Salam semua, petang ni saya mau cerita sikit tentang SET BERSALIN atau SET BERPANTANG SHAKLEE ini since ramai da yang tanya tentang set ini. Semakin lama, ramai ibu yang sedar bahawa Set Bersalin Shaklee boleh membantu mereka untuk lebih bertenaga dan cergas ketika dalam waktu berpantang. Malah set ini boleh digunakan sama ada ibu bersalin secara pembedahan atau normal. 

Ibu yang berpantang dan menyusukan anak  pasti cerewet sikit pilih set bersalin, maklumlah takut-takut memberi kesan kepada anak yang menyusu. Ataupun lebih menakutkan, set bersalin yang mengeringkan susu! Pastinya itu sesuatu yang tidak diingini oleh ibu-ibu yang baru bersalin dan berhasrat menyusukan bayinya sehingga anak berumur 2 tahun.

Ibu pasti tak rasa risau lagi dengan pilihan terbaik yang ada kini. Ini memang epic, dan menjadi trend ibu-ibu menyusu sekarang memilih Set Bersalin Shaklee.

SET BERPANTANG/ BERSALIN
SET IBU BERPANTANG DAN BERSALIN ASAS SANGAT SESUAI UNTUK IBU YANG BARU BERSALIN SAMA ADA SECARA NORMAL ATAU PEMBEDAHAN


Set ini terdii daripada;

VITA-LEA : Membekalkan keperluan vitamin dan mineral ibu terutama zat besi yang membantu ibu lepas bersalin yang banyak kehilangan darah semasa proses bersalin dan pemulihan. Juga mampu membekalkan tenaga buat ibu yang baru bersalin memandangkan ibu baru bersalin perlukan tenaga lebih untuk menyusukan bayi


B-COMPLEX : Vitamin anti-stress, bukan saja mengelakkan meroyan tapi juga membantu menstabilkan hormon agar memudahkan proses penyusuan susu ibu.


VITA-C : Vitamin C dengan flavonoids yang penting untuk penyembuhan tisu serta membantu membanyakkan susu ibu.


ZINC Membantu dalam penyembuhan luka, mengelakkan jangkitan dan membantu dalam metabolisma karbohidrat.


Ibu juga boleh add-on GLA Complex bagi membantu menstabilkan hormon selepas bersalin dan ESP yang bukan saja bagus untuk penyusuan susu ibu malah membantu mendapatkan kulit yang gebu! Anda boleh ambil Ostematrix bagi membantu dalam penyusuan dan mengelakkan sembelit.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut k;

FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee

Cal/msg/whatsapp : 016-587 9882
email : kawan_sya@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge