MULTIVITAMIN TERBAIK UNTUK ANAK AGAR TIDAK MUDAH JATUH SAKIT DAN BERASA LETIH

Salam dan hai semua. Cuaca agak panas akhir-akhir ini bukan. Namun, itu semua tidak menghalang keaktifan anak-anak syurga di rumah. Terutama 2 budak lelaki botak ni. Hehe..

Anak-anak syurga ku :)

Anak-anak syurga ku 🙂

Sebab tu saya beri setiap hari kepada mereka Vita Lea For Children yang merupakan multivitamin untuk kanak-kanak agar anak-anak syurga ini tidak mudah sakit dan berasa letih. Iyalah, kalau anak-anak ni cepat letih dan kurang bermaya mesti dorang selalu rasa lemah dan kurang selera makankan. So, nak bagi dorang sihat selalu.

Buat ibu-ibu yang tidak suka beri anak ubat, saya sangat cadangkan ibu-ibu untuk menambah suplemen ini dalam diet seharian anak-anak. Vita lea For Children ini terdiri daripada Vitamin A in hingga Vitamin E, mempunyai 18 vitamin dan mineral yang diperlukan anak-anak dan 200mg kalsium, magnesum, zinc dan copper dan banyak lagi!

Antara kelebihan multivitamin kanak-kanak ini adalah;

1) Mengandungi Zinc yang membantu menguatkan imunisasi dan mempercepatkan penyembuhan luka

2) Mengandungi vitamin A yang sangat baik untuk penglihatan

3) Mengandungi vitamin C yang membantu agar gusi, gigi dan kulit menjadi semakin kuat dan sihat

4) Mengandungi zat besi yang membantu dalam penghasilan sel darah merah

5) Mengandungi vitamin B yang membantu dalam perkembangan minda, mengawal perasaan anak, penghasilan tenaga agar anak tidak mudah letih dan agar anak lebih fokus dalam pembelajaran

6) Mengandung kalsium, vitamin D yang penting dalam menguatkan tulang anak-anak

7) Berperisa anggur. Sedap tapi secara semulajadi ya. Bukan perasa tiruan. Mak pun boleh ikut makan sekali. Hehe..

8) Pemanis semulajadi dengan Xylitol di mana tidak menyebabkan kaviti

Antara kebaikan dan kelebihan Vita Lea For Children

Antara kebaikan dan kelebihan Vita Lea For Children

Alhamdulillah, anak-anak memang suka makan vitamin ni. Siap minta 2, 3 kali. Sampai terpaksa saya sembunyi. Hehe..

Dan ya, kalau dorang ada simptom-simptom mahu demam atau sakit, saya cepat-cepat beri dorang sebiji hingga 2 biji seorang supaya demam atau sakit mereka tidak jadi. Alhamdulillah.. Selalunya berhasil. Semuanya dengan izinNya jua.

Jangan lupa sertakan doa kta untuk anak-anak setiap kali beri vitamin ini kepada anak -anak ya. Moga mereka akan selalu sihat dan bijak serta menjadi anak yang soleh dan solehah. Amiinnn..

Share

2 thoughts on “MULTIVITAMIN TERBAIK UNTUK ANAK AGAR TIDAK MUDAH JATUH SAKIT DAN BERASA LETIH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge