MAHU KOLESTROL TURUN? ANDA PATUT CUBA INI

Salam dan hai semua. Isnin lepas saya didatangi seorang regular customer saya.

‘ Saya mau bagi kamu testimoni saya’ katanya, sambil mengeluarkan 2 kertas keputusan ujian kolestrol yang beliau buat di sebauh lab.

Excited mendengar dan melihat sendiri keputusan penurunan kadar kolestrol beliau, terus saya snap kedua-dua kertas yang menunjukkan keputusan ujian kadar kolestrol beliau yang diambil pada Mei 2016 dan Ogos 2016

Menurut ujian tersebut, kadar kolestrol beliau yang pada mulanya berkadar 6.51 yang dikira tinggi turun ke 5.64 selepas mengamalkan Omega Guard, minyak ikan Shaklee. Beliau mula mengambil Omega Guard pada Jun dan kini sudah 2 botol mengambilnya secara konsisten

Beliau juga excited dengan keputusan ini kerana beliau sebolehnya tidak mahu bergantung pada ubat. Dan satu lagi tips beliau, beliau tidak ambil nasi lemak sepanjang 3 bulan ini. Saya sharekan testimoni beliau di bawah

testimoni kolestrol

Maaf, gamabr kurang jelas. Bacaan kolestrol pelanggan ini turun dari 6.51 ke 5.64 setelah konsisten dengan Omega Guard Shaklee

 

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Inilah produk yang beliau ambil sebelum melakukan ujian bacaan kolestrol ke-2

Alhamdulillah.. Gembira sangat bila kita dapat bantu orang. Lagi-lagi nampak sendiri ujian klinikal begini. Jika anda ada masalah kolestrol, cubalah ambil minyak ikan ini. Insha Allah ia sangat-sangat membantu

Oh ya.. Lupa mau share pula. Bagaimana Omega Guard bertindak untuk menurunkan bacaan kolestrol? Saya cerita sikit ya

Omega Guard merupakan minyak ikan tulen yang menolong membakar apa sahaja yang berlebihan di dalam badan. Seperti lemak berlebihan, kolestrol berlebihan. Kolestrol dalam badan kita ada 2 tau. 1 kolestrol baik dan 1 kolestrol jahat. Kolestrol yang jahat nilah yang selalu menyebabkan berlakunya block di bahaian jantung dan sebagainya

So Omega Guard inilah yang berfungsi membakar kolestrol-kolestrol jahat tu. Sebab tu bila kita ambil Omega Guard bukan bacaan kolestrol sahaja turun, tapi ia membantu untuk menurunkan berat badan kerana ia juga  membakar lemak berlebihan di dalam badan

Kalau mau lagi power, ambillah Phytocol , Cholestrol Blocker yang diambil sebelum makan dan Vivix sekali, antioksida yang tolong perbaiki sel supaya semua penyerapan suplemen jadi lebih berkesan.

Rasa mau try produk hebat ni? Cari saya di 016-587 9882 🙂

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE

Salam Jumaat dan hai.. Kelmarin saya buat status di Wall Facebook saya tentang IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Tidak disangka ramai pula yang like dan tolong aminkan impian kami sekeluarga ini.

IMPIAN SAYA BERSAM SHAKLEE

IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE. Doakan kami berjaya mencapainya

Kalau diikutkan dulu, saya bukanlah orang yang pernah terfikir boleh sampai ke tahap ini. Dulu bila fikir pasal impian ni, rasa macam susah ja mau capai. Mau beli barang mahal-mahal pun berfikir.  Rasa susah bila fikir banyak duit perlu guna dan cari

Tapi semua tu berubah sejak saya kenal Shaklee. Bermula cuma sebagai pengguna, tercabar denagn seorang Supervisor Shaklee yang berjaya naik rank dalam masa sebulan dan dapat income 4 angka sebulan, buat saya berfikir untuk mencuba bisnes Shaklee ini secara serius

Bermula dari detik itu, saya serius bersama Shaklee sehingga kini. Sesuatu yang saya sendiri tidak jangks kerana saya boleh bertahan dengan 1 syarikat MLM sehingga kini. Dan sehingga kini impian yang saya rasa angan-angan suatu ketika dulu, saya yakin Allah akan makbulkan

Antara IMPIAN SAYA BERSAMA SHAKLEE adalah;

  •  BERJAYA MENJADI MASTER COORDINATOR PADA 31 OGOS 2017
  • MENDAPAT INCOME DAN BONUS SHAKLEE 6 ANGKA SEBULAN
  • WORK AT HOME MOTHER PADA DISEMBER 2017
  • TUNAIKAN HAJI BERSAMA MAMI, DADI , IBU MERTUA DAN ANAK-ANAK PADA 2017
  • LANGSAIKAN SEMUA PINJAMAN PADA DISEMBER 2017
  • BANTU SEKURANGNY-KURANGNYA 15 ORANG MENJADI MASTER COORDINATOR DAN RAMAI LAGI MENJADI LEADER
  • TUNAIKAN IMPIAN MAMI
  • SERENA SEBIJI 2017 
  • SEDEKAH SETIAP HARI

Ini sahaja saya share di sini dahulu ya. Kalau mau tulis memang banyak impian saya ni. Dan saya yakin Allah akan makbulkannya. Doakan saya ya

Bagi yang sentiasa menyokong saya, walau di mana anda berada, saya ucapkan terima kasih. Walaupun anda membaca dalam senyap, saya aahu anda aminkan selalu doa saya. Pada anda, saya doakan, moga impian anda juga akan tercapai. Jangan takut bermimpi kerana mimpi adalah percuma 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

KEPENTINGAN KALSIUM UNTUK IBU HAMIL ATAU IBU MENGANDUNG

Salam hujung minggu dan hai semua.. Rabu lepas saya menghadiri Health and Wellness Shaklee yang bertajuk Perjalanan Si Ibu yang Menakjubkan. Antara salah satu info yang saya rasa penting untuk kongsikan dengan anda semua di sini adalah pentingnya kalsium buat ibu yang hamil.

Kalsium yang selalunya kita dapati daripada susu, buah-buahan dan sayur-sayuran sangat-sanagat penting buat ibu yang hamil. Ini kerana kalsiumlah yang membantu pembentukan tulang bayi di dalam kandungan. Kalsium yang mencukupi akan membuatkan bayi membesar dengan tulang yang sihat dan kuat

Akan tetapi, jika kalsium yang kita dapati daripada makanan tidak mencukupi, bayi akan menyerap kalsium daripada tulang dan gigi kita. Apabila ini berlaku, ibu mengandung akan mulai rasa tidak selesa dan mengalami masalah seperti sakit belakang, pinggang, sakit gigi dan  mudah cramp atau mengalami kekejangan kaki

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Kalsium sangat penting buat ibu yang hamil dan mengandung

Antara kepentingan kalsium lagi untuk ibu yang hamil adalah;

1 . Bantu penghasilan saraf dan otot bayi di dalam kandungan

2 . Memastikan ibu tidak mengalami masalah sakit belakang

3. Membantu gigi ibu dan bayi sihat

4. Mengelakkan Osteoporosis

5. Membantu penghasilan jantung bayi yang lebih sihat

6. Memudahkan ibu bergerak

7. Memastikan tulang ibu kuat

Sehubungan itu, sangat penting untuk ibu yang hamil dan mengandung memastikan mereka mendapat kalsium yang cukup. Masalahnya, kalsium yang cukup bukan mudah didapati daripada makanan terutamanya apabila makanan yang kita ambil sudah diubah secara genetik (GMO).

Sebab tu saya pilih untuk ambil kalsium Shaklee iaitut Ostematrix. Tablet Kalsium Shaklee ini yang juga mempunyai Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium agar betul-betul masuk ke tulang juga mempunyai Magnesium, Boron, Mangan, Kuprum dan Zinc

kalsium shaklee

Si Kalsium Shaklee yang hebat

Fungsi-fungsi mereka adalah

  • Magnesium ~ Membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Boron ~ Membantu dalam metabolisme tulang
  • Mangan, Kuprum dan zinc ~ Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Gabungan semua khasiat ini membantu Ostematrix berfungsi sebaik mungkin, mampu menyerap ke dalam tulang sebaiknya, bantu untuk memudahkan ibu hamil untuk tidur lebih lena, bantu memudahkan pelawasan, mengurangkan sakit gigi, sakit belakang dan cramp kaki seta mengurangkan sakit kepala dan migrain

Saya sangat suka produk ini kerana ia sangat-sangat memudahkan saya membuang dengan setiap hari, mengurangkan sakit pinggang saya dan mengurangkan sakit gigi dan gigi berdarah saya. Saya ambil 6 biji sehari dan saya pastikannya saya ambil setiap hari. Jika saya tidak ambil dalam masa paling kurang 2 hari, gigi saya akan sakit dan berdarah dengan banyak

Untuk info anda, bulan ini Shaklee menawarkan promosi istimewa untuk produk ini. Beli 2 botol dan anda akan mendapat diskaun 5% dan sekiranya anda beli 6 botol anda akan mendapat PERCUMA 1 botol lagi. Hubungi saya segera sekiranya anda berminat dengan kalsium Shaklee ini ya. Dengan harga RM61 sebotol, harganya setandaing kehebatannya 🙂

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

KERANA POKEMON GO, ORANG PANJAT PAGAR RUMAH AWAL PAGI

Salam dan hai semua.. Baru ja terbaca  di Harian Metro tentang artikel bertajuk ‘ Pokemon terbang ke bumbung rumah saya‘ , kejadian hampir sama berlaku pula di rumah kami semalam

Awal pagi, saya yang tersedar kerana anak bangun yang ingin menyusu, saya dimaklumkan oleh suami yang ada orang hendak masuk kawasan rumah kerana mencari Pokemon. Sempat lagi dia bagi salam, kata suami. Masa tu masih mamai-mamai lagi, so cerita itu terhenti setakat itu sahaja

Dalam perjalanan menuju ke pejabat, suami ceritakan semula tentang orang yang dikatakan mencari Pokemon itu. Sekitar jam 2.oo pagi, suami yang sudah tidur terdengar bunyi pagar seperti dinaiki seseorang

Bingkas bangun, suami terus menuju ke pintu dan ke luar rumah. Ketika itu beliau melihat seorang anak muda sedang berusaha memanjat pagar rumah. Tindakan pemuda itu terhenti apabila melihat suami

Pokemon Go, games yang hangat diperkatakan kini

Pokemon Go, games yang hangat diperkatakan kini

Pemuda : Assalammualaikum bang, mau cari Pokemon bang..

Katanya sambil menunjukkan telefon bimbitnya pada suami

Suami : Ko nda kerjaka bsuk ada di sini awal-awal pagi?

Pemuda : Nda bang, saya nda kerja. Masih sekolah

Suami : Di sini tiada Pokemon, samurai ada

Dan terus anak muda itu masuk ke dalam kereta yang sedang menunggu di luar rumah kawasan kami

Suami memang agak marah. Sampai terus memuatnaik status berkenaan hal itu pagi tadi di Facebook beliau. Kata suami, mencari Pokemon bukan alasan untuk masuk ke rumah orang sesuka hati.  Nasib baiklah, tiada apa-apa yang tidak diingini berlaku

Sebenarnya, kami sekeluarga tidak bermain Games ini. Cuma bila terjadi begini, buat risau pula. Patutpun ada beberapa negara sudah mengharamkan permainan ini dan sudah ada fatwa yang ingin mengharamkan permainan ini. Mungkin player games ini yang ketagih membuatkan segelintir pihak risau tentang keselamatan negara

Untuk info, Pokemon Go adalah satu permainan yang dilancarkan untuk mencari dan menangkap Pokemon. Dalam permainan ini, pemain menggunakan GPS telefon bimbit masing-masing untuk mencari lokasi, menngkap, berlawan dan juga melatih beberapa karakter atau kartun yang dipanggil Pokemon yang mana akan kelihatan di skrin handphone mereka jika mereka berada di tempat yang sama atau sesuai

Harap kejadian yang sama tidak berulang kembali.  Risau juga orang yang masuk ke rumah itu berniat yang lain dan bukannya mencari Pokemon. Moga hal ini menjadi iktibar buat semua.

PENGEDAR SHAKLEE AKTIF DI KOTA KINABALU DAN PAPAR SABAH

Salam dan hai semua.. Alhamdulillah, 8 Ogos lepas genaplah usia saya 32 tahun. Tidak sangka dalam usia ini saya akan mempunyai 4 orang anak. Insha Allah, September ini akan lahirlah lagi seorang cahayamata kami. Moga Allah permudahkan segalanya buat saya

Semalam, ada  sedikit celebration bersama keluarga kecil saya. Anak-anaklah yang paling excited. Excited mau bergambar , potong kek dan tiup lilin. Seronok tengok dorang gembira. Paling seronok bila dorang semua cium dan wish Happy Birthday untuk Ummi dorang ni

ejen shaklee sabah

Sedikit sambutan bersama keluarga tersayang

Alhamdulillah, di tahun ini juga sudah 3 tahun saya bersama Shaklee. Nda sangka saya bertahan begini lama. Iyalah.. dulu prejudis sangat dgn MLM ni. Tapi Shaklee betul-betul berbeza. Shaklee telah banyak mengubah diri saya dan keluarga

Banyak sudah benda yang saya kecapi bersama Shaklee. Antaranya, terima Car Bonus, menggunakan duit bonus Shaklee untuk bawa keluarga melancong, bayar ansuran kereta, pusing modal dan banyak lagi. Doakan saya mencapai impian saya yang lagi besar dengan Shaklee ya 🙂

Belum cerita lagi apabila saya dan keluarga rasa semakin sihat dengan Shaklee. Resdung saya pun jarang-jarang datang, bacaan HB semasa mengandung pun semakin ok, susu ibu semakin meriah, anak-anak jarang sakit dan suami selalu rasa cergas

Yang paling penting, bersama Shaklee saya punya mentor yang heba,t yang banyak membimbing kami mendekati diri pada Yang Maha Esa dan mengingatkan kami untuk meletakkan pergantungan hanya padaNya. Walau macammana kami berjaya sekalipun, Allah tempat kami bergantung. Dia lah pemilik kepada semua ini. Dan saya pasti Allah pertemukan saya dengan Shaklee kerana ingin saya menjadi insan yang lebih baik

Sekiranya anda perlukan suplemen atau vitamin semulajadi yang boleh membantu anda semakin sihat dan menjana pendaptan sampingan, jangan malu-malu untuk hubungi saya. Saya akan guide anda sebaik mungkin sehingga kita sama-sama berjaya. Aminnn

Saya, Ereena Hamzah dengan ID 592034 merupakan Pengedar dan ejen Shaklee yang aktif di Kota Kinabalu, Papar, Kinarut, Beaufort Sabah, seluruh Sarawak dan Semenanjung Malaysia. Anda boleh bhubungi saya melalui;

TEl / Whatsapp/ Telegram : 016-587 9882

Email : arynfadzlee@gmail.com

FB : Aryn Fadz Lee

Instagram : aryn_fadzlee