SET RESDUNG SHAKLEE BANTU MENGURANGKAN RESDUNG SAYA

Salam pembaca blog saya semua.. Maaf, baru meng’update’ blog tersayang ini.. Masih berfikir-fikir sama ada akan terus berpindah ke www.keluargahebat.com dan menutup blog ini.. Atau jadikan blog ini lebih kepada blog perkongsian pasal produk dan tips-tips manakala laman web baru digunakan sebagai laman web jualan. Anda ada cadangan? Boleh tolong suggestkan untuk saya 🙂

Sambil-sambil berfikir-fikir, hari ini saya ingin kongsikan tentang SET RESDUNG SHAKLEE ini . Set Resdung ini juga sesuai bagi anda yang mempunyai alergik terhadap habuk atau makanan seperti makanan laut (seafood).
SET RESDUNG SHAKLEE
SET RESDUNG / ALERGIK SHAKLEE

Saya sayangggg sangat-sangat dengan set resdung ini..Kenapa? Kerana sayalah salah seorang yang mempunyai masalah resdung sejak dari saya remaja lagi. Dulu, setiap pagi saya akan bersin tidak berhenti dan kadang-kala hingga ke tengahari.. dan selalunya jika saya bersin lama, hidung saya akan gatal dan berair sehingga saya rasakan hidung saya tidak lagi dapat berfungsi kerana hidung saya tidak dapat mengawal air atau hingus yang mengalir dari hidung..Bersin? Tidak berhenti hinggakan hidung saya merah kerana kerap digosok disebabkan gatal yang keterlaluan. Matapun gatal sangat-sangat. Ya Allah, hanya Allah yang tahu rasa kegatalannya! Ia juga terjadi sekiranya saya berdepan dengan habuk..


Boleh dikatakan sebelum mengambil Set Alergi Shaklee ini juga, saya akan mengalami resdung dan gatal-gatal ini 4-3 kali dalam seminggu. Dan ia akan menggangu kehidupan seharian saya kerana saya tidak dapat mengawal bersin saya yang datang tanpa henti. Kadang-kadang ia mengganggu mood saya seharian kerana saya perlu melakukan banyak tugas dalam keadaan yang tidak selesa.

Namun, Alhamdulillah.. Setelah saya mengamalkan SET RESDUNG SHAKLEE ini, resdung saya makin berkurang.. Sehingga kini saya masih amalkan set ini..Tiada lagi gatal-gatal dan bersin di awal pagi.. Adapun, ia datang dlm 2-3 bulan sekali. Syukur, saya sangat-sangat bersyukur kerana Allah temukan saya dengan produk ini. Dan paling seronok selain resdung dan alergi makin kurang, kulit pun makin berseri, keputihan makin kurang dan susu ibu sentiasa banyak. Double Triple Happy!

Ok, berhenti dulu cerita saya ni..Hihi.. Saya sambung kembali kisah set yang sesuai untuk sinus ini. Set Sinus ini terdiri daripada;

1) SR VITA-C SHAKLEE
– Bertugas menguatkan sistem imunisai badan agar dapat melawan sebarang penyakit
– Diambil sebaiknya 1 biji setiap hari selepas sarapan
– Membantu membentuk kolagen kulit

– Untuk menghilangkan dan mengurangkan kegatalan dicadangkan diambil 2 biji dalam satu hari
– Membantu mengurangkan kegatalan
– Membantu mengurangkan keradangan akibat resdung atau alergik
– Mengurangkan kolestrol dalam badan
– Bagus untuk kulit wajah

3) ALFALFA COMPLEX SHAKLEE
– Maksimum 10 biji 1 hari. Boleh memulakan pengambilan dalam 4-6 biji dalam sehari
– Suplemen yang sesuai untuk mengurangkan masalah resdung dan gatal-gatal dari dalam
– Membantu mengurangkan keputihan
– Milk Booster

Ok, sehingga di sini dulu hari ini. Lepas ini, saya akan cuba update kan blog ini setiap minggu k..

Sekiranya anda berminat dengan SET RESDUNG/ALERGIK ini, anda boleh klik link di awah untk order. Penghantaran terus ke rumah anda

ORDER SET RESDUNG / ALERGIK SHAKLEE

Saya adalah ejen Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort, seluruh Sabah dan Sarawak. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lanjut tentang produk Shaklee, ingin mengetahui di mana Shaklee KK Branch atau ingin mengetahui ejen Shaklee terdekat anda, melalui cara-cara berikut;

Call/Msg/ Whatsapp : 016-587 9882
FB ; Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : arynfadzlee@gmail.com
Share

2 thoughts on “SET RESDUNG SHAKLEE BANTU MENGURANGKAN RESDUNG SAYA

  1. setuju sangat dengan artikel ni.mmg seksa bila alah dengan habuk dan seafood. Mula mula tak sedar masalah alahan dah hilang,kemudian baru sedar bila kemas rumah, dah jarang bersin atau selsema lepas tu, mkn udang pun dah tak naik merah kat badan. Masa tu baru consume vit c, skg tgh cuba alfalfa.hopefully lebih membantu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge