Archives

CARA UNTUK KUATKAN INGATAN DAN LEBIH FOKUS

Salam dan hai semua. Baru kelmarin saya menghadiri Temuduga Penolong Akauntan W27 lantikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Agak nervous juga kelmarin sebab ini adalah temuduga saya yang pertama untuk jawatan gred diploma. Hihih.

Selain belajar-belajar tentang akaun since lama dah tinggal benda ni, saya juag perbanyakan membaca isu semasa dan  maklumat tentang Kementerian Kewangan dan Jabatan Akauntan Negara.

Saya juga mengambil suplemen yang sesuai untuk kecerdasan otak. Tau-taulah ibu yang sudah punya 3 orang anak ni, otak dia berkarat sedikit. Hihi.. Saya ambil Lecithin untuk tajamkan fokus dan senang belajar serta Omega Guard untuk cerdaskan otak dan senang bagi tumpuan

cerdaskan otak dengan lecithin

omega guard shaklee

Kelebihan Lecithin

Lecithin merupakan suplemen yang boleh membantu otak berkembang dan mengaktifkan saraf agar mudah maklumat disalurkan melalui transmisi antara saraf. Ini membantu otak lebih fokus dalam sesuatu. So, tidaklah kita mudah hilang fokus dan lebih senang belajar

Kelebihan Omega Guard untuk otak

Omega Guard merupakan minyak ikan Shaklee yang mempunyai DHA dan EPA yang mana-mana kedua-dua bahan ini membantu meningkatkan kecerdasan otak. Kalau sebelum ni rasa otak macam lembab ja, sangat sesuai ambil ini agar otak lebih cerdas dan mudah untuk belajar

Alhamdulillah, walaupun sedikit nervous saya berjaya juga menjawap soalan para penemuduga walaupun saya tdak pasti sama ada betul atau tidak jawapan saya. Doakan saya, ya 🙂

Jangan lupa dalam menghadapi situasi begini, banyakkan berdoa dan solat sunat ya

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

Share

DISEMBER, BULAN UNTUK SLIM DAN CANTIK

Salam dan hai semua.. Disember sudah bermula. Bermakna ada sebulan lagi tahun 2015 akan berakhir. Perasaan saya bercampur-aduk, kerana kira-kira lagi sebulan saya akan bekerja semula dan terpaksa meninggalkan anak-anak dengan pengasuh. Moga Allah permudahkan kami semua

Apapun, bulan ini Shaklee menawarkan offer menarik buat 2 produk ni. Lecithin, si pembakar lemak dan Collagen Powder, suplemen yang boleh bantu tegangkan kulit. Tak percaya? Anda patut  cuba! 🙂

lecithin

Promosi Disember ini. Lecithin Beli 6 PERCUMA 1 dan beli 2 botol, dapat 5% diskaun

 

collagen powder

Promosi Disember ini. Collagen Powder Beli 6 PERCUMA 1 dan beli 2 botol, dapat 5% diskaun

Lecithin Shaklee ini berfungsi untuk;

1 . Bertindak sebagai pembersih salur darah. Pengambilannya membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh badan

2 . Bantu mencantikkan otot dan kulit kerana ia membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit serta melambatkan penuaan

3 . Menghalang kejadian batu karang kerana 90% daripada batu karang terjadi disebabkan kolestrol dan Lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat terjadinya batu karang

Bermula usia kita 25 tahun, kolagen di dalam badan kita mulai berkurangan. Bermula sejak itu, ketegangan kulit mula mengurang dan menyebabkan berlakunya kedutan. Disebabkan ini Collagen Powder ini dicipta bagi membantu mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut

Kolagen juga bukan hanya terdapat di dalam kulit akan tetapi kolagen juga wujud di antara sendi-sendi. Sebab tu sesiapa yang mengalami sakit kaki atau tulang sangat sesuai mengambil serbuk kolagen ini bagi membantu memudahkan pergerakan sendi dan kolagen sendi tidak haus

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan produk best ini dengan HARGA ISTIMEWA daripada saya, anda boleh terus mengubungi saya di talian 016-587 9882 ya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee

Share

TIPS KURANGKAN BERAT BADAN

Salam semua.. Lambat update blog hari ni. Busy sikit dengan anak-anak. Hihi.. Ok, hari ni saya ingin kongsikan TIPS UNTUK KURANGKAN BERAT BADAN. Tips ini juga adalah antara tips yang saya kongsikan dengan pelanggan-pelanggan saya yang mengambil SET SLIMMING SHAKLEE. Mungkin boleh dijadikan asas sekiranya anda ingin memulakan program penurunan berat badan

1) Banyakkan minum air
Timbang berat anda terlebih dahulu untuk mengetahui berapa liter air yang perlu anda minum agar mudah untuk berat badan anda turun. Ini kerana, anda perlu tahu bahawa setiap 20kg berat anda, anda perlu mengambil sekurang-kurangnya 1 liter air. So, contohlah berat anda 60kg, anda kena minum at least 3 liter 1 hari. Bukan air berperisa atau air manis tau. Air kosong sahaja. 

Sebaiknya anda minum kerap tetapi sedikit-sedikit. Kalau rasa susah mahu kira 3 liter tu, anda buat begini. Isi air dalam botol mineral water besar tu. Botol mineral water besar tu adalah bersaiz 1.5liter air.. So, untuk cukupkan 3 liter air sehari anda kena pastikan anda habiskan 2 botol besar mineral water tu. Mudah bukan? Letaklah botol tu di tempat yang senang anda capai atau lihat. Contoh, di meja kerjaka, depan tv ka.. 🙂

2) Elakkan minuaman berkafein
Minuman berkafein adalah minuman yang kurang sihat. Kafein boleh menyerap vitamin atau nutrisi dalam badan kita. Perasan tidak, kalau kita minum minuman berkafein, kencing atau nafas kita kan berbau samakan? So, bayangkan kuatnya penangan kafein tu. Jika anda mahu turunkan berat badan, antara langkah awal anda perlu ambil adalah elakkan minuman berkafein agar nutrisi makanan seimbang yang anda makan tidak berkurang

3) Kurangkan minum berais
Minuman sejuk melambatkan proses pemecahan lemak di dalam badan. Adalah lebih baik anda minum air suam dan elakkan ais.

Anda juga boleh mengambil suplemen Shaklee agar dapat membantu mempercepatkan pembakaran dan pemecahan lemak di dalam badan. Antara yang anda boleh amalkan adalah;

herb-lax shaklee
Herb-Lax Shaklee bertugas membersihkan perut dan usus agar lemak-lemak yang melekat di dinding perut dapat ditanggalkan
alfalfa shaklee
Bertugas membawa lemak-lemak yang ditanggalkan oleh Herb-Lax untuk keluar dari badan
lecithin shaklee
Membantu untuk memecahkan lemak-lemak jahat di dalam badan
omega guard shaklee
Membantu membakar lemak-lemak jahat di dalam badan
Untuk maklumat lanjut tentang supelemen yang sesuai untuk anda yang ingin kuruskan badan, anda boleh klik d sini

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

LECITHIN SEBAGAI PEMECAH LEMAK

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kawan2..hehe..ntah ada sapaka yang sudi melawat celoteh2 sya kat sini..hehe..


LECITHIN..sya suka LECITHIN..knapa?sebab banyak orang SUKA TANYA pasal Lecithin ni. dia juga merupakan antara salah satu produk yang selalu saya re-stock sebab banyak sangat org order LECITHIN ni..knapa?sebabnya ialah;

1) Asasnya,ia berfungsi sebagai pemecah lemak (fat emulsifier), memecah dan mencairkan lemak terutama kolestrol

2) Menurunkan total serum Cholestrol & meningkatkan kolestrol baik (HDL)

3) Membantu kawal paras triglycerides

4) Membantu memecahkan lemak badan & mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah

5) Mengurangkan kesan buruk yang wujud daripada masalah kolestrol

6) Untuk proses metabolisma, kolestrol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). sebab tu boleh membantu mencegah penyakit2  seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras..

7) Membantu mengurang dan mencegah penyakit berkaitan hati..

8) Bertindak sebagai pelincir bagi joint2 ( sendi) & membantu dalam penjagaan tisu pinggang as well as the sistem penghadaman.

9) dan BANYAKK LAGI..hehe..

Untuk makluman juga, kandungan Lecithin adalah;
1) Asid Linoleik ( essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. tapi bdan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.

2) Kolin – satu komponen neurotransmitter

3) Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.

4) Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan..

So, berminat? kami ada set yang sesuai bagi anda yang berminat untuk slimkan bdan..ingin tahu lebih lanjut, hubungi sya melalui;

FB: Aryn Fadz Lee
email : kawan_sya@yahoo.com
Cal/ msg/whatsapp : 013-8382808

Di sini saya sharekan testimoni dari seorang sahabat yang mengambil Slimming set yang terdiri daripada herb-lax, lecithin & Alfalfa

TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE



Anda berminat menjana pendapatan lebih dengan SHAKLEE..apa kata hubungi sy, konsultasi berterusan akan diberikan kepada anda!!

Call/Msg/whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com
Share