VITAMIN UNTUK WANITA

Posted on

Assalammualaikum dan Salam sejahtera kawan2..hari ni sya post d fb ttg VITAMIN UNTUK WANITA.. Apakah vitamin yang sesuai untuk golongan wanita seperti kita ini yang selalu rasa letih bila blk kerja, buat lagi kerja rumah..tidak pun, klu housewife, penat urus, kemas, sapu rumah, jaga anak2, jaga suami, sedia mkn mnum anak2 dan suami..errmm…banyaknya tugas wanita kan..


Mungkin bukan mudah, tetapi wahai sahabat wanitaku sekalian, ambilla sedikit masa untuk rehatkan diri anda kerana anda perlu tenaga untuk lebih cergas menyiapkan kerja2 kita yang tidak pernah surut itu..& ambillah suplement yang sesuai agar diri anda , kesihatan anda terjaga..kenapa perlu suplement?kerana suplement membantu kita agar lebih bertenaga dan tidak mudah letih. kerana suplement tlg ‘TOP UP’ apa saja dalam badan kita ni yang kurang kerana makan tidak teratur disebabkan mengruskan rumahtangga

OMEGAGUARD – MEMELIHARA KESIHATAN DALAM TERUTAMA TULANG

HERB-LAX..MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON DALAM BADAN

OSTEMATRIX – KALSIUM UNTUK SEMUA GOLONGAN..MEMBANTU MEMAINTAINKAN KALSIUM DLM BDN MEMANDANGKAN SETIAP HARI AKAN ADA KALSIUM YANG HILANG DARI BADAN


Tiada sesiapa memahami sakit senggugut, kecuali wanita.

Tiada siapa memahami sakit mengandung, kecuali wanita.

Tiada siapa memahami sakit bersalin, sama ada normal atau ceaser, kecuali wanita.


Bagitahu saya, adakah pengalaman2 yang mereka lalui ini terlalu enteng? Terlalu minimal? Terlalu sedikit? 

Lalu berhakkah satu2 pihak mengatakan wanita berpantang ini hanya melalui salah satu proses yang BIASA? Tidak perlu dijaga? Tidak perlu dimanja? Tidak perlu berpantang?

“Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dianggap sebagai mati syahid.”

Sungguh tinggi darjat wanita.

Lalu mengapa ada wanita sendiri yang mengabaikan darjat yang disediakan untuknya?

Mengapa ada suami yang dengan senang-lenangnya melayan ibu di dalam pantang seperti hamba?

Jangan hanya kerana sang ibu sudah boleh berjalan, boleh makan, boleh tersenyum, boleh ketawa, kalian menganggap dia kuat. Sedangkan kalian tidak dapat membayangkan bagaimana nyawa mereka dihujung jantung semasa meneran dan mengeluarkan bayi mereka di dewan bersalin. Sedangkan kalian tak tahu bagaimana perut mereka dilapah 7 lapisan, termasuk rahim dihiris, satu persatu demi menzahirkan seorang anak.

Dan kepada wanita. Rahim anda hanya sebesar buah pear. Disitu anda melayan suami saban malam, mengeluarkan darah haid saban bulan, mengeluarkan bayi saban tahun.

Sebiji buah pear, mengeluarkan seorang manusia?

Lalu, jika dapat difikir menggunakan akal, jika dapat dihisab menggunakan fikiran, betapa tenatkah rahim anda sekarang? Atau akan datang? 

Maka, sayangilah rahim anda. Janganlah ditenatkan lagi rahim yang sudah bekerja keras setiap detik untuk anda. Berpantanglah.

Dan untuk suami yang menganggap ini semua perkara enteng. Bukan sesuatu yang enteng melahirkan anak yang tak tahu mengenang pengorbanan rahim seorang wanita, iaitu rahim ibu2 kalian. 

Ada sebab mengapa syurga bi bawah tapak si pemilik rahim.

————————–

SUPPLEMENT UTK WANITA YG TELAH MELALUI PELBAGAI PERUBAHAN DALAM FASA KEHIDUPAN. Hargailah diri anda 🙂kredit to Nur Ashikin

Hubungi saya untuk info lanjut k..
FB : Aryn Fadz Lee
Cal/Msg/Whatsapp : 013-838 2808
email : kawan_sya@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge