PENGEDAR DAN EJEN SHAKLEE DI DONGGONGON PENAMPANG, KOTA KINABALU DAN RANAU SABAH

Salam dan hai semua. Kelmarin saya baru bertemu dengan seorang pelanggan setia Shaklee saya yang kini berminat untuk serius dengan bisnes Shaklee ini. Alhamdulillah..

Sebenarnya, lama sudah saya kehilangan nombor Handphone nya. Tapi tidak disangka setelah sekian lama tidak berhubung, beliau menghubungi saya semula untuk mendapatkan produk yang boleh membantu meningkatkan penghasilan susu ibu

Dulu bekerja dan kini menjadi surirumah membuatkan beliau memilih untuk terlibat dengan perniagaan ini. Pilihan yang bijak ibu :). Anda pasti tidak menyesal

Jika ada yang ingin mendapatkan produk Shaklee di kawasan Penampang, Donggongon, Kota Kinabalu dan Ranau Sabah anda boleh menghubungi ibu cantik ini seperti berikut

Nama ; Marlina Saidi

Fb : Nyna Marlina

Email : marlinasaidi@yahoo.com

No Hp : 010-955 5229

Beliau juga boleh dihubungi melalui Whatsapp

pengedar shaklee penampang, donggongon

Insha Allah.. Beliau akan memberikan khidmat konsultasi terbaik buat semua pelanggannya. Ibu muda ini juga sudah lama menggunakan produk Shaklee dan mempunyai testimoni yang hebat. Jangan malu-malu untuk menghubungi beliau k 🙂

BOLEHKAH SEORANG IBU MENJANA PENDAPATAN DARI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK-ANAK?

Salam dan hai semua.. Ramai ibu-ibu di luar sana yang mula menjalankan bisnes dari rumah bagi membantu meningkatkan ekonomi keluarga. Dengan naiknya harga barangan serta naiknya perbelanjaan keluarga harian memang bukan mudah mengharapkan gaji suami semata.

Tapi ramai juga ibu-ibu ini meragui kemampuan diri. Mana lagi perlu menjaga anak-anak, fikirkan tentang modal dan masa yang sama suami kurang memberi sokongan. Tappi saya tahu, ramai ibu ingin lakukannya bagi memberi kehidupan yang lebih selesa buat keluarga terutamanya anak-anak.

Ibu yang menjadi surirumah boleh menjana pendapatan dari rumsh tanpa perlu meninggalkan anak-anak

Ibu yang menjadi surirumah boleh menjana pendapatan dari rumah tanpa perlu meninggalkan anak-anak

Saya sangat memahami perasaan ibu-ibu ini kerana saya juga ibu bekerja dan pernah menjadi suririmah ketika menjaga anak dengan mengambil cuti tanpa gaji. Saya tahu bukan mudah dengan bergantung pada pendapatan suami bila m an keperluan kita sendiri pun bukan mudah dipenuhi apa lagi anak-anak

Sebab tu saya suka berniaga dan terlibat dengan Shaklee. Antara sebabnya saya terlibat dengan bisnes Shaklee ini juga kerana ianya dijalankan secara online dan tanpa perlu selalu keluar ruamh. Iyalah, bila perlu keluar ruamh anak-anak kena bawa sekali atau kena tunggu bila suami free untuk tolong jaga anak-anak barulah dapat keluar.

Tapi dengan bisnes ini, kebanyakan masa saya melakukannya di rumah dan dalam masa yang saya dapat menjaga anak-anak sambil melakukan kerja rumah yang lain. Jika ada kelas yang perlu dihadiri dan saya tidak dapat menghadirinya, ahli group Shaklee saya yang hadir ke kelas tersebut akan berkongsi info dan ilmu dari kelas tersebut secara online.

Bila rasa down, ahli-ahli group akan sentiasa memberi semangat dan nasihat. Kadang-kadang kami pass order juga bila tidak dapat ambil order yang dapat. Sikap tolong-menolong dan kerjasama yang erat antara ahli group Shaklee kami yang kami anggap seperti keluarga sendiri ini buatkan kami sentisa bersemangat dan tidak mudah putus asa

Dan yang paling utama, kami selalu diingatkan oleh upline-upline kami untuk meletakkan Allah sebagai pergantungan utama kami. Macamana sibuk berbisnes pun, ibadah adalah no 1 kerana Dialah pemegang hati manusia

Banyak lagi kelebihan bersama keluarga Shaklee saya ini yang membuatkan saya bertahan selama 3 tahun lebih bersama mereka. Alhamdulillah, tadi tengahari saya baru bertemu dengan bakal Leader keluarga Shaklee saya. Moga beliau berjaya dalam bisnes ini

Jika ada yang berminat untuk bersama-sama dengan kami, jangan malu untuk hubungi saya terus di 016-587 9882. Tangan saya sentiasa terbuka untuk membantu anda. See you at the top! 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

SALAM AIDILFITRI 1437H, 2016

Salam Syawal semua… Saya back to work sudah, tapi mood raya masih on. Memang rasa malas-malas lagi..hehe.. Tapi tanggungjawab tetap dijalankan.

Alhamdulillah.. Saya bersyukur sangat-sangat kerana berjaya puasa penuh Ramadhan kali ini walaupun tengah hamil. Cabarannya memang tinggi memandangkan saya masih pening-pening dan memilih makanan. Tapi syukur, Allah permudahkannya bagi saya

Di kesempatan ini, saya sekeluarga ini mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN buat semua keluarga, saudara mara, rakan-rakan, followers, pembaca blog ini dan semua yang sentiasa menyokong saya. Kerana kalian lah blog ini masih bertahan bertahun lamanya.

SALAM AIDILFITRI DARI KAMI SEKELUARGA

SALAM AIDILFITRI DARI KAMI SEKELUARGA

Salam sayang dari saya dan keluarga. Insha Allah.. bertemu kita lagi di post saya yang akan datang k

TIPS PUASA PENUH UNTUK IBU HAMIL ATAU MENGANDUNG

Salam Ramadhan semua dan selamat petang. Alhamdulillah, dapat kita bertemu Ramadhan lagi. Alhamdulillah, ini juga kali ke dua saya berpuasa ketika hamil dan dalam masa yang sama masih menyusukan anak

Memang mencabar berpuasa ketika hamil dan menyusukan anak. Ibu perlukan nutrisi yang lebih kerana perlu gunakan tenaga yang lebih semasa berpuasa di samping menahan lapar dan dahaga. Apa lagi kalau masih alahan dan memilih makanan. Memang agak mencabar

So, hari ini saya ingin kongsikan sedikit tips untuk ibu hamil yang ingin berpuasa penuh agar dapat menjalaninya dengan penuh bertenaga dan tanpa lemah longlai. Tips ini juga sesuai buat ibu yang masih menyusukan anak juga 🙂

Tips berpuasa bagi ibu hamil atau mengandung

Tips berpuasa bagi ibu hamil atau mengandung

TIPS BERPUASA UNTUK IBU HAMIL DAN MENGANDUNG

1 . Niat

Pastikan anda berniat bersungguh-sungguh untuk berpuasa penuh dan tanpa ragu yang diri anda akan berjaya melakukannya. Elakkan berniat, kalau dapat, dapatlah. Kerana itu seakan-akan meragui kemampuan anda sendiri. Yakinlah, anda boleh melakukannya.

2. Ambil makanan bernutrisi ketika sahur

Sahur sangat penting bagi ibu yang mengandung atau hamil. Ini kerana, tenaga daripada makanan yang diambil ketika sahurlah yang membuatkan kita bertenaga sepanjang hari sebelum berbuka. Banyakkan mengambil makanan berprotein , sayur-sayuran dan buah-buahan.

3. Minum air secukupnya

Elak dehidrasi semasa berpuasa dengan mengambil air yang cukup. Kurangkan minuman manis dan berais. Elakkan juga minuman berkafein. Ambil sekurang-kurangnya 3 liter air sehari. Ambil semsa sahur dan cukupkan semasa berbuka

4. Ambil suplemen

Perlu dipastikan ibu tidak skip suplemen atau vitamin yang perlu diambil ketika mengandung walaupun berpuasa. Jika anda mengambil Set Kehamilan Shaklee, saya cadangkan ambil Vita Lea, B Complex dan Vit C ketika sahur dan Ostematrix sebelum tidur. Sebaiknya tambah ESP semasa sahur juga

5. Kurma

Saya sangat-sangat cadangkan ibu yang hamil atau mengandung untuk mengambil kurma semasa bersahur. Kurma mengandungi potassium yang diperlukan badan untuk elak dehidrasi dan tidak mudah berasa dahaga

6. Set Sahur Shaklee

Selain suplemen atau vitamin untuk ibu megandung, saya sangat cadangkan juga untuk para ibu mengambil Set Sahur Shaklee ini bagi memastikan badan tidak mudah letih, elak dehidrasi, tidak mudah lapar dan tidak cepat stres.

Saya sangat suka set ini kerana ia membuatkan saya tidak mudah letih walaupun hamil dan dalam masa yang sama perlu menyusukan anak kecil saya. Set ini jugalah yang saya ambil semasa bekerja dan perlu mengepam untuk anak-anak tersayang. Bila tidak mudah letih, kita tidak cepat lapar dan susu maintain banyak 🙂

Set sahur ini mebantu ibu tidak mudah ketih dan bertenaga sepanjang hari

Set sahur ini membantu ibu tidak mudah letih dan bertenaga sepanjang hari

7. Doa

Doa, senjata yang paling ampuh buat ibu hamil. Doa ibu hamil adalah antara doa yang tiada hijabnya dengan Allah. Mohonlah pada Yang Maha Esa untuk permudahkan perjalanan ibadah puasa kita ini. Mohonlah agar badan kita sihat dan kuat untuk menjalani ibadah wajib ini juga

Good luck buat semua ibu-ibu yang berniat berpuasa penuh tahun ini. Kita pasti boleh melakukannya 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

ALFALFA, MENGURANGKAN RESDUNG SECARA SEMULAJADI

Salam Jumaat semua dan hai.. Alhamdulillah.. Bonus Shaklee masuk awal 2 hari. Kalau diikutkan tiap bulan, kami sebagai Pengedar Shaklee akan menerima bonus pada setiap 15hb. Tapi bulan ni awal pula. Syukur Alhamdulillah.. Di waktu perlukan suntikan kewangan, Allah beri pada kita. Ada yang ingin merasa pendapatan kedua seperti saya? Boleh hubungi saya terus ya 🙂

Ok, hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya menggunakan salah satu suplemen Shaklee yang tengah promosi bulan ini iaitu Alfalfa. Mula-mula saya mengambil Alfalfa adalah kerana ingin kurangkan masalah resdung saya yang telah lama

Saya mengalami masalah bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung serta berair hampir setiap pagi. Perkara ini sudah lama berlaku dan ia agak merimaskan kerana kadang-kadang ia boleh berlanjutan sehingga ke malam. Bayangkanlah kita bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung dan dalam masa yang sama perlu melakukan banyak kerja seperti kerja pejabat dan sebagainya?

Setelah mengetahui antara kelebihan Alfalfa sebagai salah satu suplemen yang boleh mengurangkan masalah resdung dan alergik, saya mula mengambil Alfalfa dalam 10 biji sehari bersama Vit C dan B Complex. Saya juga sebenarnya teruja dengan kelebihan Alfalfa sebagai Milk Booster kerana saya masih menyusukan 2 orang anak saya

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alhamdulillah, tidak disangka dalam masa 4 hari saya sudah merasai perubahan. Saya sudah kurang bersin, hidung tidak lagi sangat gatal dan berair. Untuk pertama kalinya, saya dapat rasakan hidung sya begitu selesa dan tidak lagi ada rasa gatal-gatal atau rasa ada ja benda berjalan-jalan di hidung ni.. Hehe.. Syukur sangat-sangat..Rasa lega yang begitu best!!!

Ada banyakkkk lagi kelebihan dan kebaikan Alfalfa ini. Selain Milk Booster yang best, Alfalfa juga sangat bagus untuk mengurangkan keputihan dan mengeratkan hubungan suami isteri. Rasanya wajib grab bulan ni kan? 🙂

Jika anda berminat dengan Alfalfa ini, anda boleh berhubung dengan saya terus di talian 016-587 9882 ya. Oh ya, Alfalfa ada 2 saiz, yang kecil 330 biji dengan harga RM53 dan bootl besar 700 biji dengan harga RM97. Pilih yang terbaik untuk anda ya 🙂

Thank you

Aryn Fadz Lee  l 016-587 9882