Archives

MINUMAN TENAGA UNTUK BERSUKAN

Salam dan hai semua. Sibuk betul kami 2-3 miggu ini kerana kami terlibat dengan sukan antara IPG di Sabah dan Sarawak yang akan berlangsung pada minggu depan. Saya akan mewakili IPG dalam permainan Badminton dan Petanque dan suami akan mewakili IPG dalam game Bowling dan Bola Sepak

Nervous juga sebenarnya kerana lama sudah kami tidak join pertandingan besar begini. So, bila ada peluang begini kami memang excited dan training bersungguh-sungguh untuk pastikan IPG kami menang.Hihi..

Sepanjang training ini, saya pastikan saya ambil minuman tenaga untuk kekal bertenaga dan tidak cepat semput. Memandangkan saya masih menyusukan anak, tenaga saya cepat hilang jika tidak ambil suplemen yang betul. Selain konsisten dengan Set Penyusuan, saya juga ambil gabungan ESP, Performance dan Meal Shakes sebelum, semasa dan selepas bersukan

Minuman tenaga

Shake kan 5 sudu Performance, 3 sudu ESP dan 2 sudu kecil Meal Shakes untuk dapatkan minuman shake yang sedap dan bertenaga

ESP untuk bekal protein agar saya mampu bermain dengan baik. Sebagai ibu yang menyusukan anak, saya perlu protein yang banyak since bila menyusukan anak protein antara yang banyak disalurkan kepada anak melalui susu ibu

Performance pula adalah minuman isotonik yang boleh membantu mengekalkan tenaga semasa bersukan. Ahli sukan mesti tahu kepentingan minuman isotonik ni. Ibarat kita main satu-satu game dan rasa mau pancit sudah, so bila ambil Performance ni kita rasa bertenaga semula

Meal Shakes pula sebagai tambahan pada minuman saya ini kerana ia multivitamin. Penting untuk pastikan badan saya cukup nutrisi agar mampu berikan performance terbaik lebih-lebih ketika bermain badminton kerana permainan badminton adalah permainan yang banyak menggunakan tenaga

Seronok juga training ni. Yalah, setelah lama berehat dari bersukan. Sebelum ni, baru anak besar sikit, dah mengandung. Tidak sempat mahu join Games yang diminati. Hihi

Oh. ya, doakan kami berjaya untuk sukan SAKSI ini ya.. Sebenarnya tidak sabar ke sana kerana Kuching adalah tempat kenangan kerana saya belajar diploma di UiTM Kampus Samarahan, Sarawak. Tidak sabar mau tengok tempat mula-mula belajar erti betul-betul berdikari dan berjauhan dari keluarga. Insha Allah.. Nanti saya update tempat-tempat menarik di Kuching dan kawasan yang akan kami singgah di Sarawak nanti 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

PROTEIN PEMBERI TENAGA

Salam dan hai semua. Alhamdulillah..Dengan izinNya, saya selamat melahirkan bayi keempat kami seberat 2.63kg pada 15 September jam 11.50pagi.

Alhamdulillah.. Masuk ke labour room pada 11.30pagi dan bayi lahir pada 11.50pagi. Contraction tidak lama..Dan bayi lahir dengan mudah. Nanti saya tuliskan di entry seterusnya tentang kelahiran bayi kami ini ya

Hari ini saya ingin kongsikan tentang produk pemberi tenaga yang saya minum sebelum kelahiran bayi saya ini walaupun saya belum mengisi perut. ESP, protein soya Shaklee ini saya minum pada awal pagi bagi membantu saya bertenaga semasa meneran

ESP ini juga saya selalu ambil semasa hamil bagi memastikan protein untuk saya dan bayi cukup memandangkan saya mengalami kekurangan selera makan

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Ambil ESP dapat macam-macam kesan sampingan 😊

Untuk berpantang ini pula, saya rancang untuk mengambil ESP setiap hari agar saya tidak mudah letih, lapar dan susu ibu lebih berkualiti

Untuk info, pada bulan ini anda boleh mendapatkan ESP dengan harga yang lebih istimewa dan penjimatan yang berbaloi. Hubungi saya jika anda berminat ya 😊

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

MINUMAN ISOTONIK UNTUK ATLIT SUKAN AGAR STAMINA KEKAL SEPANJANG PERMAINAN

Salam dan hai semua.. Baru-baru ini suami saya tersayang terlibat dengan Pertandingan Hoki 7 Sebelah anjuran Kelab Hoki Sepanggar. Memang suami saya amat suka dengan games ini disebabkan beliau sendiri pernah mewakili Majlis Sukan Sabah Malaysia di dalam team Hoki ini. Maka, tidak hairanlah minat beliau terhadap hoki amat mendalam dan beliau aktif sehingga sekarang

Akan tetapi, peningkatan usia dan juga pertambahan berat badan setelah berkahwin buat suami tidak secerdas dahulu. Kadang-kala beliau tidak dapat bertahan untuk bermain sepanjang Games.

Terus saya teringatkan akan satu minuman Isotonik yang best dan sedap lagi. Paling penting tidak berkarbonat dan bebas daripada garam dan gula yang membahayakan serta mampu membantu mengekalkan stamina sepanjang perlawanan hoki

Ditambah pula dengan minuman soya Shaklee dan di’shake‘ sekali dengan ais, rasanya memang sedap dan yang pasti kata suami, beliau dapat bertahan bermain hoki sepanjang permainan. Jangan tak tahu, hoki adalah games yang perlu berlari setiap masa, dan banyak bergerak secara menunduk di samping memegang stick. Bukan mudah tau!

Suami saya sangat suka dengan campuran Performance dan ESP ini yang selalunya diambil sebelum, semasa dan selepas perlawanan hoki

Suami saya sangat suka dengan campuran Performance ( can putih orange) dan ESP (minuman soya Shaklee) ini yang selalunya diambil sebelum, semasa dan selepas perlawanan hoki

Bagi anda yang aktif bersukan atau selalu berjogging dan mulai rasa cepat penat berbanding ketika muda, saya sangat-sangat cadangkan anda amalkan minuman tenaga yang kami panggil Performance Drink ini ditambah dengan ESP. Ia amat membantu untuk mengekalkan stamina anda agar mampu bertahan sepanjang perlawanan dan memberikan tenaga berterusan

Suami saya sendiri pernah tidak sempat mengambil sarapan sebelum perlawanan hoki dan cuma sempat mengambil Minuman tenaga ini. Tidak disangka, walaupun tidak bersarapan, beliau mampu mengekalkan stamina dan rentak permainan. Dan mampu bermain Full Time!

Antara kelebihan minuman tenaga ini juga adalah;

  1. Sangat sedap diminum bersama ESP dan ais
  2. Sangat sesuai buat orang yang kurang minum air, orang yang berpuasa, orang yang cirit-birit kerana kehilangan banyak air dalam badan
  3. Sesuai diambil oleh pesakit gout
  4. Bantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
  5. Tingkatkan daya ketahanan badan
  6. Beri tenaga kepada sel dan otot dengan cepat
  7. Bantu untuk menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  8. Bantu panjangkan waktu latihan tanpa cederakan tubuh
  9. Cegah dehidrasi
  10. Kekalkan paras gula – Terbukti secra klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot

Bagaimana? Menarik bukan? Sekiranya berminat dengan minuman ini, anda boleh hubungi saya di talian 016-587 9882 atau suami saya, Encik Mohd Fadzly di talian 013-5425450 🙂

ATASI PENAT DAN CEPAT LAPAR DENGAN MINUMAN PEMBERI TENAGA SEGERA INI

Salam dan hai semua. Bertemu kita dalam September. Selamat Hari Kemerdekaan buat semua. Lambat wish sikit.. 🙂

Bila mana negara dikejutkan dengan perhimpunan Bersih 4.0, kami Pengedar Shaklee dikejutkan dengan promosi produk terlaris Shaklee. Apalagi kalau bukan ESP, minuman pemberi tenaga dan minuman yang mengenyangkan

ESP merupakan minuman soya yang dicuci dgn air dan tidak menggunakan alkohol. Itu membuatkan ia dipanggil Non Genetically Modified Organism atau maksudnya tiada sebarang perubahan pada genetik kacang soya ini. So, thats mean tiada penggunaan sebarang baja atau bahan kimia dalam penghasilannya menjadikannya minuman soya yang selamat diminum oleh semua orang

esp shaklee

Minuman pemberi tenaga segra tanpa bahan kimia. Selamat untuk semua orang 🙂

Saya sendiri sangat menyukai minuman pemberi tenaga segera ini kerana ia membuatkan saya tidak cepat penat dan happy selalu. Tapi yang membuatkan saya jatuh cinta pertama kali dengan minuman Milk Booster ini adalah kerana susu ibu saya makin meriah dan pekat membuatkan saya mampu menyimpan stok EBM yang banyak dan mengamalkan Tanderm Nursing sehingga sekarang

Antara kelebihan minuman Shake ini yang saya suka adalah;

  1. Mampu membuat kulit lebih Flawless
  2. Mengenyangkan. Senanglah mau diet.. Hihi
  3. Mampu beri tenaga segera lebih-lebih lagi kalau tidak sempat mahu telan nasi dek sibuk urus anak-anak tersayang
  4. Buat susu ibu makin meriah dan pekat
  5. Buat saya tidak mudah letih di kala menguruskan 3 orang anak kecil
  6. Membantu mengurangkan gastrik
  7. Bantu seimbangkan hormon. Kurang sikit stres 🙂
  8. Bantu cukupkan keperluan kalsium dalam badan si ibu yang menyusukan anak atau ibu hamil

So, jika anda rasa perlukan suplemen ini, bertindaklah sekarang. Promosinya BUY 6 FREE 1 dan BUY 2 GET 5 5 DISCOUNT akan berakhir 30 September ini ya 🙂

Mau harga istimewa? Tentu boleh.. Hubugni saya terus di talian 016-587 9882 🙂

APAKAH ITU PROTEIN DAN KENAPA KITA PERLUKANNYA

Salam dan selamat pagi semua.. Wah, tajuk tu bunyi macam formal sangatkan? Hehe.. Kebetulan hari ni adalah hari terakhir promosi minuman protein Shaklee, so saya mahu kongsikan mengapakah protein penting dalam pengambilan diet kita seharian

Ok, sebelum tu, tahukah anda apakah makanan-makanan yang mengandungi protein? Jom, tengok ni

Makanan yang kaya dengan protein

Makanan yang kaya dengan protein

Nampakkan? Ia terdiri daripada daging, telur, kekacang seperti badam, bijirin,susu dan  ikan. Perasankan ia adalah makanan yang kita ambil setiap hari. Dan kenapa ianya penting???

Ini adalah kerana 25% badan kita adalah terdiri daripada protein. Sifir dia mudah;

Badan kita terdiri daripada;

  1. 66 % air
  2. 25% protein
  3. 8% lemak
  4. 1% kombinasi daripada vitamin dan mineral

Nampak tak keutamaan protein di situ? No.2 beb 🙂

Kebanyakan penyakit dan masalah badan sekarang ni adalah disebabkan pengumpulan sel-sel yang lemah dan kurang sihat. Jadi, dengan pengambilan protein yang cukup sel kita akan lebih sihat dan kuat. Jangan tak tahu, protein lah yang bentuk sel darah merah dan membawa oksigen ke darah.

Kalau-kalau rasa kuku tidak sihat, rambut kering dan kerap gugur, otot-otot mengelember, mungkin anda kekurangan protein. Hehe..

Senang nak faham macam ni. Badan kita terdiri daripada sel, dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Dan protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati

Sebab tu kalau rajin ambil protein, kulit jadi cantik dan senang mahu maintain slim. Hehe.. Sebab dalaman sihat 🙂

Tapi, sanggupkah anda makan ayam, telur, daging dan makanan berprotein ini setiap hari dalam jumlah yang banyak?

Protein yang kita perlukan dalam sehari

Protein yang kita perlukan dalam sehari

Ini adalah jumlah protein yang kita perlukan setiap hari mengikut umur. Belum lagi kira jika anda mengandung atau menyusukan anak.

Jumlah protein yang terdapat dalam ayam

Jumlah protein yang terdapat dalam ayam

Dan ini pula adalah jumlah protein bagi sekeping potongan dada ayam.

So, kalau umur macam saya, kena ambil paling kurang 3.7 keping potongan dada ayam setiap hari. Tapi, saya ni ibu menyusukan anak. Jadi saya kena ambil paling kurang 4 potong dada ayam setiap hari. Tu pun kalau dapat protien tu betul-betul. Kalau dapat ayam yang dah lama kat kuali, protein tinggal berapa rasanya. Mak aihhh.. nak makan berapa banyak lagi???

Jadi, kenapa tidak kita ambil minuman berprotein yang mudah dan tiada bahan kimia? Cubalah ambil Energizing Soy Protein, minuman protein soya daripada Shaklee. 3 sudu dapat 14 gram ,  6 sudu dapat 28gram. Shake kan sahaja. Mudah 🙂

Jika anda terasa ingin mencuba minuman protein ini, boleh hubungi saya secepatnya. Harga sebelum GST berakhir hari ini 🙂