VITAMIN KEGEMARAN SAYA

Ok, hari ini saya teruskan dengan CABARAN BLOGGING DAY 2 (yang sebenarnya lambat sehari.haha..) dengan tajuk VITAMIN KEGEMARAN SAYA. Since sudah banyak vitamin dan suplemen shaklee yang saya cuba dan dalam banyak-banyak semua tu saya PALING SUKA dengan VITA LEA SHAKLEE. Kenapa? Sebabnya saya kongsikan di bawah..

kebaikan vita lea shaklee
Saya sebenarnya suka suplemen berbentuk tablet daripada powder.. Iyalah, kalau berbentuk powder kita kena bancuh lagi, kena buat lagi. Tapi kalau tablet kita boleh ambil dan terus telan. Ringkas dan mudah.. Sejak jadi ibu kepada 3 orang anak ni, saya memang suka sesuatu yang senang, mudah tetapi berkhasiat. Dan Vita-Lea sangat-sangat menepati ciri-ciri itu. Hihi

Selain tu, saya suka Vita Lea kerana saya rasa bertenaga selepas mengambilnya. Sebagai ibu menyusukan dan saya memang mengamalkan Vita-Lea semasa mengandung, saya dapati apabila mengambil Vita Lea saya tidak mudah penat dan letih. Bagi saya penat merupakan perkara yang saya mahu elakkan. Dengan menjaga 3 anak kecil dan perlu selesaikan banyak kerja dan perkara setiap hari, saya perlukan tenaga yang banyak dan kekal cergas sepanjang hari. Barulah tidak cepat stres dan marah-marah. Hihi

Selain tu, saya suka dengan Vita-Lea ni sebab after ambil Vita-Lea saya selalunya akan senang membuang. So, tidak payah lah risau tentang sembelit kan? 🙂

Dan yang saya paling suka dengan Vita-Lea Shaklee ni adalah kerana dia ni MULTIVITAMIN. Kenapa? Faham-faham sajalah, kalau sudah busy dengan anak, kadang-kadang saya memang tidak sempat prepare makanan yang berkhasiat untuk diri sendiri. Kadang-kadang hanya sempat goreng ayam tanpa sempat masak sayur. Sedangkan sayur-sayuran lah favourite food saya. So, bila rasa tidak cukup nutrisi dalam badan telan Vita-Lea jala. At least, adalah juga badan ni vitamin. Daripada terbiar kosong ja macam tu. Tapi bukan bermakna Vita LEa ni pengganti sayur-sayuran tu. Tidak..Dia cuma tolong top up apa yang kurang. Yang seronoknya, sebab dia ni ada Vitamin A-E  dan ada 28 mineral, so kiranya dengan one go sekali telan Vita-Lea kita dapat banyak khasiat. Telan sebiji ja pun cukup untuk kecergasan sepanjang hari. Mudah bukan 🙂

Sebenarnya saya sudah rasai perbezaan yang ketara apabila saya tidak mengambil Vita-Lea. Badan rasa cepat penat, cepat pula mengantuk dan kurang bertenaga. Rasa lemah-lemau ja. So, sebab tu juga saya kalau boleh cuba sedaya upaya untuk tidak skip ambil Vita-Lea lagi. 

Ok.. Cukup setakat itu untuk hari ini. Kalau anda mahu tahu lebih lanjut tentang Vita-Lea anda boleh klik di sini. Tidak rugi beli Vita lea ni. Dengan harga RM88 1 botol yang dalamnya terdapat 120 biji Vita-Lea, ia boleh bertahan sehingga 4 bulan bergantung kepada jumlah pengambilan.
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge