Archive | May 2014

KENAPA SAYA SUKA MEAL SHAKES???

Salam semua dan selamat petang.. Saya  taip entry ni bermula pagi, tapi rasanya petang baru publish kot..hihi..

Anda semua sihat? Saya, Alhamdulillah..Semakin sihat dan selera semakin bertambah. Before ni selalu kurang selera makan, pening-pening dan sakit kepala.. Tapi sekarang semuanya semakin baik. Mau tengok komputer lama-lama pun boleh sudah.. Kalau tidak, tengok komputer jap ja sudah pening dan mata rasa penat sangat. Dugaan time mengandung kali ni.. Saya redha ๐Ÿ™‚

Buat sesiapa yang mengikuti perkembangan saya di wall Aryn Fadz Lee di facebook mungkin tahu yang bulan ni promosi Melashakes tengah berlangsung. Beli 6 tin Meal Shakes dapat free 1 tau! Sangat-sangatlah tidak rugi dan berbaloi-baloi membelinya.. Sayapun sudah beli satu set. Dapat 7 botol terus!

meal shakes
Meal Shakes Shaklee kesukaan ibu-ibu dan anak-anak
Kenapa saya suka Meal Shakes ni?

Sehingga kini, saya memang amalkan Meal Shakes dalam kehidupan seharian anak-anak saya. Saya campurkan dengan susu 2 budak lelaki botak tu.hihi.. Yang saya perasan antara perbezaan yang ketara dengan anak ke-2 saya adalah bengkak di bawah mata si kecil kesayangan saya ni cepat mengecil. Nanti saya sharekan cerita tentang masalah bawah mata anak ke-2 saya tu di sini k.. Anak ke-2 saya mengalami masalah Infection stye yang mana menyebabkan bawah mata anak kecil ini bengkak dan perlu dioperate. Tapi setelah dibedah, masalah itu datang kembali. So, antara langkah alternatif saya supaya masalah tu tidak berulang ialah dengan memberi secara Meal Shakes dan Chew Vit C Shaklee secara konsisten.. alhamdulillah.. Walaupun tidak cepat tapi secara perlahan-lahan bengkak mata anak saya tu berkurang..

Selain tu, Meal Shakes juga membantu tingkatkan selera makan dan tenaga furqan.. Furqan, anak pertama saya ni adalah jenis yang sangat aktif. So beliau cepat penat dan cepat lapar.. Cuma dia lebih suka memilih makanan ringan bila lapar.. Sebab tu saya bagi  Meal Shakes untuk tingkatkan selera makan beliau dengan nasi dan supaya beliau bertenaga. Almaklumlah, Furqan yang sangat suka berlari memang berselera makan nasi dan tidak cepat penat..

Dan yang saya perasan juga, kedua-dua anak saya ni jarang sakit tau. Dan setakat ni masalah seperti sembelit atau asma tidak pernah pula berlaku dengan dorang. Harap-harap tiadalah :).. Amiiinnn..

Saya juga ambil Meal Shakes dengan dicampur ESP. Memandangkan semasa awal usia kandungan saya, saya mengalami masalah Morning Sickness yang teruk, kurang selera makan yang mana membuat saya sangat-sangat tidak bertenaga. So, saya campur 2 Suplemen ni supaya tingkatkan tenaga dan selera makan saya. Alhamdulillah…sangat-sangat membantu ๐Ÿ™‚

Meal shakes ni perasa Vanilla tau. Rasa dia manis sikit banding ESP. Dia ada multivitamin dan mineral.. Info lanjut pasal Meal Shakes bole klik di sini ๐Ÿ™‚

Antara golongan yang sesuai juga untuk ambil Meal Shakes adalah;
1) Sesiapa yang kurang suka multivitamin berbentuk tablet
2) Orang yang hendak tambah berat badan
3) Sesiapa yang ingin tambah selera makan
4) Kanak-kanak yang kurang makan sayur
5) Kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit dan asma
6) Sesiapa yang ingin berpuasa

Ingin tahu lebih lanjut tentang Meal Shakes Shaklee ni, boleh terus hubungi saya ya. Konsultasi PERCUMA hanya untuk pelanggan saya sahaja tau ๐Ÿ™‚

Saya merupakan Pengedar Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee di talian berikut;

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya ๐Ÿ™‚

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

HAPPY BIRTHDAY BABAH!!

