Archive | August 2014

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Bulan ni promosi GLA COMPLEX SHAKLEE BELI 6 PERCUMA 1 masih berlangsung ya! Hari ini saya mau kongsikan tentang kebaikan dan kelebihan GLA Complex daripada Shaklee ini

Ramai orang beranggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, suplemen GLA ASID LINOLENIK yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia ianya hanya diperolehi daripada makanan. Ia sangat penting untuk remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)

Antara khasiat GLA Complex ini adalah;

1) Herba tradisi yang dipercayai
Borage adaah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

2) Kawal selia hormon estrogen dan testosteron
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit di bahagian payudara

TESTIMONI GLA
Antara Testimoni GLA Complex dari pelanggan kami

3) Lambatkan menopaus
GLA Complex Shaklee ini membantu memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan GLA Complex ini dalam jangka masa panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda

4) Memperbaiki prostatomegaly
GLA membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

5) Menentang kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

6) Perbaiki inflamasi kulit
Pengambilan GLA Complex membantu mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergik, kegatalan, kulit kering, perbaiki bintk penuaan, tinea dan kurap. Ianya juga membantu meringankan sakit dan bengkak yang terjadi akibat rheumatisma dan artritis

testimoni gla shaklee


7) Halang komplikasi diabetes
Membantu merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi

8) Pelangsingan dan mengurangkan berat badan
GLA Complex Shaklee ini mampu membantu merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik serta menghalang penambahan berat badan . Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper

9) Halang tekanan darah tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction

10) Memperbaiki tekstur ramut
Memperbaiki rambut kering dan masalah rambut gugur

11) Hiperaktif dan Autisme (ADD/ADHD) 
Dibuktikan secara klinikal bahaw GLA minyak ikan yag mampu membantu keadaan kanak-kanak autisme, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif

Kami banyak mendapat feedback positif dari pelanggan kami yang mengambil GLA Complex. Antaranya, GLA membantu membetulkan kitaran period, membuat kulit mereka lebih lembut, mengurangkan kadar kencing manis, mengurangkan berat badan serta mengurangkan masalah alergik.

Hubungi kami sekiranya anda perlukan info lanjut tentang GLA Complex ini atau anda boleh klik di sini..

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Sabah, Sarawak dan seluruh Malaysia. Hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee atau sebarang maklumat tentang tips atau perkongsian saya di dalam blog ini melalui ;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

TIPS MUDAH MENAIKKAN BERAT BADAN BAYI

Alhamdulillah..kini Putri berusia 53 hari..Seronok sangat ummi, sebab ada sudah kawan pakai baju bunga-bunga, girlish style dan merah-merah pink-pink..hehe..Ummi ni memang selalu over..

Ok, since ramai yang tegur pasal badan Si Putri yang agak ‘semangat’ tu, so saya mau share kan tentang TIPS MUDAH UNTUK MENAIKKAN BERAT BADAN BAYI. Masa lahir  berat Putri adalah 2.9kg dan selepas sebulan berat Putri suda naik ke 4.2kg.. Syukur sangat-sangat.. Ramai juga yang tegur dia nampak macam bayi berusia 3 bulan 🙂

Gambar terbaru Putriku dan abg Fyrash
Antara tips yang saya amalkan untuk bayi tersayang saya ni adalah;

1) Menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu
Bila menyusukan anak dengan susu ibu, kita tidak risau tentang anak akan obesiti sebab kandungan susu ibu itu sudah lengkap kandungannya untuk bayi. Selain tu, bila kita direct feed kan dorang, bayi akan rasa lebih rapat dengan kita. Bila dorang rasa rapat dengan ibu, mudah untuk bayi merasa kasih sayang kita dan secara semulajadinya akan membantu bayi berasa penuh kasih sayang dan terlindung.. Rasa seperti ini perlu agar mereka sentiasa happy dan gembira.

2) Melebihkan SUPPLY daripada DEMAND
Supply dan demand adalah anatara benda penting dalam penyusuan susu ibu dan bayi. Selalunya bila bayi demand untuk menyusu baru kita akan supply susu dengan bayi. Tapi adalah lebih baik sekiranya anda selalu atau kerap OFFER susu dengan bayi tanpa tunggu bayi demand for it. Bila tengok bayi macam relax dan anda rasa bayi tidak mahu menyusu , why don’t terus offer susu dengan bayi. Mesti dorang mahu tau.. Percayalah! Try it!

3) MENGURUT BAYI
Semasa Fyrash lahir dengan berat 2.0 kg, saya dan suami sangat risau dan berfikir bagaimana untuk naikkan berat badan Fyrash selain memberikan susu ibu. Walaupu saya dah amalkan mengurut bayi sejak dari kelahiran Furqan lagi, tapi kali ni saya rasakan urutan bayi kepada Fyrash perlu dilakukan lebih kerap agar Fyrash rasa lebih happy, segar dan dekat dengan saya. Alhamduliilah, saya kerapkan mengurut Fyrash dan mengambil masa yang lebih lama semasa mengurut Fyrash. Begitu juga saya lakukan dengan Putri saya. Sentuhan dari kulit ke kulit ini ternyata sangat berkesan dalam menaikkan berat badan bayi kerana ternyata bayi sangat sukakannya

Happy lepas siap mandi!
4) PANDANG BAYI DENGAN KASIH SAYANG DAN PELUKLAH MEREKA SELALU
Nyatakan kasih sayang anda dengan bayi. Peluklah mereka, zahirkanlah kasih sayang anda. Ia sentiasa berbaloi.. 🙂

Senyum-senyum lepas kenyang 🙂
5) PASTIKAN BAYI SENTIASA KENYANG DAN SELESA
Pastikanlah bayi benar-benar kenyang. Lebih lama bayi menyusu lebih baik kerana susu yang terhasil akan menjadi susu yang lebih berkhasiat. Pastikan bayi ‘bruulpp’ selepas menyusu dan tidur dengan selesa. Bayi yang kenyang dan selesa adalah bayi yang gembira

6) MAKAN MAKANAN BERKHASIAT
Makanlah makanan berkhasiat untuk menghasilkan susu ibu yang sihat dan berkualiti. Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran. Kurangkan minuman berais dan sejuk. Tidak salah mengikut pantang orang tua kerana pantang orang tua ni kadang-kadang baik untuk diri kita..Dan saya pula amalkan suplemen Shaklee agar susu yang terhasil lebih berkualiti

InshaAllah, jika ibu-ibu amalkan tips-tips di atas, ia boleh membantu menaikkan berat badan bayi. Mungkin ibu yang punya anak ramai seperti saya berasa agak susah untuk luangkan masa dengan bayi lebih lama tapi memintalah dan berdoa agar Allah mudahkan penyusuan kita untuk bayi.. InshaAllah..

Semua tips ini adalah dari pengalaman saya sendiri. Sesiapa lagi yang ada pengalaman atau tips untuk menaikkan berat badan bayi, bolehlah share dengan kami.. Sama-sama kita membantu ibu-ibu yang mungkin risau dengan perkara ini..

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee dengan ID 592034 di Sabah, Sarawak dan seluruh Malaysia. Hubungi kami untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee atau sebarang maklumat tentang tips atau perkongsian saya di dalam blog ini melalui ;

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

PERBEZAAN BERPANTANG DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Alhamdulillah.. sudah habis 44 hari berpantang saya. Bermakna sudah 46 hari saya menjadi ibu kepada 3 orang anak. FUrqan ,Fyrash dan Fathanah ..Seronoknya bila setiap pagi dan hari ada bau-bauan baby kecil ni di rumah. Abang-abang dia dah besar dah, bau pun dah lain.. tapi Ummi masih suka cium dorang. Cuma bau baby kecil ni lain.. Wangi aja..hihi..

Hari ni, saya mahu kongsikan tentang perbezaan yang saya rasa bila berpantang dengan Set Berpantang Shaklee.. KIra nila 1st time saya benar-benar menggunakan Set Berpantang Shaklee berbanding dengan kelahiran sebelum ini..

Energizing Soy Protein (ESP)
Saya mesti ambil ESP ni setiap hari sebelum sarapan dan sebelum dinner. Selalunya pada waktu pagi saya sibuk menguruskan anak-anak sampai tidak sempat untuk sarapan awal. So, selalunya saya shake ESP dan Milo untuk beri tenaga pada saya di awal pagi dan supaya tidak lapar sangat. Begitu juga pada waktu malam. Ambil before dinner agar saya ada tenaga dalam menyiapkan makanan untuk dinner. Yang saya perasan juga, kuning anak juga mudah turun bila saya amalkan ESP. Since 2 anak before ni saya cuma ambil vitamin dan tidak amalkan ESP, kuning dorang memang tinggi. Dan kalau saya ter’skip’ ESP memamng kuning anak tidak turun banyak. Pastu yang pastinya rambut pun makin cantik, apa lagi kulit 🙂



Vita-Lea
Saya sangat suka Vita-Lea Shaklee ni..Kalau terskip ambil dia, mmg badan rasa tidak bertenaga. Selalunya saya pastikan saya ambil Vita-Lea after breakfast sekali dengan B Complex dan Vit C sebab saya mau bertenaga dari awal pagi. Since ada 3 anak mau dijaga ni, so saya kena bangun dan bekerja di rumah awal pagi. So saya sangat perlukan tenaga yang banyak supaya mampu menguruskan rumah dan anak-anak dan yang pastinya Vita-Lea membantu saya agar tidak mudah lapar ^_^


B Complex
Suplemen anti-stress.. Saya ambil awal pagi supaya saya tidak mudah stres melakukan banyak kerja di rumah. Pengambilan B Complex banyak membantu saya menjana tenaga lebih

SR Vit C
Terbaik digabungkan bersama Vita Lea agar Vita Lea dapat menyerap ke dalam tubuh dengan lebih baik. Saya perlu ambil Vit C ini bagi mempastikan badan saya kuat dan tidak cepat jatuh sakit. Tidak afford untuk jatuh sakit sekarang, nanti kasihan dengan husband kena jaga 3 orang anak. Dengan anak-anak yang masih breastfeed, saya tidak boleh, mudah jatuh sakit

Ostematrix
Sejak mengandung ke-3 ni saya terpaksa ambil Ostematrix ni 6 biji. Sebabnya, jika saya terkurang ambil dari 6 biji, gigi akan cepat berdarah dan belakang akan mudah sakit. Kalau ambil 6 biji, baru ok.. Dan Ostematrix bantu saya agar tidak mudah lapar semasa menyusukan bayi tengah-tengah malam.


Alfalfa Complex
Saya memang pengamal tegar Alfalfa ni. Salah satu sebabnya adalah disebabkan resdung saya ini. Sejak amalkan Alfalfa memang masalah resdung saya berkurangan. Selain tu, saya ambil Alfalfa kerna ia salah satu Milk Booster yang hebat. Lepas ja ambil Alfalfa, breast selalunya akan cepat penuh..Jadi, tidaklah stress bila anak-anak balik-balik menyusu dan kita rasa susu kurang..hihi..


Zinc Compelx
Suplemen yang membantu mempercepatkan penyembuhan luka. Walaupun doktor bagitahu yang tiada koyakan di temapt melahirkan anak, tapi risau juga saya. Manalah tahu ada luka atau koyakan di mana-mana. Yang di dalam badan manalah kita tahukan.. So, saya ambil ja 1 biji 1 hari bagi membantu mempercepatkan penyembuhan luka di mana-mana. Sambil-sambil tu, ia juga sebagai langkah pencegahan awal agar rambut tidak gugur..hihi. Risau juga kalau rambut gugur lepas beranak ni. Rasa macam gondol ja kepala ni lepas Furqan beranak dulu..


GLA Complex
Since kali ni lepas beranak saya rasa sakit yang teramat sangat di bahagian rahim, saya ambil GLA Complex untuk bantu keluarkan darah-darah beku dari rahim tu. Nurse kata saya rasa sakit tu sebab masih ada darah beku. Risau jugalah sebab masa abang-abang dia lahir dulu, tiada pula saya rasa ngilu dan sakit di bahagian rahim. Tapi lepas berurut hari tu, bidan bagitahu yang peranakan saya terturun. Maybe sebab terlalu meneran. Almaklumlah, si Putri ni kira besar juga. berat 2.9kg..abang-abang dia lebih ringan dari dia masa lahir. 

Tapi ok juga ambil GLA ni..Darah memang cepat keluar, darah beku pun cepat tiada.. GLA memang bagus juga untuk stabilkan hormon dalam badan. Jadi tidaklah rasa mau meroyan..hihi


Secara keseluruhannya, apa yang saya rasa sangat berbeza dengan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE ni adalah rasa tidak cepat penat selepas melahirkan anak. Almaklumlah, anak dah 3 orang. Mana mau jaga yang baru lahir lagi, mau jaga abang-abang dia yang aktif tu lagi.. Badan pun rasa fresh, tiada rasa lemah-lemah macam masa melahirkan abang dia yang pertama dulu. Tidak mudah stress dan tidak mudah melenting.. hihi..

Ok, sekian perkongsian saya hari ini.. Hihi.. Mau siapkan entry cepat sikit sebab mau mandikan Si Putri sekejap lagi. Siapa-siapa mau share pengalaman dan perbezaan berpantang dengan Set Berpantang Shaklee, boleh ja komen di post ini. Kita kongsi-kongsi pengalaman 🙂

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

MUDAH HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SUAMI ISTERI SHAKLEE

Setelah beberapa tahun berkahwin, ramai suami isteri yang runsing apabila belum mendapat cahayamata leih-lebih lagi bila diasak dengan persoalan tentang anak daripada orang sekeliling. Masalah ini timbul mungkin disebabkan wujudnya masalah kesuburan antara suami dan isteri.

Shaklee menawarkan SET KESUBURAN SUAMI ISTERI bagi membantu mengatasi masalah ini. Ini merupakan salah satu usaha selain memohon dan bertawakkal kepada Yang Esa agar dikurniakan cahayamata.

SET KESUBURAN ISTERI
SET KESUBURAN ISTERI SHAKLEE
Ini adalah SET KESUBURAN ISTERI SHAKLEE yang asas bagi seorang isteri untuk diambil setiap hari.. Set ini membantu untuk si isteri rasa lebih sihat dan bertenaga agar boleh hasilkan ovum yang lebih sihat

Antara kebaikan setiapsuplemen-suplemen ini untik si isteri adalah;
1) ESP
Membantu isteri untuk lebih bertenaga dan tidak mudah penat. Si Isteri, lebih-lebih yang bekerjaya cepat letih apabila balik dari pejabat. Ini kadang-kadang menjejaskan mood, selera makan serta badan si isteri. ESP membantu isteri agar tidak mudah letih dan membantu membaiki sel-sel dalam badan yang rosak agar dapat hasilkan ovum yang berkualiti

Multivitamin Shaklee yang membantu menambah vitamin yang mungkin kurang dalam badan akibat pemakanan yang tidak sihat agar  ovum yang terhasil lebih baik

Membantu menguatkan imunisasi badan wanita agar tidak mudah sakit. Ia penting agar badan sentiasa bersedia untuk hasilkan ovum yang sihat

Folic acid yang terdapat dalam vitamin B Shaklee ini amat penting untuk diambil oleh pasangan yang ingin mendapatkan cahayamata bagi membantu menguatkan rahim, mengurangkan stress dan penting bagi pertumbuhan saraf tunjang anak jika sekiranya isteri disahkan hamil

Suplemen Shaklee yang membantu membetulkan hormon si isteri dan mampu membantu kesuburan isteri. Masalah seperti period yang tidak teratur sebenarnya menjejaskan kesuburan si isteri. Justeru itu, GLA COMPLEX SHAKLEE ini amat penting bagi mendapatkan haid yang teratur serta menstabilkan hormon

Manakala bagi SET KESUBURAN SUAMI adalah;

SET KESUBURAN SUAMI
SET KESUBURAN SUAMI SHAKLEE

Antara masalah yang melanda sang suami adalah masalah sperma yang tidak sihat di mana sperma tersebut tidak berhala tuju ke arah pusat persenyawaan.  Vita-E Complex Shaklee ini membantu memberi haluan yang betul kepada sperma yang dihasilkan . Vitamin E ini juga dikenali sebagai vitamin kesuburan atau vitamin cinta

Bilangan Zinc dalam sperma lelaki adalah sangat tinggi. Pengambilan Zinc Complex ini mampu membantu meningkatkan kepekatan sperma, menaikkan bilangan sperma, meng’karakteristik’kan sperma serta membantu menghasilkan sperma yang normal

3) CoQHEALTH PLUS
Peningkatan jumlah CoQ dalam badan mampu memberi tenaga kepada sperma serta sang suami agar lebih ‘bersemangat’ ketika bersama isteri

Saya juga suka mencadangkan kepada anda untuk mengambil Vivix agar membantu memperbaiki sel dalam badan serta Phytocol Shaklee yang bertugas untuk menghalang kolestrol jahat dalam badan bertambah. Kolestrol yang baik diperlukan dalam penghasilan telur yang baik.

Alhamdulillah.. Selama saya bersama Shaklee, ada beberapa orang customer saya berjaya hamil dengan pengambilan Set Mudah Hamil Shaklee ini. Antara yang buat saya terharu apabila sepasang suami isteri yang telah berusaha selama 9 tahun akhirnya berjaya mendapat cahayamata setelah berusaha hampir 2 bulan dengan set ini. Tapi, maaf.. Saya tidak dapat kongsikan testimoni tersebut memandangkan si isteri keguguran selepas 2 bulan dan beliau berasa agak sedih. Kini, mereka cuba berusaha kembali dengan SET SUBUR ini. Moga mereka berjaya lagi. Aminnn..

Ingat juga ya kawan-kawan, Set Kesuburan Shaklee ini adalah salah satu usaha kita. Selebihnya, kita kena berdoa dan meminta pada YANG ESA. BERDOALAH SEPENUH HATI selepas solat, selepas menelan produk ini dan bila-bila masa dan nyatakan hasrat anda kepadaNya. InshaAllah, tidak mustahil anda akan berjaya..

Untuk order, anda boleh terus klik di sini..ORDER SET SUBUR ISTERI ATAU
ORDER SET SUBUR SUAMI
Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

HAPPY BIRTHDAY TO ME! 8 OGOS 2014

Salam semua.. Anda apa khabar?? Saya sihat di samping keluarga tercinta.. Sebenarnya saya sangat-sangat excited apabila menulis entry ini. Iya, maybe sebab ia berkaitan ulang tahun kelahiran saya tapi yang paling saya happy kali ini di usia 30 tahun ini, kegembiraan itu berganda.. Saya punya keluarga yang sangat-sangat memkbahagiakan, berada dalam Shaklee pada tahap yang sangat menggembirakan, berada di sekeliling orang-orang yang menyayangi saya dan berada dalam keadaan yang begitu positif setiap hari dan ketika. 
Ya, Alhamdulillah.. Sejak join Shaklee hati saya begitu gembira, saya selalu positif  dan saya selalu rasa Allah dekat dengan kami sekeluarga. Berada dalam Shaklee bukan sahaja saya mampu menjana pendapatan yang boleh memberi keselesaan kepada kami sekeluarga malah menjadikan kami orang yang sangat-sangat bersyukur dengan apa yang ada dan sangat-sangat dekat  dengan Yang MAHA ESA. Satu perkara yang kami pernah lupakan dahulu..
Terima kasih saya ucapkan buat suami tercinta yang seawal jam 12 pagi 8 Ogos 2014 hari tu, terus bawa anak-anak ucap HAPPY BIRTHDAY dengan ummi dorg ni. Ummi yang tengah usaha menidurkan si Puteri masa tu hampir terlupa yang umurnya sudah mencecah 30 tahun..
Terima kasih juga pada keluarga tersayang, kawan-kawan, saudara-mara, keluarga Shaklee dan pelanggan Shaklee kami atas birthday wish melalui FB, Whatsapp dan lain-lain..Rasa seronok mengenali anda semua
shaklee sabah
TERIMA KASIH DARI KAMI SEKELUARGA

Hihi..Macam ucapan artis-artis pula..Over sekejap sebab terlalu excited dan happy.. Apapun, anda semua memang BEST dan GEMPAK!! THANK YOU VERY MUCH U OLLS!!

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar dan Beaufort Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Sila hubungi saya sekiranya anda ingin mengetahui  dengan lebih lanjut tentang produk SHAKLEE..

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

ATASI SENGGUGUT YANG TERUK DENGAN SET SENGGUGUT SHAKLEE

Senggugut merupakan salah satu ‘mimpi ngeri’ bagi sesiapa yang mengalaminya lebih-lebih lagi jika anda mengalami senggugut yang teruk atau period pain sehingga anda tidak boleh bangun dari katil kerana mengalami kesakitan yang teramat. Ia bukan sahaja mengganggu kerja seharian kita, malah jika dibiarkan berlarutan ia boleh menyebabkan kita mengalami masalah kesuburan setelah berkahwin nanti.

Atasi masalah senggugut anda dengan SET SENGGGUGUT SHAKLEE ini;

set senggugut
SET SENGGUGUT SHAKLEE


SET SENGGUGUT ini terdiri daripada;
GLA Complex merupakan suplemen Shaklee yang membantu membetulkan period serta menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid setiap bulan. Kebiasaannya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid

Merupakan produk Shaklee yang bertugas sebagai ‘penenang’ ketika menghadapi kesakitan. Ia amat sesuai diambil ketika period pain bagi melegakan kesakitan akibat senggugut ini

Kalsium Shaklee. Kalsium adalah suplemen yang penting ketika kita dalam keadaan ini kerana kalsium mampu memberi kelegaan dan membantu mengurangkan kesakitan semasa senggugut. Penggabungan Ostematrix dan B Complex membantu mengurangkan stres atau tekanan yang dihadapi ketika berhadapan dengan kesakitan akibat sengggut

Selain mengambil suplemen Shaklee, anda juga boleh mengurangkan kesakitan akibat senggugut dengan cara-cara berikut;
1) Tuam kawasan yang sakit dengan tuala suam
2) Perbanyakkan makanan berkalsium tinggi seperti susu, tempe dan kacang
3) Kurangkan makanan atau minuman berkafein, bercoklat dan bertepung
4) Makanlah makanan yang berserat tinggi
5) Elakkan diri dari stress atau berasa tertekan. Tekanan boleh menyebabkan sengugut yang lebih teruk

Ingin order SET SENGUGUT SHAKLEE ini? Boleh klik terus di sini..

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee atau berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya 🙂

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share