Archive | October 2013

DISH WASH CONCENTRATE SHAKLEE BUAT TANGAN TIDAK LAGI KERING DAN SENSITIF

Salam semua.. anda apa Khabar? Saya harap sihat sahaja.. Saya, Alhamdulillah..Masih di bawah lembahyung rahmat Illahi.. Hari ni tiba-tiba sahaja saya mahu kongsikan tentang DISH WASH CONCENTRATE SHAKLEE yang hebat ni.. Mungkin anda hairan, selalu orang sebut Shaklee hanya suplemen Shaklee yang berlegar di fikiran. Kenapa pula tiba-tiba Shaklee ada DISH WASH ni? Memang ada pun.. DIa ni keluarga Get Clean juga. Pastu Dishwash ni diperbuat dari bahan semulajadi tau.. Hebatkan? Tapi , agak-agaknya mcam mana la Dish Wash Shaklee ni boleh hilangkan kotoran di pinggan-pinggan kita yang berlambak tu kan? Ok, saya ceritakan ya!

DISHWASH SHAKLEE
DISH WASH CONCENTRATE SHAKLEE

Tula gambar DISHWASH CONCENTRATE SHAKLEE ni ya! Jom baca sedikit info tentang pencuci pinggan mangkuk Shaklee ni.. hihi

Handal Menanggalkan Minyak pada Pinggan Mangkuk dengan Cucian Tangan
Jika kami sering mengatakan yang Pencuci Wangian Pinggan kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda berfikiran yang ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda.  Tetapi percayalah, anda hanya memerlukan beberapa titisan untuk menanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. 


Get Clean Dish Wash ternyata:  

•  Lembut pada tangan

•  Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan

•  Tahan lama kerana kepekatannya

•  Menjadikan pinggan bersih berkilau

•  Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki


Tahukah Anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee

Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih Sabun yang lebih tahan lama
Mesra alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Kenapa saya sukakannya? 
1) Sejak guna Shaklee Dish Wash ni tangan saya tidak lagi cepat kering. Sebenarnya, saya mempunyai kulit tangan yang kering dan sensitif. Bila tangan saya kering, selalunya ia akan jadi sangat sensitif hingga menyebabkan tangan saya cepat luka. Bila tangan luka-luka, mahu cuci pinggan mangkuk pun hilang mood ataupun terpaksa menahan sakit lebih-lebih lagi bila terkena sabun dan air. So sejak saya gunakannya, memang tangan saya jadi lebih lembut daripada biasa dan tidak lagi cepat sensitif dan luka

2) Tahan lama – Walaupun ketika mula-mula melihat botol Dish Wash buat saya berfikir ( kerana saiznya yang saya kira kecil banding pencuci pinggan mangkuk di pasaran) saya beli juga dan mula gunakannya. Dan alhamdulillah, sudah dekat 2 bulan ia masih bertahan dan masih ada separuh botol..hihi

3) Jangan disangka guna bahan semulajadi ia tidak bisa mencuci kesan degil di pinggan mangkuk anda. Percayalah dengan hanya beberapa titik sahaja anda akan lihat yang ia mampu mecuci banyak pinggan dan mangkuk anda..Wow! Bak kata pepatah Kecil-kecil cili api..hihi
4) Tidak risau lagi kalau mahu cuci pinggan mangkuk atau botol air anak-anak. Sebab ada pencuci piring yang selamat dan semulajdi..

Ok, sampai di sini sahaja. Sehingga kita ketemu lagi. Hubungi saya sekiranya anda inginkan maklumat lanjut tentang DISH WASH CONCENTRATE SHAKLEE ini.. 

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort, seluruh Sabah , Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan Shaklee product review, atau ingin mengetahui di manakah Shaklee Kota Kinabalu atau Pengedar Sah Shaklee berdekatan anda.

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email  : kawan_sya@yahoo.com

Share

VITAMIN C SR SHAKLEE BUAT KULIT BERSERI

Salam sayang-sayangku semua..Maaf, lama tidak menulis di sini..Sibuk sangat bila VITAMIN C SR 553mg Shaklee ni keluar.. terus meletop-letop order dari customer.. Nasib baik sempat stok satu untuk diri sendiri.. Alhamdulillah 🙂

Kenapa VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 553MG ni famous betul???? Untuk makluman anda, sudah dekat 1 tahun stok VIT C SR ni tiada tau..so orang memang tunggu-tunggu.. Saya sendiri pun masa mula-mula bergiat secara serius dengan business Shaklee ni, memang VIT C SR nilah yang ramai orang tanya..
vitamin c sr shaklee
VITAMIN C SR SHAKLEE YANG DIGILAI RAMAI

Apakah VITAMIN C SR Shaklee ini?

Setiap tablet SR Vita C SHAKLEE ini  mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya. Ia berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Tulah dia kena panggil SR – SUSTAINED RELEASED..Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua pekara.

Sustained Released Vita-C ini mengandungi;

  • Kandungan vitamin C yang tinggi
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah bji buah oren untuk setap jam selama lima jam
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

Apakah kebaikan dan kelebihan Vitamin C Shaklee ini?

  • Membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat. Sebab ituah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik serta luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat. Ooo.. inilah sebabnya Vitamin C Shaklee ni orang tunggu-tunggu ek..Bikin cantik kulit.. 
  • Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolestrol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Kerana itulah mereka yang menghidap darah tinggi AMAT DIGALAKKAN mengambil vitamin C bagi mngelakkan strok dan jantung tersumbat.
  • Detoksifikasi – Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logan berta seperti plumbum, raksa, arsenik dan alin-lain toksik. Ini menjadikan ia tidak merbahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah.  Sangat sesuai bagi si perokok kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk
  • Ia juga berperanan dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon ( hormon fungsi imun) . Stress boleh memusnahkan Vitamin C dan bila kita kekurangan vitamin ini, sistem imunisasi kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit
  • Baik sekali bagi sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudahberdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh atau mengalami pendarahan dalam otot dan sendi  mengambil Vitamin C. Ia umpama gam yang melekatkan sel-sel lantas menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Bagi mereka yang sakit, disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan
  • Kita adalah digalakkan mengambil buah-buahan dan sayu-sayuran sebanyak lika kali sehari. Namun disebabkan kekangan masa dan cara hidup masa kini menyebabkan Vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum. Ia lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr. Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengan biji oren. 
Ok, banyakkan kebaikan VItamin C SR ini.. So sekiranya anda berminat, hubungi saya segera.. Stok di tangan adalah terhad!

Kami merupakan Agen Shaklee di Sabah, Sarawak serta seluruh Malaysia. Hubungi kami sekiranya anda perlukan maklumat lanjut tentang produk Shaklee atau ingin mengetahui ejen Shaklee terdekat anda.. Konsultasi PERCUMA adalah diberikan kepada semua pelanggan kami!

Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : kawan_sya@yahoo.com
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page  : Vitaminku Sefamilee
Share

PENGALAMAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Assalammualaikum semua dan salam sejahtera.. Kepada yang pertama kali sampai di blog saya ini, saya ucapkan SELAMAT DATANG dan terima kasih kerana sudi membaca coretan-coretan saya di sini. Kepada yang sentiasa setia membca dan menunggu tulisan saya di sini, JUTAAN TERIMA KASIH ikhlas dari hati saya untuk anda. U really make my day.. Kerana kehadiran andalah saya masih menulis dengan gembiranya di sini.. Saya sayang anda semua.. Walaupun tidak mengenali anda, tapi saya sangat-sangat gembira kerana ada yang sudi menerima penulisan saya dan menjadikan panduan dalam memilih Shaklee dalam hidup anda.

Hari ini saya menulis bukan untuk bercerita tentang produk Shaklee.. Hari ni saya ingin ceritakan pengalaman saya sebagai Pengedar atau ejen Shaklee. Since akhir-akhir ni ramai yang bertanya apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee so saya ceritakan berdasarkan pengalaman saya sendiri

pengedar shaklee sabah
Penyokong kuat ku.. Luv u owez.. 🙂

Bermula Disember 2012, pada mulanya saya menjadi ahli Shaklee hanyalah sekadar untuk mendapat harga member. Akan tetapi, bermula Januari 2013 saya mula bergiat aktif kerana melihat ramai orang mula respons bila melihat iklan Shaklee saya di FB. Bermula Februari pula saya mencabar diri saya untuk mencuba dapatkan Pangkat Supervisor dalam Shaklee.. Februarilah kisah saya bermula..

Februarilah saya mula membuat poster-poster menarik, menulis blog, mencipta FB Page saya dan mula mempromosikan secara serius produk-produk Shaklee. Keseronokan mula terasa bila mana banyak PM, Message dan whatsapp yang bertanya tentang produk Shaklee.. Rasa tidak menang tangan. Hp pun cepat hang since banyak whatsapp, msg dan pm masuk dalam masa yang sama..

Saya mula sibuk menguruskan blog, FB page dan order customer.. Dengan 2 orang anak yang masih kecil dan menyusukan badan sepenuhnya, memang saya akui kadang-kadang penat melebihi segalanya.. Tapi saya gagahi jua.. Februari tu saya semakin jelas dengan matlamat saya.. Februari tiu saya melihat bagaimana seorang surirunmah boleh berjaya mencecah ratus ribu income dalam Shaklee. Februari itu, saya berusaha sedaya upaya agar saya boleh mencapai point yang cukup untuk menjadi seorang supervisor.. Anak-anak Shaklee saya semakin ramai dan yang paling seronok suami semakin memahami dan memberi semangat kepada saya untuk berusaha.

Walau sesibuk manapun, mama shaklee saya sentiasa ingatkan untuk banyakkan zikir, selawat dan berdoa.. Inilah juga yang buat saya melekat terus dengan shaklee. Support group yang kuat dan amalan rohani diutamakan. Kami sentiasa diingatkan untuk memperbanyakkn zikir  dan tidak melengah-lengahkan amalam wajib. Kagum juga bila melihat wanita berniqab yang menjadi MASTER SHAKLEE. Semua itu telah merubah penilaian saya dalam kehidupan dan cara saya berfikir.

Amalan-amalan yang support group kami sharekan membuatkan kami semakin dekat dengan Sang Pencipta. Sejak tu sales memang masuk tiap-tiap bulan dan anak-anak Shaklee saya semain ramai. Dan yang pastinya saya sangat-sangat gembira kerana dapat membantu kawan-kawan dan customer-customer yang menggunakan produk Shaklee bagi membantu menyelesaikan masalah mereka. Sesungguhnya dapat membantu seseorang itu adalah sangat manis!

Hubungan dengan sahabat-shabat juga semakin erat sebab kawan-kawan jugalah customer saya. Yang selama ni, jarang keep in touch, kembali rapat dan kami bertukar-tukar pendapat. Seronok dikelilingi ramai orang.

Duit bukanlah tujuan utama semata, tapi kepuasan pelanggan lah yang menjadi agenda. Kami pentingkan selalu ber’keep’ in touch dengan customer.. Dan selalunya customer memang berpuas hati sehingga memilih mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE!

Untuk makluman semua, saya perhatikan Shaklee sekarang tengah ‘HOT’ di Sabah dan Sarawak. Semakin ramai orang mengenali Shaklee akan tetapi mereka kebanyakzn tidak mengenali ejen Shaklee di Sabah. Saya tahu kerana mengikut pengalaman saya kebanyakan customer yang approach saya sudah mengenali Shaklee. So, ambillah peluang ini. Bagi sesiapa yang rasanya berminat mencari pendapatan sampingan, Shaklee boleh membantu anda. Tidak perlu HEAD HUNTING! 

Moga perkongsian saya di sini memberi inspirasi kepada sesiapa yang mencari jawapan tentang SHAKLEE.. Jika ragu dan perlukan info lanjut tentang Shaklee boleh hubung saya di talian;

Call/Msg/whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com

Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar dan Beaufort, seluruh Sabah serta seantero Malaysia. 

Share

Kebaikan Collagen Powder Shaklee

Salam semua.. Alhamdulillah.. tadi awal-awal pagi terima message dari Shaklee. Bulan ni promosi Shaklee Collagen Powder, beli 6 PERCUMA 1..Wahhh!! inilah yang ditunggu-tunggu.. Sebab si ummi Furqan ni mau pakai.. Jadi boleh beli banyak sikit sebab dapat FREE 1 KOTAK bulan ni..hihi..


collagen powder shaklee
COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Jom baca info lanjut tentang Collagen Shaklee ini ok ;


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Collagen Powder Shaklee ini terbukti berkesan untuk;

  1. Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  2. Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  3. Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  4. Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit sehingga 69%
  5. Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  6. Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
  7. Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  8. Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
  9. Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
Rasa Collagen Shaklee ini bila diminum macam rasa ikan.namamya pun kolagen dari ikan kan.hihi..so kalau susah mau telan, baik campur minuman kegemaran kita macam milo atau twister..

Cara pengambilan Collagen Powder ni pula, boleh diambil 1 sachet 1 hari atau buat masker muka.. Campur air sikit dan letak di muka untuk dijadikan masker before tidur. Kalau mahu minum, ambil sebelum tidur atau selepas bangun tidur. Collagen ini sangat sensitif , so sebaiknya biar ambil Collagen Shaklee ni masa perut kosong atau 3 jam lepas makan supaya dia tidak cepat musnah k..

Mau harga ISTIMEWA untuk Collagen ini? Hubungi saya di talian;
Call/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com

KONSULTASI ADALAH PERCUMA UNTUK PELANGGAN SAYA!

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort Sabah serta seluruh Malaysia. Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee atau  ingin menggunakan ID saya di cawangan Shaklee berdekatan anda atau ingin mengetahui di manakah terletaknya cawangan Shaklee di sabah.

Share