Alhamdulillah..2 hari lepas, pada 18 May 2014 genaplah suami tersayang berumur 30 tahun.. Dan syukur sangat-sangat, kami anak beranak dapat meraikannya bersama-sama. Saya memang excited, that’s why saya masukkan entry ni dalam blog tersayang ni.. Saya mahu abadikan di sini sebagai tanda penghargaan kepada Encik Suami tersayang.. Sokongan Encik suami yang tidak pernah berbelah bagi untuk saya dalam memperjuangkan perjuangan kami dalam Shaklee buat saya rasa sangat-sangat terharu.. Sayang babah sangat-sangat.. Dan bukan saya ingin menunjuk-nunjuk, tapi dengan bonus Shaklee lah kami mampu makan di tempat makan yang dikira ‘mahal’ untuk meraikan birthday suami dan beli kek design special untuk suami. Alhamdulillah..


my luvly son anda husband
MY LUVLY SON AND HUSBAND

KEK HOCKEY UNTUK BABAH
Inilah wajah-wajah kesayangan hamba..Ummi sayang kamu bertiga ketat-ketat. Tidak lama lagi kita akan berempat lagikan.. Moga Allah permudahkan kita nanti.. Aminn..

Sedikit coretan saya tentang penglibatan suami dalam Shaklee.. Pada mulanya suami seperti tidak menggalakkan saya bergiat aktif dengan Shaklee lebih-lebih lagi bila mendapat tahu yang Shaklee adalah syarikat MLM (Multi-Level Marketing). Pengalaman suami dalam MLM sebelum ni buat beliau agak serik. Bila saya nyatakan hasrat untuk serius dan bergiat aktif dalam Shaklee, beliau hanya mendiamkan diri. Tapi doa saya tidak pernah berhenti untuk Allah bukakan hati suami agar restu perjuangan saya ini. Dan sesungguhnya kuasa Allah tu Maha Besarkan.. Tidak lama setelah saya mulai serius dalam Shaklee pada bulan Februari 2013 suami terus bagi ‘green light’ bila melihat order yang bertalu-talu saya terima. Kalau dulu saya beli satu produk sahaja setiap kali ke branch Shaklee. Tapi semakin lama, semakin banyak sudah yang saya beli setiap kali ke branch. Suamilah yang tolong hantar order, tolong beli order Shaklee, tolong promote dengan kawan-kawan beliau dan tolong coaching anak-anak Shaklee juga. Juga tolong budak kecil 2 orang tu bila ummi buat coaching.. ๐Ÿ™‚ Februari tu juga menyaksikan saya naik rank menjadi Supervisor dan mendapat bonus 4 angka.. 1 perkara yang memang kami tidak sangka dan perkara yang sangat menggembirakan. Rasa sangat-sangat berbaloi berusaha, bersengkang mata malam-malam, update page dan blog dan mendapat hasil yang begitu memberangsangkan. Dan sejak dari itulah kami tidak pernah berpatah balik dan memandang ke belakang lagi dalam perjuangan kami bersama Shaklee.. Terima kasih Allah kerana temukan kami dengan Shaklee..

Juga terima kasih saya yang tidak terhingga buat suami tersayang atas segala sokongan, bantuan dan kata-kata semangat untuk isterinya tercinta.. Moga tahun ni tercapai cita-cita kita untuk menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE.. LOVE U SO MUCHHHH!!! 

Untuk anak-anak ummi, Furqan dan Fyrash terima kasih kerana memahami perjuangan ummi. Kamurang la penguat semangat ummi dan PUSH FACTOR terkuat ummi. Moga kalau suatu hari nanti bila kmu sudah besar dan baca entry ini, ummi mau kamu tahu yang kasih dan sayang ummi pada kamu tidak pernah berbelah bagi dan sentiasa mencurah-curah :’)

Anda ingin tahu rahsia kami bagaimana kami masih mampu bertahan dalam Shaklee selama 1 tahun 5 bulan dan terus mendapat bonus 4 angka dan menuju ke 5 angka? Hubungi kami segera. Coaching and training is provided!
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

PENGEDAR ATAU EJEN SHAKLEE KOTA KINABALU, PAPAR, BEAUFORT, KENINGAU, TENOM, KOTA BELUD, SANDAKAN SABAH DAN YANG BERDEKATAN DENGAN ANDA

Salam dan hai semua.. Hari ini saya ingin senaraikan ejen atau Pengedar Shaklee di dalam keluarga saya yang mungkin berdekatan dengan anda. Manalah tahu malu mahu Order produk Shaklee dengan saya, bolehlah anda hubungiย orang-orang hebat ni, ok ๐Ÿ™‚

Anda juga boleh menghubungi saya sebagai Pengedar atau ejen Shaklee di Kota Kinabalu, Papar, Beaufort, Keningau, Kota Belud seluruh Sabah, Sarawak, Labuan ย dan Semenanjung Malaysia ini di talian berikut;

Call/Message/Whatsapp : 016-587 9882

FB : Aryn Fadz Lee

Email : arynfadzlee@gmail.com

Nama : Sazizi Salim

Kawasan : Kota Kinabalu, ย Likas, Sepanggar, Kepayan, Penampang, Putatan, Tuaran dan seluruh Malaysia

Tel : 010-955 5204

FB : Rmin Zie

FB Page : Supermamaotet Shoppe

Website : http://vitaminzizi.blogspot.com

Nama : Rebecca Sugau

Kawasan : Kota Belud, Tenom, Keningau, seluruh Sabah, Sarawak dan Malaysia

Tel : 010-941 228

0FB: Ecca Rebecca

Fb Page : Mummy Dee Vita Corner

Web : http://blogmummydee.blogspot.com/

Nama : Marjorie Sylventer

Kawasan : Keningau, Bingkor, Apin-Apin, Tambunan, Sipitang dan seluruh Malaysia

Tel : 013-540 8541

FB : Marjorie Sylventer

FB Page : Mom Z Healthy & Beauty

Nama: Noor Hafidzah Rais

Kawasan : Papar, Lok Kawi, Kinarut, Putatan

Tel : 014-556 4456

FB : Hafidzah Faris

Nama : Vivian Yee

Kawasan : Papar, Kota Kinabalu, Kepayan, Penampang dan Tenom

Tel : 016-845 2353

FB : Vivian Annabelle Yih

FB Page : JV Healthy Lifestyle

Web : http://jvhealthylifestyle.blogspot.com/

Nama : Angelina Albinus

Kawasan : Likas, Kota Kinabalu, Sandakan, Semporna

Tel :016-847 4352

FB : Angelina Albinus

FB Page: Vitamins You & Me

Web : http://vitaminsyouandme.blogspot.com/

Nama : Normawati Ismail

Kawasan : Beaufort, Papar, Sipitang

Tel : 013-876 6468

Nama : Julia Agus

Kawasan : Kinarut, Papar, Sook, Keningau

Tel : 019-833 6750

FB : Ann Ch

Web : http://vitamintokou.blogspot.com/

Nama : Lilik Yatik Raiman

Kawasan : Taman Mawar, Indah Jaya, seluruh Sandakan, Bukit Garam, Kinabatangan, Lahad Datu, Kunak, Semporna, Tawau

Tel : 013-868 6502FB : Koleksi Ibu

SARAWAK

 

Nama : Belynda Yvonne anak Benjamin Beti

Kawasan : Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Kuching, Betong , Bau dan seluruh Sarawak

Tel : 014-994 2176

FB : Darnysha Bella

FB Page : Bel Healthy Shopping Zone

Web : http://belhealthyshopping.blogspot.com/

Ini adalah sebahagian Pengedar atau ejen Shaklee yang aktif di bawah jaringan keluarga Shaklee kami. InshaAllah, saya akan tambah dan update dari masa ke semasa ya ๐Ÿ™‚

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya segera! Saya akan guide anda sebaik mungkin sekiranya anda ingin menjadi Pengedar Shaklee yang berjaya ๐Ÿ™‚

Share