Archive | October 1, 2014

SIAPA SAYA DAN SEBAB SAYA MEMILIH SHAKLEE

Hi u olls.. Mesti hairankan tiba-tiba tajuk ni terkeluar.. Hihi.. Sebenarnya, saya dan group Shaklee saya tengah buat CABARAN BLOGGING 30 HARI 30 POST untuk Oktober ini.. Dalam cabaran ni, saya akan berikan tajuk untuk setiap post selama 30 hari tu.. So, inilah tajuk untuk DAY 1 CABARAN BLOGGING kami ni. Selamat membaca u olls..

Nama saya adalah Ereena Binti Hamzah dan kawan-kawan panggil Aryn. Saya merupakan seorang Government Servant. Ibu kepada 3 orang anak dan isteri kepada suami saya yang hensom, Encik Mohd Fadzly 🙂

Currently, saya tengah bercuti tanpa gaji selama 3 bulan bagi menjaga anak di rumah sambil buat busines Shaklee. Dan saya berpangkat Senior Supervisor dalam Shaklee

Pertemuan saya dengan Shaklee bermula apabila saya mendapat message di facebook daripada Puan Hazelina Alim, yang kini merupakan upline saya atau kami panggil MAMA. Furqan yang ketika itu menghadapi masalah ekzema, mencuri perhatian Mama  untuk mencadangkan BASIC H kepada kami sekeluarga. Bermula dari situ, barulah saya kenali perkataan SHAKLEE itu. Alhamdulillah, atas cadangan Mama ekzema Furqan semakin berkurang setelah menggunakan Basic H..

Sejak dari itu, saya ikuti ‘kisah’ Shaklee ini daripada FB mama.. Hinggalah pada suatu ketika, hati saya terbuka untuk menjadi ahli Shaklee bagi membeli Meal  Shakes untuk membantu tingkatkan selera makan Furqan. setelah mendaftar dengan RM85 ( Yuarn pendaftarn RM65 + POSTGAE rm20), sya terus belikan Furqan Meal Shakes. Dan Alhamdulillah.. sejak menambah Meal Shakes dalam diet seharian Furqan, selera Furqan makin bertambah.

Anda juga boleh membaca tentang kisah saya bersama Shaklee di sini

KENAPA SAYA MEMILIH SHAKLEE

Saya rasakan Shakleelah yang telah memilih saya. Haha.. Sebenarnya, saya sangat-sangat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee. Kalau bukan kerana Shaklee, rasanya saya tidak mampu untuk cuti tanpa gaji seperti hari ini. Shaklee banyak mengubah kehidupan saya. Buakn saya sahaja malah kami sekeluarga. Pandangan saya tentang kehidupan juga semakin berbeza dan berubah. Berubah ke arah yang lebih positif

Antara sebab utama saya memilih Shaklee adalah disebabkan kehebatan produknya sendiri. Mual-mula guna ESP, then sudah rasa kulit makin cantik dan susu bertambah, saya mencuba lagi produk yang lain. Tercuba lah Vita-Lea, B Complex, Vit C, Vit E, Alfalfa, Ostematrix, Omegaguard, Collagen Powder, Nutriferon dan Zinc Complex. Anak-anak pula suka Chewable Vit C dan Meal Shakes serta Herbal Blend sebagai krim harian. Dan juga SEt Skincare Nutriwhite. Pastu suami suruh beli sabun-sabun di rumah ni.. Belilah Dish Wash, Fresh Laundry Concentrate, Soft Fabric. Then beli pula jug penapis air Get Clean Water Pitcher dan terbaru cuba pula Garlic, GLA dan Vivix. Suami pula suka Performance Drink dan terbaru suami tengah mencuba Cinch Caffe Latte. Wahh..banyaknya.. Haha.. Tidak sedar sebanyak itu dah saya telan dan guna.. Sebabnya, semakin lama semakin kenal Shaklee jadi macam seronok pula mahu tau dan guna produk-produk Shaklee yang ada. Lebih-lebih lagi kita akan rasa perbezaan yang sangat awesome selepas consume produk Shaklee.

Dan saya juga sangat bersyukur kerana berada dalam GROUP yang betul. Kami bukan sahaja diajar tentang marketing, buat business secara online dan dari rumah, malah kami juga ditekankan untuk mendekatkan diri dengan Yang Maha Esa. Terus -terang, mula-mula bersama Shaklee saya sendiri tidak tahu Shaklee adalah MLM. Kerana sistem Shaklee yang berbeza dan kami juga tidak diajar untuk head hunting. Saya memang fokus kepada menjual produk Shaklee dan lebih banyak berkongsi tentang kebaikan dan kelebihan produk Shaklee ini. Dan semua ini sangat seronok dilakukan apatah lagi kami kini menikmati bonus empat angka setiap bulan. Doakan kami untuk dapat bonus 5 angka lagi ya!

Bersama Shaklee saya belajar untuk lebih sabar, meletakkan seluruh pergantungan kepadaNya dan belajar untk positif sentiasa. Terus-terang, sesiapa yang mengenali saya tahu akan diri saya yang memang kurang sabar dan cepat melenting. Tapi berada dalam Shaklee buat saya sentiasa muhasabah diri lebih-lebih lagi bila mengingatkan semua rezeki ini dari Yang Maha Esa.

Kini, saya di rumah menjaga anak-anak sambil mencari rezeki dari rumah. Tidak lagi fikir traffic jam, kena kejar punch card, kena hantar anak ke taska dan tidak perlu risau tentang makan dan minum anak-anak. Saya kini lebih tenang dan seronok dapat beribadah dengan lebih lagi apabila di rumah. Suami dan anak-anaklah PUSH FACTOR saya untuk berjaya dalam Shaklee..

Cinta hati ummi
Oklah, sekianlah kisah saya hari ini. Buat anda yang mungkin baru mengenali Shaklee, anda tidak rugi untuk memilih bersama Shaklee. Anda perlu harus konsisten dan berkongsi kebaikan tentang Shaklee tanpa rasa jemu..

Terima kasih kerana sudi membaca 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

KENAPA ANDA HARUS PILIH SOYA ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. It’s October!!! Ya Oktober. Dan saya sangat -sangat teruja sebab Shaklee tawarkan ESP, Soya Shaklee sebagai PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1 untuk bulan ni. Sekali dengan Promo Meal Shakes BELI 3 PERCUMA 1.. Seronoknya.. ESP untuk si ibu dan ayah, Meal Shakes untuk si anak.. 1 keluarga dapat..

Hari ini saya ingin kongsikan KENAPAKAH ANDA HARUS MEMILIH ESP SHAKLEE untuk dimasukkan ke dalam diet seharian anda..

1) Jika anda orang yang cepat penat, ESP boleh bantu anda untuk kekal bertenaga. ESP, Soya yang tidak diubah secara genetik ini mampu membekalkan tenaga segera kepada anda. Berhentilah minuman berkafein yang anda ambil setiap hari tu. Minuman berkafein mungkin mampu buat anda bertenaga tapi pada masa yang sama mnuman berkafein boleh ‘makan’ nutrisi dalam badan anda. Tidak percaya? Lepas ambil minum berkafein, mesti nafas sekali dengan kencing berbau kafein kan? Kuatkan penangan dia.. Sekali 1 badan dia ‘makan’ ..Hihi

2) Jika anda mempunyai kulit yang kusam dan tidak bermaya, sebaiknya anda tambah ESP dalam pengambilan suplemen anda. Sebabnya, ESP adalah protein yang membantu memperbaiki sel-sel kulit kita. So, bila sel-sel kulit kita  melakukan pemprosesan sel sel kulit baru, sel-sel kulit baru akan duplicate sel kulit lama. Jadi bila sel kulit lama kita sihat, sel kulit baru pun akan sihat juga. Tu yang kulit jadi makin cantik dan sihat!

3) Jika anda ingin turunkan berat badan, ambillah ESP SHAKLEE ini sebelum anda makan. ESP yang bekalkan tenaga ini mampu buat anda rasa cepat kenyang dan ini membantu anda untuk tidak mudah lapar dan kurang berselera ( sebab dah kenyang kan 🙂 )

4) Jika anda menghadapi masalah rambut gugur, selain memperbanyakkan makanan berprotein ambillah ESP untuk top up lagi protein yang badan anda perlukan. Ini kerana, antara faktor rambut anda gugur adalah disebabkan kekurangan protein. Rambut, kulit adalah antara bahagian dalam badan ni yang diperbuat daripada protein

5) ESP juga sangat bagus buat ibu yang menyusukan anak. Banyak testimoni yang mengatakan ESP merupakan Milk Booster yang bagus. Saya sendiri mengalaminya. Syukur alhamdulillah, sejak amal ESP Shaklee susu ibu saya memang banyak dan saya tidak mudah letih walaupun menjaga 3 anak kecil di rumah. 

ESP SHAKLEE

Ok, nanti saya kana share lebih banyak info lagi tentang ESP. Excited sangat ni sebab promosi dia bulan ni.. Antara produk yang saya tunggu-tunggu..

Boleh juga baca tetang ESP di sini..

Oh, ya. Semasa promo ni jika anda berminat beli 6 PERCUMA 1 ESP SHAKLEE ni, anda sungguh beruntung kerana anda akan dapat;
1) FREE MEMBERSHIP
2) PERCUMA 1 CAN ESP
3) DAPAT CASH BACK BULAN HADAPAN

Hubungi saya segera untuk mengetahui lebih lanjut tentang ESP ini dan jika inginkan HARGA ISTIMEWA dari kami 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share