berkadar 6.51 yang dikira tinggi turun ke 5.64 selepas mengamalkan Omega Guard, minyak ikan Shaklee. Beliau mula mengambil Omega Guard pada Jun dan kini sudah 2 botol mengambilnya secara konsisten

Beliau juga excited dengan keputusan ini kerana beliau sebolehnya tidak mahu bergantung pada ubat. Dan satu lagi tips beliau, beliau tidak ambil nasi lemak sepanjang 3 bulan ini. Saya sharekan testimoni beliau di bawah

testimoni kolestrol

Maaf, gamabr kurang jelas. Bacaan kolestrol pelanggan ini turun dari 6.51 ke 5.64 setelah konsisten dengan Omega Guard Shaklee

 

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Alhamdulillah.. Gembira sangat bila kita dapat bantu orang. Lagi-lagi nampak sendiri ujian klinikal begini. Jika anda ada masalah kolestrol, cubalah ambil minyak ikan ini. Insha Allah ia sangat-sangat membantu

Oh ya.. Lupa mau share pula. Bagaimana Omega Guard bertindak untuk menurunkan bacaan kolestrol? Saya cerita sikit ya

Omega Guard merupakan minyak ikan tulen yang menolong membakar apa sahaja yang berlebihan di dalam badan. Seperti lemak berlebihan, kolestrol berlebihan. Kolestrol dalam badan kita ada 2 tau. 1 kolestrol baik dan 1 kolestrol jahat. Kolestrol yang jahat nilah yang selalu menyebabkan berlakunya block di bahaian jantung dan sebagainya

So Omega Guard inilah yang berfungsi membakar kolestrol-kolestrol jahat tu. Sebab tu bila kita ambil Omega Guard bukan bacaan kolestrol sahaja turun, tapi ia membantu untuk menurunkan berat badan kerana ia juga  membakar lemak berlebihan di dalam badan

Kalau mau lagi power, ambillah Phytocol , Cholestrol Blocker yang diambil sebelum makan dan Vivix sekali, antioksida yang tolong perbaiki sel supaya semua penyerapan suplemen jadi lebih berkesan.

Rasa mau try produk hebat ni? Cari saya di 016-587 9882 🙂

Share

CARA UNTUK KUATKAN INGATAN DAN LEBIH FOKUS

Salam dan hai semua. Baru kelmarin saya menghadiri Temuduga Penolong Akauntan W27 lantikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Agak nervous juga kelmarin sebab ini adalah temuduga saya yang pertama untuk jawatan gred diploma. Hihih.

Selain belajar-belajar tentang akaun since lama dah tinggal benda ni, saya juag perbanyakan membaca isu semasa dan  maklumat tentang Kementerian Kewangan dan Jabatan Akauntan Negara.

Saya juga mengambil suplemen yang sesuai untuk kecerdasan otak. Tau-taulah ibu yang sudah punya 3 orang anak ni, otak dia berkarat sedikit. Hihi.. Saya ambil Lecithin untuk tajamkan fokus dan senang belajar serta Omega Guard untuk cerdaskan otak dan senang bagi tumpuan

cerdaskan otak dengan lecithin

omega guard shaklee

Kelebihan Lecithin

Lecithin merupakan suplemen yang boleh membantu otak berkembang dan mengaktifkan saraf agar mudah maklumat disalurkan melalui transmisi antara saraf. Ini membantu otak lebih fokus dalam sesuatu. So, tidaklah kita mudah hilang fokus dan lebih senang belajar

Kelebihan Omega Guard untuk otak

Omega Guard merupakan minyak ikan Shaklee yang mempunyai DHA dan EPA yang mana-mana kedua-dua bahan ini membantu meningkatkan kecerdasan otak. Kalau sebelum ni rasa otak macam lembab ja, sangat sesuai ambil ini agar otak lebih cerdas dan mudah untuk belajar

Alhamdulillah, walaupun sedikit nervous saya berjaya juga menjawap soalan para penemuduga walaupun saya tdak pasti sama ada betul atau tidak jawapan saya. Doakan saya, ya 🙂

Jangan lupa dalam menghadapi situasi begini, banyakkan berdoa dan solat sunat ya

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

KURANGKAN SAKIT LUTUT ATAU SENDI IBU DAN AYAH AGAR MUDAH MEREKA SOLAT

Salam dan hai semua..

Pernahkah ibu anda mengadu sakit lutut atau sendi sehingga sukar untuk solat berdiri atau bangun dari solat? Atau ayah mengadu susah naik tangga kerana lutut terasa sangat sakit?

Tahukah anda simptom sakit sendi atau lutut ini merupakan salah satu tanda-tanda tulang ibu atau ayah kita kekurangan kalsium atau kekurangan bendalir di sendi

Sakit lutu atau sendi mungkin petanda anda kekurangan kalsium dalam badan atau bendalir di lutut dan sendi

Sakit lutut atau sendi mungkin petanda anda kekurangan kalsium dalam badan atau bendalir di lutut dan sendi

Bila meningkat usia, kalsium atau bendalir di pergelangan lutut atau sendi semakin kurang. Ini menyebabkan rasa sakit di bahagian yang terlibat seperti kaki, lutut, tangan, tulang belakang dan gigi.

MAsalah ini boleh diatasi dengan pengambilan kalsium yang secukupnya dan suplemen yang menggalakkan pengeluaran bendalir di bahagian yang terlibat. Antara yang sesuai diambil adalah Ostematrik, Advanced Joint Health Tablet dan minyak ikan Omega Guard

Joint Health Set atau Set Sendi

Joint Health Set atau Set Sendi

Ostematrix yang merupakan kalsium Shaklee membekalkan 1000mg keperluan kalsium untuk badan, bantu untuk mengurangkan risiko Osteoporosis dan elak berlakunya pereputan tulang. Teringat pula 1 kisah dari Pakar Nutrisi Shaklee.

Kerana kekurangan kalsium, seorang makcik yang terjatuh dan terhentak punggung beliau mengalami pereputan tulang ( tulang pecah serta-merta) yang menyebabkan beliau hanya mampu terbaring dan besi dipasang di punggung beliau setiap masa. Bahaya bukan?

Advanced Joint Health Tablet  (AJHT) mempunyai ekstrak jagung yang membekalkan sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin inilah yang bekalkan pelincir, bendalir, tingkatkan pelbagai gerakan, mobility dan fleksibiliti sendi

Manakala Minyak Ikan Shaklee iaitu Omega Guard membantu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis dan memelihara fungsi-fungsi sendi dengan effektif

Saya kongsikan satau testimoni pengguna Ajht selepas mengamalkannya selama 2 bulan

Testimoni pengguna AJHT.. Sakit kaki berkurangan dan tidak perlu ambil uabt penahan sakit

Testimoni pengguna AJHT.. Sakit kaki berkurangan dan tidak perlu ambil ubat penahan sakit

Insha Allah.. Dengan pengambilan 3 suplemen ini secara berterusan, sakit lutut dan sendi ibu dan ayah akan makin berkurangan dan memudahkan mereka solat seperti biasa

Jika berminat, anda boleh hubungi saya terus ya! 🙂

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

BAKAR LEMAK DENGAN CEPAT AGAR TIDAK KELIHATAN SEPERTI IBU HAMIL

Akhir-akhir ini, ramai pula yang ajukan saya soalan bagaimana kempiskan perut membuncit yang kelihatan seperti ibu hamil  5 bulan. Mungkin mereka risau dengan perut yang semakin membuncit lebih-lebih lagi apabila hujung tahun begini, mereka perlu menghadiri banyak kenduri kahwin yang membuatkan mereka makan banyak. Jom ketahui bagaimana BAKAR LEMAK DENGAN CEPAT AGAR TIDAK KELIHATAN SEPERTI IBU HAMIL.

Lemak sebenarnya diperlukan oleh badan kita. Lemak yang cukup membolehkan badan menjana tenaga daripada lemak. Lemak di badan juga membantu agar kita tidak cepat berasa sejuk. Akan tetapi, faktor pemakanan yang tidak sihat menyebabkan kita mengambil lemak berlebihan. Kurangnya senaman yang membantu aktiviti membakar lemak berlebihan membuatkan lemak semakin mendap di dalam perut dan badan yang akhirnya menyebabkan perut menjadi buncit

Saya cadangkan anda mengambil OMEGA GUARD SHAKLEE ini. Omega Guard merupakan minyak ikan Shaklee dan ia mampu membakar lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan. Minyak ikan juga merupakan suplemen yang panas dan boleh membantu pembakaran kolestrol jahat di dalam badan. Selain itu, ia juga boleh membantu mengawal selera makan.

kelebihan omega guard
Antara kelebihan Omega Guard ini

Selain pengambilan Omega Guard secara konsisten, saya juga suka untuk mencadangkan anda;

1) Mengambil air yang banyak sesuai dengan berat anda agar mudah Omega Guard membakar lemak di dalam badan anda

2) Kurangkan minuman sejuk terutama jika anda makan makanan berminyak dan berlemak. Minuman sejuk akan memendapkan lemak dan minyak yang anda dapat daripada makanan tersebut

3) Ambil Omega guard sebelum anda bersenam agar mudah lemak terbakar semasa bersenam

4) Mengambil Omega Guard selepas makan makanan yang berkolestrol dan berlemak agar Omega Guard ini terus membakar lemak-lemak dan kolestrol yang masuk di dalam badan

5) Konsisten dengan senaman anda. Jika tidak sempat bersenam, ambil beberapa minit untuk melakukan sit-up agar lemak-lemak tidak terus terkumpul di dalam perut.

6) Gabungkan dengan Herb Lax untuk mencuci perut terlebih dahulu dan Alfalfa Shaklee agar lemak-lemak dan kolestrol jahat yang dibakar oleh Omega Guard itu dibawa keluar daripada badan. 

Disiplinkan diri anda ya. Jangan mengabaikan jumlah kalori dan lemak dalam pemakanan anda walaupun anda mengambil Omega Guard. Ini kerana pemakanan yang sihat mampu membantu mengekalkan berat badan yang ideal.

Untuk makluman, promosi OMEGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1 masih berlangsung sehinga 30 November ini. Jika anda beli 6, anda akan dapat PERCUMA 1 botol Omega Guard lagi. Berbaloi-baloikan. Sekaligus anda akan dapat FREE MEMBERSHIP dan bonus pada bulan Disember nanti!


Hubungi saya terus sekiranya anda berminat dengan Omega Guard ini di talian;

kelebihan menjadi ahli shaklee
HUBUNGI SAYA TERUS JIKA ANDA BERMINAT MENDAPAT PENJIMATAN SEPERTI DI ATAS

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Kota Kinabalu, Kolombong, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda berminat dengan produk Shaklee atau apa-apa mengenai penulisan saya di blog ini. Saya akan berikan KONSULTASI PERCUMA DAN CARA PEMAKANAN SUPLEMEN SHAKLEE YANG BETUL hanya untuk pelanggan saya sahaja 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

PERBEZAAN OMEGA GUARD SHAKLEE DENGAN MINYAK IKAN JENAMA LAIN

Omega Guard merupakan mnyak ikan Shaklee. Terbaik d dunia. Beraninya cakap macam tu kan? Kenapa? Jom baca apakah perbezaan Omega Guard Shaklee ini dengan minyak ikan jenama lain sehngga ia dikatakan minyak ikan terbaik di dunia

Omega Guard Shaklee diekstrak daripada ikan laut air sejuk iaitu sardin, mackerel, herring dan anchovies di perairan negara Jepun. Ia bukannya daripada hati minyak ikan.  Ia 3 kali lebih tumpat daripada hati minyak ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen d dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh  7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee ini membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan DHA

omega guard shaklee

Kenapa  Shaklee menggunakan ikan laut dalam untuk menghasilkan Omega Guard ini ?

Pada tahun 1970, seorang saintis America yang merupakan pemenang Nobel Price telah menemui satu rahsia iaitu penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Nelayan Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark tdak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tingg dan kencing manis. Manakala, orang Eskimo yang menetap di Amerika Utara dan bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka adalah daging yang mengandungi banyak kolestrol menghadapi masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung

Penyelidikan lanjut mengenai ikan laut sejuk menunjukkan ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan HDA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah, melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan

Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Akan tetapi, kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien malah ia tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan keshtan.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan  Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul utuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi bagi menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB( Polychlorinated biphenyl) yang merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik

Siapakah yang patut mengambil minyak ikan

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untk pengaliran darah yang lebih lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

Anda juga boleh baca tentang Omega Guard ini di sini

Jadi, tidak rugi dan tdak salah anda memlih Omega Guard, minyak ikan Shaklee ini kan? Untuk makluman anda, bulan ini merupakan bulan PROMOSI OEMGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1. So, harga Omega Guard in LEBIH  JIMAT daripada biasa. Hubungi saya jika anda berminat!!!

ahli shaklee
HUBUNGI SAYA DI TALIAN 016-587 9882
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

OMEGA GUARD SHAKLEE PROMOSI NOVEMBER

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Masuk 1 minggu saya tidak menulis di sini. Macam lain rasanya. 2 hari Allah bagi ‘cuti’. Tiba-tiba demam, pening dan selsema. Mau buka lappy pun macam susah. Lepas tu, sibuk pula mahu ke Sandakan untuk tengok suami bermain hoki untuk perlawanan peringkat Persatuan Sukan dan Kebudayaan Perkhidmatan Pendidikan Sabah. Tahun lepas kami anak-beranak ikut juga, di Keningau. Tahun ni kat Sandakan.. Sampai di Sandakan busy dengan anak-anak sambil jalan-jalan, makan-makan hingga tidak sempat buka laptop. Hihi.. Dan akhirnya, barulah dapat buka laptop malam ni.. Hihi.. Sambil-sambil tengok PERLAWANAN PIALA MALAYSIA, PAHANG LAWAN JOHOR DARUL TAKZIM ( JDT). Anyway, tahniah Pahang dengan kemenangan penalti 5-3. Permainan yang hebat dan sangat mendebarkan.

Apa khabar kawan-kawan semua? Alhamdulillah, semalam kami closing dengan gembira sekali. anak-anak semua menunjukkan prestasi yang sangat bagus. Syukur ke hadrat Illahi. InshaAllah, dengan izinNya kami pasti akan dapat buat dengan lebih dan sangat baik bulan November ini

Lepas busy closing semalam, pagi ni kam mendapat message dari Shaklee

‘RM0.00 SHAKLEE: 
NOV’14 BUY 6 FREE 1 PROMOTION – OMEGAGUARD (00P173). PLACE YOUR ORDER NOW!TQ’
omega guard promosi

Lepas tu, dapat pula info tentang promosi Omega Guard Shaklee ke-2 ni..

Wah100x.. Tidak tahu kenapa bulan ni Shaklee sangattt baik hati. Macam tahu-tahu saja kami memang suka Omega Guard ni. Teringat pula waktu mula serius ber’Shaklee’, Omega Guard lah produk Shaklee pertama yang saya beli dengan promosi BELI 6 PERCUMA 1. Macam tdak sangka dapat membeli produk promosi masa tu. Yalah , harga 6 botol dekat seribu. Omega Guard Shaklee memang produk memori buat saya. Alhamdulilah, rezeki 🙂

Ok, sedikit info tentang Omega Guard ni.. 

Omega Guard merupakan suplemen minyak ikan Shakle yang mengandungi DHA di mana DHA merupakan ejen penguat ingatan dan memori. Ia juga bagus bagi tujuan menguruskan badan kerana ia mampu membakar lemak-lemk jahat di dalam badan. Omega Guard juga sesuai buat sesiapa yang mengalami masalah kolestrol tinggi, darah tinggi dan gout

Antara orang yang sesuai mengalami Omega Guard adalah;
1) Mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan
2) Kanak-kanak yang ingin menguatkan memori
3) Mereka yang mengalami masalah jantung
4) Ibu mengandung trimester ke-dua dan ke-tiga
5) Lelaki yang mengalami masalah gout

Hubungi saya terus sekiranya anda berminat dengan Omega Guard ini. Jika anda membeli Omega Guard BELI 6 PERCUMA 1 ini, anda bukan sahaja dapat PERCUMA 1 BOTOL OMEGA GUARD, anda juga kan mendapat yuran keahlian PERCUMA dan bonus pada bulan hadapan!

HUBUNGI SAYA TERUS SEKIRANYA ANDA BERMINAT!
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Kota Kinabalu, Papar, Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share