Archives

KELAS WORDPRESS PERTAMAKU DI SABAH

Salam dan hai semua. 4 hari lepasΒ sahabat saya Puan Anidah Jawarin, yang saya panggil Nieda berkunjung ke rumah untuk belajar tentang WordPress.

Alhamdulillah.. Berjaya juga saya buat kelas WordPress pertama ni. Lucu juga kelas kami ni. Macam taska sudah. Mana lagi ,mau belajar, mana lagi anak-anak bergaduh dan macam-macam hal. Begitulah bila 2 orang mama anak tiga bergabung. Hehe..

Tahniah saya ucapkan dengan Nieda kerana sebelum ni Nieda menggunakan platform Blogspot untuk blog beliau dan sekarang beliau melangkah setapak ke hadapan dengan membina blog WordPress baru iaitu www.ceritakami.com. Walaupun sibuk dengan bisnes dan anak-anak, tapi Nieda sanggup menyahut cabaran untuk membina dan belajar tentang blog baru beliau

Sibuk dengan anak-anak hingga tidak sempat ambil gambar. Hanya gambar ni ja yang Nieda sempat capture.. Hehe

Sibuk dengan anak-anak hingga tidak sempat ambil gambar. Hanya gambar ni ja yang Nieda sempat capture.. Hehe

Sebelum ini, saya juga telah membantu seorang sahabat saya iaitu Puan Suzana SamanΒ dengan blog www.sayuka.comΒ yang juga memilih untuk menggunakan platform WordPress untuk blog baru beliau. Cuma kebanyakan masa kami berhubung melalui Whatsapp. So, ini adalah kelas WordPress yang pertama saya anjurkan

Di dalam kelas ini, saya kongsikan dengan Nieda cara install WordPress melalui C Panel, cara update post, cara masukkan gambar, plug ins yang sesuai, cara mengubah theme dan background dan banyak lagi.

Tapi dek kerana kesibukan menjaga anak dalam masa yang sama serta line internet yang agak slow, banyak lagi yang belum sempat Nieda belajar. InshaAlalh, saya dan suami merancang untuk buat satu kelas WordPress/Blogspot dengan SEO Mei ini. Doakan kami ya πŸ™‚

Kawan-kawan, ada yang mau joinka? πŸ™‚

KELAS MELETUP 2.0 KAMI BUAT PENGEDAR SHAKLEE KOTA BELUD, SABAH

Salam dan hai semua. Agak lama juga saya, adik-beradik Shaklee saya Nieda dan Mama Shaklee saya Hazelina Alim merancang hendak ke Kota Belud. Tapi tarikh-tarikh yang dipilih agak tidak sesuai. Alhamdulillah, akhirnya pada 4 April iaitu Ahad lepas kami berjaya merealisasikannya

Sebelum ini, kami mengadakan Kelas Meletup pertama di Beaufort Sabah. Memang seronok buat kelas ni. Seronok jumpa ahli keluarga Shaklee ni. Selalu kenal di whatsapp atau Facebook ja. Kali ni jumpa face to face πŸ™‚

meletup 2.0

Para Speaker dan tajuk-tajuk yang dibentangkan πŸ™‚

Di dalam kelas ini, saya berkongsi apakah yang harus dilakukan setelah mendaftar menjadi ahli Shaklee dan juga cara untuk mendapatkan maklumat tentang produk hebat ini. Manakala, Nieda pula berkongsi mengenai perkara-perkara asas seperti mengira bonus dan uv serta aplikasi shaklee2u.com.my

Ribuan terima kasih juga ditujukan buat kak Jannah, sebab tolong carikan tempat dan panggil ramai orang untuk hadir. Perkongsian Kak Jannah memang best. Beliau kongsikan bagaimana asma beliau yang kronik semakin kurang setelah mengamalkan Omegaguard

First time Kak Jannah bagi ceramah depan orang berkaitan Shaklee :). Tahniah kak

First time Kak Jannah bagi ceramah depan orang berkaitan Shaklee :). Tahniah kak. Kami masa ni jadi Cameraman. Hehe..

Terima kasih pada semua yang sudi hadir dan meluangkan masa bersama kami

kb 3

Antara yang hadir πŸ™‚

pengedar Shaklee Kota Belud

Semangat dorang mendengar talk πŸ™‚

Untung yang datang. Banyak dapat hadiah

Untung yang datang. Banyak dapat hadiah

Terima kasih pada yang hadir :)

Terima kasih pada yang hadir πŸ™‚

Seterusnya, gambar yang paling cantik dan best. Buat pertama kalinya, kami bergambar dengan penyokong kuat kami.Β Dengan sokongan merekalah, majlis ilmu kami ini dapat berjalan dengan lancar. Terima kasih Babah sebab tolong hantar ke Kota Belud dan jaga anka-anak ketika Ummi berkongsi ilmu tadi

Gambar paling best. First time kami bergambar begini. Masng-masing berdiri dengan penyokong kuat  a.k.a suami masing-masing

Gambar paling best. First time kami bergambar begini. Masng-masing berdiri dengan penyokong kuat a.k.a suami masing-masing

Sehingga bertemu lagi. InshaAllah, Kelas Meletup 3.0 akan diadakan di Keningau Ahad ini. Jomlah datang πŸ™‚ Buat orang-orang Labuan dan Sandakan, tempat anda antara destinasi kami seterusnya πŸ™‚

 

 

KELAS MELETUP! KHAS UNTUK PENGEDAR SHAKLEE DI BEAUFORT, SABAH

Salam sejahtera semua πŸ™‚

1 Mac yang lepas, saya bersama adik beradik Shaklee saya iaitu Puan Anidah @ Nieda Nuds telah menganjurkan kelas MELETUP! khas untuk Pengedar Shaklee di bawah jaringan kami di Beaufort, Sabah.

Kelas ini memfokuskan kepada Pengedar Shaklee Beaufort yang baru dan ingin memulakan karier bersama Shaklee. Saya sebagai Speaker pertama, Nieda sebagai Speaker ke-2 dan Puan Hazelina Alim sebagai Speaker jemputan

Ini merupakan kelas pertama gabungan kami berdua dan juga merupakan kelas pertama yang dianjurkan di luar Kota Kinabalu, Sabah. Beaufort merupakan daerah kelahiran Nieda dan suami saya dan Pengedar Shaklee yang berdaftar di bawah kami di Beaufort juga ramai. Kerana itulah kami bergabung menganjurkan kelas ini bersama-sama

Antara peserta yang hadir. Anda pasti berjaya !

Antara peserta yang hadir. Anda pasti berjaya !

Sesi bergambar

Sesi bergambar

Sesi Soal Jawab

Sesi Soal Jawab

Slide saya adalah mengenai pengenalan kepada Shaklee, set-set asas dan tips Online Marketing, manakala Nieda pula menerangkan tentang cara mengira uv dan bonus serta tips untuk mengumpul point ke National Conference. Juga tips untuk bertahan dalam Shaklee

kelas beaufort2

Speaker Ke-2, Puan Anidah @ Nieda

Speaker Ke-2, Puan Anidah @ Nieda

Puan Hazelina pula menceritakan pengalaman beliau bagaimana terjebak dengan Shaklee dan beliau berjaya mendaki sehingga ke rank Senior Key Coordinator yang mana pada mulanya beliau hanya menjadi pengedar biasa dan bukannya untuk serius dengan Shaklee

Speaker ke-3, Puan Hazelina Alim

Speaker ke-3, Puan Hazelina Alim. Speaker yang ditunggu-tunggu

Alhamdulillah, selepas kelas, rata-rata peserta berpuashati. Dan nampak perubahan mereka yang ketara dari segi ilmu dan Marketing.

Antara feedback dari Puan Anida tentang slide saya :)

Antara feedback dari Puan Anida tentang slide saya πŸ™‚

Terima kasih pada semua yang hadir. Kita berjumpa di kelas seterusnya di Kota Belud, Sabah πŸ™‚

KELAS BLOG DAN FACEBOOK MARKETING OLEH SIFU MUHAMMAD FIRDAUS AZIZI DI KOTA KINABALU, SABAH

Pada Sabtu dan Ahad lepas iaitu 13 dan 14 Disember, saya menghadiri Kelas Blog dan Facebok Marketing yang dianjurkan oleh Tuan Muhammad Firdaus Azizi di Sidma College, Kota Kinabalu. Alhamdulillah, sangat banyak ilmu yang saya dapat lebih-lebih lagi tentang penulisan blog dan Power Editor

Jom baca sedkit sebanyak tentang Sifu Muhammad Firdaus Azizi ini

MUHAMMAD FIRDAUS AZIZI


Terkenal sebagai seorang tuan guru Facebook Marketing atau singkatannya FB ADS. Dengan laman web www.firdausazizi.my, beliau disenaraikan antara 4 orang guru Facebook Marketing di wangcyber.com. Juga merupakan murid Akademi Denaihati dan selalu menghadiri kelas Dr Azizan Osman

Beliau dan isteri sama-sama melakukan bisnes online. Isteri beliau iaitu Puan Khadeejah Hasmad merupakan pemilik blog www.diaryofmuhammad.com adalah salah seorang Pengedar Shaklee.

Saya sebenarnya amat kagum dengan mereka berdua kerana kini mereka suami isteri merupakan ibu bapa yang melakukan bisnes dari rumah sambil menjaga anak-anak dan menjana pendapatan yang lumayan. Antara impian saya adalah ingin bersma-sama suami melakukan bisnes sepenuh masa dari rumah tanpa terikat dengan sebarang komitmen luar seperti mereka :). Doakan kami ya!

kelas firdaus azizi d sabah
Sifu Muhammad Firdaus Azizi tengah memulakan ceramah

KELAS BLOG

Semasa kelas ini, Sifu Firdaus Azizi mengajar tentang kelebihan mempunyai blog sama ada menggunakan blogspot atau wordpress. Beliau juga mengajar cara-cara penulisan yang betul dengan penggunaan keyword, ayat-ayat yang sesuai dan cara menulis dengan memilih pembaca blog

Kelas ini sangat padat dengan ilmu dan bermanfaat kepada saya sebagai seorang blogger. Kelas ini banyak mengajar saya tentang cara penulisan yang betul, SEO, penggunaan keywords yang betul dan fokus kepada pembaca yang betul .

Saya juga dapat melihat kesalahan-kesalahan saya ketika menulis entry di dalam blog ini. InshaAllah, selepas ini saya akan mencuba untuk menghasilkan entry-entry yang berkualiti

kelas blog di sabah
Antara yang diajar ketika di dalam kelas Blog

KELAS FB ADS

Di dalam kelas ini, kami diajar tentang Facebook Marketing yang terdiri daripada FB Ads dan Power Editor. Selain daripada itu, kami juga diajar cara menulis iklan Facebok yang betul. 

Cara menulis iklan atau ayat yang digunakan ketika membuat iklan di Facebook amat penting kerana selalunya pembaca tidak suka membaca artikel atau iklan yang terlalu panjang. Cara penulisan yang betul ini dipanggil Copywriting

Bukan mudah sebenarnya membuat ayat yang boleh menarik perhatian pembaca dengan seimbas lalu. Tapi dengan mengikuti kelas ini, saya dapat belajar bagaimana menulis ayat iklan yang menarik dan dalam masa yang sama membuat iklan di Facebook dalam kadar yang murah dan jimat

Alhamdulillah, sekarang ni ada dua dah iklan di Facebook yang saya cuba. Dan nampaknya berhasil. Sehingga artikel ini ditulis, kos 2 iklan saya itu masih di bawah RM30 πŸ™‚

fb ads firdaus azizi
KELAS FB ADS

PROMOSI DISEMBER 2014


Buat pengetahuan kawan-kawan semua, bulan ni produk Shaklee yang promosi adalah SR VITA C, VITA-E COMPLEX dan COLLAGEN POWDER ya. Collagen Powder ni promosi tambahan since bermula tahun depan, Shaklee berhenti kejap jual Collagen ni untuk pembaharuan lesen. Mungkin proses ini akan ambil masa selama setahun. Jadi, kena grab sekarang sebelum habis dan putih mata πŸ™‚

SR VIT C DAN VITA-E COMPLEX
BELI 6 PERCUMA 1

BELI 2 BOTOL DISKAUN 5%

BELI 3 KOTAK COLLAGEN POWDER, DAPAT PERCUMA 1 KOTAK LAGI πŸ™‚
Bagi sesiapa yang rasa ingin belajar tentang ilmu blog dan Facebook Marketing, saya sangat-sangat sarankan untuk anda belajar dengan Tuan Muhammad Firdaus Azizi ini. Banyak yang anda akan belajar selain blog dan Facebook

Macam rasa tidak cukup 2 hari belajar dengan beliau. Apapun, terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan atas curahan ilu yang diberikan. Moga Allah bagi peluang lagi berguru dengan Sifu Facebook Marketing ni :).. Amiinnnn..

KELAS BUAT POSTER

Salam dan selalamt pagi u olss..

Jangan ingat korang salah blog ya..ni memang blog saya, cuma address da tukar..sapa-sapa yang mungkin perasan nama blog sebelum ni http://vitaminkusefamilee.blogspot.com/ sudah bertukar kepada www.keluargahebat.com. Sebenarnya dari tahun lepas lagi beli nama blog keluargahebat tu tapi sebab masa tu excited buat blog dalam wordpress yang memanglah tdak pernah dicuba, last-last sendiri keciwa sebab langsung tidak terupdate web tu disebabkan tidak sempat belajar banyak pasal wordpress. Dan kesudahannya website tu terbiar selama setahun. So, saya ambil balik nama web tu dan masukkan dalam blogspot saya..Kenapa kami ubah nama? Kiranya dulu kami masih bergelar penjual vitamin la. sekarang ni blog ni dengan nama yang baru ni kami akan kongsikan lebih banyak lagi pasal Shaklee dan bagaimana Shaklee mengubah hidup kami sekeluarga :). Oh, ya!Jangan hairan juga ya kalau background blog ni bertukar-tukar.. Yalah, nama blog baru jasi masu tukarla template blog baru. Cuma, saya tengah cari template yang sesuai dan lawa.  So rasa refresh sikit masuk sini kan.. Hihi..

Ok, Sabtu lalu kami ada conduct 1 kelas buat poster untuk group Shaklee kami. Cikgunya pula saya, anak muridnya mama @ upline saya iaitu Puan Hazelina Alim.. Dalam group kami ni, tidak semestinya semua upline yang ajar. Yang penting semua mahu berkongsi ilmu, upline ajar downline dan downline ajar upline. 


Kelas emak-emak.. Beginilah.. Penuh dengan anak-anak. Saya bawa Putri, kami berkunjung ke rumah Puan Hazelina Alim. Tulah rumah dipenuhi dengan anak-anak. Biasa dah.. Yang penting enjoy.. Kelas santai-santai, tidak payah stres-stres.

Di kesempatan tu juga, saya sempat menemuramah Puan Hazelina Alim tentang perubahan yang beliau alami selepas menggunakan Shaklee. Untuk makluman, beliau dan 3 tahun consume Shaklee dan dikenali kerana berjaya simpan susu perahan untuk anak beliau penuh 1 deep freezer..Wow!!!

Ikuti video temuramah saya in bersama beliau πŸ™‚


Amacam Mau jadi macam beliau? Bah, apa lagi.. Jom hubungi saya. Saya akan guide anda sebaik mngkin agar anda jadi seperti atau lebih baik daripada saya πŸ™‚

Psst.. Saya rakam video ni semasa anak beliau tengah breastfeed tau! Cayalah supermak!
Hubungi saya untuk info lanjut melalui;
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

MERDEKA COACHING BERSAMA MASTER ROSLAN DI SHAKLEE KOTA KINABALU, SABAH

Selasa lalu, saya menghadiri Merdeka Coaching yang di’coach’kan oleh Master Roslan Ghazali seorang Presidential Master Shaklee yang telah 23 tahun bersama Shaklee. Presidential Master ni adalah award buat Master yang mempunyai jaringan keluarga Shaklee yang hebat. Ia hanya diberi pada Master-Master tau. Master ni pula adalah pangkat tertinggi dalam Shaklee. So, bukan mudah untuk mendapat gelaran Presidential Master ni. InshaAllah, saya pasti akan dapatkannya jua!!!

So, saya interview beliau tentang apa yang beliau kecapi selain 6 angka pendapatan bersama Shaklee. Untuk makluman u olls, Master Roslan ni buat Shaklee full time selama 23 tahun tu. So, dia dikira WORK AT HOME DAD(WAHD) lah. Banyak pengalaman dan tips yang beliau kongsikan dengan kami Selasa tu. Jom kita ikuti Video pendek daripada Master Roslan ini

Terima kasih Master Roslan kerana layan karenah kami yang mau ambil video ni. Salute dengan Master ni, boleh cakap tanpa skrip dan spontan!
Dengar tak apa yang Master Roslan bagitahu… Selain pendapatan 6 angka, apa yang penting adalah dapat membantu lebih ramai orang, financial freedom dan punya banyak masa bersama keluarga.

Jika anda ingin menjadi seperti beliau, jom sertai keluarga  GMI kami. Saya akan guide anda sebaik mungkin supaya anda juga boleh menikmati apa yang kami rasai. Bonus besar, financial freedom, lebih banyak masa bersama keluarga serta banyakk lagiii…
Jangan malu-malu untuk hubungi kami. Boleh baca di sini untuk mengetahui tentang pengalaman kami sebagai Ahli Shaklee dan bagaimana caranya untuk mendaftar menjadi ahli

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Sabah, Sarawak dan seluruh Malaysia. Hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee atau sebarang maklumat tentang tips atau perkongsian saya di dalam blog ini melalui ;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com