PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA KINABALU , PAPAR, BEAUFORT SABAH DAN SELURUH MALAYSIA

BISMILLAHIRRAHMANNIRAHIM..
 

Assalammualaikum dan salam isnin smua..akhirnya berjaya juga sy buka blog ni..hehe..bukan apa, cuma kerana ke’busy’an akhir2 ni dengan anak2 buat 1st entry sya ni tergendala seketika.tp tu bukan alasan yang bagus bukan???hehe..

 
Hehe..nila business kad SHAKLEE saya yang pertama..bangga jugala..cheh..sgt2 perasan..hehe..Alhamdulillah, 18 Disember hari tu saya bergelar Pengedar Sah Shaklee dengan no. id 592034..Lama sudah niat mahu join Shaklee ni, cuma masa tu kekangan wang menjadi penghalang. Tapi Allah itu Maha Pemberi dan dengan izinNya saya akhirnya berjaya menjadi Pengedar Sah Shaklee..
 
Kenapa saya beria-ia mau menjadi PENGEDAR SAH SHAKLEE? sebab utamanya adalah kerana saya sendiri sudah merasai kebaikan dan kesan yang amat positif setelah menggunakan produk SHAKLEE ini..
 
Biarlah saya ceritakan alkisahnya permulaan perkenalan saya dengan SHAKLEE..hehe..
 
Saya bermula apabila kandungan ke-2 saya masuk 5 bulan dan susu saya semakin kurang. Sudah hari-hari pam, sudah buat power pumping tapi langsung tiada peningkatan..Kurang lagi adalah.
Sudahlah anak pertama saya menyusu secara ekseklusif. Kasihan pula dekat anak saya yg 1st lebih-lebih lagi masa tu tiap-tiap bulan pergi kami check klinik sbb berat dia naik sikit ja. Masa tu dia berumur 1 tahun 1 bulan.
 
Jadi, setelah google2 jumpalah komen-komen n testimoni ramai ibu-ibu breastfeed yang menceritakan kelebihan supplement SHAKLEE. Di situlah saya bermula dengan mengambil VITA-LEA, B COMPLEX, VITAMIN C & OSTEMATRIX.
 
Alhamdulillah, mula-mula pam adalah bertambah sikit susu. Tapi masa tu, susu bertambah sikit ja. Sudahlah saya sanggup beli pam manual AVENT sebab dengar pam tu pun bagus..huhu..Masa tu lagi pressure sangat-sangat sebab orang sekeliling dah bising dan mula tegur anak 1st sy tu makin mengecil..isk..isk..ingat saya mauka anak sy bgitu..
 
Maka, dengan sebab fikirkan diri saya yang pregnant dan masa tu saya sudah berbincang dengan unit laktasi Hospital Likas yang suggest guna formula milk sementara mengandung, n pas bersalin bru bagi balik susu ibu. Dan setelah saya bawa suami berbincang selepas berfikir sewajarnya, akhirnya dengan linangan air mata yang deras saya setuju bagi formula milk kepad anak pertama saya..isk..isk..


Furqan 1 year old!
Inilah dia EISRA’ MUHAMAD FURQAN, anak saya yang sulung..kasihan juga kat dia sbb belum smpai setahun ummi dia ni dah mengandung lagi..
 
Ok, sambung crita SUPPLEMENT SHAKLEE yg saya ambil masa tu..Masa tu susu ibu saya adalah bertambah sedikit lepas start ambik.. Tapie oleh sbab kmi decide nak bagi baby susu tepung so, sy pun stop pump.. Mungkin kalau saya teruskan pam susu, susu ibu akan makin banyak kot, cuma masa tu fikirkan baby yang kat dlm perut ni juga..
 
So, sy teruskan supplement tu dan antara kesan yang saya rasa adalah, tidak rasa penat lagi kalau balik rmh pas keja..sbb sebelum ni, mmg asal blik rmh rasa pnat ja..tp kuatkan dri sbb pkirkan yang sulung tu.tp pas ambil supplement SHAKLEE badan pun rasa btenaga..hehe..pastu dapatla juga kemas2 rumah sikit..klu x, bsepah sja sbab da penat masak xlarat lagi nak kemas rumah..hehe..
 
pastu sy bersalin awal pula..bby 33minggu da lhir..after 2nd baby lhir sy consume blik SUPPLEMENT2 SHAKLEE tu..msa tu susu mmg btambah banyak n cik ‘B’ pun sllu full..hehe..n sjak susu bdn ni mkin banyak cfurqan pun xmau lg myusu botol..ALHAMDULILLAH..xkisahla tanderm nursing, berebut2 dgn adikka, yg penting kedua-dua anak ummi ni dpt khasiat terbaik dari susu yang Allah bg free ni
 
ALHAMDULIILAH..Doakan saya berjaya menyusukan anak2 saya scara exclusive shingga 2 tahun ya!Aminnnn…
 
c adik rimas da balik2 bgambar..hehe..
Saya merupakan Pengedar  Shaklee di Kota Kinabalu , Papar , Beaufort Sabah dan seluruh Malaysia. Hubungi saya sekiranya anda perlukan maklumat lanjut tentang Stokis Shaklee, produk Shaklee atau apa sahaja mengenai Shaklee atau penyusuan susu ibu . Anda juga boelh menggunakan id saya (592034) untuk membuat pembelian di mana-mana Stokis Shaklee dan memaklumkan kepada saya agar saya boleh konsult anda tentang cara pengambilan vitamin-vitamin tersebut
 
Call/Msg/whatsapp : 016-587 9882
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Email : kawan_sya@yahoo.com
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge