Archive | February 2013

SET KEINTIMAN SUAMI ISTERI SHAKLEE MEMBANTU SUAMI ISTERI MUDAH ‘BASAH’

Salam semua…tercuit hati saya beberapa hari yang lalu pabila menjawab pertanyaan seorang sahabat tentang suplement Shaklee yang boleh bagi ‘LICIN’.. Gelak mendengarnya, saya bertanya ‘LICIN’ utk sapa..hehe.. Lantas sahabat saya menjawab “untuk sayala, da anak 5 ni rasa kurang licin da”.. SAhabat saya tadi adalah merupakan seorang ibu kepada 5 orang anak,ibu bekerjaya yang masih muda.. Saya kira kebatasan waktu menguruskan 5 anak itu, dengan kerjaya membuat beliau terbatas dalam menjaga kekuatan dalaman. Saya pun yang baru anak 2 ini pun pernah mengalami hal yang sama (malu juga nak mengaku kat sini..hehe..)..Tpi kerna ingin membantu anda2, ibu2 @ bapa2, suami @ isteri yang mungkin mengalami hal yang sama buat saya bersungguh perkenalkan suplement yang sesuai ini..
SET KEINTIMAN..GABUNGAN ALFALFA & VITAMIN E
SSUAI UNTUK SI SUAMI DAN SI ISTERI
  SET KEINTIMAN ini terdiri daripada VITAMIN E, yang mmg kita tau dikenali sebagai vitamin ‘ cinta’ @ vitamin ‘seks’ dan alfalfa, yang boleh membantu kesuburan si suami dan isteri..

Boleh google ttg kebaikan VITAMIN CINTA ini.. Menurut sebuah artikel kat sebuah blog menyatakan kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya. Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekananNitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

Manakala, Alfalfa pula merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat athma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkatkan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan
  19. Milk booster
Gabungan kedua-dua suplement ini sangat membantu saya dan suami..hehe.. Terasa perbezaannya tau..malu pul anak story kat sini..snang crita, tambah ‘SEMANGAT’ bila bersama suami bila da amalkan SET KEINTIMAN ini..Insha Allah, suplement2 ini boleh juga membantu anda 🙂

Anda ingin cuba? Boleh hubungi saya pada bila2 masa tau.. Konsultasi FREE dan sesuatu yg ISTIMEWA dari saya, sentiasa ada utk pelanggan online saya.. Hubungi saya;
FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
Cal/Msg/Whatsapp : 016-587 9882
Email : kawan_sya@yahoo.com

Credit to mamafaiz.com
Share

SET KECANTIKAN YANG DISUKAI RAMAI

Assalammualaikum dan salam isnin semua..hari ni,c hati ini sangat2 gembira..minggu lepas adalah minggu yang AWESOME!! dpt jumpa Master Azrin Mohd, kira granny @ upline saya..sangat memberi semangat sudah jumpa seorang yang bergelar MASTER ni..untuk info, dalam SHAKLEE pangkat tertinggi adalah MASTER COORDINATOR..so, tula sgt semangat personal coaching dgn org yg da melalui semua pengalaman untuk berjaya dalam SHAKLEE ni..juga, sbab minggu lepas GAJI SHAKLEE ni masuk..Alhamdulillah, di tgh2 bulan kering ni ada juga rezeki..rasa sungguh BLESSED! tapi yang paling buat hati ni kembang & kembing, bila Encik Suami memuji pasal perubahan muka ni yg dia nmpak.. mengapa sgt2 bbunga?sbab csuami adalah sorg yg sgt ssh mo memuji tau..yg dia bgtau ada perubahan pun sbb c isteri ni yang tya, tupun sdah bbuih2 hint n cerita byk dgn dia yang ramai da org puji muka ni mkin berseri..tula buat hati ni berbunga2 sepanjang minggu..orglain puji mmgla bikin kembang hati, tp klu dah suami yang puji 300x gaji hati ni kembang dan berbunga..

Ai..pagi2 ni cerita psl hati yg kembang pula yer..entry set kecantikan..hehe..Knapa saya ceritakan hati yang kembang ni dgn set kecantikan ni?sbab bagi sya, mmg agak susah nak berlawa klu da beranak pinak ni..nak2 lg baby masi kcik..tp sbb hubby mmg sorg yg myokong kecantikan dan sbb SAYANGGG SANGAT dgn suami, sya usaha juga utk pastikan kulit n badan ni tjga..yala, nak lawa utk sapa klu bukan suami kan..tp sbb xdpt nak berhias lama sangat, so ambik vitamin nila untuk membantu.. mmg sgt membantu..membantu sbb xpayah susah2, telan ja vitamin2 ni n mnum esp d pagi hari.klu rajin b4 tido buat masker ESP n bwa tido..hehe..

Set ini juga adalah antara set yang banyak orang tanya..sya faham juga, lbih2 lagi kepada wanita yang sda bersuami, menjaga kecantikan mmg menjadi keutamaan..faham2la klu sda kwin ni, kulit xla mcm dlukn. mkin berusia lgkan.. syapun SUKA SANGATTT set ni..lbih2 lagi nmpk perubahan sendiri n makin ramai pula orang puji.hehe..& kerana itulah saya suka share ttg set ini.
Hehe..awal pagi td ambil gambar ni..mta izin suami dlu b4 post gmbar ni utk jadikan testimoni diri sendiri 😛
 ALhamdulilah..sebulan lbih da konsisten ambik set ni da nmpak da perubahan dgn kulit..satu badan tau!!kulit jadi lbih lembut n lembap..b4 ni, rasa mcm kring ja selalu :)..tp ingat juga ya kawan2, b4 kita consume set ni kita sertakanla dgn doa n niat..ikhlaskan hati n senyum selalu..sbb, smua nipun asalnya dari hati..bila hati kita happy, automatik akan nmpk kat wajah kita..apa tak happy, klu hari2 org puji kulit ni cantik..kihkihkih..wah..keperasanan yang teramat!! Teringat saya akan satu artikel tulisan Ustaz Pahrol Mohd Juoi, ” KALAU HATI BAIK, WAJAH SENTIASA CANTIK”..pasni, mau muhasabah diri sambil minum esp.. 🙂

Ok, berbalik pada SET KECANTIKAN INI..set ini terdiri daripada;

1) VITAMIN E
2) VITAMIN B COMPLEX
3) VITAMIN C
4) ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Apakah tugas2 vitamin ni?saya explain di bawah ya;

1) VITAMIN E COMPLEX WITH GRAPE SEED
– Merupakan vitamin yang boleh membantu mengurangkan parut di badan @ muka..so, ssuai utk org yang mau hilangkan jerawat..
– Membantu melawan penuaan pra-matang pada kulit (ni yang buat muka nampak glowing.hehe)
– Megurangkan risiko sakit jantung
– Meningkatkan fungsi keimunan
– Membantu percepatkan pemulihan
– Anti-oksidan, menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas

2) VITAMIN B COMPLEX
– Mengandungi kesemua jenis vitamin B
– Menggalakkan replikasi DNA yang sihat ( ingat ya kawan2, penghasilan sel baru selalu terjadi dalam badan kita, n sel2 yg baru ni akan duplicate sel2 yang lama dalam proses penghasilannya..so, klu sel kita xsihat tu sbb kulit jadi xsihat juga sbb sel2 baru tu ikut sel2 lama yg xsihat tu)
– Menukarkan makanan jadi tenaga ( bila badan kita bertenaga, kita akan rasa lbih shat..dan bla kita rasa lbih shat, automatik mesti kita pun akan lbih happy n ceria, n automatik juga akan terpancar di wajah kita ke’happy’an kita tu kan..so kita lbih nmpak berseri2.. 🙂 )
– Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
– Meningkatkan fungsi otak

3) VITAMIN C
– Membantu penghasilan DNA – agar kulit lebih sihat..
– Membantu mengekalkan pertahnan semulajadi tubuh badan
– Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging
– Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan

4) ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP)
– Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secar semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol & kaya dgn asid amino penting
– Terbukit secara klinikal dapat mngekalkan tenaga berjam-jam lamanya (buat bdn rasa kurang pnat,bla kurg pnat, nmpk kita sihatkan..hehe)
– Membantu sokong sistem imun, kekalkan tahap kolestrol 
– Menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
– Membantu kekalkan kepejalan otot ( kulit pun rasa anjal..hehe)

Gabungan 4 suplement nila yang banyak membantu saya dalam kehidupan seharian.. mula2 xla perasan muka ada perubahan tapi makin ramai pula member yang tgur..:)..ALhamdulillah..tula sy ska mau share dgn anda, agar sama2 mempunyai kulit yang cantik walaupun bz dgn anak2, da berumur @ sebagainya..

Ok, sampai sini dulu..nti boleh hubungi saya sekiranya kawan2 mau info lanjut @ berminat dgn produk ni tp budget xbrapa stabil..hehe..smua tu boleh dibincang..Harga ISTIMEWA sentiasa ada utk pelanggan online sya, juga ssuatu yang ISTIMEWA juga 🙂

FB: Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee
cal/msg/whatsapp  :016-587 9882
email : kawan_sya@yahoo.com

Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee di kawasan Kota Kinabalu, Papar, Beaufort dan seluruh Malaysia. Hubungi kami sekiranya ada perlukan maklumat lanjut tentang produk Shaklee

Share

OSTEMATRIX KALSIUM SEKELUARGA

Salam jumaat semua, hari ni entry tentang OSTEMATRIX, kalsium shaklee yang mempunyai VITAMIN D, MAGNESIUM, ZINK, COPPER, MANGANESE & BORON untuk membantu penyerapan kalsium di dalam badan secara optimum.. 

Menagapa hari ini tentang Ostematrix?Kerana akhir2 ini saya banyak berhubung dengan IBU2 YANG MENYUSUKAN ANAK dan salah satu masalah mereka adalah gigi yang cepat patah termasuk saya juga yang mengalami gusi yang cepat berdarah..risau juga saya..mummy sy pna crita, yang sejak dari mengandung lagi kalsium kita antara yang anak kita akan ambil..tula, sda anak 2 ni mmg perasanla yg gigi pandai berdarah..sgt2 merisaukan sbb sya org yang sangat menjaga hal kesihatan gigi..tidak pernah tau saya mengalami sakit gigi kecuali masa muda2 ckit sbb xjaga gigi sangat, tupun sekali ja..gigi berdarah ni pun jarang2,..sekali da beranak pinak ni, slalu berus gigi pun masi gigi berdarah..rupa2nya kurg kalsium lak..adududu..robek hatiku..

Dan Alhamdulillah..bila start makan Ostematrix, da jrang da gusi ni berdarah..adapun pabila lupa pla ambik Ostematrix ni gara2 ikut tido dgn anak2..kihkihkih..

Untuk info, supplement ni kalsium ni mcm2 ada di pasaran tau, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate, tetapi tidak semua kalsium ni sama k.. n kalsium shaklee ni ada vitamin D  untuk membantu penyerapan terbaik dalam badan.. ia membantu pembentukan tulang dan gigi yang kuat..tapi itu juga sebetulnya tidak cukup..ini kerana tulang yang kuat perlu ‘melekat’ antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.


Kerana itu kita perlukan Ostematrix 😉



OSTEMATIRX- KALSIUM TERBAIK UNTUK SEISI KELUARGA

Selain itu, antara kebaikan OSTEMATRIX ni adalah;

1) Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
2) Mengelakkan penyakit osteoporosis
3) Memulihkan kekejangan dan otot2
4) Meringankan stress
5) Menstabilkan tekanan darah
6) Meringankan sakit semasa haid
7) Membantu dalam masalah gastrik

O,ya! Ostematrix ni jga sesuai untuk ibu bapa kita lebih2 lagi yang mempunyai masalah tulang dan berumur. Mereka perlukan kalsium untuk membantu tulang lebih kuat di usia sebegini..Suami pun boleh ambik tau..for info, Ostematrix adalah salah satu suplement yang dicadangkan SHAKLEE untuk SET KESIHATAN LELAKI..sgt sesuai untuk lelaki yang kurang minum susu @ yang aktif bersukan 🙂

Hubungi saya jika anda inginkan maklumat lanjut ttg produk ini..Harga ISTIMEWA sentiasa ada untuk pelanggan online sya..:) juga konsultasi berterusan dan percuma tau!!

FB: Aryn Fadz Lee
Cal/Msg/Whatsapp : 013-838 2808
email : kawan_sya@yahoo.com
Share

SET BERSALIN BERPANTANG SHAKLEE MEMBUAT IBU LEBIH CERGAS DAN BERTENAGA

Salam semua, petang ni saya mau cerita sikit tentang SET BERSALIN atau SET BERPANTANG SHAKLEE ini since ramai da yang tanya tentang set ini. Semakin lama, ramai ibu yang sedar bahawa Set Bersalin Shaklee boleh membantu mereka untuk lebih bertenaga dan cergas ketika dalam waktu berpantang. Malah set ini boleh digunakan sama ada ibu bersalin secara pembedahan atau normal. 

Ibu yang berpantang dan menyusukan anak  pasti cerewet sikit pilih set bersalin, maklumlah takut-takut memberi kesan kepada anak yang menyusu. Ataupun lebih menakutkan, set bersalin yang mengeringkan susu! Pastinya itu sesuatu yang tidak diingini oleh ibu-ibu yang baru bersalin dan berhasrat menyusukan bayinya sehingga anak berumur 2 tahun.

Ibu pasti tak rasa risau lagi dengan pilihan terbaik yang ada kini. Ini memang epic, dan menjadi trend ibu-ibu menyusu sekarang memilih Set Bersalin Shaklee.

SET BERPANTANG/ BERSALIN
SET IBU BERPANTANG DAN BERSALIN ASAS SANGAT SESUAI UNTUK IBU YANG BARU BERSALIN SAMA ADA SECARA NORMAL ATAU PEMBEDAHAN


Set ini terdii daripada;

VITA-LEA : Membekalkan keperluan vitamin dan mineral ibu terutama zat besi yang membantu ibu lepas bersalin yang banyak kehilangan darah semasa proses bersalin dan pemulihan. Juga mampu membekalkan tenaga buat ibu yang baru bersalin memandangkan ibu baru bersalin perlukan tenaga lebih untuk menyusukan bayi


B-COMPLEX : Vitamin anti-stress, bukan saja mengelakkan meroyan tapi juga membantu menstabilkan hormon agar memudahkan proses penyusuan susu ibu.


VITA-C : Vitamin C dengan flavonoids yang penting untuk penyembuhan tisu serta membantu membanyakkan susu ibu.


ZINC Membantu dalam penyembuhan luka, mengelakkan jangkitan dan membantu dalam metabolisma karbohidrat.


Ibu juga boleh add-on GLA Complex bagi membantu menstabilkan hormon selepas bersalin dan ESP yang bukan saja bagus untuk penyusuan susu ibu malah membantu mendapatkan kulit yang gebu! Anda boleh ambil Ostematrix bagi membantu dalam penyusuan dan mengelakkan sembelit.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut k;

FB : Aryn Fadz Lee
FB Page : Vitaminku Sefamilee

Cal/msg/whatsapp : 016-587 9882
email : kawan_sya@yahoo.com

Share

VITAMIN UNTUK WANITA

Assalammualaikum dan Salam sejahtera kawan2..hari ni sya post d fb ttg VITAMIN UNTUK WANITA.. Apakah vitamin yang sesuai untuk golongan wanita seperti kita ini yang selalu rasa letih bila blk kerja, buat lagi kerja rumah..tidak pun, klu housewife, penat urus, kemas, sapu rumah, jaga anak2, jaga suami, sedia mkn mnum anak2 dan suami..errmm…banyaknya tugas wanita kan..


Mungkin bukan mudah, tetapi wahai sahabat wanitaku sekalian, ambilla sedikit masa untuk rehatkan diri anda kerana anda perlu tenaga untuk lebih cergas menyiapkan kerja2 kita yang tidak pernah surut itu..& ambillah suplement yang sesuai agar diri anda , kesihatan anda terjaga..kenapa perlu suplement?kerana suplement membantu kita agar lebih bertenaga dan tidak mudah letih. kerana suplement tlg ‘TOP UP’ apa saja dalam badan kita ni yang kurang kerana makan tidak teratur disebabkan mengruskan rumahtangga

OMEGAGUARD – MEMELIHARA KESIHATAN DALAM TERUTAMA TULANG

HERB-LAX..MEMBANTU MENSTABILKAN HORMON DALAM BADAN

OSTEMATRIX – KALSIUM UNTUK SEMUA GOLONGAN..MEMBANTU MEMAINTAINKAN KALSIUM DLM BDN MEMANDANGKAN SETIAP HARI AKAN ADA KALSIUM YANG HILANG DARI BADAN


Tiada sesiapa memahami sakit senggugut, kecuali wanita.

Tiada siapa memahami sakit mengandung, kecuali wanita.

Tiada siapa memahami sakit bersalin, sama ada normal atau ceaser, kecuali wanita.


Bagitahu saya, adakah pengalaman2 yang mereka lalui ini terlalu enteng? Terlalu minimal? Terlalu sedikit? 

Lalu berhakkah satu2 pihak mengatakan wanita berpantang ini hanya melalui salah satu proses yang BIASA? Tidak perlu dijaga? Tidak perlu dimanja? Tidak perlu berpantang?

“Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dianggap sebagai mati syahid.”

Sungguh tinggi darjat wanita.

Lalu mengapa ada wanita sendiri yang mengabaikan darjat yang disediakan untuknya?

Mengapa ada suami yang dengan senang-lenangnya melayan ibu di dalam pantang seperti hamba?

Jangan hanya kerana sang ibu sudah boleh berjalan, boleh makan, boleh tersenyum, boleh ketawa, kalian menganggap dia kuat. Sedangkan kalian tidak dapat membayangkan bagaimana nyawa mereka dihujung jantung semasa meneran dan mengeluarkan bayi mereka di dewan bersalin. Sedangkan kalian tak tahu bagaimana perut mereka dilapah 7 lapisan, termasuk rahim dihiris, satu persatu demi menzahirkan seorang anak.

Dan kepada wanita. Rahim anda hanya sebesar buah pear. Disitu anda melayan suami saban malam, mengeluarkan darah haid saban bulan, mengeluarkan bayi saban tahun.

Sebiji buah pear, mengeluarkan seorang manusia?

Lalu, jika dapat difikir menggunakan akal, jika dapat dihisab menggunakan fikiran, betapa tenatkah rahim anda sekarang? Atau akan datang? 

Maka, sayangilah rahim anda. Janganlah ditenatkan lagi rahim yang sudah bekerja keras setiap detik untuk anda. Berpantanglah.

Dan untuk suami yang menganggap ini semua perkara enteng. Bukan sesuatu yang enteng melahirkan anak yang tak tahu mengenang pengorbanan rahim seorang wanita, iaitu rahim ibu2 kalian. 

Ada sebab mengapa syurga bi bawah tapak si pemilik rahim.

————————–

SUPPLEMENT UTK WANITA YG TELAH MELALUI PELBAGAI PERUBAHAN DALAM FASA KEHIDUPAN. Hargailah diri anda 🙂



kredit to Nur Ashikin

Hubungi saya untuk info lanjut k..
FB : Aryn Fadz Lee
Cal/Msg/Whatsapp : 013-838 2808
email : kawan_sya@yahoo.com

Share

REZEKI KURNIAAN ALLAH YANG MAHA PEMURAH

Assalammualaikum & selamat pagi kawan2..pagi ni entry sy xda xkaitan dgn mana2 produk..knapa?sbab sy bsmangat mo share ttg rezeki sy yang xdjgka2 kmrin..LEBIH BANYAK KITA MEMBERI,LEBIH BANYAK ALLAH AKAN BERI N LEBIH BANYAK KITA TERIMA.sgup update blog gna hp (gna hp lbih pnat,sbb klu gna lappy lbhg sng n mudah).hehe..

Kelmarin p Cny drmh uncle..bkmpul sanak saudra n bkongsi cerita..smpikn juga order wife cousin sya yg order SET KURUS BUDGET..besala bla CNY ni yg da bkahwn akan bg ANGPOW dgn yg blum kahwin..bgitula juga kebiasaan kami sekeluarga..bg sy ANGPOW tu kira sedekah,lbih2 lagi utk kanak2..

Da bagi2 angpow,kitorang startla bkumpul n bcrita..kgsi2 crita dgn cousin2 sy ttg kbaikan PRODUK2 SHAKLEE..xsgka pula sorg cousin ni mau VITAMIN E sebotol..Alhamdulillah..nsib baik ada bwa stok vitamin2 2..

Masa tu sya tpkir, sda 2-3 hari ni sales xda masuk n tba2 dlm bbrpa jam trus sales masyukkk..bru tringt yg kmi bgi angpow yang tak sbrapa dgn budak2, anak2 buah n Allah bls mlbihi dr yg kmi sdekah mlalui Angpow..REZEKI KURNIAANMU YANG MAHA PEMIRAH…trus tringat pesanan Mama,smkin byk kita bersedekah semakin banyak juga Allah beri..

Trus teringt psanan sorang ustaz..katanya,Allah tidak tanya kepada siapa sedekah itu kita berikan, tp Dia bertanya adakah kita sudah bersedekah..

InshaAllah,akn sy truskn amalan bersedekah ini..doakan sy bjya k..aminnnn

Furqan & Fyrash..Cahayamata kurniaanMu yang tidak ternilai,Ya Allah..

Share