Archives

MINUMAN TENAGA UNTUK BERSUKAN

Salam dan hai semua. Sibuk betul kami 2-3 miggu ini kerana kami terlibat dengan sukan antara IPG di Sabah dan Sarawak yang akan berlangsung pada minggu depan. Saya akan mewakili IPG dalam permainan Badminton dan Petanque dan suami akan mewakili IPG dalam game Bowling dan Bola Sepak

Nervous juga sebenarnya kerana lama sudah kami tidak join pertandingan besar begini. So, bila ada peluang begini kami memang excited dan training bersungguh-sungguh untuk pastikan IPG kami menang.Hihi..

Sepanjang training ini, saya pastikan saya ambil minuman tenaga untuk kekal bertenaga dan tidak cepat semput. Memandangkan saya masih menyusukan anak, tenaga saya cepat hilang jika tidak ambil suplemen yang betul. Selain konsisten dengan Set Penyusuan, saya juga ambil gabungan ESP, Performance dan Meal Shakes sebelum, semasa dan selepas bersukan

Minuman tenaga

Shake kan 5 sudu Performance, 3 sudu ESP dan 2 sudu kecil Meal Shakes untuk dapatkan minuman shake yang sedap dan bertenaga

ESP untuk bekal protein agar saya mampu bermain dengan baik. Sebagai ibu yang menyusukan anak, saya perlu protein yang banyak since bila menyusukan anak protein antara yang banyak disalurkan kepada anak melalui susu ibu

Performance pula adalah minuman isotonik yang boleh membantu mengekalkan tenaga semasa bersukan. Ahli sukan mesti tahu kepentingan minuman isotonik ni. Ibarat kita main satu-satu game dan rasa mau pancit sudah, so bila ambil Performance ni kita rasaย bertenaga semula

Meal Shakes pula sebagai tambahan pada minuman saya ini kerana ia multivitamin. Penting untuk pastikanย badan saya cukup nutrisi agar mampu berikan performance terbaik lebih-lebih ketika bermain badminton kerana permainan badminton adalah permainan yang banyak menggunakan tenaga

Seronok juga training ni. Yalah, setelah lama berehat dari bersukan. Sebelum ni, baru anak besar sikit, dah mengandung. Tidak sempat mahu join Games yang diminati. Hihi

Oh. ya, doakan kami berjaya untuk sukan SAKSI ini ya.. Sebenarnya tidak sabar ke sana kerana Kuching adalah tempat kenangan kerana saya belajar diploma di UiTM Kampus Samarahan, Sarawak. Tidak sabar mau tengok tempat mula-mula belajar erti betul-betul berdikari dan berjauhan dari keluarga. Insha Allah.. Nanti saya update tempat-tempat menarik di Kuching dan kawasan yang akan kami singgah di Sarawak nanti ๐Ÿ™‚

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

TIPS MUDAH UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN

Hari ini saya ingin kongsikan tentang 3 TIPS MUDAH UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN since ramai pula akhir-akhir ni yang menghubungi saya untuk tahu tentang SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE, jadi ada baiknya saya kongsikan sedikit tips bagi memudahkan anda yang mengalami masalah kurang berat badan untuk menambah berat

lelaki kurus
Isi tempat kosong di atas. Mesti anda yang mempunyai masalah kurang berat badan ingin kelihatan lebih sihat kan?


Sebelum itu, sila kira BMI anda sama ada normal, terlebih berat atau kurang berat di sini

Sudah kira? Jika anda terkurang berat, jom baca sedikit tips dari saya tentang cara untuk menambah berat badan

1)  Banyakkan makan nasi 
Seringkali mereka yang menghubungi saya untuk mendapatkan SET TAMBAH BERAT BADAN Shaklee, mengadu yang mereka memang kurang makan nasi. Perlu diingatkan ya, pengambilan nasi sebagai karbohidrat membantu kita bertenaga dan kenyang. Sekiranya anda kurang makan nasi, cuba kerapkan pengambilan nasi waktu sarapan, minum pagi dan makan tengahari. Waktu siang merupakan waktu di mana tenaga kita banyak digunakan. Pergerakan yang banyak membuatkan nutrisi di dalam badan cepat kurang. Ambil sedikit nasi tetapi kerap pun sangat membantu.

2) Elakkan minuman berkafein
Seperti yang kita tahu minuman berkafein menyerap nutrisi di dalam badan kita. Sekiranya kita mengambil minuman berkafein terutama sekali selepas makan, nutrisi dan zat di dalam makanan kita akan diserap oleh minuman berkafein. Ini menyebabkan kita kekurangan nutrsi dan zat. Untuk menaikkan berat badan, adalah amat penting untuk anda memastikan makanan yang anda ambil mempunyai zat dan nutrisi yang cukup

3) Ambil makanan yang bersumberkan protein
Contoh makanan berprotein adalah kacang soya rebus, ayam, tuna, telur, daging, kekacang dan pelbagai lagi. Protein dapat membantu membaik pulih otot dan sangat sesuai diambil oleh sesiapa yang ingin menambah berat badan. Ini kerana proteinlah yang membantu sel-sel kita agar menjadi lebih sihat. Kekurangan nutrisi di dalam badan menyebabkan sel -sel menjadi tidak sihat yang mana membuatkan kita cepat stres, kurang bertenaga dan hilang selera makan

Anda juga boleh menambah suplemen Shaklee yang sesuai dalm usaha anda itu. Antara produk Shaklee yang sesuai untuk membantu menaikkan berat badan adalah;


set tambah berat badan
MEAL SHAKES SHAKLEE

Meal Shakes merupakan multivitamin yang mempunyai 19 vitamin dan zat. Meal shakes mampu membantu menaikkan selera makan anda agar anda tambah berselera. Meal Shakes juga mempunyai protein


vitamin tambah berat
VITA -LEA , MULTIVITAMIN SHAKLEE
Kekurangan nutrisi dan mineral di dalam badan adalah antara punca badan susah untuk naik berat. Penyelesaiannya adalah dengan mengambil Multivitamin Shaklee yang lengkap ini agar badan lebih bernutrisi dan sihat

set naik berat
B COMPLEX
Antara punca berat badan turun adalah disebabkan selalu stres dan selalu penat hingga tidak lalu makan. B Complex merupakan vitamin yang boleh bertindak sebagai penenang agar anda lebih relax dan mampu memberi tenaga kepada anda di kala anda rasa letih

Hubungi kami segera sekiranya anda berminat dengan SET GEMUK SHAKLEE ini.. Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan kami sahaja. Kami akan guide anda cara pemakanan yang betul agar dapat membantu menambah berat badan anda


ahli shaklee
HUBUNGI SAYA TERUS UNTUK MAKLUMAT LANJUT


Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

KHASIAT DAN KANDUNGAN MEAL SHAKE SHAKLEE

Alhamdulillah.. rajin lagi mak beranak 3 ni.. Hihi..baru ja belajar buat Video Meal Shakes ni guna Powtoon.. Siok juga eh.. Kawan-kawan pun rasa siok ja..tidak payah baca panjang-panjang pasal kebaikan Meal Shakes ni. Tengok video ja..



Saya kongsikan juga maklumat tentang kandungan Meal Shakes Shaklee ini yang boleh membantu anak anda lebih sihat. Tidaklah ragu-ragu mahu bagi anak-anak kan.. Ilmu ni saya perolehi daripada Kelas Nutrisi Shaklee bersama Pakar Nutrisi Shaklee di Sabah dan Sarawak iaitu Miss Tracy

Sebleum itu, suka saya kongsikan pentingnya nutisi di awal perkembagan anak-anak kita. Ini kerana nutrisi yang cukup akan membantu perkembangan secara optimum dari segi fizikal, mental, intelek, sosial dan emosi. Nutrisi yang cukup juga penting bagi mencegah kanak-kanak daripada penyakit kronik. Kanak-kanak yag sihat adalah kanak-kanak yang aktif, kuat ,pantas dan menyedari kebolehan diri mereka sebenar. Manakala kanak-kanak yang tidak sihat akan mempunyai imunisasi badan yang rendah, sering pening, muntah dan cirit-birit, batuk, bersin, sakit kepala dan sakit perut.

Kekurangan nutrisi kanak-kanak akan menyebabkan;

Pertumbuhan kanak-kanak terbantut
-Ketinggian ditentukan ketika kanak-kanak berada dalam lima tahun pertama yang mana ia dipengaruhi genetik dan nutrisi

Mudah menghidapi alergik
– Yang mana boleh mengganggu pencapaian akademik di sekolah, mengganggu emosi mereka dan boleh mengganggu fokus mereka dalam pembelajaran

Anaemia
– Kekurangan zat besi di kalangan kanak-kanak adalah amat merisaukan kerana ini boleh mengganggu mereka sehingga mereka tidak dapat meneroka dan berinteraksi dengan persekitaran

Obesiti
– Nutrisi yang tidak seimbang boleh menyebabkan kanak-kanak berhadapan dengan masalah Obesiti yang mana boleh menyebabkan kanak-kanak menghidap Diabetes jenis 2, tekanan darah tinggi, sakit jantung dan penyakit kronik yang lain

Nutrisi yang lengkap dan gaya hidup yang sihat ketka kanak-kanak, bukan sahaja memberi kesan kepada kesihatan tetapi juga pada masa hadapan mereka

testimoni Meal Shakes
Antara testimoni Meal Shakes pelanggan saya


Meal Shakes Shaklee mengandungi;
1) Glisemik indek rendah untuk mengekalkan tenaga sepanjang hari. G.I yang rendah juga membuat anak berasa cepat kenyang dan tidak mudah lapar
2) Protein yang lengkap dengan 9 amino acids yang mana penting untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu badan
3) Vitamin A, C dan E yang mana merupakan antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan kulit dan membaiki sel-sel badan
4) Serat yang membantu penghadaman dan mengelakkan sembelit
5) Vitamin B yang membantu mengekalkan fokus dan perhatian serta memelihara kesihatan sistem saraf
6) Sodium dan Magnesium membantu keseimbangan cecair dalam badan agar kanak-kanak tidak mudah berasa letih
7) Kalsium dan Vitamin D yang membantu kesihatan dan perkembangan tulang
8) Iron dan B12 yang penting dalam pembinaan sel-sel darah merah
9) Vitamin A yang membantu kesihatan mata. Sangat sesuai buat kanak-kanak yang mempunyai masalah rabun mata
10) Vitamin C yang penting dalam kesihatan gusi, gigi dan kulit serta menentang infeksi kuman

Anda juga boleh baca tentang Meal Shakes Shaklee di sini.. Harga Meal Shakes ni adalah RM113.75  setin ๐Ÿ™‚
Oh, ya! Jangan lupa u olls.. Promosi Meal Shakes BUY 3 FREE1 ni masih berlangsung.. Berbaloi-baloi beli sekarang.. Hihi.. Hubungi ja saya untuk info lanjut tentang Meal Shakes ni ok ๐Ÿ™‚

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya ๐Ÿ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

COLLAGEN DAN MEAL SHAKES SHAKLEE PROMOSI SEPTEMBER 2014

Wowww!! For the first time ever, Shaklee buat double product promo dalam satu bulan. Bulan ni Shaklee mem promosikan  Collagen Powder Buy 6 FREE untuk September 2014 dan Meal Shakes Shaklee Buy 3 FREE 1 bermula September hingga Oktober tau..Tidak pernah dorang buat begini ni..hihi..


promosi collagen dan meal shakes
PROMOSI HEBAT BULAN INI!

Siapa yang sesuai ambil Collagen Powder Shaklee ni?
1) Sangat sesuai buat sesiapa yang mengalami masalah kulit
2) Sesuai buat sesiapa yang ingin kelihatan awet muda
3) Bagus untuk sesiapa yang ingin kurangkan masalah bekas-bekas jerawat
4) Sangat sesuai buat sesiapa yang berusia 25 tahun ke atas kerana kolagen dalam badan mula berkurang bermula usia kita 25 tahun ke atas
5) Ingin kelihatan cantik tanpa menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia 

Anda bole baca di sini info lanjut mengenai Collagen Shaklee ini.. 

Manakala Meal Shakes ini sangat sesuai diambil oleh;
1) Kanak-kanak yang kekurangan berat badan
2) Sesiapa yang kurang makan sayur-sayuran dan buah-buahan
3) Mereka yang ingin menaikkan berat badan
4) Sesiapa yang tidak suka telan multivitamin dalam bentuk tablet
5) Anak-anak yang mengalami masalah sembelit dan kurang menumpukan perhatian ketika di dalam kelas

Ingin tahu lanjut tentang Meal Shakes? Klik di sini ..

Jom! Promosi seperti ini jarang berlaku tau..so, grab peluang anda sebelum terlambat.. :)..

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort dan seluruh Sabah, Sarawak serta Malaysia. Hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee atau sebarang maklumat tentang tips atau perkongsian saya di dalam blog ini melalui;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

KENAPA SAYA SUKA MEAL SHAKES???

Salam semua dan selamat petang.. Saya  taip entry ni bermula pagi, tapi rasanya petang baru publish kot..hihi..

Anda semua sihat? Saya, Alhamdulillah..Semakin sihat dan selera semakin bertambah. Before ni selalu kurang selera makan, pening-pening dan sakit kepala.. Tapi sekarang semuanya semakin baik. Mau tengok komputer lama-lama pun boleh sudah.. Kalau tidak, tengok komputer jap ja sudah pening dan mata rasa penat sangat. Dugaan time mengandung kali ni.. Saya redha ๐Ÿ™‚

Buat sesiapa yang mengikuti perkembangan saya di wall Aryn Fadz Lee di facebook mungkin tahu yang bulan ni promosi Melashakes tengah berlangsung. Beli 6 tin Meal Shakes dapat free 1 tau! Sangat-sangatlah tidak rugi dan berbaloi-baloi membelinya.. Sayapun sudah beli satu set. Dapat 7 botol terus!

meal shakes
Meal Shakes Shaklee kesukaan ibu-ibu dan anak-anak
Kenapa saya suka Meal Shakes ni?

Sehingga kini, saya memang amalkan Meal Shakes dalam kehidupan seharian anak-anak saya. Saya campurkan dengan susu 2 budak lelaki botak tu.hihi.. Yang saya perasan antara perbezaan yang ketara dengan anak ke-2 saya adalah bengkak di bawah mata si kecil kesayangan saya ni cepat mengecil. Nanti saya sharekan cerita tentang masalah bawah mata anak ke-2 saya tu di sini k.. Anak ke-2 saya mengalami masalah Infection stye yang mana menyebabkan bawah mata anak kecil ini bengkak dan perlu dioperate. Tapi setelah dibedah, masalah itu datang kembali. So, antara langkah alternatif saya supaya masalah tu tidak berulang ialah dengan memberi secara Meal Shakes dan Chew Vit C Shaklee secara konsisten.. alhamdulillah.. Walaupun tidak cepat tapi secara perlahan-lahan bengkak mata anak saya tu berkurang..

Selain tu, Meal Shakes juga membantu tingkatkan selera makan dan tenaga furqan.. Furqan, anak pertama saya ni adalah jenis yang sangat aktif. So beliau cepat penat dan cepat lapar.. Cuma dia lebih suka memilih makanan ringan bila lapar.. Sebab tu saya bagi  Meal Shakes untuk tingkatkan selera makan beliau dengan nasi dan supaya beliau bertenaga. Almaklumlah, Furqan yang sangat suka berlari memang berselera makan nasi dan tidak cepat penat..

Dan yang saya perasan juga, kedua-dua anak saya ni jarang sakit tau. Dan setakat ni masalah seperti sembelit atau asma tidak pernah pula berlaku dengan dorang. Harap-harap tiadalah :).. Amiiinnn..

Saya juga ambil Meal Shakes dengan dicampur ESP. Memandangkan semasa awal usia kandungan saya, saya mengalami masalah Morning Sickness yang teruk, kurang selera makan yang mana membuat saya sangat-sangat tidak bertenaga. So, saya campur 2 Suplemen ni supaya tingkatkan tenaga dan selera makan saya. Alhamdulillah…sangat-sangat membantu ๐Ÿ™‚

Meal shakes ni perasa Vanilla tau. Rasa dia manis sikit banding ESP. Dia ada multivitamin dan mineral.. Info lanjut pasal Meal Shakes bole klik di sini ๐Ÿ™‚

Antara golongan yang sesuai juga untuk ambil Meal Shakes adalah;
1) Sesiapa yang kurang suka multivitamin berbentuk tablet
2) Orang yang hendak tambah berat badan
3) Sesiapa yang ingin tambah selera makan
4) Kanak-kanak yang kurang makan sayur
5) Kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit dan asma
6) Sesiapa yang ingin berpuasa

Ingin tahu lebih lanjut tentang Meal Shakes Shaklee ni, boleh terus hubungi saya ya. Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan saya sahaja tau ๐Ÿ™‚

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya ๐Ÿ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

MEAL SHAKES – SUPPLEMENT TERBAIK UNTUK ANAK TERSAYANG

Salam semua..hari semakin hari, makin semangat mau update blog lebih-lebih lagi bila cerita pasal Meal Shakes yang mana menyebabkan saya menjadi Pengedar Sah Shaklee. Hanya kerana risaukan Furqan yang tidak mahu langsung dan susah menjamah nasi, saya mencari-cari cara untuk naikkan selera makannya. Iyala, ibu mana yang tidak risau, anak yang selama ini berselera makan tiba-tiba menolak nasi dan cuma makan makanan ringan. LAgilah susah hati tengok yang dimakan adalah makanan yang tidak berkhasiat.. Dan akhirnya, saya bertemu dengan Meal Shakes.. ๐Ÿ™‚

Ok, berbalik kepada Meal shakes. Untuk makluman ibu-ibu sekalian Meal Shakes merupakan makanan tambahan yang mempunyai 24 vitamin dan mineral. Selalunya anak-anak yang kurang selera makan ini kekurangan vitamin dalam badan mereka. Itulah sebab bila kita bawa anak seperti ini buat check up di hospital kerajaan mesti doktor bagi Multivitamin Appeton, kan? ๐Ÿ™‚

Meal Shakes
Meal Shakes June Promosi Beli 6 Percuma 1
Bagaimana Meal Shakes membantu menaikkan selera makan anak kita? Ini jawapannya;

1) Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. 
 2) Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi- buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin ( sejenis susu) dan lain-lain
3) Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sis tem tubuh dari penyakit bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.
4) Dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang mengambil makanan segera. Jika ibu mencari sarapan pagi yang berkhasiat, Meal Shakes adalah merupakan pilihan yang bijak ๐Ÿ™‚

Pengalaman saya sendiri sejak mula bagi Furqan Meal Shakes, furqan mula berselera makan dan alhamdulillah sehingga kini kami tidak perlu risau lagi tentang Furqan yang tidak mahu makan. Malah sekarang, kami lagi kena tunggu dia habis makan kalau makan di restoran. ;)
Hubungi saya jka anda perlukan maklumat lanjut tentang Meal Shakes Shaklee atau produk Shaklee yang lain. Saya sedia memberikan konsultasi PERCUMA untuk anda.. ๐Ÿ™‚

Call/Msg/Whatsapp/Wechat : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com