Archive | March 2013

SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU

SET KURUS BUDGET UNTUK IBU MENYUSU

Salam isnin semua, lama tidak update blog..bersawang sekejap..hihi..sory ya kawan-kawan.. Busy dengan page baru di FB.. Kalau ada masa jenguk-jenguk Page FB saya Vitaminku Sefamilee. .

Hari ni , mau cerita tentang SET KURUS BUDGET UNTUK IBU MENYUSU ini.. Kita sebagai ibu lebih-lebih yang masih menyusukan mungkin was-was untuk menggunakan sebarang produk yang bertujuan untuk ‘mengecilkan’ kerana takut memberi kesan kepada bayi. Alhamdulillah, setakat ini pengguna SHAKLEE yang telah menggunakan set ini sangat-sangat berpuashati lebih-lebih lagi  katanya senang lawas  berbanding selepas bersalin baru-baru ini.

SET ini terdiri daripada;

1) ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
– Memberi tenaga yang berpanjangan so tidaklah terlalu cepat lapar
– Membantu memperbanyakkan air susu. Bayi cepat kenyang bila air susu banyak
– Membantu kulit lebih anjal
– Mengurangkan rasa lapar

2) OMEGAGUARD
– Membantu penyerapan lemak
– Bantu membakar lemak di badan 
– Membekalkan DHA kepada bayi

3) ALFALFA
– Bagus untuk pelawasan
– Juga Milk Booster yang bagus
– Membantu sistem perkumuhan menjadi lebih baik

Sekiranya anda berminat boleh terus hubungi saya ya. Saya boleh sesuaikan dengan keadaan dan budget anda 🙂

Saya merupakan pengedar sah Shaklee di Malaysia. Hubungi saya secara online atau offline dan konsultasi percuma dan berterusan dari saya sentiasa ada untuk anda. Ingin harga istimewa? Kita PM2 pun boleh;

CALL/MSG/WHATSAPP : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Fanpage : Vitaminku Sefamilee
Share

GET CLEAN WATER PITCHER SHAKLEE – PENAPIS AIR MOBILE

Get Clean Water Pitcher Shaklee
TEL : 016-587 9882 (NO TEL TU SALAH PULAK 🙂

Salam semua, tiba-tiba cerita pasal jug air ni pula..hehe..Kebanyakan orang tidak tahu yang SHAKLEE ada jual JUG PENAPIS AIR ni..orang ingat ada jual suplement ja..so, jug ni nama dia GET CLEAN WATER PITCHER.. dia jug penapis air yang mobile, boleh dibawa ke mana-mana..just isi air, tggu sekejap pastu bolehla minum..tidak payah sambung dengan paip.. Siokkkan !

Pastu harga pun affordable.. Tidak la sampai ribu riban..hehe..

* Mudah, boleh dibawa ke mana-mana ..just isikan air ja….Antara kebaikannya ;


– Merupakan sistem penapis air jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang.

– Berupaya menapis 303 liter (80 gelen) bagi setiap turasan
– Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmiun dan bahan-bahan cemar lain disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat
– Disahkan dapat mengurangkan KLORIN, jaid ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin
– Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan- dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka
– Sistem Penuras Jag air Berblok – Karbon Isi Semua yang pertama

So, kalau berminat hubungi saya pada bila-bila masa. Saya akan consult anda sedaya upaya saya dan pastikan anda mendapat AFTER SALES SERVICE yang terbaik!!


Saya adalah pengedar sah SHAKLEE di Malaysia. Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi tentang produk SHAKLEE yang bersesuaian dengan anda dan budget anda

CALL/ MSG /WHATSAPP : 016-587 9882
Email : kawan_sya@yahoo.com
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Share

SHAKLEE KOTA KINABALU BRANCH DI NEUTRON POINT

Selamat pagi semua..Akhir-akhir ini semakin ramai yang ingin mengetahui di manakah terletaknya Shaklee Branch di Kota Kinabalu Sabah ni. Untuk makluman anda, sebelum ini Shaklee KK terletak di kawasan Damai, Kota Kinabalu

Cawangan Shaklee Kota Kinabalu ini baru sahaja berpindah ke pejabat baru mereka di Neutron Point, Kolombong pada Januari tahun ini . Alamat mereka adalah seperti di bawah;

SHAKLEE KOTA KINABALU
LOT 4.1, NEUTRON POINT
LORONG PON NEUTRON
JALAN LINTAS KHIDMAT
88300
KOTA KINABALU
TEL : 088-393 848
FAX : 088-393 851
 
WAKTU BEKERJA
Isnin – Jumaat – 10.00 pagi  – 7.00 malam
Sabtu ( Pertama dan ke-3) – 10.00 pagi  – 7.00 malam
shaklee kota kinabalu
Bangunan Shaklee Kota Kinabalu, Sabah
BAGAIMANA CARA KE CAWANGAN SHAKLEE SABAH INI MELALUI JALAN LNTAS, DAMAI, KOTA KINABALU

Anda boleh view video ini untuk melihat jalan yang mana satu perlu anda lalui untuk ke Branch Shaklee Kota Kinabalu melalui jalan Lintas Damai

Bagi sesiapa yang tidak tahu di mana Neutron Point di Jalan Lintas Khidmat ini, saya terangkan satu persatu cara ke sana, ok.. 

Jika anda bergerak dari bandar Kota Kinabalu, mula-mula cari jalan ke Citymall.. Bangunan Citymall ini akan berada di sebelah kiri anda.. Ikut jalan utama and sila bersedia untuk mengambil lorong kanan memandangkan anda perlu membuat pusingan U-TURN untuk ke Shaklee KK Branch.. 

JALAN KE SHAKLEE KK
Antara bangunan yang anda akan lalu sebelum sampai ke Shaklee Kota Kinabalu

 

jalan ke shaklee sabah
Antara bangunan di seberang jalan yang anda akan lalu untuk sampai ke Shaklee Sabah


Sila aware dengan simpang U-TURN.. Ambil simpang U-TURN yang ke-2 di mana kamu akan nampak di seberang jalan adanya Pusat Jualan Kereta MITSUBISHI.. Pusing U-TURN then terus masuk simpang kiri.. 

pusat jualan mitsubishi ke shaklee kk
Pusat Jualan Mitsubishi on the way ke Shaklee Kota Kinabalu. Sila masuk lorong kanan kerana anda perlu membuat pusingan U-TURN tidak lama lagi

Ketika ini, anda akan lihat sebuah bangunan sebelah kanan yang besar.. di tingkat bawah bangunan tersebut, anda akan nampak dengan jelas Restoran FOOK YUEN dan JOURNEYEAST.. Jika anda nampak bangunan ini, sila masuk simpang kanan.. Shaklee Branch berada tingkat 4 k.. 

Bangunan shaklee kota kinabalu
Cawangan Shaklee di tingkat 4, ok. Di dalam bangunan yang sama, terdapat Restoran Fook Yuen di tingkat bawah


CARA KE SHAKLEE KK BRANCH MELALUI JALAN KOLOMBONG ATAU INANAM

 
Bagi yang datang dari area Inanam atau Kolombong , sila cari jalan ke Citymall . Dari Inanam atau Kolombong ni, bangunan Citymall berada di seberang jalan sebelah kanan..

Sebelum masuk simpang ke bangunan Shaklee.. Mitsubishi Showroom di sebelah kiri


Ambil jalan utama dan teruskan perjalanan sehingga anda lihat Showroom Mitsubishi di sebelah kiri. Masuk simpang kiri dan anda akan lihat  bangunan 5 tingkat di mana  Shaklee  Sabah Branch berada bersama Restoran FOOK YUEN dan pejabat JOURNEYEAST.COM di tingkat bawah.  Warna bangunan tu silver, di simpang sebelah kanan.

Di bawah adalah video yang saya ambil melalui jalan Inanam, Kolombong yang menuju ke Shaklee Cawangan Kota Kinabalu

 
Ok…Selamat mencuba.. Untuk maklumat lanjut, anda juga boleh menghubungi saya terus 🙂
shaklee kk, shaklee sabha, shaklee papar

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar dan Beaufort Sabah serta seluruh Malaysia. Sila hubungi saya sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang produk SHAKLEE, atau ingin mengetahui tentang Stokis Shaklee atau di mana Shaklee kk ini atau ingin mengetahui ejen Shaklee berdekatan anda. Anda juga boleh menggunakan ID saya (592034) di mana-mana Cawangan Shaklee dan perlu memaklumkan kepada saya agar saya boleh consult anda tentang cara pengambilan Suplement Shaklee yang betul
 
FB Fan Page : Vitaminku Sefamilee
Instagram : aryn_fadzlee
Call / Msg / Whatsapp/ Telegram : 016-587 9882
Email : arynfadzlee@gmail.com 
Share

TIPS KULIT CANTIK

Kecantikan, satu perkataan yang disukai oleh semua orang terutamanya wanita.. Begitu juga saya.. WLupun saya ambik suplement shaklee untuk membantu, tidak dilupa juga langkah-langkah yang mungkin kita lupa untuk mendapatkan kulit yang cantik.. Peringatan utk diri sendiri juga..hehe..


Kulit wajah yang cantik dan mulus menjadi idaman setiap wanita 🙂


TIPS MENDAPATKAN KULIT YANG CANTIK

~ Buang semua produk kecantikan yang tidak digunakan enam bulan lalu dan dapatkan produk penjagaan kulit yang benar-benar ingin digunakan setiap hari.


~ Minum 8 gelas air putih setiap hari. (Pling kurang 3 liter ok!)

~ Lakukan senaman kerana ia bukan sahaja baik untuk tubuh tetapi juga dapat membantu anda mendapatkan kulit cantik dan sihat berseri.

~ Pastikan kulit anda mendapat ‘makanan’ terbaik menerusi khasiat buah-buahan segar.( Sekarang ni buah-buahan pun da ltak mcm2 da..mau dpt btul2 sgar xtaula mcmna.huhu..)


~ Pakai pelembap wajah setiap hari. Pilih pelembap yang bebas minyak.

~ Elakkan kemarahan kerana ia boleh menyebabkan kerosakan pada kulit anda. Sentiasa tenang dalam apa jua keadaan.(Bila hati tenang, akan terpancar di wajah kitakan )

~ Jangan sentiasa mengenakan solekan. Biar kulit berehat seketika.

~ Jangan terus tidur tanpa menanggalkan mekap terlebih dahulu.

~ Jangan menggunakan sabun atau sebarang produk selain produk penjagan kulit yang sesuai dengan kulit anda.

~ Berhenti pengambilan makanan ringan kerana ia boleh merosakkan kulit anda.

~ Makanan tambahan seperti vitamin amat penting untuk kesihatan kulit anda. Walaupun begitu, tidak bermakna jika anda tidak mengamalkan makan harian yang berkhasiat.( sAYA AMBIK SHAKLEE!)


~ Pastikan anda tidur cukup iaitu 8 jam sehari. (patutpun bila kurg tido muka sembab ja )

Feel free to get FREE Consultation from me..

FB :Aryn Fadz Lee
Page FB : Vitaminku Sefamilee
Cal / Msg / Whatsapp : 013-838 2808
Email : kawan_sya@yahoo.com

Share

TESTIMONI BEAUTY SET SHAKLEE

Slm Jumaat semua..sejak akhir2 ini, ramai juga yang tegur ttg perubahan kulit muka si Ummi Furqan ni,hehe.. ALhamdulillah, semua nipun adalah kurniaan dari YANG MAHA ESA, penjagaan kulit yang berterusan & istiqamah dlm pgambilan supplement shaklee ni..syukur Alhamdulilah..saya dipertemukan dgn Shaklee di masa saya tercari2 produk yang sesuia untuk baiki penampilan diri ini.. Almaklumla, anak da 2 ni, so komitmen nak jaga muka macam bujang dulu tu mmg lainla..hehe..

 Ramai juga yang berminat dengan BEAUTY SET yang terdiri daripada VITAMIN E + VITAMIN B COMPLEX + VITAMIN C + ESP.. Rata2nya adalah ibu2 dan isteri2 yang inginkan kulit yang cantik semula@cantik mcm masa bujang..Gembiranya saya kerana dapat membantu ibu2 dan isteri yang sebenarnya ingin cantik untuk suami tersayang.. Siap kwn sya krim gmbar lagi kat sya sbab mau tunjuk perubahan muka beliau, smbil pm sya ;

” Ryn, dah nampak skrg..muka kakak xkusam..pegang pun rasa lain..huuhuuuaaa”
(Gmbr muka xblh la bg tengok sbb kakak ni bg gambar  tidak bertudung..hehe )

Perasaan saya ? LAGIX1000 X HAPPY!!!!! Puas hati sangat2 bila kita boleh bantu seseorang kan.. Sentiasa dpt feedback yg bgus dr dorg.. Alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya bagi saya..

” Tu vitamin e bgus ohh..kulit jadi lembut..dlu rambut sya bnyak gugur..skrang x sdah “

Tersenyum lebar saya membacanya.. Alhamdulillah..

Bagi saya, adalah satu kepuasan melihat testimoni2 bgini.. sungguh tak sangka, sya dapat membantu seseorang.. Membantu sesuatu yang mugkin lama da dorg risaukan, lbih2 lg ibu2 & isteri2 yg mmg sentiasa mau kelihatan cantik akan tetapi mempunyai kekangan masa, wang @ tidak tahu mcm mana cara untuk melakukannya.. Saya pun pernah mengalami perasaan begitu, risau melihat perubahan wajah, badan & segala-galanya.. Dan alhamdulillah, akhirnya Allah temukan saya dengan Shaklee.. Dan semoga saya akan sentiasa dapat berkongsi kebaikan produk2 shaklee ini..aminnn..

Untuk info lanjut, boelh terus berhubung dengan saya k.. Sekiranya anda mempunyai kekangan kewangan, saya sentiasa ada HARGA ISTIMEWA utk pelanggan online saya..

FB : Aryn Fadz Lee
Cal/ Msg / Whatsapp : 013-8382808
Email : kawan_sya@yahoo.com

With Love,

Aryn ummy c furqan n c fyrash..hehe..
Share