ALFALFA, MENGURANGKAN RESDUNG SECARA SEMULAJADI

Salam Jumaat semua dan hai.. Alhamdulillah.. Bonus Shaklee masuk awal 2 hari. Kalau diikutkan tiap bulan, kami sebagai Pengedar Shaklee akan menerima bonus pada setiap 15hb. Tapi bulan ni awal pula. Syukur Alhamdulillah.. Di waktu perlukan suntikan kewangan, Allah beri pada kita. Ada yang ingin merasa pendapatan kedua seperti saya? Boleh hubungi saya terus ya 🙂

Ok, hari ini saya ingin kongsikan pengalaman saya menggunakan salah satu suplemen Shaklee yang tengah promosi bulan ini iaitu Alfalfa. Mula-mula saya mengambil Alfalfa adalah kerana ingin kurangkan masalah resdung saya yang telah lama

Saya mengalami masalah bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung serta berair hampir setiap pagi. Perkara ini sudah lama berlaku dan ia agak merimaskan kerana kadang-kadang ia boleh berlanjutan sehingga ke malam. Bayangkanlah kita bersin tanpa henti dan gatal-gatal hidung dan dalam masa yang sama perlu melakukan banyak kerja seperti kerja pejabat dan sebagainya?

Setelah mengetahui antara kelebihan Alfalfa sebagai salah satu suplemen yang boleh mengurangkan masalah resdung dan alergik, saya mula mengambil Alfalfa dalam 10 biji sehari bersama Vit C dan B Complex. Saya juga sebenarnya teruja dengan kelebihan Alfalfa sebagai Milk Booster kerana saya masih menyusukan 2 orang anak saya

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alfalfa Shaklee ini juga digelar raja segala tumbuhan kerana ia mempunyai 1001 khasiat

Alhamdulillah, tidak disangka dalam masa 4 hari saya sudah merasai perubahan. Saya sudah kurang bersin, hidung tidak lagi sangat gatal dan berair. Untuk pertama kalinya, saya dapat rasakan hidung sya begitu selesa dan tidak lagi ada rasa gatal-gatal atau rasa ada ja benda berjalan-jalan di hidung ni.. Hehe.. Syukur sangat-sangat..Rasa lega yang begitu best!!!

Ada banyakkkk lagi kelebihan dan kebaikan Alfalfa ini. Selain Milk Booster yang best, Alfalfa juga sangat bagus untuk mengurangkan keputihan dan mengeratkan hubungan suami isteri. Rasanya wajib grab bulan ni kan? 🙂

Jika anda berminat dengan Alfalfa ini, anda boleh berhubung dengan saya terus di talian 016-587 9882 ya. Oh ya, Alfalfa ada 2 saiz, yang kecil 330 biji dengan harga RM53 dan bootl besar 700 biji dengan harga RM97. Pilih yang terbaik untuk anda ya 🙂

Thank you

Aryn Fadz Lee  l 016-587 9882

PERBEZAAN MENJADI SURIRUMAH DAN IBU BEKERJAYA

Salam dan hai semua.. Alhamdulillah.. Bertemu kita di bulan Mei ini. Tidak lama lagi Syaban akan menjelma dan Ramadhan pula menanti. Mesti ramai yang ternanti-nantikan bulan Ramadhan ini, kan? Bulan di mana Allah lipatgandakan pahala bagi semua ibadah kita 🙂

Alhamdulillah..sudah 5 bulan saya menjadi ibu berkerjaya semula. Cabarannya kali ini lebih hebat. Dengan jarak rumah dan pejabat yang semakin jauh, jangka masa lebih lama tinggalkan anak, jem yang berterusan di samping berdepan dengan alahan kehamilan buatkan saya sangat-sangat merindui waktu bergelar suri rumah bekerjaya

Walaupun hakikatnya semasa menjadi surirumah, saya melakukan tugas-tugas di rumah tanpa henti namun waktu bersama anak-anak itu lebih banyak, saya dapat perhatikan perkembangan mereka depan mata saya sendiri, waktu untuk beribadah lebih lama dan saya dapat menguruskan banyak benda dengan mudah

Selain itu, saya juga kurang stres kerana tidak perlu berdepan dengan masalah jem setiap hari, mengejar waktu pejabat dan dalam masa yang sama boleh berbisnes di rumah. Walaupun kadang-kadang fokus itu terganggu dek karenah anak-anak, Allah selalu mudahkan saya untuk berbisnes sambil-sambil menjaga anak dan melakukan tugas di rumah

Perbezaan menjadi surirumah dan ibu bekerjaya

Perbezaan menjadi surirumah dan ibu bekerjaya. Kedua-dua punya kelebihan dan cabarannya tersendiri. Saya kongsikan sedikit pengalaman saya :)

Saya teringat seorang senior berkata dengan saya’ Waktu umur beginilah anak-anak perlukan perhatian yang lebih. Bekerja, bekerja juga tapi jangan sampai abaikan perhatian pada mereka. Kerana bila anda hilang keluarga, ia lebih mahal daripada apa yang anda kejar sekarang’  ;'(

Saya tahu ramai ibu di luar yang mengalami masalah dan perasaan yang sama dengan saya. Berat hati setiap hari untuk tinggalkan anak-anak di taska atau tempat pengasuh tapi dalam masa yang sama perlu bekerja. Saya tahu ada sebab kenapa kita perlu bekerja dan saya percaya pasti kita boleh berikan yang terbaik buat anak-anak biarpun bekerja

Saya juga percaya setiap yang berlaku ada sebab dan hikmahnya. Teruskan berdoa dan yakin doa kita Allah akan makbulkan suatu hari nanti.. Amin..

Insha Allah.. Doakan saya dapat menjadi surirumah bekerja kembali. Kami sekeluarga tengah berusaha agar kami boleh melangsaikan apa yang patut dilangsaikan secepatnya. Sesungguhnya menjadi surirumah itu dan melihat anak-anak membesar depan mata adalah sesuatu yang nikmat 🙂

Jangan lupa produk Shaklee promosi bulan ini iaitu Alfalfa dan Collagen Powder. Sangat-sangat sesuai diambil waktu Ramadhan ini bagi mengurangkan lemak berlebihan dan agar kulit lebih cantik Syawal ini. Hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa ya 🙂

With Love

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

ALAHAN-ALAHAN YANG DIALAMI OLEH IBU MENGANDUNG ATAU HAMIL

Salam dan hai..  Masih pening-pening saya ketika ini. Muntah-muntah masih juga. Selalunya ini adalah keadaan yang dialami oleh kebanyakan ibu yang mengandung dan selalunya di awal trimester pertama. Kebiasaannya bagi saya, alahan bagi setiap kehamilan adalah berbeza. So, hari ini saya ingin kongsikan alahan-alahan yang mungkin dan kebiasaannya dialami oleh ibu yang hamil

1 . Morning Sickness

Selalunya berlaku di awal pagi. Ada ibu yang rasa pening, muntah dan tidak selesa. Ada juga ibu yang muntah semasa berus gigi sahaja. Pelbagai Morning sickness boleh dialami oleh ibu yang berbeza

Ada juga ibu hamil yang tidak mengalami sebarang alahan

Ada juga ibu hamil yang tidak mengalami sebarang alahan

2 . Pening-pening

Ini kerap berlaku kepada saya pada setiap kehamilan. Rasa peningnya berbeza seakan-akan kepala berpusing-puisng setiap masa. Ada ibu yang cuma mengalami pening kadang-kadang. Tapi seperti saya, pening tersebut saya rasai sepanjang kehamilan

3 . Muntah-muntah

Kerap terjadi pada awal kehamilan. Selalunya terjadi apabila ibu mula loya atau sensitif pada bau sesuatu makanan hingga menyebabkan ibu mula kurang mengambil makanan yang secukupnya sehingga berlakunya gastrik. Bila berlakunya gastrik, perut kosong yang kerap berangin membuatkan ibu mudah muntah

4 . Sensitif pada bau

Ada ibu yang sensitif pada bau makanan, bau bahan pencuci malah ada yang sensitif pada bau badan suami sendiri. Seperti saya, saya sangat sensitif dengan bau masakan yang berasaskan ayam menyebabkan saya cuma mengambil ikan atau makanan laut sebagai hidangan utama

5. Loya

Ada ibu yang rasa loya setiap masa tetapi tidak muntah-muntah. Akan tetapi ia membuatkan ibu berasa tidak selesa sepanjang masa. Ada ibu yang mengambil inisiatif dengan berusaha untuk muntah agar rasa loya hilang

6 . Mengidam

Selalunya ibu yang hamil atau mengandung kerap mengidam atau ingin makan sesuatu yang mereka gemari atau idam-idamkan. Ada yang mengidam makanan masam-masam, ada yang mengidam makanan manis atau mengidam makanan yang sukar didapati. Ini merupakan 1 cabaran buat sang suami bagi menyampaikan hajat si siteri.

7 .  Cepat letih

Ini kerap terjadi terutama di akhir kehamilan di mana bayi semakin membesar. Keadaan ini menyebabkan ibu mengalami peningkatan berat badan yang ketarap,  mudah sakit belakang dan inggang serta sukar untuk tidur

Alahan berbeza boleh terjadi kepada ibu pada setiap kehamilan. Berdepan dengan alahan tidak mudah terutama apabila ibu perlu menjaga anak-anak yang lain atau perlu keluar bekerja. Ibu juga selalunya tidak tahu bila alahan akan berakhir. Buat para bapa, bantulah ibu berdepan dengan alahan ini dengan memberikan bantuan dan sokongan yang sepatutnya.

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

RINDU UNTUK MENULIS :)

Salam dan hai.. Bismillah.. Sedar nda sedar, sudah sebulan saya tidak menulis di sini. Ada beberapa entry yang saya cuba publishkan tapi entry tersebut belum siap lagi. Macam payah betul mau siap. Asal buka lappy, kepala macam berpusing-pusing.. Beginilah dugaan ibu mengandung..

Yup, Alhamdulillah. Check pregnancy test hari tu, memang confirmla. Cuma belum bawa berklinik. Tapi tengok gaya pening-pening, mual, muntah-muntah dan tidak berselera makan ni, macam nilah gaya bila mengandung 3 orang budak kecil sebelum ni di rumah tu 🙂

Doakan saya sentiasa sihat dan kuat sepanjang kehamilan ya. Sedikit trauma masa menghamilkan Putri, anak ke-3 saya pada tahun 2014. Pening, memilih makanan sehingga usia kandungan 8 bulan. Sebab tu berat badan drop, bacaan HB pun rendah. Tapi, syukur sangat-sangat. Masa melahirkan Putri, waktu contraction tidak lama. Masuk ja labour room terus ajan. 3x percubaan dan dia lahir dengan mudahnya. Alhamdulillah..

Rock betul anak Ummi ni duduk. Curi-curi makan Nutriferon lagi

Rock betul anak Ummi ni duduk. Curi-curi makan Nutriferon lagi

Dan walaupun selama sebulan tidak update di sini, view blog ini masih maintain dan adakalanya sangat tinggi. Begitulakan janjiNya. Saya selalu berdoa Allah tetapkan hati pembaca blog ini dan jadikan blog ini sebagai rujukan mereka. Alhamdulillah.. Hanya Dia Maha Pemberi Rezeki

Ok, sehingga di sini sahaja. Nanti saya update dan share tips-tips lagi buat anda semua. Sesungguhnya saya memang rindu untuk menulis 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882

CARA MENGUATKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN AGAR TIDAK MUDAH JATUH SAKIT

Salam dan hai semua. Alhamdulillah. Bertemu kita di dalam bulan Februari. Masih dalam cuaca yang agak panas dan yang merisaukan jumlah kes demam denggi semakin meningkat

Sebagai seorang ibu saya juga sangat risau tentang hal ini. Ini kerana, imunisasi kanak-kanak masih lemah dan berkemungkinan dijangkiti Demam Denggi itu tinggi memandangkan nyamuk Aedes mudah membiak di dalam cuaca yang panas.

Sebagai langkah pencegahan awal, selain terus memberikan mereka vitamin yang sesuai kepada kanak-kanak seperti Chewable Vit C dan Vita Lea For Children, saya juga memberi mereka Nutriferon. Untuk si Putri pula, saya yang ambil Nutriferon supaya Putri mendapat khasiatnya melalui susu ibu

Selain mengambil vitamin dan suplemen yang sesuai, adalah dinasihatkan juga untuk menjaga kesihatan diri dengan melakukan perkara-perkara berikut;

1 . Minum air yang banyak

Cuaca panas membuatkan badan kita mudah kehilangan air. Penting untuk ambil air yang sekurang-kurangnya 3 liter sehari agar badan  tidak dehidrasi. Badan dehidrasi menyebabkan pertahanan badan jadi lemah

2 . Bersihkan kawasan rumah

Adalah sangat penting untuk menjaga kebersihan alam persekitaran kita sekarang ini. Cuaca yang panas menyebabkan nyamuk mudah membiak dan jangkitan mudah merebak

3. Banyakkan makan buah-buahan dan syur-sayuran

Makanan yang banyak serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran membantu badan agar tidak mudah dehidrasi. Selain itu, ia juga membantu menguatkan sistem imuniti badan. Nutriferon membantu meningkat interferon badan yang mana interferon membantu meningkatkan sistem pertahanan badan

nutrifeon shaklee

Jika anda ingin mencuba Immune Booster seperti Nutriferon, hubungi saya cepat ya. Harga istimewa sentiasa menanti anda 🙂

With Love,

Aryn Fadz Lee l 016-587 9882