RAHSIA ANAK GEBU

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Maaf, beberapa hari tidak update di sini. Diuji dengan line streamyx yang lambat dibaiki. BalIk-balik sudah call 100 tapi apa boleh buat. Mungkin Allah maHu bagi COORDINATOR bulan ni. Tu yang Allah bagi ujian yang hebat-hebatkan. Doakan saya dan suami k.. 🙂


shaklee baby

Inilah Fathanah Nur Eimani atau yang saya panggill Putri. Anak saya yang ke-3 dan merupakan satu-satunya anak gegurl kami. Hihi.. Tulah sebab kena panggi PUTRI tu. Tengok tangan dia yang tegap tu..hihi

Seringkali, bila saya bawa Putri jalan-jalan dan berjumpa keluarga, sahabat dan orang ramai, kebanyakan orang mesti akan kaitkan Putri yang pipi bulat ni dengan ESP SHAKLEE. Mula-mula seorang ja cakap, lama-lama makin ramai pula yang cakap macam tu. Hihi.. Macam automatik ja. Tengok Putri ingat ESP. Dan ramai pula yang ingin tahu RAHSIA ANAK GEBU saya ini 🙂

Anda rasa kenapa??? Layan dulu gambar mata besar dia ni

pengedar shaklee
Mata besar , pipi bulat, paha berlipat 🙂

Kebanyakan keluarga, sahabat dan orang sekelling saya memang mengenali saya sebagai Pengedar Shaklee. Kebanyakn mereka juga selalu memuji bila melihat badan Putri yang gedempol ni. Kebanyakan juga berfikir kerana saya meminum ESP SHAKLEE tulah badan Putri ‘semangat’ begini..


Sebenarnya, saya setuju juga dengan pendapat mereka. Iyalah, berbanding abang-abang dia sebelum ni Putri lahir dengan berat yang lagi berat dari berat abang-abangnya dan memang badan Putri lebih ‘semangat’ dari budak botak 2 orang tu. 

Padahal masa mengandungkan Putri lah saya mengalami alahan yang teruk sehingga kurang makan dan berat turun. Saya sendiri hairan dengan keadaan saya begitu, berat Putri boleh naik dengan tinggi. Mungkin juga pengambilan Set Ibu Hamil shaklee banyak membantu ketika saya mengandungkan Putri. Dan pastinya semua itu dengan izin Allah jua..

Kenapa Putri dikaitkan dengan ESP? Mungkin disebabkan ESP ni dikenali sebagai MILK BOOSTER yang hebat, membuatkan orang berfikir susu ibu saya sangat banyak sehingga membuatkan berat Putri meningkat dan badan gedempol. 

Walaupun begitu, terus terang saya katakan badan Putri begini disebabkan Putri memang kuat menyusu. Putri yang cuma menyusu susu ibu sahaja atau yang selalu dipanggil Exclusive BREASTFEEDING membesar dengan sihat kerana dibekalkan susu iibu yang secukupnya. Saya sebenarnya suka offer atau tawarkan susu ibu tanpa menunggu Putri memnta atau menangis terlebih dahulu. Kebiasaaannya, bila saya lihat Putri tengah relax saya akan menyusukan Putri dan selalunya Putri pasti akan  mahu. 

Ingat ya, konsep penyusuan susu ibu adalah DEMAND AND SUPPLY. Semakin banyak Putri demand (meminta) akan semakin banyak SUPPLY ( bekalan) susu ibu. Dan iya, pengambilan SET PENYUSUAN SHAKLEE banyak membantu saya. Kerana dengan vitamin-vitamin inilah susu ibu saya semakin berkualiti dan berkhasiat serta banyak. Dan Putri dapat bekalan susu ibu yang terbaik dan banyak

Untuk info, saya juga masih menyusukan anak ke-2 saya ya. Sebab tu juga sya perlukan suplemen. Saya perlu lebih tenaga agar dapat bekalkan susu ibu secukupnya buat 2 orang anak saya.

Saya juga ada sharekan TIPS UNTUK NAIKKAN BERAT BADAN BAYI di sini untuk panduan anda..


shaklee sabah
LOVE U SO MUCH, SAYANG!!!
Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut tentang
SET IBU HAMIL SHAKLEE
SET PENYUSUAN SHAKLEE
SET BERPANTANG SHAKLEE
SET KECANTIKAN SHAKLEE
SET SLIM IBU MENYUSU

Dan banyak lagi.. Melalui talian berikut;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

9 thoughts on “RAHSIA ANAK GEBU

  1. Putri comel.. Masa wife Papaglamz berpantang aritu, guna set bersalin shaklee. Alhmdllah susu mmg byk. Walaupn wife tu kurus, byangkn berat die 36 je. Tp susu alhmdulillah ade lgi. Skrg maintain esp jer + alfafa.

  2. mmg montel . anak my abg kedua2nya montel masa kecil tapi bkn sebab susu atau pemakanan tapi sebab keturunan . anak my kakak lak kuat menyusu badan tapi berat sedang2 saja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge